Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (355. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.560
Cevap
78
Favori
615.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Volvo s60 için arka bagaj kapağındaki VOLVO yazısı küçük olanlar Belçika üretim,VOLVO yazısı büyük olanlar İsveç üretimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karahavaci -- 11 Nisan 2016; 13:23:48 >
  • karahavaci K kullanıcısına yanıt
    büyükten kastınız aralıkla olarak konulan ( V O L V O ) harflerini mi kastediyorsunuz . yoksa punto büyüklüğünü mü ?
  • muS60tafa M kullanıcısına yanıt
    punto büyüklüğü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karahavaci -- 11 Nisan 2016; 18:48:12 >
    örnek gösterebileceğiniz karşılaştırılmış bir foto var mıdır acaba . bizdeki yazıya bakmak için soruyorum.
  • muS60tafa M kullanıcısına yanıt
    @muS60tafa
    Bu mesaja eklenen görseller:

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar

• VOLVO S60 SAHİPLERİ KULLANDIĞINIZ ARACIN NASIL BİR ARAÇ OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN BU VİDEO yu İZLEYİN.

https://www.youtube.com/watch?v=I8s9AkyDFdY
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahavaci

VOLVO S60 SAHİPLERİ KULLANDIĞINIZ ARACIN NASIL BİR ARAÇ OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN BU VİDEO yu İZLEYİN.

https://www.youtube.com/watch?v=I8s9AkyDFdY

Yani? Ne anlamalı bu videodan?
  • volkan.d kullanıcısına yanıt
    araç üretici firmaları aracı güvenlik testlerine tabi tutarken genelde ön yan testlere tabi tutarlar.volvo arkadan gelen sürücü hatalarını öngörerek emniyet düşünen bir firmadır.İŞTE ANLAMANIZ GEREKEN
    daha iyileri sizlerin olur inşallah... castrol bp nin yağsını kullanıyorsa bend bp nin yağsını alayım boşuna marka parası vermeyim... benim araçtaki Volvo yazısı sağdaki resim gibi bitişik
  • quote:

BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ

Volvo s60 için arka bagaj kapağındaki VOLVO yazısı küçük olanlar Belçika üretim,VOLVO yazısı büyük olanlar İsveç üretimdir.

nelçikada üretilenler sağlam değilmi diyorsunuz ?
  • husel0000 kullanıcısına yanıt
    sadece üretim bandı farklı..
  • husel0000 kullanıcısına yanıt
    mobilden şaşmayın...
  • quote:

mobilden şaşmayın...

PM BAKARMISIN
    büyük puntolu olan yazı 2008-2010 arası modellerde var diye biliyorum. öncesinde rastlamadım.
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Öncelikle 1 aydır 2007 s60 2.0T aldım ve kullanıyorum. Araç yoruma gerek yok muhteşem. Ancak yardiminiza ihtiyacım olan konu klima çalışmasına-kacak olmamasina-gaz yeni basılmasına-klima ile ilgili bir arıza kodu alamamamıza rağmen soğuk hava alamıyoruz. Garip olan klima soğuk ayarinda iken stop edip,tekrar çalıştırmada 2 saniye kadar soğuk ufleyip,hemen akabinde ılık uflemeye dönüyor, Ankara da baya elektrikçi ve elektrnikci gezdim kafayı yiyeceğim(not kompresör devreye giriyor). Başına gelen oldumu?yardım lütfen ....Özellikle highwaymouse hocam bu forumda emeğin çok ,bundan dolayı teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

araç üretici firmaları aracı güvenlik testlerine tabi tutarken genelde ön yan testlere tabi tutarlar.volvo arkadan gelen sürücü hatalarını öngörerek emniyet düşünen bir firmadır.İŞTE ANLAMANIZ GEREKEN

Büyük harflerle yazdığınız için daha iyi anladım. Bu arada forumlarda büyük harfle yazmak karşı tarafa bağırmak demektir, hatırlatmak isterim.

Konuya dönersek;
    Videoya konu teknoloji Volvo'nun 2009 yılında XC60'la sunduğu City Safety sisteminin ilk neslidir. Bunun üzerine Volvo yanlış hatırlamıyorsam şu an 3. nesil City Safety ile araçlarını satıyor.
    Ayrıca bu sisteme ek olarak son 7 yıldır
    - yaya algılama
    - bisikletli algılama
    - hayvan algılama
    - gece görüş
    - adaptif hız sabitleyici
    - şerit takip
    - bulut veri sistemi
    - ve bunlara entegre yarı otonom sürüşü gerçekleştirdi ve satıştaki araçlarına entegre etti.

Ne yazık ki bu sistemlerin hiç birisi (video dahil) bu başlığa konu S60 1. nesil araçlarda yok.

İlaveten videonun çok taraflı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Volvo diğerlerinden daha hızlı (2 kat kadar) olduğu ve "superior" olarak notlandığı halde, sanki duramamış araba gibi gösterilmiş. Yorumları okumanızı tavsiye ederim.

Özetle 15 yıldır tüm araçları Volvo olan birisi olarak; evet Volvo'nun çok güvenli olduğunu biliyorum. Hatta yazın kullandığım araçla yaptığım büyük bir kazada bunu test de ettim. Ama bu video ne yazık ki beni hiç heyecanlandırmadı, çok vasat geldi.

Volvo'nun güvenlik anlayışı ve sistemleri bunun çok çok ötesinde.

Umarım mesajınızda neyi anlamadığımı daha net anlatabilmişimdir.

