Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (353. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.560
Cevap
78
Favori
615.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İstenen rakamları da yazarsanız,
  • uzay70 kullanıcısına yanıt
    Bu başlık altındaki bu kadar sayfayı sanıyorum tek tek büyük bir özenle okudum.Geçmişte çok güzel paylaşımlar olmuş ancak görüyorum ki şu an epeyce sessiz bir hal almış.Halbuki Volvo S60 hakkında buradan başka detaylı bilgiler
    alınabilecek ve insanların birbirine yardımcı olabileceği başka bir platforma rastlamadım.Ümit ediyorum ki burası tekrar eski canlı günlerine en kısa zamanda döner :(
  • O halde bir sorum var arkadaslara, bu aletin temizleri (2.0t) 55-67k tl arasinda. Aracin da 2001 den beri hastasi olarak temiz bulundugunda alinabilirmi yoksa 70-80k tl araligindaki makyassiz yeni kasalara mi gonul kaymali? Eski kasadaki donus capi, arka diz mesafesi, bas mesafesi, bagaj agzi darligi gibi kronik problemler (sanzimana hic girmiorm) yeni makyassiz da da mevcut mudur? Yeni kasanin formuna da sordum, onlar xc90 la s90 arasinda kalmislar, 400000tl yi ne yapsak die derin derin sohbetteler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BzBz

O halde bir sorum var arkadaslara, bu aletin temizleri (2.0t) 55-67k tl arasinda. Aracin da 2001 den beri hastasi olarak temiz bulundugunda alinabilirmi yoksa 70-80k tl araligindaki makyassiz yeni kasalara mi gonul kaymali? Eski kasadaki donus capi, arka diz mesafesi, bas mesafesi, bagaj agzi darligi gibi kronik problemler (sanzimana hic girmiorm) yeni makyassiz da da mevcut mudur? Yeni kasanin formuna da sordum, onlar xc90 la s90 arasinda kalmislar, 400000tl yi ne yapsak die derin derin sohbetteler.

:)) eski s60'ın dönüş çapı 12 m idi. Yenisinin 11,5 m. Yeni kasanın bagajı büyüklük açısından eskinden daha kötü. Golf kadar bir bagajı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Arka koltuk ferahlığı ise biraz daha iyi olabilir eskisine göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Volvo diyoruz,çok emniyetli bir araç diyoruz,yol tutuşu harika diyoruz,2000 li yıllarından başından beri bir çok görsel özelliği neredeyse standart olarak tüm araçlarına koymuş ama bana göre bu kadar güçlü bir araçta olmazsa olmazların başında olması gereken ve bana göre hayati önem taşıyan bir özellik olan ESP yani Volvoda DSTC olarak geçen bir özelliğin bir çok aracında olmaması bu özelliği standart olarak koymamış olmasına pek bir anlam veremiyorum.Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama şu an Volvo S60 T arayışında olan biri olarak sanıyorum alacağım araçta ilk önce bakacağım özellik DSTC sinin olması olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzay70 -- 27 Mart 2016; 17:21:54 >
    merhaba uzay70 . bizde 2006 s60 2.0t var, yeni aldık .
    bizimkinde stc var . bu STC ile DSTC arasındaki fark nedir.

yani ben girmem gerekenden daha yüksek süratle viraja girsem arabayı kaydırmış mı olucam...

teşekkürler.

ayrıca forumun hareketlenmesi için bende elimden geleni yapmaya çalışırım (taze s60 heyecanımla)...
    sorulacak çok şey var
    bu arada siz s60 ınıza kavuştunuz mu ?
  • muS60tafa M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

Stc(stability traction control= çekiş kontrol dengeleyici) anti patinaj sistemi (asr)ile aynı. Örneğin kalkışlarda tekerlerden biri veya ikisi patinaja düştüğünde torku düşürüp patinajı önlüyor.

Dstc ise esp'nin karşılığı. Başındaki D, dinamiki vurguluyor.

Dstc olmayan bir aracın doğal olarak limitleri olana göre daha aşağıda olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 29 Mart 2016; 9:25:36 >
  • muS60tafa M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Stc antipatinaj sistemidir.Ancak Dstc ise antipatinaj sistemini de içinde barındıran denge kontrolünü ve savrulmayı önleyen bir sistem.Google dan aratıp videoları izleyebilirseniz olayı daha iyi kavramış ve gerçekten ne kadar hayati bir özellik olduğunu anlamış olursunuz.

Diğer sorunuza gelince; hayır henüz istediğim gibi bir araç bulamadım,ama aramaya devam :)
    Ben sigortacıyım,hal böyle olunca aracın geçmişini tramerden görebilme şansımız var,5664 hasar sorgulamadan alamayacağımız bilgiler,mesela araç kaç el değiştirmiş,hangi illeri gezmiş,araç rent a car aracı mıdır..... gibi, o nedenle dürüst satıcıların yanında,hiç dürüst olmayan hatta sahtekar diyebileceğimiz insanlar da azımsanmayacak kadar çok.Hal böyle olunca bizim araç almamız da biraz daha sıkıntılı bir süreç oluyor.
  • Arkadailar 2007 volvo s60 eşdeğer araçların hangi parcası uyuyor? Bazı parcslar aynı .çünlü

• Arkadaşlar 2008 model chevrolet Lacetti 1.6 WTCC otomatik vites kullanıcısıyım. Aracım çok temiz ama ben biraz performans arıyorum. Bu arada 2004 model s60 2.0T otomatik buldum. 256.000 Km de. arabada tramer kaydı ve değişen parça yok. Bel altı 3-4 parça boya var. Daha baktırmadım ama motor ve şanzuman sorunsuz diyorlar. Bir kaç sorum olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim.

