Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.647
Cevap
151
Favori
1.433.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sabırsız bekleyiş başladı desenize:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman
    Hayırlı uğurlu olsun.
    Sabırsız bekleyiş başladı desenize:)

Tesekkurler, daha iyileri sizlerin olur insallah.
  • hayırlı uğurlu olsun,Allah kaza bela vermeden kullanmayı nasip etsin...
    tabi Allah sabır versin demekte gerekiyor sanırım.yeni araç beklemek insanın ruh halini çok değişik şekillerde etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPEREN_06 -- 8 Şubat 2011; 20:45:24 >
  • Volvo turkiyede fiyatlar acıklanmıs t4 71.660 lira
    t4 r design 79.000
    hadi hayırlı olsun :)
  • Fiyat listesini görmek isteyen tıklasın :

Bu arada s60t4 1.6 ile s80 t4 1.6 arasında 10 000 tl'lik bir fark mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 9 Şubat 2011; 21:01:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat-1230

Volvo tartışmasız Mercedes,BMW ve Audidedn sonra en iyi markadır.Araba demir gibi sırf kalite kokuyor.

Mercedes -- BMW -- Audi -- Volvo

benim 4 lüm böyle.

benim 4 lümde böyle

volvo volvo volvo volvo

• quote:

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

Fiyat listesini görmek isteyen tıklasın :

Bu arada s60t4 1.6 ile s80 t4 1.6 arasında 10 000 tl'lik bir fark mevcut.

Ya bu 10000 TL lik fark insanin aklina bi sey getiriyor. Acaba S60 1.6d icin de S80 ile 10000 TL lik fark olur mu? Ayni oranlar 65000 TL gibi bir rakama gelicektir S60 1.6D

• @Mordeaur;
    Öncelikle yeni S60 D3`ünüz hayırlı olsun.

Acaba D3`ün ortalama yakıt tüketimi yol bilgisayarında ne kadar gösteriyor?
  • @volvo850GLT;

Teşekkür ederim.

Bu soruya net yanıt vermem çok zor. Şehir içi vs. dur kalk yapıldığından dolayı kafası karışıyor. Ama en son izmir'e giderken ekonomik kullanımda depoyu fullledikten 10 dk sonrasında 1180 km gösterdiğini gördüm. Volvo yetkilisi ile de görüştüm bu durumu. Şehir içi kısa mesafelerde dur kalk yaptığınızda, ara ara performanslı kullandığınızda vs. hesap sürekli dalgalandığından net bir tablo çıkmayacağını belirtti. Son olarak ortalama tüketime gelirsek; şehir içi/dışı full depo ile 850 km civarı. Unutmayın ki arabayı kullanış şekliniz bunu çok fazla etkileyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

@volvo850GLT;

Teşekkür ederim.

Bu soruya net yanıt vermem çok zor. Şehir içi vs. dur kalk yapıldığından dolayı kafası karışıyor. Ama en son izmir'e giderken ekonomik kullanımda depoyu fullledikten 10 dk sonrasında 1180 km gösterdiğini gördüm. Volvo yetkilisi ile de görüştüm bu durumu. Şehir içi kısa mesafelerde dur kalk yaptığınızda, ara ara performanslı kullandığınızda vs. hesap sürekli dalgalandığından net bir tablo çıkmayacağını belirtti. Son olarak ortalama tüketime gelirsek; şehir içi/dışı full depo ile 850 km civarı. Unutmayın ki arabayı kullanış şekliniz bunu çok fazla etkileyecektir.

@Mordeaur;
    Teşekkür ederim.

Yol bilgisayarında ki 100km/lt değeri kaç acaba?

• Ortalama kalan km gösteriyor sadece. En azından kurcaladığım ve gördüğüm kadarı ile böyle. Bunun için de iki opsiyon var; 100km bazında ve toplam depo ile gidilecek yol. Litre de bunlara göre hesaplanabilir.

Litre konusunda tahmini fikir yürütmek gerekirse de;

Volvo'nun bize verdiği fabrika değerlerine 1 litre eklenmesi yeterli. Bunun sebebi de bilindiği üzere Türkiye şartları ve beraberinde kullanım şekliniz.
  • 1.6 diezel ne zaman gelir?
  • quote:

Volvo'nun bize verdiği fabrika değerlerine 1 litre eklenmesi yeterli. Bunun sebebi de bilindiği üzere Türkiye şartları ve beraberinde kullanım şekliniz.

Fabrika verileriyle gerçek kullanım arasında 1 lt fark varsa bu iyi bir değer bence. Umarım T4 motor da aynı seviyede olur. Şu anda beni tek düşündüren km başına 15 kuruştan (tdci fiesta) 35 kuruşa geçiş çünkü (S60 T4). Artık onuda sineye çekeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton_SENNA -- 12 Şubat 2011; 18:24:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA
    quote:

Fabrika verileriyle gerçek kullanım arasında 1 lt fark varsa iyi bu bir değer bence. Umarım T4 motor da aynı seviyede olur. Şu anda beni tek düşündüren km başına 15 kuruştan (tdci fiesta) 35 kuruşa geçiş çünkü (S60 T4). Artık onuda sineye çekeceğiz.