Volvo'yu anlamak için Volvo Çarpışma Test Merkezini, Volvo'nun güvenlik kafesi mantığını ve kafeste kullanılan çelik malzeme seçimini araştırmak çok faydalı olacaktır.

İyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 12 Nisan 2016; 21:09:15 >

• sedatonb S kullanıcısına yanıt
    Klimayla ilgili bir kaç sorun yaşamıştım hocam. İlkinde gazı bitmiş veya azalmıştı. Borulardan birinde delik oluşmuş oradan kaçırıyormuş. Orası kaynak yapıldı. Yeni gaz basıldı düzeldi.

Sonra ilerki yıllarda bir daha soğutmamaya başladı. Polen filtresi tıkanmış iyice. Değiştirildi düzeldi.

Eğer herşey çalışıyor ve polen temizse işin psikolojik yanına değinmek lazım. Şöyle ki;

Kışın dışarda hava 5 dereceyken 20 derecelik evine girsen ev sıcak gelir. Yazın 30 derecede aynı sıcaklıktaki evin buz gibi gelir.

Şu an bahar mevsimi. Sıcaklıklar 20 derecelerde geziyor. Araba iç sıcaklıkları da 22-23 lerde olabiliyor. Yani yazın bize soğuk gelecek değerler. Klima da zaten genelde o derecelerde hava üflüyor. Bir farkla yazın kısa kollu ile şimdilerde belki kazakla belki montla aynı soğuya maruz kalıyoruz. Ama hissetiğimiz farklı.

Toparlarsam algılarımız yanılabilir. Havalandırma ızgaralarından çıkan havanın sıcaklığını ölçtürmen mümkün mü? (Ev tipi klima tamircilerinde öyle cihazlar oluyor)

Bu konuda bildiklerim bu kadar. Umarım işine yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sedatonb

Arkadaşlar iyi akşamlar. Öncelikle 1 aydır 2007 s60 2.0T aldım ve kullanıyorum. Araç yoruma gerek yok muhteşem. Ancak yardiminiza ihtiyacım olan konu klima çalışmasına-kacak olmamasina-gaz yeni basılmasına-klima ile ilgili bir arıza kodu alamamamıza rağmen soğuk hava alamıyoruz. Garip olan klima soğuk ayarinda iken stop edip,tekrar çalıştırmada 2 saniye kadar soğuk ufleyip,hemen akabinde ılık uflemeye dönüyor, Ankara da baya elektrikçi ve elektrnikci gezdim kafayı yiyeceğim(not kompresör devreye giriyor). Başına gelen oldumu?yardım lütfen ....Özellikle highwaymouse hocam bu forumda emeğin çok ,bundan dolayı teşekkür ederim.

Hocam polen filtreniz temiz değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

quote:

Orijinalden alıntı: sedatonb

Arkadaşlar iyi akşamlar. Öncelikle 1 aydır 2007 s60 2.0T aldım ve kullanıyorum. Araç yoruma gerek yok muhteşem. Ancak yardiminiza ihtiyacım olan konu klima çalışmasına-kacak olmamasina-gaz yeni basılmasına-klima ile ilgili bir arıza kodu alamamamıza rağmen soğuk hava alamıyoruz. Garip olan klima soğuk ayarinda iken stop edip,tekrar çalıştırmada 2 saniye kadar soğuk ufleyip,hemen akabinde ılık uflemeye dönüyor, Ankara da baya elektrikçi ve elektrnikci gezdim kafayı yiyeceğim(not kompresör devreye giriyor). Başına gelen oldumu?yardım lütfen ....Özellikle highwaymouse hocam bu forumda emeğin çok ,bundan dolayı teşekkür ederim.

Hocam polen filtreniz temiz değil mi?

Daha 3 hafta önce genel bakimda yeni değiştirdiler polen filtresini(acaba yerine mi oturtamadilar). Yarında sanayide bunu çözmeye çalışacağız sonucu buradan yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Klimayla ilgili bir kaç sorun yaşamıştım hocam. İlkinde gazı bitmiş veya azalmıştı. Borulardan birinde delik oluşmuş oradan kaçırıyormuş. Orası kaynak yapıldı. Yeni gaz basıldı düzeldi.

Sonra ilerki yıllarda bir daha soğutmamaya başladı. Polen filtresi tıkanmış iyice. Değiştirildi düzeldi.

Eğer herşey çalışıyor ve polen temizse işin psikolojik yanına değinmek lazım. Şöyle ki;

Kışın dışarda hava 5 dereceyken 20 derecelik evine girsen ev sıcak gelir. Yazın 30 derecede aynı sıcaklıktaki evin buz gibi gelir.

Şu an bahar mevsimi. Sıcaklıklar 20 derecelerde geziyor. Araba iç sıcaklıkları da 22-23 lerde olabiliyor. Yani yazın bize soğuk gelecek değerler. Klima da zaten genelde o derecelerde hava üflüyor. Bir farkla yazın kısa kollu ile şimdilerde belki kazakla belki montla aynı soğuya maruz kalıyoruz. Ama hissetiğimiz farklı.

Toparlarsam algılarımız yanılabilir. Havalandırma ızgaralarından çıkan havanın sıcaklığını ölçtürmen mümkün mü? (Ev tipi klima tamircilerinde öyle cihazlar oluyor)

Bu konuda bildiklerim bu kadar. Umarım işine yarar.

Algıdan değil ,çünkü ilk a.c düğmesini faal yaptigimda buz gibi ufleyip ,3 saniye sonra neredeyse sıcağa dönmesi deli etti bizi. Umarım çözülür ,çok can sıkıcı oldu, günlerdir uğraşıyoruz sanayide

• 
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.