Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (964. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19.651
Cevap
150
Favori
1.440.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 962963964965966
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU

Fanın emiş yaptığı yeri yani ön camın altındaki silecek motorunun olduğu bölgeyi söktürdünüz mü?

O bölgededeki su tahliye kanalları tıkalı ise biriken su kötü kokulara sebep oluyor, fanda o bölgeden emiş yaptığı için sürekli koku problemi yaşarsınız.

Aracın göğüsü komple söküldü , silecek motorunun olduğu bölgedeki fan'ın emiş yaptığı bölge kontrol edildi mi bilmiyorum bir sormam lazım. Tavsiye için teşekkür ederim.

• Herkese merhaba 2014 model S60 aracımı yeni aldım, çakmaklıklar ve usb çalışmıyordu bir elektrikçi sigortasını değiştirip çakmaklığı çalıştırdı. Usb ile sigortanın alakası yok dedi. Usb taktığım halde ekranda usb bağla yazıyor. Sorun nedir bilen var mı?

Usb Fat şeklinde biçimlendirdim. Başka usb de denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglarkurt -- 23 Ağustos 2021; 17:25:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • filtiarn kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu ürünler duruyormu acaba ? Radar ve lcd ekran takmak istiyorum 2012 s60 d4 aracıma

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinn52

Merhaba arkadaşlar 2012 model s60 d4 advence aracım var ve bi kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim

1-Bu araçla lastik basınç sensörü varmı acaba ekranda ayarlarda görünmüyor

2-Aracıma retro fit yeni lcd ekran ve acc radar sistemi taktırmak istiyorum acaba bu işlemleri yapan biryer varmı
    1. Lastik basınç sensörü 2014 ve sonraki modellerde zorunluluktan dolayı var diyorum ama bunlarda doğrudan basınç ölçen türden değil dolaylı olarak teker dönüş çapından hesaplama yaparak bilgi veriyor.
    2. LCd ekran alıp serviste değişim yapılabilir zaten servisler de kendisi satıyor ancak ACC taktırmak kolay olmayabilir, radar ünitesi, tesisat direksiyon butonları vs çok fazla parça etkileniyor ve onun masrafı yerine daha güncel bir araç almak bile daha mantıklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOnale -- 25 Ağustos 2021; 12:29:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caglarkurt

Herkese merhaba 2014 model S60 aracımı yeni aldım, çakmaklıklar ve usb çalışmıyordu bir elektrikçi sigortasını değiştirip çakmaklığı çalıştırdı. Usb ile sigortanın alakası yok dedi. Usb taktığım halde ekranda usb bağla yazıyor. Sorun nedir bilen var mı?

Usb Fat şeklinde biçimlendirdim. Başka usb de denedim.

Merhaba, Ustanız doğru söylemiş. USB ile sigortanın alakası yok. Telefon bağladığınız zaman şarj ediyor mu? Sonrasında telefon bağladığınız da medya yı görüyor mu? Öncelikle bunu kontrol edin. USB görmeme olayı bende de bazen oluyor. Telefon şarj ediyor ancak medya yı görmüyor ise küçük bir kablo değiştirmeniz gerekebilir. USB kapasitesi 4-8 gb üzerine çıkmamaya gayret edin.

• mtoker06 M kullanıcısına yanıt
    Telefonu da görmüyor. Sanki elektrik gelmiyor gibi.

• huseyinn52 H kullanıcısına yanıt

LCD ekran fiyatı yetkili servislerde çok yüksek. Yurt dışı tedarik ederek(kullanılmışta olabilir) vdash ile aktif edebilirsiniz.

Bu araçlarda radar en sıkıntılı upgrade. Malzeme var aldım taktımla olmuyor. Yetkili serviste etkinleştirme için bir yazılım güncellemesi yok.

illa olsun diyorsanız malzeme listesi, şemalar gönderebilirim. Vdash ile aktif ediliyor mu bilmiyorum. Ben Eprom üzerinden kendim aktif ettim. Görseli aşağıya koyuyorum.

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'

• caglarkurt kullanıcısına yanıt

Elektrikçi aslında ölçebilirdi onu. Orta ekran 7" renkli ekran mı?

Advance paket açıkçası inçi bilmiyorum ama küçük olan sanırım navigasyon filan yok. Bunun teyip ile alakalı olduğunu söyledi. Kuşadası'nda anlayacak usta bulamadım.

