Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (359. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.560
Cevap
78
Favori
615.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kanister de tıkanmış olabilir. Aşağıdaki parça.
    www.fcpeuro.com
    Volvo EVAP Vapor Canister Purge Valve - Genuine Volvo 8653908
    https://www.fcpeuro.com/products/volvo-evap-vapor-canister-purge-valve-genuine-volvo-8653908

Bu parça arıza kodu da bırakıyordu yanlış hatırlamıyorsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece yakıt alırken oluyor damlama biraz mütavazı bi tabir kalmış yakıtın %3-4 ü asağıya akıyor. İşin tehlikesi de ayrı bi boyut.

Bahsettiğiniz parça için cihaza bağlatabilirim fakat bu parça tıkalı da olsa benzinin dökülmesine neden olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claasss -- 16 Mayıs 2016; 17:02:22 >
  • 2007 volvos60 çakmaklık sigortasını attırdım.. bunun sigortası motordamı kabindemi bagajdamı kitapçığa baktım çakmaklık diye yırmamış bir el atsanız nerde ve hangisi diye
  • Bu sabah işe gitmek için arabaya yerleşmeye çalışıyordum; bagaja birşeyler koyarken yanımda bir C serisi durdu. Herhalde adres soracak diye düşündüm. Sürücü camını indirdi. Yüzyüze geldik. Birşey diyecek ama cümleye nereden başlayacağını çıkartamıyor. Sonunda aramızda şöyle bir sohbet geçti:

- Günaydın
    - Günaydın
    - (Benim arabayı göstererek) Kaç motor?
    - 2000
    - Benzinli di mi?
    - Evet
    - Kaç yakıyor?
    - Şiçi 11lt/100km
    - Arabanın kralıdır o. Bende de vardı. Yakıtı fazla gelince buna geçtim. Zaten 7-8lt yaksa buna geçmezdim. Ben o araçtaki konforu Mercedes'de bulamadım.
    - Ben de çok memnunum, evet.
    - Kraldır o kral. Güle güle kullanın.
    - Sağolun.

Aracının motor sesinden dizel C serisi bindiğini anladım. Benim aracı o kadar övünce arkasından hangi seri diye bakasım gelmedi :)

• hesheit kullanıcısına yanıt
    Slm hocam. 2004 s60 2.0t var bende de titanyum gri geçiyo füme gibi. Her fırsatta (sanayide, oto yıkamada, benzinlikte) birileri gelip birşeyler soruyo :) özellikle yakitini soruyorlar şehirici malum lpg de bile 30-35 krş yakıyor diyorum, uzun yolda 120 sabit hızla 8lt/100km lpg yakıyor deyince şaşırıyorlar doğal olarak. Bir de genelde 2004 model deyince şaşırıyorlar daha geç görünüyor diyorlar tabi bilenler fardan kasadan tahmin ederler model yılını. Tek sıkıntım var şimdilik çok sık ampul patlatıyor genelde park ampullerini. Ama tek sıkıntımız bu olsun inşallah ;)

• hesheit kullanıcısına yanıt
    Benimde eski aracımdı, 2008 2.0T Sport bugünkü aklım olsa satmazdım. Mercedes sahibinde kendimi gördüm.

Bi kere kırmızı ışıkta yan yana denk gelip bende böyle muhabbet etmiştim bir s60 sahibiyle. Türkiye'de bu tarz spontane muhabbetlere pek alışık değil insanlar, adam beni sapık falan zannetmemiştir umarım
  • Herkese merhabalar. Geçen yaz 2005 model 2.0T S60'ımı sattım. Yerine daha küçük, az yakan, daha yeni(masrafsız)özetle daha mantıklı olduğunu düşündüğüm 2011 model Auris aldım. 1 yıl geçti ve kesinlikle geri döneceğim. Yeni aracım planladığım gibi daha az yaktı, 10.000 bakımları dışında hiç masraf çıkarmadı ama aklım hep Volvomdaydı.

Satın almak konusunda arasında kaldığım 2 araç için sizlerin fikrini almak istedim.

İlki 2009 model, 120.000'de, LPG'li(1 yıldır), tam donanımlı, sağ ön çamurluk değişmiş. Geçmiş bakımları düzenli.
    İkincisi 2010 model, 150.000'de, LPG'siz, tam donanımlı, 2 parça boyalı. Geçmiş bakımları konusunda detaylı bilgi yok.

