Şimdi Ara

Voltaj dengesizliği ve tuş gecikmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Tüm interneti alt üst etmeme rağmen konu ile alakalı tam bir bilgiye ulaşamadığım için sizlerden yardım bekliyorum.
    Sorunum şu oynadığım oyunlarda sürekli bir tuş gecikmesi sorunu yaşıyorum. Bastığım tuşlar bazen hiç çalışmıyor bazende gec tepki veriyor. Tabi bazende hiç sorun yokmuş gibi çalışıyor. Sadece sabahları saat 03: 00 yada 05:00 gibi düzelme oluyor ve yine sabah saat 9 - 10 a kadar düzgün oynayabiliyorum oyunları. 1 senedir sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum. 4 tane internet değiştirdim. 4 defa sistem değiştirdim. Monitör 3 defa değiştirdim. Yazılımsal neredeyse her çözümü uyguladım ama nafile. Geçen gün multimetre aldım voltajları sürekli kontrol ediyorum voltaj ve elektrik ile ilgili mi problem diye. Çünkü diğer elektronik aletlerim de sabah saatlerinde daha performanslı çalışıyor. Sabah dediğim saatlerde pc cok hızlı çalışmaya başlıyor. Mouse un masaüstünde bile hızlandığını bariz şekilde hissediyorum. Ayrıca monitörün görüntüsü güzelleşiyor. Testlerim sonucu gün içersinde voltaj sürekli 216 ile 225 arasında gidip geliyor. Topraklama var. Sigortalar sağlam. Zaten donanımsal yada yazılımsal birşey olsa sabah düzelmez. Sormak istediğim bu şekilde bir voltaj oynaması bu tip problemler yaratır mı? Online ups sorunumu çözermi. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 4 Aralık 2017; 18:25:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence imkanınız var ise sisteminizin sağlam olduğunu garanti etmek için farklı bir evde deneyin. Emin olduktan sonra güç kaynağınız kaliteli ise düşük voltaj dalgalanmalarını tolere edecektir. Eğer değilse problem bundan kaynaklanabilir. Sonucu siz yazmışsınız satın almadan önce deneyebileceğiniz biryer varsa ups ile sorun yaşayıp yaşamadığınıza bakın sonuca varırsanız satın alın boşa para vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1300 -- 5 Aralık 2017; 14:32:43 >
  • Aldığınız 216 - 225 lik değer voltajınızın normal olduğunu gösterir aslında. Ufak tefek oynamalar için aşağı yukarı her elektronik alet bir voltak düzenleyiciye sahiptir. Ama bakın o minik oynamalar kesinlikle buna sebep olmaz diyemem.

Anca asıl sorun sigortalarınızın her ne kadar sağlam olsa bile "yetersiz" olma ihtimalinden de kaynaklanabilir.

Mesela yaklaşık 30 senelik bir binada klasik 16A sigorta kullanılır. Halbuki günümüzde bu kadar elektrikli alet için önerilen 20A sigortalardır.

Yani sigortanız iyi çalışsa bile yeterli gücü veremeyebilir. Bu aynı şekilde binanın ana sigortalarından da kaynaklanabilir.

İmkan varsa özellikle bilgisayarınızı (çünkü elektrik akımına karşı en hassası bilgisayardır) farklı bir binada mümkünse 20A sigortalı bir evde denemeniz.

Eğer sorun devam ediyorsa sorun elektrikten değildir. Ancak anlattığınız duruma göre sanki yoğun kullanım sırasında elektronik eşyalarınızın performansı azalıyorsa insanın da aklına ilk önce elektrik geliyor haliyle.

• Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Denemelik bir ups buldum sorunumu çözmedi. Monitörde renkler daha güzel hale geldi ama tuş gecikmesi hala devam ediyor. Bunun çözümünü bilen varsa çok memnun olurum :(

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur0785

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Denemelik bir ups buldum sorunumu çözmedi. Monitörde renkler daha güzel hale geldi ama tuş gecikmesi hala devam ediyor. Bunun çözümünü bilen varsa çok memnun olurum :(

elektrikten kaynaklı değildir. eğer elektrikten kaynaklı olsaydı daha önceden kendini belli ederdi. evinde vestel marka adi beyaz eşyaların hepsinin anakartı yanardı =)

senin bir yerlerde yaptığın bir yanlış var hocam. ya aynı bozuk anakartı kullanıyorsun her seferinde, ya sorunlu windows işletim sistemi yüklüyorsun.
    bu sorun olmaz diye eski satar kablosunu kullanıyorsun.
    ramlar arızalı olabilir.
    ya da her formattan sonra virüslü oyunu tekrar yüklüyorsun =)
    eski boş kasanı kullanmış olabilirsin. iletim yalıtım elektrik kaçağı olabilir.

