Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.648
Cevap
151
Favori
1.433.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • T4 mi 2.0T mi konusunda aracı kaç yıl bineceğime göre değişir. 1.6 motorun ömrünün 2.0 kadar olması imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

T4 mi 2.0T mi konusunda aracı kaç yıl bineceğime göre değişir. 1.6 motorun ömrünün 2.0 kadar olması imkansız.

Sizce t4 ve 2.0T`nin motor ömürleri ne kadardır?
  • Tabii ki verebileceğim bir süre yok. Ancak herkes Amerikan araçlarının uzun ömürlü olmasını büyük motor hacmine bağlar. Evet, günümüzde teknoloji gelişti vs. ama hala küçük silindir hacimli motordan yüksek beygir almanın motorun ömrünü kısaltacağı görüşü hakim.
  • S60 D2 fiyatları volvo isveç sitesinde yayınlanmış. T4 manuel ile D2 fiyatı aynı. bizede aynı fiyatlandırma ile gelirse şu anki T4 otomatikten 4000 tl düşük olması gerekir. yani 67-68 bin tl olabilir.
    D2 nin teknik verileri ise: 0-100 km/h=11.3 sn son hız= 190 sanırım ort. yakıt tüketimi verilmiş sadece = 3.8lt/100km

Konfigürasyonda D2 motorla R-Design bile seçilebiliyor. Bizdeki motor-donanım ve şanzıman kısıtlamasını anlamak mümkün değil. 150 ps ve manuel S60 getirseler fiyat motor farkı+şanzıman farkı ile en az 7-8 bin tl daha düşer. 63-64 bin tl ye S60 baz donanımla bile satışlarını katlar.gerçi biz millet olarak içmeye ayranımız yok ama neyse gerisini herkes biliyor zaten. avrupalı jant kapaklı S60 a bile binerken bizde S60 denilince illaki full ve otomatik olma zorunluluğu var sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drchtygn

S60 D2 fiyatları volvo isveç sitesinde yayınlanmış. T4 manuel ile D2 fiyatı aynı. bizede aynı fiyatlandırma ile gelirse şu anki T4 otomatikten 4000 tl düşük olması gerekir. yani 67-68 bin tl olabilir.
    D2 nin teknik verileri ise: 0-100 km/h=11.3 sn son hız= 190 sanırım ort. yakıt tüketimi verilmiş sadece = 3.8lt/100km

Konfigürasyonda D2 motorla R-Design bile seçilebiliyor. Bizdeki motor-donanım ve şanzıman kısıtlamasını anlamak mümkün değil. 150 ps ve manuel S60 getirseler fiyat motor farkı+şanzıman farkı ile en az 7-8 bin tl daha düşer. 63-64 bin tl ye S60 baz donanımla bile satışlarını katlar.gerçi biz millet olarak içmeye ayranımız yok ama neyse gerisini herkes biliyor zaten. avrupalı jant kapaklı S60 a bile binerken bizde S60 denilince illaki full ve otomatik olma zorunluluğu var sanki.

ingiltere sitesine de koyulmuş, fiyatı t4'den %3 ucuz, powershift için de 1500 pound istedikleri düşünülürse 66 bin gibi bir fiyatı olması lazım,

ama türkiyede avrupanın aksine mazot fiyatı ucuz olduğu için 70 binleri görürsek şaşmayalım. en basitinden ford 1.6 diesel motorlu c-max için 180 hp motorlu c-maxten 2 bin daha fazla istiyor.

bu arada 0-100'ü 10.9 saniye v-max 195 km/s, tüketim için şehiriçi 5.1, şehirdışı 3.9 gibi değerler verilmiş ki muazzam değerler bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Orijinalden alıntı: drchtygn

S60 D2 fiyatları volvo isveç sitesinde yayınlanmış. T4 manuel ile D2 fiyatı aynı. bizede aynı fiyatlandırma ile gelirse şu anki T4 otomatikten 4000 tl düşük olması gerekir. yani 67-68 bin tl olabilir.

ingiltere sitesine de koyulmuş, fiyatı t4'den %3 ucuz, powershift için de 1500 pound istedikleri düşünülürse 66 bin gibi bir fiyatı olması lazım,

ama türkiyede avrupanın aksine mazot fiyatı ucuz olduğu için 70 binleri görürsek şaşmayalım. en basitinden ford 1.6 diesel motorlu c-max için 180 hp motorlu c-maxten 2 bin daha fazla istiyor.

bu arada 0-100'ü 10.9 saniye v-max 195 km/s, tüketim için şehiriçi 5.1, şehirdışı 3.9 gibi değerler verilmiş ki muazzam değerler bence.

açıkçası d2 motorlu ve d segmenti için günümüzün olmazsa olmaz donanımları olan bir v60 için 70000tl yi gönül rahatlığıyla verebilirim.ama bence bu araç manuel vites seçeneğiyle 1.6 180hp powershift seçeneği aynı paralara satılır.hatta belki d2 motor daha pahalı bile olabilir.zaten volvo türkiye s60-v60 ları d2 motorla baz donanımlısını 70000tl nin altına satmış olsa kesinlikle çok iyi bir satış rakamları elde eder.bu segmentte tek 1600cc dizeli olan ve yıllardır en çok satan model olan passat ın en büyük rakibi olur.çoğu müşteri highline 1.6tdi passata 75000 vermek yerine aşşağı yukarı aynı paralara full olmasada orta donanımda bir s60 almayı tercih eder diye düşünüyorum.tabi birde volvo nun pahalı ve zayıf servis hizmeti imajını düzeltmeli.

