Şimdi Ara

Volt yukseltme Akım sınırlama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elektroniğe ilgili duyup amatör çalışmalar yapan biriyim.

Bazi aydinlatma ihtiyaçlarım için power led kullanmak istiyorum. Piyasada yuksek meblağlarda 3.4V piller ile 500-600 Lumen parlaklik sunan lambalari gorunce "Kendim power bank ile calisabilecek bir versiyonunu neden yapamayayim?" diye düşündüm ve araştırmaya başladım.

Suan kullandığım power bank Asusun 2.4 A 5V cikis sunabilen zenPower modeli.

Kullanmayi dusundugum 10W Power led in ozellikleri ise
    9-12V 0.9A

Volt yukseltme Akım sınırlama ?

Asil problem Power Led lerin calisma prensibi ile basliyor.

Gerilimi yukseltmek icin Step-Up converter kullanabilecegimi dusundum fakat bu led her ne kadar 0.9 A ile çalışıyor olsada ısınmaya bağlı olarak cektigi akim surekli artış gösteriyor. Kisa surede yukselebilen sıcaklık ve akım ise led in bozulmasina yol acabiliyor.

Daha sonra akim ayarlanabilir buck converterlari buldum fakat onlarda da gerilim sadece dusurme islemi yapılabiliyor sanirim.

Hem gerilimi 5V tan 9-12V a yükseltecek hemde akımı sınırlayacak bir çözüm arıyorum.
    Fikirleriniz icin simdiden tesekkurler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.robotistan.com/dc-dc-ayarli-voltaj-yukseltici-dusurucu-karti-lm2577lm2596?lang=tr&h=3e391952&gclid=EAIaIQobChMIrf2XvqfU2wIVoRXTCh2njg6ZEAQYCyABEgI-pvD_BwE

Bu kartta hem voltaj yükseltme hem düşürme hem de akım sınırlama özelliği mevcut.

• Bu yapidaki modelleri gozden kaçırmışim Tesekkur ederim.

Hemen olmaz ama orta vadede calismamin sonuclarini buradan paylasmayi düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc akım sınırlama
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.