( Eski üyeliklerimde Her zaman derdim aynı marka model aynı frekansta ram kullanınnnnnnnnnnn. bu sorunlara o yol açıyor. masaüstünde hafif takılmalar vs vs. 2 gb 1333mhz yanına 8 gb 2400 mhz farklı ram kullanan arkadaşlar bana engel oluyorlardı =) o yüzden bu forumda fazla kalmıyorum. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingAhmet1911 -- 5 Aralık 2017; 18:23:32 >

• ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    Valla hocam senin sorunun cok sikintili, 1 ay kadar bende yasadim bir benzerini.. Burdan tecrübeler ile buluncak cinsten degil emin olabilirsin. Ben evin elektirip tesisatin hz degerine kadar ölctürttüm. voltaj degerleride min 229V - max 232V. 1 gün icinde sürekli sabit ölcüm yapildi okunan degerler kaydedildi.. Sende gün icinde komple degerleri ölcütürüp min ve max degerlerini bulmayi deneyebilirsin. Yarari olur mu bilmem. Benim sorun en sonunda calistigindan %100 emin oldugum anakart cikti.. Anakart ta acayip bir sekilde veda etti (gerci ona da emin degilim belki simdi yine taksam yine calisir.)

anakarti cikarip masanin üzerinde kuruyorum bir calisiyor, tekrar kasaya yerlestiriyorum calismiyor. cikariyorum geri masaya koyuyorum calismiyor, kasaya geri yerlestiriyorum calisiyor. 1 ay gecelerimi buna verdim. Inat ettim cözücem dedim. sifir ekran karti altim. (gt730) onu yaptim bunu yaptim en sonunda elimde baska bir anakart vardi onu denedim benim sorunum cözüldü.

evga g2 750 siparisi vermistim, geldi taktim bilgisayar 3 saniyeligine calisir gibi yapip cat kapaniyordu. Sorun bu. kac kere tekrar tekrar denedim. Nasil oluyor ya diyorum.. Sonra götürdüm verdim yenisini gönderdiler ulan yine ayni sey.. sonra power i yine götürdüm. Bu sefer power i test ettiler power calisiyor. Götürdüm eve, pc yi dagittim masanin üzerine kurulum yaptim, taktim yine bende calismadi. Yeni aldigim ekrankartini taktim ama baska pci ex slotuna calismadi. sonra ramlerin yerlerini degistirdim. calismadi. ramleri cikarttim sadece birini taktim. sistem acildi !! ne küfürler ediyorum ama. sonra bu calisti böyle ya götürdüm kasaya montaj yaptim, yine calismadi... aga cok uzun bu konu bos ver ben cözdüm 1 ay sonra...

Senin yerinde olsam bilen birini getirim eve güzel bir test ettirim, inan kafan rahat olur, yasadigim strese degmedi. Sorun cok farkliymis.

• KingAhmet1911 K kullanıcısına yanıt
    2015, 2016, 2017 yillarinda ram konularinda baya yazmistim. Bizde bu sekilde öneriyoruz zaten. Aksini iddia eden senin dedigin gibi farkli hizda veya gecikme süresine sahip ramlerin bir arada kullanilmasini onaylayan birini ben ne gördüm nede duydum. Gerci bu aralar cok takilamadim foruma, ne var ne yok diye bakip cikiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

2015, 2016, 2017 yillarinda ram konularinda baya yazmistim. Bizde bu sekilde öneriyoruz zaten. Aksini iddia eden senin dedigin gibi farkli hizda veya gecikme süresine sahip ramlerin bir arada kullanilmasini onaylayan birini ben ne gördüm nede duydum. Gerci bu aralar cok takilamadim foruma, ne var ne yok diye bakip cikiyorum.

