Merhabalar öncelikle RX 580 kart kullanıyorum 144 hz gaming monitör aldım 2 ay oldu 144,120 hz alındığın da dakika başı 10 saniyelik siyah ekran oluyor ve "Sistem bir bağlantı arızası algıladı ve istenen çözünürlük ve yenileme hızını ayarlayamıyor" mesajı geliyor kablo değiştirip dp aldım sıfır çözülmedi bütün driverları silip eski sürümleri yükledim düzelmedi kafayı yemek üzereyim bu sorunu benden önce yaşıyanlar da olmuş kesin bir çözüm bilenleri bekliyorum Çok teşekkürler (NOT) 60 HZ de sıkıntı olmuyor |
Sistem Bir Bağlantı Arızası Algıladı ve İstenen Çözünürlük ve Yenileme Hızını Ayarlayamıyor
Bilgisayarınızda "sistem bir bağlantı arızası algıladı ve istenen çözünürlük ve yenileme hızını ayarlayamıyor" hatasıyla karşılaşıyorsanız, bu muhtemelen monitörünüzün grafik kartınıza düzgün şekilde bağlı olmadığı anlamına gelir.
Bu hatayı gidermek için şu adımları izlemeyi denemelisiniz:
- Monitör kablosunun her iki ucunun da hem monitörünüze hem de grafik kartınıza sıkıca takılıp takılmadığını kontrol edin.
- Farklı bir monitör kablosu kullanmayı deneyin.
- Grafik kartınızın sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
- Monitörünüzün desteklediği maksimum çözünürlüğü ve yenileme hızını kontrol edin ve sisteminizin ayarlarında bunları ayarlayın.
- Grafik kartınızın düzgün çalıştığından emin olun. Başka bir bilgisayarda veya harici bir monitörde test edebilirsiniz.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala aynı hatayı alıyorsanız, donanımda bir sorun olabilir. Bu durumda, yardım için bir teknisyene başvurmanız gerekebilir.
Anahtar Kelimelerin Kullanımı:
- sistem bir bağlantı arızası algıladı ve istenen çözünürlük: Monitörünüzün grafik kartınıza düzgün şekilde bağlı olmadığı anlamına gelen hata mesajı.
- sistem bir bağlantı arızası algıladı ve istenen çözünürlük: Kullanıcıların karşılaşabileceği hata mesajının bir kısmı.
- amd sistem bir bağlantı arızası algıladı: AMD grafik kartlarında da görülebilen bir hata mesajı.