1- 2 Araç arasında performans farkı nedir.
    2- Kronik arızaları nedir.
    3- Yakıtı nasıldır.
    4- 2.El satışı nasıldır.
    5- Takasta benim araca 28.000 tl volvo ya 39.750 dediler. 11.750 fark vereceğim. Siz ne dersin

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Hocam ben de 2004 s60 2.0t kullanıyorum. Bildiğim kadar cevap vereyim. Performans olarak 1.6 araçtan sonra istediğini kesinlikle verir 180 beygir. Km biraz yüksekmiş düşündüğünüz aracın temiz mıdır bilemem tabi. Forumdan öğrendiğim en masraflı kronik sıkıntısı şanzıman sorunu. Yine forumdan öğrendiğim kadarıyla 2500-3000 tl civarında halledilebiliyor. Yakıt olarak 2.0 motor için bence gayet uygun lpg ile ş. İçi 30 krş civarında, uzun yolda 20 krş altında yakıyor benim aracım. Kullanıma bağlı birazda... aklıma gelenler bunlar başka sorunuz olursa yardımcı olurum bildiğim kadarıyla.

• WALLACE717 W kullanıcısına yanıt
    benc o model fiyat yüksek.. bende 2007 model Volvo s 60 sprot 213000 km sıkı pazarlık sonunda 41 bin tl aldım... çok şükür şanzumandan sorun yaşamadım .. araç 5 silindirli 180 bg. güzel araç güç yönünden seni tatmin eder...
  • tüm cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Araştırmalarım sonucu fiyatı piyasadan daha yüksek geldi bana da. Şu an için aracımı değiştirmekten vazgeçer gibi oldum çünkü yaz geliyor diye sunni bir fiyat yükselişi var.
    Yaklaşık 1,5 aydır Volvo S60 2.0T ilanlarını takip ediyorum.Bu satıcıları anlamakta güçlük çekiyorum.İlanlarda hep aynı araçlar aylardır satamıyorlar,işin en ilginç yanı ise satamadıkça ilanı her yenilediklerinde anlamsızca fiyatları yükseltmeleri.Hem aracını satamıyor ve hem de fiyatını yükseltiyor.Hangi kafadalar anlayamıyorum.Benim de hiç acelem yok altımda arabam var zaten ilanları takip etmeye devam ediyorum ne zaman istediğim rakama bulurum o zaman alıcam.Şöyle bir örnek veriyim,insanlar buraya aracını satmak için geliyor kafasındaki rakam diyelim ki 35bin tl.Siteye giriyor bakıyor,oo benim arabam bundan iyi,ooo benim arabam bundan daha fazla özellikli,oo benim arabamda daha az hasar kaydı var...diyip kafasından geçen 35bin lirayken kendi kendini kandırması yüzünden ilana 45bin liradan satışa koyuyor.Sonra kendisi de aracının 45bin edeceğine inanır hale geliyor.Siteye her ilan vermek için giren aynı şeyleri yaşayıp uygulayınca da ister istemez fiyatlar sunni bir şekilde yükseliyor.Ama gelin görün ki hiçbiri de aracını satamıyor.Kendisini artık nasıl kandırdıysa aracının 45bin tl edeceğine bu sefer de fiyatı düşürmek ona mantık dışı geliyor.Veeee sonuçta alın size sunni yükselme...Zaten peynir ekmek gibi satılan bir araç değil bir de satıcıların bu şekilde kendilerini kandırmalarıyla iyice alınmaz hale getiriyorlar.Hiiiç acelem yok,hergün takibe devam.S60 2.0 t ciler bu anlamsız fiyat yükseltmeler devam ettikleri sürece de rotam yeni kasa s60 da olabilir(öyle ki bazı satıcılar 2008-2009 modele neredeyseyeni kasa 2011-2012 s60 fiyatını istiyor) 2011 üzeri s80 bile olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzay70 -- 3 Nisan 2016; 14:18:48 >

• Kesinlikle katılıyorum ve altına imzamı atıyorum.
  • Katılıyorum birde galericileri. Donanımı fazla olmayan araçlara çektikleri fiyat

• Arkadaşlar benim Volvo almama ilham kaynağı olan arkadaşımdaki 2009 s40, eksoz dumanı çok yoğun bir şekilde bayağı bir kara şekilde çıkıyor. Nedir bunun sebebi acaba.
    Sizin aracın fiyatını bilmem ama 2004 s60'a yüksek fiyat çekmişler. 40 binlere çıkabiliyorsanız 2005 model ve üzeri makyajlı araçları tercih edin.
  • Şimdilik vazgeçtim kardeşim. Lacettime sarılıp uyumaya devam edeceğim biraz daha. :)
  • 
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.