hocam sorum benden kaynaklı heralde. nerde bir mesaj yazıyorum ardından 2-3 alıntı yapılıyor =)
    daha 6 ay önce diğer üyeliğimde sorun ramden olabilir yazdım adamın birisi ''2 gb 1333 mhz + 4gb 2600 mhz ram kullanıyom ben'' yazdı =)
    siz görmediyseniz sorun ya bende ya sizde =) en az 10 kişinin bu görüşe destek olduğunu el birliğiyle beni alıntı yağmuruna tuttuklarını gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingAhmet1911 -- 5 Aralık 2017; 19:11:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Valla hocam senin sorunun cok sikintili, 1 ay kadar bende yasadim bir benzerini.. Burdan tecrübeler ile buluncak cinsten degil emin olabilirsin. Ben evin elektirip tesisatin hz degerine kadar ölctürttüm. voltaj degerleride min 229V - max 232V. 1 gün icinde sürekli sabit ölcüm yapildi okunan degerler kaydedildi.. Sende gün icinde komple degerleri ölcütürüp min ve max degerlerini bulmayi deneyebilirsin. Yarari olur mu bilmem. Benim sorun en sonunda calistigindan %100 emin oldugum anakart cikti.. Anakart ta acayip bir sekilde veda etti (gerci ona da emin degilim belki simdi yine taksam yine calisir.)

anakarti cikarip masanin üzerinde kuruyorum bir calisiyor, tekrar kasaya yerlestiriyorum calismiyor. cikariyorum geri masaya koyuyorum calismiyor, kasaya geri yerlestiriyorum calisiyor. 1 ay gecelerimi buna verdim. Inat ettim cözücem dedim. sifir ekran karti altim. (gt730) onu yaptim bunu yaptim en sonunda elimde baska bir anakart vardi onu denedim benim sorunum cözüldü.

evga g2 750 siparisi vermistim, geldi taktim bilgisayar 3 saniyeligine calisir gibi yapip cat kapaniyordu. Sorun bu. kac kere tekrar tekrar denedim. Nasil oluyor ya diyorum.. Sonra götürdüm verdim yenisini gönderdiler ulan yine ayni sey.. sonra power i yine götürdüm. Bu sefer power i test ettiler power calisiyor. Götürdüm eve, pc yi dagittim masanin üzerine kurulum yaptim, taktim yine bende calismadi. Yeni aldigim ekrankartini taktim ama baska pci ex slotuna calismadi. sonra ramlerin yerlerini degistirdim. calismadi. ramleri cikarttim sadece birini taktim. sistem acildi !! ne küfürler ediyorum ama. sonra bu calisti böyle ya götürdüm kasaya montaj yaptim, yine calismadi... aga cok uzun bu konu bos ver ben cözdüm 1 ay sonra...

Senin yerinde olsam bilen birini getirim eve güzel bir test ettirim, inan kafan rahat olur, yasadigim strese degmedi. Sorun cok farkliymis.

evdeki diğer bilgisayarda 3 yıl boyunca buna benzer farklı bir sorunla uğraştık, o da düzelmemişti =)
    her bilgisayarcı iyi değildir =)

sonra kendi bilgisayarımdada benzer bir sorunu yaşadım, 2 bilgisayarcı çare bulamadı =)

adam takmış gözlüğü 163 boyunda toparlak birşey saçlarıda sarıya boyamış
    ben diyorum ki pc açınca ekran kararıyor oyunlarda falan, bazen yapıyor bazen yapmıyor diyorum,
    tutmuş işlemci fanını parmağıyla durdurup ısıyı kontrol ediyor.
    diyorum boşta 33 yükte 44 derece hala işlemciyi kontrol ediyordu =)

anakartı ters düz edince lehimleri gitmiş olabiliyor =) yukarı yatırırsın çalışır yan yatırırsın bazen çalışır bazen durur =)
    en iyisi toptan pc'yi değiştirmek =) zaten bir pc'nin ömrü 2-3 yıldır.

