Şimdi Ara

Voltaj Problemi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim problemim evde ütü,tost makinesi ,buzdolabı falan çalışmaya başlayınca ışıkların canlılığı gidiyor, sigorta atma durumu yok ama ışık seviyesinde baya bi düşüş oluyor, bir elektrikçi çağıracam ama malesef oturduğum yerdeki esnaf bizi keriz yerine koymaya alışmış,(tesisatçı su contası değişti 50 tl aldı ordan biliyorum,boru anahtarı satın alsam daha karlı çıkardım ), elektrikçiyi çağırmadan önce problemin neden kaynaklanabileceğini söyleyen olursa adam geldiğinde kaz gibi durmam karşısında,
    Teşekkürler şimdiden

• buz dolabı değilde ütü , elektrikli süpürge ,ketıl , tost makinesi , saç kurutma makinesi gibi aletler 1500 w üzeri değerle çalısır bu yüzden ampullerin parlaklıgının azalması normaldir diye düsünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorun, akımı eve taşıyan iletkenlerin direncinden kaynaklanıyor. Daha kalın kesitli kablo kullanmak sorunu çözecektir / önemsenmeyek derecede azaltacaktır.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi normal ama benimki normal değil ,baya bariz problem var, buz dolabı , çamaşır makinesi dahil
  • cnr182 C kullanıcısına yanıt
    Eger elinizden geliyorsa, sigorta panelindeki kablolari kontrol kalemi ile vidalarini sıkın. Ucu kararmis kablo varsa kesip yeniden baglayin.. Nort uclari birbirine baglidir, faz ucu kopru atilarak sigortalara dagitilmistir, bu bolgelere cok dikkat konrol edin. İslemi yaparken, mutlaka ana hattan salteri indirin ve tekrar teyitedin... Dairenize giris akimi zayifsa veya 3-4 priz ayni hatta bagliysa yapacak pek birsey yok,, cihazlarinizi ayni anda kullanmamaya ozen gosterin. Allah korusun, ichat tasiyamazsa yanabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overclock Makinesi kullanıcısına yanıt
    Tesisatı 8 yıl önce ben bi arkadaşımla çekmiştim ,daha doğrusu ben yardım etmiştim,adam sıfırdan anahtar teslim benzin istasyonu yapıyo, ama artık görüşmüyoruz malesef, kablolarda baya kalındı zor bükülüyordu ordan hatırlıyorum en az 4 mm vardır, saatle alakası olabilir mi peki ? sayaç hala eski tip dönme dolaplı olandan
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Sigortaların kablolarına bakacam şimdi , konu amacına ulaşmış gibi oldu büyük ihtimal tesisat değişecek, yani çözüm yolu en masraflı yol,

Teşekkür ederim cevaplar için bide tahminen ne kadardır bu işin hakkı ortalama olarak tabiki , bir kat yukarı çıkacak ana saatten kablolar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Düşük Voltaj Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    -5 Volt sorunu !!!
    19 yıl önce açıldı
    Şebeke Problemi Hk.
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr182

Tesisatı 8 yıl önce ben bi arkadaşımla çekmiştim ,daha doğrusu ben yardım etmiştim,adam sıfırdan anahtar teslim benzin istasyonu yapıyo, ama artık görüşmüyoruz malesef, kablolarda baya kalındı zor bükülüyordu ordan hatırlıyorum en az 4 mm vardır, saatle alakası olabilir mi peki ? sayaç hala eski tip dönme dolaplı olandan

8 yıl önce yenilendiğine göre problemi tesisatta aramak bence doğru değil.Değiştirmek için bazı testleri yaparsınız öyle karar verirsiniz.Az uz masraf değildir tesisat yenilemek.
    Sayaçtan da olamaz.Çünkü sayaç bağlantısı kalın kablo ile yapılır.
    Problemin nereden kaynaklandığını net bilmeniz için tavsiyem;Basit bir multimetre ile voltaj ölçümüdür.Ör;fırını açtınız voltaj düştü,,,1.voltaj ölçümünü fırın yakınlarından bir fişten 2.ölçümü ise mümkünse sigortadan yada sayaç girişinden ölçün.
    Diyelim ki,bu iki ölçümde fırın yakınındaki fiş voltajı, 185-190VAC sayaç üzerindeki ölçüm 220VAC gösterdi.İşte böyle voltaj farkı görürseniz evet sorun ev tesisatından diyeceğiz.Ama yine fırın çalışırken sayaç yada sigorta üzerinde ölçtüğünüz voltaj fiş voltajlarına yakın ise problemi tesisatda değil,ev dışında ararsınız.Boş yere tesisat yenilemekten kurtulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 19 Mart 2015; 16:27:54 >

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim çok sağolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.