Şimdi Ara

Volt/Watt Ölçüm Cihazı Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Solar enerji sektöründe bir iş yeri açtım, elektrik elektronikle hiç bir alakam olmamasına rağmen bir kaç ufak tefek işte yaptım ancak görünen o ki fazla sayıda solar panel ile yapılan sistemlerde benim bir volt/watt ölçümü yapacak cihaza ihtiyacım var. Konuyu açmadan önce nasıl bi cihaz kullanmam gerektiği hakkında bi araştırma yaptım. Ancak genellikle 1 adet küçük panel kullanılarak yapılan ölçümlere dair videolara rastladım. Zaten buradaki ölçümleri de basit avometre multimetre cihazları ile yapıyorlar.

Örnek olarak bir sistem de 10 Adet 250Wp enerji üreten solar panel olduğunu varsayalım. (Panelin fabrika verileri 31.0V ve 8.50A gibi) Ben bu 10 panelin seri olarak bağlantısını yaptığım zaman ortalama olarak güneşli bir günde 2000W-2500W 270Volt gibi bi değer elde etmem gerekli tabii ki bu yazdığım değerler yuvarlak hesap düşündüğümüz zaman olabilecek değerler.

Asıl konumuza geri dönecek olursak yukarıda yazdığım gibi değerleri ölçebilecek bir ölçüm cihazı almam gerekli. Aramızda bu tarz bir iş yapan veya sen bu cihazı almalısın senin işini bu görür diyebilecek arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa gerçekten çok sevinirim. Bu arada bu cihaz için çok fazla bütçem yok 300-400 TL civarlarında olursa beni üzmez.

Konuyla ilgili bilgi paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Basit bir multimetre ile ölçebilirsin hocam Güç = Volt x Amper şeklinde bir hesabı var. Devamlı monitör etmen gerekiyorsa cihazını alman gerekebilir ama. Aliexpresste falan entegre olarak ucuza bulabileceğine eminim.
  • Merhaba ,
    Akım ölçümlerinde multimetreyi seri bağlanman gerektiği ve piyasada orta ölçekli çoğu multimetreninde 10A üzerinde de Akım okuyamadığı için ,bunun yerine Pens Ampermetre işini çok fazlasıyla görecektir.

Aşağıdaki ürünü veya muadili bir ürün işini görür.

Voltaj değerlerini cihaz üzerinden , watt değerini arkadaşımın belirtmiş olduğu formül üzerinden kolayca hesaplayabilirsin.
    www.hepsiburada.com
    Unit Ut200A Dijital Pens Ampermetre Ölçü Aleti Digiworld Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/unit-ut200a-dijital-pens-ampermetre-olcu-aleti-digiworld-p-HBV0000049ADG

• flukenin ölçüm cihazları iyidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.