Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.643
Cevap
151
Favori
1.424.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kulu42

Bence Volvo yaptigi bir yanlistan döndu. Urettigi her modeli ABD piyasasina göre tasarlayip, uretirdi. Buyuk motorlar, genis kasalar, arkadas cekis gibi... Ilk arabam 86 model 744 tu buzda, yagmurda az bale yapmadim bir de cok fazla yakardi. Volvo artik diger ulkelerde ki ureticileride göz önune aliyor ve dikkatli davraniyor.

Bu doğru...ABD'de gerçek Volvoların üretimi 1998'de s90/960 ile bitti derler. İnsanlar hala arkadan itişli 24x, 74x ve 9xx serilerinin özlemini duyuyorlar. Çok iyi bir araç olmasına rağmen 1993'de üretilmeye başlanan önden çekişli 85x serisini beğenmeyen çok insan vardır orada.. Zamanında ben de bir 244 dl bir de 745 16v Volvo sahibi olmuştum. Hala özlerim o arabaları.. Ama benim yaşadığı yerde kar-buz yoktu!

• quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Orijinalden alıntı: kulu42

Bence Volvo yaptigi bir yanlistan döndu. Urettigi her modeli ABD piyasasina göre tasarlayip, uretirdi. Buyuk motorlar, genis kasalar, arkadas cekis gibi... Ilk arabam 86 model 744 tu buzda, yagmurda az bale yapmadim bir de cok fazla yakardi. Volvo artik diger ulkelerde ki ureticileride göz önune aliyor ve dikkatli davraniyor.

Bu doğru...ABD'de gerçek Volvoların üretimi 1998'de s90/960 ile bitti derler. İnsanlar hala arkadan itişli 24x, 74x ve 9xx serilerinin özlemini duyuyorlar. Çok iyi bir araç olmasına rağmen 1993'de üretilmeye başlanan önden çekişli 85x serisini beğenmeyen çok insan vardır orada.. Zamanında ben de bir 244 dl bir de 745 16v Volvo sahibi olmuştum. Hala özlerim o arabaları.. Ama benim yaşadığı yerde kar-buz yoktu!

Mesela V70 in babasi olan 745 lerle V70 leri karsilastirdigin zaman ölculeri ayni hatta V70 biraz daha buyuk olmasina ragmen 745 lerin icleri daha buyuk ve daha genistir. Konuyu fazla dagitmayayim özurdilerim.

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

İç mekanda simetri eksikliği var gibi geldi bana. Bu durum biraz göz tırmalıyor. Fotoğraf üzerinden anlatmaya çalışayım.

Ekranın olduğu kısım sağa doğru yani sağ taraftaki çizgiye kadar geniş olmalıydı. Hadi o olmuyorsa ekran soldan sağa biraz daha kaydırılmalıydı ki teybin ve düğmelerin olduğu kısımdan gelen çizgi ile belli bir simetri oluştursun. Yani o hayali kırmızı iki çizgiye ekranın bulunduğu kısmın uzaklığı aynı olmalıydı.

Yeşille işaretlediğim hava ızgarası orada bir başına uyumsuz bir şekilde kalmış. Sonradan sanki birisinin aklına "yaw şurayada bir ızgara koyalaım" denmiş gibi. Direksiyonun solundaki cama yönelen ızgara ile de uyumsuz. Cam tarafındakinde krom çerçeve var bunda yok.

Mavi çizgi ile gösterdiğim ızagara ise araba kullanırken elin en kolay ulaştığı nokta. Bu değerli bölgenin kırk yılda bir ellenecek ızgaraya ayrılması uygun olmamış.

Ayrıca şimdi farkettim; ekranın olduğu oyuğun sol üst köşesi eğimli yapılmışken sağ taraf köşeli. Ya ikisi de köşeli yapılmalıydı, ya da eğimli...

Şimdilik kendimce görebildiğim kusurlar...

bu simetri eksikliği gibi gözüken durum, orta konsolun sürücü odaklı olmasından kaynaklanıyor. muhtemelen çıplak gözle böyle olmadığı anlaşılacaktır.

• aynı şey benim de dikkatimi çekti...o havalandırma ızgarasının orada ne işi var...yahu bmw ile mercedesle kıyaslanıyor bu marka ama böyle bir şeyi almanlar yapmaz...çok saçma ve çirkin olmuş...genel olarak güzel gözükse de o ızgara olmamış oraya...
  • bir kaç foto merak edenler için...

• jantler hariç gerisi süper...

• kokpit...