D3 için fabrika verisi şehir içi 8lt/100km. Bu durumda İst içi 9lt/100km mi diyoruz? Normal ama çok da ekonomik değil. Bu araç fabrika verisine göre asıl şehir dışında çok ekonomik hale geliyor galiba?

• quote:

Ortalama kalan km gösteriyor sadece. En azından kurcaladığım ve gördüğüm kadarı ile böyle. Bunun için de iki opsiyon var; 100km bazında ve toplam depo ile gidilecek yol. Litre de bunlara göre hesaplanabilir.

Litre konusunda tahmini fikir yürütmek gerekirse de;

@Mordeaur

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Yol bilgisayarında 100km/lt ortalama yakıt tüketimini gösteriyor olması lazım.

Benim öğrenmek istediğim,kalan yakıtla gidilebilecek mesafe değil,ortalama yakıt tüketimi 100km/lt.Bugüne kadar 4 volvo sahibi oldum hepsinde de ortalama yakıt tüketimi değeri yol bilgisayarında vardı.Yeni S60`lar da yok mu acaba?

• @volvo850GLT

Dediğim gibi kurcaladım ama litre bazında göremedim. Bugün şansım yok ama yarın sizin için bir kez daha kontrol ederim.

@Hesheit

Evet aynen dediğiniz gibi. Şehir içinde motor hacmi ve değerleri yüksek olduğundan dur/kalk vs. derken tüketim 9-10 litreye kadar çıkıyor. Şehir dışında ise bu neredeyse yarısı kadar düşüş gösteriyor.
  • quote:

@volvo850GLT

Dediğim gibi kurcaladım ama litre bazında göremedim. Bugün şansım yok ama yarın sizin için bir kez daha kontrol ederim.

@Hesheit

Evet aynen dediğiniz gibi. Şehir içinde motor hacmi ve değerleri yüksek olduğundan dur/kalk vs. derken tüketim 9-10 litreye kadar çıkıyor. Şehir dışında ise bu neredeyse yarısı kadar düşüş gösteriyor.

d3 ve d5 motorlar süper ekonomik motorlar değiller.mesela bmw nin 2.0 dizeli gibi...
    benim d5 awd jip istanbul içi 9.5 i aşağı düşmüyor.bu oran s 60 d3 de 8.5-9 u geçmez , uzun yolda ise 7 ye kadar düşecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo6100

quote:

@volvo850GLT

@Hesheit

d3 ve d5 motorlar süper ekonomik motorlar değiller.mesela bmw nin 2.0 dizeli gibi...
    benim d5 awd jip istanbul içi 9.5 i aşağı düşmüyor.bu oran s 60 d3 de 8.5-9 u geçmez , uzun yolda ise 7 ye kadar düşecektir.

Evet ama uzun yolda 7 biraz fazla kaçıyor. Ortalama olarak 7 diyorsanız evet, mümkün. Şehir dışı 5-5.5 civarı olsa gerek.

• Selamlar
    Bugun etiler arkas a ugradımOorada T4 olan model vardı.Araba çok klas hakikaten.
    Kafa karıstırıcı bir fiyat olmuş.
    Şöyle ki;74bin civarına hemen hemen gerekli herseye sahip bir s60 alınabilir.Derikoltuk dahil.Zaten 600tl fark ile deri koltuk yapıyorlar.Orada advance paket vardı.81bin idi fiyatı.
    Ben zaten metalik ve sunroof dusunmezsem bu fiyat otomatikmen zaten 75 lere falan dusuyor.Çunku metalik farkı 1250 falan idi artı sunroof 2200 zaten vergiler dahil bu yaklasık 5bine yakın oluyor.Aktif bi-xenon farlar 1000lira.Volvo tamam pahalı bir araç ama opsiyonları bile dogus grubunda ki gibi atla deve değil..Açıkçası 65bine 1.4 tsi vw almaktansa bu arac tercih sebebi olabilir.Resimler bir yana arac yanına vardıgınızda hakikaten yuksek albenisi var.Buna birde 180hp ve powershift olduguda gozonune alınırsa......Birde o zaman aracın paket detayını ekliyorum....resimli:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 13 Şubat 2011; 17:17:36 >

• Selam arkadaşlar, bugün abantta rastladığım r-design t4 V60'ın resimlerini paylaşmak istedim, sipariş verecek arkadaşlara bir fikir verebilir. 18 jantlar gerçekten çok yakışmış araca. Adaptive cruise ve kar lastiklerinden anladığım kadarıyla meraklı bir volvo müşterisinin aracı bu.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.