Cevabın için çok teşekkür ederim lcd ekranın çıkması mevcut bulunabiliyor bi yere sordum 2 bin tl dedi bakıyorum yine ucuz varmı diye bunu vdash ile aktif ederken d5t5 diye bir site var orası aracılığı ilemi ediliyor biraz volvoda acemiyim yeni aldım aracıda hangi programlar ne işe yarıyor o yüzden fazla bi bilgim yok radarıda takmayı düşünüyorum ama ne çıkma ne sıfır hiç bi yerede bulamadım kablo tesisat işi felanda nasıl olur hiç bi fikrim yok alırken özellikle çok aradım radarlı felan ama istediğim özellikleri karşılayacak en full bunu bulabildim zaten bu iştende bişey anlamadım milletin s60 ı 2011 2012 arası hepsi d3 diye geçiyo 2014 ve sonrası d4 ama benimki nasıl anlam veremedim malesef ruhsattada d4 diye geçiyo büyük ihtimal volvo 2012 nin belirli ayından sonrasının d3 ismini d4 diye değiştirmiş olabilirmi?

• LCD ekran değişimi derken orta konsoldaki ekrandan bahsediyorsanız, yalnızca ekran değişimi ile olmaz. Alttaki IAM modulunude yani cd calar kısmınıda IHU ile değiştirmeniz gerekli. Sonrasında vdash üzerinden çalışır hale getirebilirsiniz. Vdash'e bu hususta hiç bulaşmayım derseniz, yeni sistemdeki internet ve harddisk'e erişemezsiniz. Sağlıklı bir montaj için soket sokete bağlantı tavsiye ederim. Anlamıyorsanız bu işlerden şemasını veriyim bir kablo ve soketleri alın bir elektrikçiye yaptırın.

• merhabalar herkese, 2014 d2 advance bir aracım var,

araç otomatik vites ve durmaya yakın son durma vitesine geçerken vuruntuyla geçiyor ama bunu her zaman yapmıyor. özellikle aracı uzun süre kullandıktan sonra yapmaya başlıyor. sabahları yada aracı kısa mesafe kullandığımda bu problem yok. aracın şanzıman yağını değiştirtmiştim sanayide ustaya. birileri dedi ki adaptasyon diye bir şey var serviste yaptırman lazım. birileri şanzıman kavramasının değişmesi gerek dedi. ne yapacağımı bilemiyorum. fikriniz var mı ? yada başına gelen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanozdemir -- 1 Eylül 2021; 9:12:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcanozdemir

merhabalar herkese, 2014 d2 advance bir aracım var,

araç otomatik vites ve durmaya yakın son durma vitesine geçerken vuruntuyla geçiyor ama bunu her zaman yapmıyor. özellikle aracı uzun süre kullandıktan sonra yapmaya başlıyor. sabahları yada aracı kısa mesafe kullandığımda bu problem yok. aracın şanzıman yağını değiştirtmiştim sanayide ustaya. birileri dedi ki adaptasyon diye bir şey var serviste yaptırman lazım. birileri şanzıman kavramasının değişmesi gerek dedi. ne yapacağımı bilemiyorum. fikriniz var mı ? yada başına gelen var mı ?

merhaba,

araç ısındıktan sonra ve özellikle uzun yolda hızlanırken üst vitese geçişlerde vuruntu-titreme yaa da garç-gurç şeklinde sesler çıkarıyor mu? Sabit hızla rampa çıkarken devirde dalgalanma oluyor mu? Bu belirtiler varsa kavrama kaynaklıdır ama yoksa muhtemelen adaptasyon kaynaklı olabilir çünkü yağ değişimi sonrası adaptasayon mutlaka yapılması gerekiyor diye hatırlıyorum.

• Araçla yavaşlayıp durma vitesine geçene kadar başka hiç problem yok, rampada yada hızlı giderken üst viteslere çıkarken problem yok. Bu durma vitesine geçerken çok sert şekilde geçiyor bu olay olduğunda ilk ilk kalkışta da ufak bir titreme oluyor. Ama dediğim gibi normalde böyle bir problem yok. Uzun yol yaptığımda oluyor bu problem

• Beyler merhaba, az önce S60 T3 aracımız lastik basınç uyarısı verdi. Tüm lastikler eşit havada. Michelin dijital hava ölçer ile baktık, hepsi 36 psi basılı şekilde. Sebebi nedir? Sensör çok mu hassas? Elle sıfırlama mı yapmamız gerekiyor hep böyle?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Beyler merhaba, az önce S60 T3 aracımız lastik basınç uyarısı verdi. Tüm lastikler eşit havada. Michelin dijital hava ölçer ile baktık, hepsi 36 psi basılı şekilde. Sebebi nedir? Sensör çok mu hassas? Elle sıfırlama mı yapmamız gerekiyor hep böyle?