• İlginç bir test olmuş. Kameramanı feda etmişler :)

http://www.forstv.com/bolum_detay.asp?bolum_adi=Volvo_S60&bolum_id=195
  • Volvo yapsa bu kadar guzel bir test olmazdı sanırım.yapan kurumu tebrik ediyorum .Kafaya koydum alacagım.s60 t4.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akcetin

İlginç bir test olmuş. Kameramanı feda etmişler :)

Hakkaten harika bir inceleme olmuş. Tebrik etmek lazım adamları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akcetin

İlginç bir test olmuş. Kameramanı feda etmişler :)

hocam bu site bana "koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi" sözünü hatırlatıyor. zira bazı modelleri detaylıca incelerken( artısı ve eksisiyle) bazı modellerin sadece reklamını yapıyorlar. bmw 5 serisini inceledi resmen reklam yaptılar. bir çok kullanıcının şikayet ettiği c sütunundaki rüzgar sesine deyinmediler bile. ama iş s80 ile s60 a gelince s60 için bozuk yolda konforsuz, s80 için ise 5 serisi kadar konforlu değil diyorlar. ama hyundai ix20 için hiçbir eksiği yok diyorlar. açıkçası sadece araçları tanımak, hareketli görüntüleri görmek için izliyorum test videolarını. objektif olduklarını düşünmüyorum.

• arkadaşlar 75000 tl ye s60 t4 mü yoksa s80 drive mi tercih edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1
    arkadaşlar 75000 tl ye s60 t4 mü yoksa s80 drive mi tercih edersiniz?

S80'nin daha geniş olan kabinine ve bagajına ihtiyacınız yoksa kesinlikle S60.
  • quote:

Açıkçası 75000tl ye yaza kadar bekler s60 d2 veya v60 d2 alırım.çünkü her ne kadar s80 e klas bir araç olsada 1-2 seneye kadar kasa değiştireceğinden,hemde aynı s60 da olduğu gibi şimdikinden çok farklı bir tasarımı olacağından kesinlikle s80 tercih etmezdim.şimdilerde bile maalesef s80 drive çok tercih edilen bir araç değil.zaten yakın zamanda d2 motoru kullanacak s80 dede volvo ama bence kesinlikle s80 için yeni kasayı beklemek gerek almak için.o zamana kadar en iyi tercih s60-v60 olacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

ben S60 t4 alırdım.
  • Bir tercih sorusu da ben sormak isterim.

1. S40 D4 Premium+Dynamic + High Performance ses sistemi,
    2. S60 T4 Premium+Advance + Deri+ 17" Jant + Sunroof,
    3. S60 2.0T Premium + 17"

Bu araçlar aşağı yukarı aynı fiyatlara gelecektir. 2.0T için limit biraz daha artabilir ancak yakıt konusunda ne kadar üzer bilmiyorum.

Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Medelhavet

Bir tercih sorusu da ben sormak isterim.

Bu araçlar aşağı yukarı aynı fiyatlara gelecektir. 2.0T için limit biraz daha artabilir ancak yakıt konusunda ne kadar üzer bilmiyorum.

hocam 2. S60 T4 Premium+Advance + Deri+ 17" Jant + Sunroof'nın yanına bir de H.P. ses sistemi alabilirseniz yeme de yanında yat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

quote:

hocam 2. S60 T4 Premium+Advance + Deri+ 17" Jant + Sunroof'nın yanına bir de H.P. ses sistemi alabilirseniz yeme de yanında yat olur.

Teşekkürler hocam fikriniz için, zaten Advance paket ile HP ses sistemi geliyor olması lazım yanlış bilmiyorsam. Şu anda S40 D4 beklemesindeyim ancak zaman uzadıkça aklım S60'a gitmiyor değil.
    Sıkıntım yeni S60'ı eskisi kadar "class" bulmamam, ancak incelemedim aracı. Bir de S60 T4 varmıdır bayinin elinde aradığım özelliklerde o önemli.

• quote:

2.S60 T4
    t4 motorla zaten 2.0T motor gereksiz hala geldi.ama onun yerine t5 seçerseniz kimse hayır diyemez bu seçime.tabi tercihlerinizden anladığım kadarıyla ekonomik motor sizin için ikinci planda.bildiğim kadarıyla bayilerde t4 mevcut ve özellikle önümüzdeki ay baya bir giriş olacak ülkeye.zaten bu tür stok-donanım gibi sorularını bayilere sormanızda fayda var.çünkü bayiler bilgilendirme konusunda eskiye nazaran baya bir hevesliler ve en doğru bilgiyi bayilerden alınır bu konularda.

• quote:

Ben 2.0T derim. Madem yeni S60 eskisi kadar klas değil bu paraya az kullanılmış 2010 model D5 motorlu S60 I de alabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

quote:

Teşekkürler hocam fikriniz için, zaten Advance paket ile HP ses sistemi geliyor olması lazım yanlış bilmiyorsam. Şu anda S40 D4 beklemesindeyim ancak zaman uzadıkça aklım S60'a gitmiyor değil.
    Sıkıntım yeni S60'ı eskisi kadar "class" bulmamam, ancak incelemedim aracı. Bir de S60 T4 varmıdır bayinin elinde aradığım özelliklerde o önemli.

Evet, 7" ekranlı high performance ses sistemi Advance edition ile geliyor.
    Araç rengi ve deri iç döşeme rengi çok önemli değilse 2.sıradaki dediğiniz aracı her bayii de bulabilirsiniz. Ben bulmuştum fakat security paket olmadığı için anlaşamamıştık, mecburen yeni sipariş geçtik.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.