•  'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'
  • olmuş olmuş çok ta güzel olmuş sadece gözümüzün biraz alışması lazım arabaya gelince volvo dıyorum yapmış gene yapacagını
  • tam bi hayal kırıklığı..
  • çok çok iyi olmuş bence ama merak ettiğim bir konu var, acaba resimlerdeki gibi ortada çıtaları yok mu arabanın
    olabilir mi böle bişe
  • quote:

Orijinalden alıntı: muttley

çok çok iyi olmuş bence ama merak ettiğim bir konu var, acaba resimlerdeki gibi ortada çıtaları yok mu arabanın
    olabilir mi böle bişe

kapı çıtalarının olmaması çok büyük sorun olur. yaşadığımız ülkede park halindeki arcın yanında kapıyı nasıl açacağını bilmeyen o kadar hanzo varki.. böyle bir araba alıp ondan sonra alışveriş merkezinin otoparkında kapıda avuç içi büyüklüğünde çökük görmek son derece can sıkıcı olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aolcer

quote:

Orijinalden alıntı: muttley

çok çok iyi olmuş bence ama merak ettiğim bir konu var, acaba resimlerdeki gibi ortada çıtaları yok mu arabanın
    olabilir mi böle bişe

kapı çıtalarının olmaması çok büyük sorun olur. yaşadığımız ülkede park halindeki arcın yanında kapıyı nasıl açacağını bilmeyen o kadar hanzo varki.. böyle bir araba alıp ondan sonra alışveriş merkezinin otoparkında kapıda avuç içi büyüklüğünde çökük görmek son derece can sıkıcı olurdu.

Aynen katılıyorum

• Yeni S60'da (D3 ve D5'de) otomatik şanzıman olarak Geartronic var. Halbuki ben Powershift bekliyordum. Powershift yanlış hatırlamıyorsam 2.0T'de olacak. S40 2.0D'de de Powershift var. Bunun mantıklı bir açıklaması ne olabilir acaba? Powershift hem yakıt ekonomisi hem de hızlanma açısından daha iyi olmaz mıydı?
  • görünüş olara muhteşem bir araç olmuş. her ne kadar ben köşeli volvo hastası olsam da yuvarlak hatları volvoya çok güzel uyarlamışlar. D5 awd ideal bir model olacağa benziyor.
  • siyahını düşünemiyorum bile valla ben begendim imkanım olursa bu arabayı almak isterim 2.0d tabikii
  • işte volvoyu volvo yapan şey. Yani güvenlik .

Bir video seyredin ve volvoyu diger firmalardan ayıran şeyi hissedin

YOUCARyoutube
    ► Volvo S60 2010 - Pedestrian Detection
    http://www.youtube.com/watch?v=wTklu3OL9hQ&feature=related

• içi ve dışı çok güzel gösteriyor bu siteye bakın
    www.volvocars.com
    2020 S60 Luxury Sport Sedan | Volvo Car USA
    http://www.volvocars.com/us/all-cars/volvo-s60/Pages/default.aspx
  • kosnsept kısmına yazmışım yanlışlıkla asıl başlığa yazayım o zaman bir de
    bir ara bu konsept modelini yada en azından üretmeyi planladıklarından çok daha fazla konsepte benzer birşeyler üreteceklerini düşünüp ağzımın suları akmıştı. konosept tasarımında harika bir iş çıkarmışlardı, özellikle arka kapı açılışına bayılmıştım, ayrıca ön konsol da başka bir konu akıllara zarar. ama pek yemedi sanırım o kapı falan, belki R modellerinde değişiklik yaparlar ama pek sanmıyorum
    volvo her ne kadar üretim aşamasındaki tasarımı ile ülkedaşı saabın gerisinde kalsa da, bence yinede hoş bir tasarım olmuş. teknolojik özellikleri ve güvenliği zaten tartışılmaz bence (şimdi belki diyeceksiniz volvo el değiştirdi eski volvo değil diye ama öyle değil işte, üretici mühendis takımı aynı yine sadece daha geniş bir pazara giriyor volvo o kadar), ki Göteborg daki volvo town a bizzat gidip araç güvenliği bölümünü kendi gözlerimle gördükten sonra iyice hayran oldum
    saab 9-3 den gönlüm tekrar s60 kaydı.
    ön konsol olarakda tabi fikirler değişir ama bana mercedesin yeni c serisinin ön konsulundan daha hoş gözüktü "kadran kısmı hariç."
    bu arada fiyat olarak ne civarda tahmini birşeyler Türkiye'de"anahtar teslim olarak"?
    sene sonuna bakalım artık kısmet

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_wWw -- 28 Mart 2010; 10:20:53 >

• Tüm benzinlilerde powershift otomatik şanzıman olacak dizellerde ise geartronic şanzıman bulunacak.
    S60 1.6 T4 180 Hp 240 Nm powershıft
    Fiyatı daha uygun olursa düşüneceğim.zannedersem 60-65 arası olur.
    Almanya fiyatı KDV hariç 28.000 EUR

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.