bildiğim kadarıyla s60larda sensörlü sibop (TPMS) yok, lastik hız sensörlerinden aldığı bilgiyle tekerlerden birinde dönüş farklılığı varsa dolaylı olarak uyarı veren (iTPMS) sistemi mevcut, bu sistemler bazen kararsız davranıp hatalı sonuç verebiliyor. Lastik havalarını zaten ölümüşsünüz, sıfırlama butonu ile tekrar bir öğretme yapın muhtemelen tekrar etmeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TOnale

bildiğim kadarıyla s60larda sensörlü sibop (TPMS) yok, lastik hız sensörlerinden aldığı bilgiyle tekerlerden birinde dönüş farklılığı varsa dolaylı olarak uyarı veren (iTPMS) sistemi mevcut, bu sistemler bazen kararsız davranıp hatalı sonuç verebiliyor. Lastik havalarını zaten ölümüşsünüz, sıfırlama butonu ile tekrar bir öğretme yapın muhtemelen tekrar etmeyecektir.

Alıntıları Göster
    Hocam selamlar, şuradaki yönergeleri uyguladım (TPMS olduğu yönünde ifade var bu arada):
    www.volvocars.com
    Lastik basıncı izleme (TPMS)* - ayarlama (yeniden kalibrasyon) | Lastikler | Tekerlekler ve lastikler | S60 2017 Early | Volvo Destek
    https://www.volvocars.com/tr/support/manuals/s60/2016w17/tekerlekler-ve-lastikler/lastikler/lastik-basinci-izleme-tpms---ayarlama-yeniden-kalibrasyon

Şimdilik kalibre olmuş ve My Car menüsünde dört lastik de yeşil görünüyor. Bir defa da sebepsiz yere uzun yol sırasında bu uyarıyı vermişti. Dediğiniz gibi kararsız kalma durumu oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam selamlar, şuradaki yönergeleri uyguladım (TPMS olduğu yönünde ifade var bu arada):
    https://www.volvocars.com/tr/support/manuals/s60/2016w17/tekerlekler-ve-lastikler/lastikler/lastik-basinci-izleme-tpms---ayarlama-yeniden-kalibrasyon

Şimdilik kalibre olmuş ve My Car menüsünde dört lastik de yeşil görünüyor. Bir defa da sebepsiz yere uzun yol sırasında bu uyarıyı vermişti. Dediğiniz gibi kararsız kalma durumu oluyor.

Alıntıları Göster

siboplarda sensör olan TPMS sistemi her lastiğin basıncını anlık olarak gösterir ve uyarı verdiğinde de düşük olan hava basıncını görebilirsiniz, ayrıca lastik araç park halinde inmişse siz araca bindiğinizde kontağı açınca daha hareket etmeden uyarı verir. iTPMS ya da hız sensörlerinden bilgi alan TPMS sistemlerinde bu yazıklarım mümkün değildir, araç bir miktar hareket etmeden uyarı da vermez. Kalibre etmişsiniz zaten, bir süre takip edin muhtemelen hata vermeyecektir.

• Merhaba. 2012 model volvo s60 1.6 dizel sahibiyim. 287.000 km de bakımları düzenli yapmama rağmen motor yedim blok çatladı. Usta rektefiye için tam motor silindir kapağı hariç 28 bin tl istedi. Benim bildiğim ve ve daha önce motor koruma kapağını kaldırınca okuduğum fomoco yazısı idi. Internetten ford veya psa 1.6 dizel sandık motor fiyatlarına bakınca 22 23 arası görüyorum. Aynı tork aynı beygir. Bu motorlardan alıp takamiyor muyum aracima ? Usta sandık motora 75 bin tl dedi. Bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? En net bilgiye nasıl ulaşırız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otostopcu97 kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun. Benim bildiğim kadarıyla tamamen aynı motor. Ankara'da çok iyi hizmet aldığım İvedik'teki Yiğit Volvo Özel Servis'i telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz. Telefon numaralarını Google ile aratarak bulabilirsiniz. Burada başka ustalar da önerilir, bence acele etmeden birkaç yeri arayarak fikir almak iyi olur. Mümkünse sıfır sandık motor almak en doğru çözüm. Eskisinin parçaları da mutlaka para edecektir. Doğru bir ustaya gitmeniz iyi olur.

K.

• 
Sayfa: önceki 962963964965966
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.