yaklaşık 3 aydır yeni bir otomobil almayı planlıyorum. Son olarak volvo s40 1.6 dizel baz modeli metalik renk (42000ytl) ve honda civic premium (36500ytl) arasında kaldım. herikisine de park sensörü hediye ediyorlar. volvo dizel olması , güvenlik anlamında çok iyi olması ile önde iken honda dış dizaynın çekici olması , fiyatının uygunluğu, donanım olarak artıları (16 inç jant, ön sis farı gibi) ve 6 yıl garantisi ile önde. birde hondanın içi daha ferah geldi bana bilmem katılırmısınız? sizce 5500ytl fazla verip dizelin ekonomisinden mi faydalanmalıyım yoksa benzinli hondanın donanımından mı faydalanmalıyım? tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim? herkese şimdiden teşekkürler.
Uzun süre kullanırım diyorsan volvo S40 daha iyi tercih olur ama 2 3 seneye belki satarım dersen honda tabiii ,, araba olarak S40 her yönden üstün bence kalite , güvenlik, yol tutuş özellikle
Honda'nın içinin daha ferah olduğu doğru. Bu tüm Hondalar için geçerli. Civic'deki 125bglik benzinli motor da S40'daki torku yüksek dizeli aratmayabilir. "Dizel mi benzinli mi"yi yılda yapacağınız km. belirler. Km.ye göre yakıt farkını hesaplayıp baştan ödeyeceğiniz 5500ytl ile karşılaştırın.
yA KaFaMa bİLe tAKmAm giDER VoLvO Mu aLIrıM civic tasarımı olsun her yönüyle çok beğenen biriyim ama sen diyorsun ki volvo mu civic mi o zaman iş değişiyo ve volvO
Karşılaştırılacak arabalar değiller.
az km yapacaksanız benzinli olmasından dolayı eğer çok km yapacaksanız dizel volvo
1.5 sene kadar önce S40 1.6D modellerin liste fiyatı 61bin ytl idi, indirimle 57bin civarına falan alıyordunuz,
şimdi şu hale bakın büyük şehirler dışında servis yetersizliği, yetkili servislerin çoğunun feshedilmesi yeniden yapılanma ve oluşan değer kaybı yüzünden şuanda çok az karlarla, compact otomobillere yakın rakamlarla satıyorlar bu araçları.
eski bir S40 kullanıcı olarak 1.6 benzinli S40'ıma 2005 ekiminde 32500 euro vermiştim. muadil bir 1.6D 3bin euro kadar daha pahalıydı. o zamanlar S40 düşünenler civic değil Accord veya Passat bakıyordu olması gerektiği gibi.
Civic kesinlikle S40 seviyesinde bir otomobil değil yakınından geçmiyor. kabin genişliği gibi şeyler gelip geçici, basitçe tasarlanabilecek şeyler, yeni C4 sedanın kabini de BMW 335i'den geniş, bunlar otomobilin temel kalitesi hakkında fikir vermez. kesinlikle S40 seçmelisiniz ama bir üst donanımla tercih etseniz iyi olur.
Dizel ise kesinlikle volvo. benzinliyse honda motor olarak çok daha iyi. iç genişlik civicte daha fazla sanırım. kısa süre kullanıp satmayı planlıyorsan civic daha iyi olur.malum 2. el durumu. her ikisi de çok çekici arabadır.hele volvonun tavanının arkasındaki sırt...bmw5 deki gibi. servis olarak honda daha iyi sanırım.gerçi az sorun çıkarır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme