Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (357. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.560
Cevap
78
Favori
615.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: husel0000

Bu zenon farlar zamanla aydınlatma yetisini kaybedermi ? Bide bu yüke göre ayarlıyomuş. Çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım..bazı araçlarda far iniyo sonra kalkıyo

1. Zenon far zamanla pembeleşip özelliğini yitirir.

2. Karanlıkta bir duvarın önünde durup aracı çalıştırın. Farların yukarıya doğru kalktığını göreceksiniz. Bu her çalıştırmada aracın o anki yük durumuna göre yükseklik ayarı yapılmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 14 Nisan 2016; 1:37:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedatonb

Yenimahalledeki Rüstem ustaya da gittim. O da sensorden olabileceğini çözemedi,benlik sıkıntı yok(elektrik veya elektronik diyerek)mekanik bir problem var diyerek beni gönderdi ve 100 TL benden para istedi. Ustaya hiçbirşey cozmedin ve yapmadın diyerek 50 TL verdim

O zaman en iyisi, yabancı forumları gezip durum hakkında ön bilgi sahibi olmak ve iyi tahminde bulunmak.

Volvo böyle işte; adama zorla arabayı öğretir.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

quote:

Bu zenon farlar zamanla aydınlatma yetisini kaybedermi ? Bide bu yüke göre ayarlıyomuş. Çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım..bazı araçlarda far iniyo sonra kalkıyo

1. Zenon far zamanla pembeleşip özelliğini yitirir.

2. Karanlıkta bir duvarın önünde durup aracı çalıştırın. Farların yukarıya doğru kalktığını göreceksiniz. Bu her çalıştırmada aracın o anki yük durumuna göre yükseklik ayarı yapılmasıdır.

Far ayarlayana kadar ışık yeni aydınlanıyo.. anlaşılmıyo ki ?

• husel0000 kullanıcısına yanıt
    İyi de, o tarz bir arıza olsa, bu sol taraftaki arıza ekranında uyarı olarak çıkar. "Far sistemi servis gerekli" vs tarzı bir şey yazması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 14 Nisan 2016; 9:12:08 >
    Dostum o ipli çubuğu yuvasına takıyorsun sanırım sendeki boşta sallanıyor. Yuvasına takınca torpido açtığında yavaş yavaş açılıyor birden düşmüyor aşağıya Volkan.d abi doğru tahmin etmiş yani. Ben de bir ara torpidonun sökülmesi gereken bir işlem yaptırdım daha sonra farkettim o çubuğuna boşta olduğunu. biraz kurcalayinca torpidonun açılan kısmında yani çubuğuna tam karşısında ince bir yarık vat çubuğu oraya takın doğru şekilde anlayacaksınız. İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: josephshahin

Dostum o ipli çubuğu yuvasına takıyorsun sanırım sendeki boşta sallanıyor. Yuvasına takınca torpido açtığında yavaş yavaş açılıyor birden düşmüyor aşağıya Volkan.d abi doğru tahmin etmiş yani. Ben de bir ara torpidonun sökülmesi gereken bir işlem yaptırdım daha sonra farkettim o çubuğuna boşta olduğunu. biraz kurcalayinca torpidonun açılan kısmında yani çubuğuna tam karşısında ince bir yarık vat çubuğu oraya takın doğru şekilde anlayacaksınız. İyi günler.

Cubuk yerinde takılı zaten çıkardım tekrar taktım ni işe yaradığını anlamamıştım teşekkür ederim

• quote:

İyi de, o tarz bir arıza olsa, bu sol taraftaki arıza ekranında uyarı olarak çıkar. "Far sistemi servis gerekli" vs tarzı bir şey yazması lazım.

.. yav şu koltuk hafızasını kumandaya nasıl kaydediliyor. Açkk açık yaza bilirmisiniz iki kumanda var bende...kitapcıkta koltuk hafızasıyla anahtar ayrı hafızaya alınır diyor..Yol bilgisayarında arıza yazmıyo... demekki sağlam

• quote:

quote:

.. yav şu koltuk hafızasını kumandaya nasıl kaydediliyor. Açkk açık yaza bilirmisiniz iki kumanda var bende...kitapcıkta koltuk hafızasıyla anahtar ayrı hafızaya alınır diyor..Yol bilgisayarında arıza yazmıyo... demekki sağlam

Çok özel bir şey yapmanıza gerek yok. Aracı hangi anahtarla açıp kapatırsanız, o kullanımdaki koltuk ayarı o anahtarın hafızasında kalır. Bir daha o anahtarla açtığınızda aynı koktuk ayarına geri gelir. 1-2-3 numaralı hafızalarla bunun tam alakası yok.

• quote:

quote:

quote:

Çok özel bir şey yapmanıza gerek yok. Aracı hangi anahtarla açıp kapatırsanız, o kullanımdaki koltuk ayarı o anahtarın hafızasında kalır. Bir daha o anahtarla açtığınızda aynı koktuk ayarına geri gelir. 1-2-3 numaralı hafızalarla bunun tam alakası yok.

Yav şu içerdeki dikiz aynasıda ayarlasaydı.... volvonun gıcık taraflarından biride.. camlar açıkken kapıları kilitlendiğinde camları örtmemesi en azından iki kere basıldığında kilide örtsün. Şuan en düşük araçlarda bile var..

• Arkadaşlar; aracım 2006 2.0t s60

Bagaj açamama problemi yaşıyorum.
    Anahtar kontaktayken bagajı açamıyorum . bagajı açmak istediğimde aracı stop edip (hatta araçtan inip) anahtarı bagajın yanına götürüp öyle açabiliyorum.
    Ve bagajı açıp kapattıktan sonra kendisi kilitleniyor. hemen ardından tekrar açmak istesem kumandayı tekrar kullanmam gerekiyor.
    (Aracımı bir ay önce aldım aldığımdan beri böyle hatta bi kez de kapılar açılmamıştı)

Bununla ilgili herhangi bir tavsiyesi olan var mı.
    yardımcı olabilirseniz sevinirim.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muS60tafa

Arkadaşlar; aracım 2006 2.0t s60

Anahtar kontaktayken bagajı açamıyorum . bagajı açmak istediğimde aracı stop edip (hatta araçtan inip) anahtarı bagajın yanına götürüp öyle açabiliyorum.
    Ve bagajı açıp kapattıktan sonra kendisi kilitleniyor. hemen ardından tekrar açmak istesem kumandayı tekrar kullanmam gerekiyor.
    (Aracımı bir ay önce aldım aldığımdan beri böyle hatta bi kez de kapılar açılmamıştı)

Şögör kapısındski kilittemiişe yaramıyo? Birde araba harakrt halindeyken kapıları ve bagajı kitler açmak için ya kumanda yada kapının kumanda panelinden açılır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hocam aracı henüz tam öğrenemedim .
    panel vs bahsettiniz . daha açık yazabilirseniz çok sevinirim .
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: muS60tafa

Arkadaşlar; aracım 2006 2.0t s60

Bagaj kilidinin değişik modları olması lazım. Sizinki dediğiniz şekilde kullanmaya ayarlanmış. Bagaj kapağındaki kilidi değişik pozisyonlara getirerek değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Şuan hangi pozisyon olduğunu tam hatırlayamıyorum. Kullanıcı kılavuzunda yazar.

EKLEME:
    Kapıların bir kere açılmadığını yazmışsınız, fark etmedim. Kapıların kilidini açtığınız halde mi kapılar açılmadı, yoksa kumandadan kilidi hiç mi açamadınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 15 Nisan 2016; 7:31:49 >

• Herkese merhaba
    Bu sabah araç sağ kısa far için servis uyarısı verdi sağ ampul kesmişti aracı park ettim bir saat sonra tekrar çalıştırdım şuan farlar da sıkıntı yok
    Fakat şimdi de srs - hava yastığı acil servis uyarısı veriyor
    Akü 13,5 volt gösteriyor
    Tecrübesi olan bir arkadaşımız var mı daha önce başına böyle bir durum gelmiş olan?

• quote:

Orijinalden alıntı: emreelci

Herkese merhaba
    Bu sabah araç sağ kısa far için servis uyarısı verdi sağ ampul kesmişti aracı park ettim bir saat sonra tekrar çalıştırdım şuan farlar da sıkıntı yok
    Akü 13,5 volt gösteriyor
    Tecrübesi olan bir arkadaşımız var mı daha önce başına böyle bir durum gelmiş olan?

Beyinlerden birinde sorun olabilir. Bu da CEM üzerindeki CAN hattında yanlış iletişim veya iletişimsizlik sorununa sebebiyet veriyor olabilir. Aracı mutlaka VIDA ile kontrol etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 16 Nisan 2016; 19:12:26 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emreelci

Herkese merhaba
    Akü 13,5 volt gösteriyor

Beyinlerden birinde sorun olabilir. Bu da CEM üzerindeki CAN hattında yanlış iletişim veya iletişimsizlik sorununa sebebiyet veriyor olabilir. Aracı mutlaka VIDA ile kontrol etmek lazım.

Teşekkür ederim

• emreelci kullanıcısına yanıt
    Volkan Hocam belki hatırlar; ben de srs ile ilgili bir sorun yaşamıştım. Aynısı mıdır bilmem. Belki yardımı dokunur diye kısaca anlatayım...

Bir gün ansızın göstergede srs ile ilgili hata mesajı aldım. İlk önce özel serviste sonra da yetkili serviste VIDA ile bakıldı. Göstergenin arka tarafında bulunan srs ile ilgili bir chipte arıza olduğu söylendi. Yetkili servis o zaman için yeni gösterge için 2500 tl civarında bir meblağ talep etti. Bunun üzerine biraz araştırma sonucunda Topkapı'da bir gösterge tamircisi buldum. Eski bir göstergeden söktükleri chipi benimkine taktılar. 400 tl civarına bu şekilde halletmiştim.

Bu arada sizin s60'ın model yılı neydi hocam? O zamanlar 2002-2003-2004'lerde görülüyor diye duymuştum.
  • Üstadım araç 2006 model otomatik 20T
    Akü Zayıf olunca bazı arızalar oluyor diye okumuştum burada
    Aküye obd cihazı ile baktım 13,5 volt
    Aldığımızdan beri arada Sırada park sensörü arızası veriyor aldığımızda da vardı
    Çok önemsemiyoruz
    Fırsat bulunca servise götürüp bir baktıracam inşallah Çözümü zor bir arıza olmaz

• Herkese Merhaba,

Linkteki araç için fikirlerinizi alabilir miyim ?Bugün gidip gördüm ön iki koltuk resmen parçalanmıştı buna bakarak motorun ve şanzımanın da pek iyi durumda olduğunu düşünmüyorum ,ciddi olarak değerlendirilebiliecek bir araba mı sizce?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-sahibinden-satilik-hemide-acillll-292283577/detay/

Tşk.
  • Aracı iyi baktır özellikle şanzumana .. şanzuman sıcakken geri vetese gecir sarsıntı varmı diye

• 
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.