Kozmetik olarak ikisi de iyi. Yılda 10.000 km yol yapıyorum. Benzinli kullanırsam 1500-2000TL arası ilave maliyet olacak. Bu nedenle LPG'siz olanı da alsam LPG uygulatacağım gibi görünüyor. Bu da ilave 3-4.000TL masraf demek.

Sizce hangisini almalıyım ve ne fiyata alırsam iyidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga Cava -- 16 Mayıs 2016; 16:59:00 >

• Tolga Cava T kullanıcısına yanıt
    kendi adıma söyleyeyim. araca kesinlikle lpg siz binmem. ayrıca bakımlarının düzenli olması ve km düşüklüğü ilk seçeneği cazip kılıyor.

ben aracıma aldığım gün lpg taktırdım. 4 ay oldu ve 2 ay sonra inşallah amorti edecek kendisini. ben atiker taktırdım 1600 lira verdim. 6 ayda amorti etmesi muhteşem. ayrıca şehir içi 14lt/100 km lpg yakıtı. dolayısı ile aracımın tadını çıkarıyorum.

volvo candır gerisi de öyleee işte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chainlift -- 16 Mayıs 2016; 22:58:15 >
  • Herkese merhabalar, 2012 model s60 drive kullanıcısıyım. aracımın 40.000 bakımı için iyi bir özel servis arıyorum. yiğit volvoyu buradan öğrendim. onun dışında tavsiyede bulunabilecek olan arkadaş var mı?

ikinci olarak, 40.000 bakımda nelere dikkat edilmeli sizce, ayrıca araç klasik yetkili servis bakımı (yağ-filtre değişimi vs) dışında bakım görmedi. özellikle şunu yaptır diyebileceğiniz bir şey var mı? şimdiden teşekkürler....
  • merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2009 c30 1.6D araç aldım umarım güzel bir başlangıç yapmışımdır.

• hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela göstermesin. aracı bilmiyorum ama genel olarak Volvo sürmek ketiflidir diyebilirim :)
  • Chainlift C kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkür ederim. Atiker'den memnun musunuz? Prins öneriliyor ve onun da bu motor tipine uygun olanı 3500TL civarı. Yoksa ben de benzinli alıp uygulatmayı tercih edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chainlift

kendi adıma söyleyeyim. araca kesinlikle lpg siz binmem. ayrıca bakımlarının düzenli olması ve km düşüklüğü ilk seçeneği cazip kılıyor.

ben aracıma aldığım gün lpg taktırdım. 4 ay oldu ve 2 ay sonra inşallah amorti edecek kendisini. ben atiker taktırdım 1600 lira verdim. 6 ayda amorti etmesi muhteşem. ayrıca şehir içi 14lt/100 km lpg yakıtı. dolayısı ile aracımın tadını çıkarıyorum.

volvo candır gerisi de öyleee işte..

aracınız s60 mı? s60 5 silindirli prings marka tüpe 4000 l dediler .. siz 1300 tl iyi taktırmışsınız.. arıza lambası yanıyor mu ?
  • Bence prins e o kadar para vermeye gerek yok. Benim aracimda zavoli var. Gayette uyumlu. Dogru montaj ve dogru ustayla ne ariza lambasi yakar ne de sorun çıkarır.

• Ankara'da güzel bir özel servis ve lpg gaz ayarı yatırabileceğim tavsiye edebileceğiniz yerler var mı sevgili arkadaşlar?
  • thaiboks T kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hepimize güzel günlerde kullanmak nasib olsun
  • praja kullanıcısına yanıt
    ben bu forumdan yiğit volvoyu duydum ama ekstra bir bilgi henüz gelmedi.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-acil-sahibinden-2010-volvo-s40-299251380/detay

Aracım acil satılıktır. Almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olurum

• Arkadaşlar merhabalar. 2009 model S60 2.0T Sports Edition aracımla aranıza tekrar katıldım. İlerleyen dönemlerde yorum paylaşıyor olacağım.
    Bildiğim kadarıyla Sports Edition donanımda spor direksiyon, spor vites topuzu, spor göstergeler, spoiler, spor alaşımlı jantlar gibi ilave özellikler var. Özellikle direksiyon gerçekten fark yaratıyor. Kalın ve ele tam oturan bir yapıda tasarlamışlar. Diğer unsurlar görsellik ağırlıklı. Herkese hayırlı sürüşler dilerim.
  • Hayırlı olsun. Kazasız belasız inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi praja -- 24 Mayıs 2016; 19:41:34 >
  • 
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.