Hocam keşke o yanlışı bulabilsem bu 5. Sistemim oyunlarımin hepsi orjinal. Defalarca formattan sonra tekrar indirdim. Windows desen orjinal Windows 10 var. Ramler aynı model aynı arka aynı hız. Bunun donanımsal birşey olduğunu düşünmüyorum. İnternet ile alakalı olabilir mi bilemiyorum ama 100mbit uydunet 55 pingle bile sorun var yada tr serverına 20 ping. Ayrıca donanımsal birşey olsa geceleri 3 veya 5 gibi neden düzelsin kurulu saat gibi. Single da okadar fazla hissedilmiyor tuş gecikmesi. Yada mesela bf4 oynarken Server a giren sayısı arttığı zaman dahada fazlalşıyor problem. İnternet ise bu durumu nasıl açıklarız merak ediyorum ama 4 tane internet denedim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 5 Aralık 2017; 19:30:36 >
  • quote:

Hocam keşke o yanlışı bulabilsem bu 5. Sistemim oyunlarımin hepsi orjinal. Defalarca formattan sonra tekrar indirdim. Windows desen orjinal Windows 10 var. Ramler aynı model aynı arka aynı hız. Bunun donanımsal birşey olduğunu düşünmüyorum. İnternet ile alakalı olabilir mi bilemiyorum ama 100mbit uydunet 55 pingle bile sorun var yada tr serverına 20 ping. Ayrıca donanımsal birşey olsa geceleri 3 veya 5 gibi neden düzelsin kurulu saat gibi. Single da okadar fazla hissedilmiyor tuş gecikmesi. Yada mesela bf4 oynarken Server a giren sayısı arttığı zaman dahada fazlalşıyor problem. İnternet ise bu durumu nasıl açıklarız merak ediyorum ama 4 tane internet denedim :(

bak kardeşim sen daha kendi sorununu bile bilmiyorsun ?
    masaüstü bile düzeliyor güzelleşiyor demişsin ? masaüstü düzeliyorsa bunun internet erişimiyle modemle ne alakası var ?
    kasayı parçaları değiştirdim diyorsun bu ucu açık birşey, psu her seferinde aynı mı kaldı ?
    adi nsi gibi bir anakartın varsa çipsetleri köprüleri gündüz sıcakken ısınıp gece soğuyor olmasın ?
    aynı ekran kartını takıyor olmayasın ?

internette bir forumdan yardım istiyorsan herşeyi yazacaksın.
    mönütörü değiştirdim ama kabloyu değiştirmedim,, 4 anakart değiştirdim ama psu'dan değildirdi dedim psuyu hiç değiştirmedim.
    windowsa güvendim tüm herşeyi değiştirdim ama aynı windows ile aynı driverler ile yeniden format attım.
    işte böyle yazacaksın...
    yoksa 4 bilgisayar değiştirdim sorun devam ediyor yazarsan sorunun bulunmaz.
    konu başında marka modelleri işlemcini ramlarını psu markanı bile yazmamışsın.

Ben 4 5 defa bilgisayar değiştirdim diyorum. Yani anakart değişir sata kabloları da yeni olur. Monitor alırsın içinden kablosuda çıkar hdmi yada displayport. Kaç tane klavye fare değiştiğimi hatırlamıyorum. Yazdığım gibi. Anlayabileceğinizi düşündüm ama yine açıkliyim. Herşeyi ile komple pc değiştirdim. Ne varsa o şekilde. Bide tam olarak değiştiğim parçaları yazarsam sayfa. yetmez hocam. Cidden 1 seneden fazladır çözüm arıyorum. Sorun internet olabilir mi bundan şüpheleniyorum suanda. Oyumdayken özelikle gündüzleri mesela fifa oynuyorum sanki oyuncularımın ayağına taş bağlanmış gibiler. Yada bf4 oynuyorum helikopter dönmüyor resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 5 Aralık 2017; 19:48:4 >
  • quote:

Ben 4 5 defa bilgisayar değiştirdim diyorum. Yani anakart değişir sata kabloları da yeni olur. Monitor alırsın içinden kablosuda çıkar hdmi yada displayport. Kaç tane klavye fare değiştiğimi hatırlamıyorum. Yazdığım gibi. Anlayabileceğinizi düşündüm ama yine açıkliyim. Herşeyi ile komple pc değiştirdim. Ne varsa o şekilde. Bide tam olarak değiştiğim parçaları yazarsam sayfa yetmez hocam. Cidden 1 seneden fazladır çözüm arıyorum

evide değiştir sorun düzelmezse sorun sendedir kardeşim
    başka yazılacak birşey yok. haydi iyi forumlar.
    (az bekle elektrik tesisat driver güncellemesi ile sorunun hallolacağını öneren arkadaşlar gelir şimdi =) benden bu kadar =))

• Ups Monitördeki renkleri filan düzeltti. Zaten 220v sabit alınca tv ve monitörlerde renkler daha güzel oluyor onu biliyodum. Pc masaüstünde ve single oyunlarda da gayet hızlı. Geriye sadece internet kaldı ki online oyunlarda bu sıkıntı yaratıyo. 100mbit ve düşük ping ile neden tuş gecikmesi olur anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 6 Aralık 2017; 0:8:25 >
  • Selam aynı sorunu bende yaşadım.3 adet sıfır sistem değiştim.2 adet internet değiştim.Psu aldım sorun biraz azaldı ama tam anlamı ile sorun geçmemişti.
    - Benim sorunum cs 1.6 ve go da mousun takılması veya yavaş tepki vermesi gibi sorunsaldı.Not düşüyüm 3 farklı kasa monitör tüm kablo ve sataları da değiştim farklı 3 mouse değiştim gene aynıydı
    kurduğun windows 10 usb sini değiştirmediysen değiştir.(bazılarına saçma gelebilir bu öneri)
    Benim aklıma gelen en önemli durum RAm sorunsalı.Ayrıca bir pc de usp mutlaka olmassa olmaz.Türkiyede elektrik kesintisi ve voltaj dalgalanmalarının önüne geçilmez.
    bu arada 144 hz monitörde input lag ve giriş gecikmesi menüsü olduğu halde onları hızlıya yavaşa alsamda değişmedi.
    sistem bileşenleride burda önemli faktör.İşlemci ile ekran kartı darboğaz söz konusu varmı ? sistem bileşenlerini yazın..
    ürünü aldığınız mağza sabitmi farklı mağzalardan mı aldınız bileşenleri ? kargolanması yada teşhir ürün olması muhtemelmi ?

• Hocam komple pc yi monitoru al gotur is yerine yahut akrabana ac calistir bakalim ayni sey oluyor mu? Bi de boyle dene en son sorun kasada mi tesisatta mi?

• GOKHANBABAMJ kullanıcısına yanıt
    Hocam değerli zamanınızı ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. sistem bileşenlerim
    6700k
    msi z170a gaming m7 anakart
    monitör samsung cfg70 144hz
    mouse logitech deadalus g303
    klavye logitech 105 (başka mouse klavyede denedim)
    psu Corsair rm650x
    ram gskillz triden z rgb 3200mhz cl16

Sistem bu şekilde. Teşhir ürünü değil bunlar. Siz sorunu nasıl çözdünüz yazarsanız sevinirim.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam Teşekkürler cevabınız için. Götürdüm ama orda da sıkıntılı idi. Ayrıca suan online psu ile besleniyor elektriksel herhangi bir sorun olmaması lazım. İnternet olabilir ama hem süperonline adsl hemde uydunet 100mbit bağlantı ile sadece sabahları 3 veya 5 gibi düzeliyor.
  • Konuya güncelleme yapiyim günlerdir yaptığım testler sonucu sabah saatlerinde internet resmen yağ gibi akıyor günün diğer saatlerinde 100mbit internet kağnı gibi resmen. Pc nin ara sıra yavaşlama sebebi hpet imiş hpet biostan devre dışı bırakınca sistem sapıtıyor. Enable yapmak cok daha iyi stabilite verdi. Oyunların sorunu ise maalesef bulunduğum bölgede 100mbit hız ve iyi ping alabilmeme rağmen günün büyük bölümünde performanssız çalışması. Nasıl olduğunu bende anlayamıyorum ama belliki servis sağlayıcılar bir şekilde bazı bölgelere hızı veriyor ama oyun vs. konu gelince düzgün routing yapamadıkları için oyunların ihtiyacı olan küçük paketlerin hızlı transferi esnasında gecikme oluyor buda bize tuş gecikmesi olarak yansıyor. Konuda mesaj yazan yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 7 Aralık 2017; 6:7:50 >
  • bu sorunu hangi oyunlarda yapıyor ? masaüstündede yapıyormu ? internete bağlı değilkende yapıyormu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.