Şimdi Ara

VOLVO S60 Nedir, Ne değildir? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
5.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: imax1

bmw nin yeni kasa mı 3.16? yoksa 2012 diyorsunuz eski kasamı? 2012 de de yeni kasa model var çünkü.

eğer eski ise size katılıyorum.

yeni ise katılmıyorum, konfor konusunda ve de uzay çağı dioyrsunuz bu konuda :) bmw bence daha teknolojik heryönden çünkü şu an ki kasada,iphonu bağlayamıyorsanız bence çok fazla anlamadığınız içindir , çünkü çok çok kolay telefon bağlamak vs bence bmw de. ben 2 markayada fan hayranı olarak bakmıyorum çünkü 2 markayıda çok beğeniyorum , yıllardır volvodur hep araçlarıımız kullandığımız şahsımza ait olan, ama deri konusunda, koltuklar daha rahat vs konusunda kesinlikle katılmıyorum. bmw çok daha konforlu olduğunu düşünüyorum.

f30 kasa ve 2 sene kullandım, cok rahatlıkla karsılastırabılırım.

F30 kasada 6NH veya 6NB denen donanım olmadıkça telefon bağlanmıyor. Telefon Bluetıooth dan bahsetmıyorum tabi ki muzık aktarımı söz konusu olan., Özel kablo alman lazım BMW den, çakma kablolar hala uyunmlu hale getırılemedi ama 2011 tarıhınden çıkan Volvo'da bile kendı kablosu ile muzık dınyelebiliyorsun , istersen BT ile aktarabliyorsun.. Yol bilgisayarlı surucu TFT ekranı, 8 ınclık detaylı menulerı olan ekran, ınternet bağlantısı, internet radyoları, web browser Volvo'da olanlar... F30 da hatırı sayılır bir para ile eklenebılıyor. Teknolojıden de bayağı anlarım.

city safe güvenlik sistemi baslıbasına onemlı bır teknoloji

Koltuk ve konforu dedıgım gıbı 2 yıl kullanan bırısı olarak net olarka hissedebiliyorum ki Volvu daha iyi. Fanlık ile alakası yok ayrıca, dahafanı olacak kadar kullanmadım Volvo'yu... Ama BMW nın ozellıkle 3.20 d nın fanıyım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KFY96 -- 1 Ocak 2015; 20:45:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Sessizlik ve suspansiyon konusunda f30 bmw bence daha basarili. Bmw yalitim konusunda cidden cok iyi is cikardi f30 da, bu konuda yeni c serisinden de iyi. Gerci lastiklere gore de cok degisiklik gosterebilecek bi durum ancak bmw rft kullanmasina ragmen daha iyiydi izlenimlerime gore (320d).

Yıne uzun sure f30 kullanan biri olarak hem sessızlık hem suspansıyon Volvo'da 1 tık daha iyi ... KArsılastırılan 3.16 tabi ki 5.20 falan değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcusFrex

Öncelikle sürekli tekrar ettiğim bir çumle ile başlayayım; Aracı satın alıyoruz, evlrnmiyoruz.Yani demem o ki tabiki oturup kalktıkça koltuklar da yıpranacak.En nihayetinde kul yapısı.Tabi kul yapısı diyerek oluruna bıralacak halimiz yok.Volvo, araçla birlikte bir takım deri koruma ve bakım malzemesi hediye etti.10 Bin bakımında uygulatacağım.

0-100'ü ise deneyebilirsiniz, inanmak zorunda değilsiniz.Ha isterseniz ben de gösteririm.

O zaman bir video çekin gps ile buraya koyun hepimiz görelim.Volvo katolog verisi hazırlamakfan acizmiş buyrun siz hazırlayın görelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CarBuyer C kullanıcısına yanıt
    Uslubunuzu beğenmediğimi belirtmeliyim öncelikle.Sonrasında ise acizlikle alakası yok.Video için de beklemede kalın.

• İşte Volvo böyle bir marka. Kullanıcı portföyüne bakarak bile ne kadar düzgün ve elit bir marka olduğunu anlıyor insan. Şu konuda bile o kadar çirkef yanıtlara rağmen seviyeyi koruyan insanlar.

Bazı markalar gibi parayı sonradan bulan, küçük dağları ben yarattım çekilin önümden arabası değil.
  • Arkadaşlar 2008 S60 2.0T 180ps Premium donanımlı araca sahibiyim. Aracımı genelde sınırlarda kullanırım yani viraj kastığım ve son hız denemesi yaptığım çok olur çünkü tek başıma sıkıcı geçen uzun yol olayım fazla.

Mercedes Bmw Audi Vw gibi araçlarıda sıkça kullanan biri olarak söyleyeceklerimi iyi dinleyin. ÖNCELİKLE Yazımda anlatıcaklarımın net özeti ; Volvo ; Mercedes yada Bmw ile kıyaslanmaz. Mercedes ile kıyaslanabilecek başka bir otomobil henüz üretilmedi çünkü. Ancak Premiumlaştırılmış Vw olan Audi ile kıyaslanabilir. Vw ile hiç kıyaslanmaz vw henüz Premium klasmanına giremedi

Volvo asla ve asla Mercedes yada Bmw den iyi otomobiller üretmez. Volvonun klasmanı daha farklıdır. Hitap ettiği kesimde çok daha farklıdır. Bmw kullanıcısı dönüpde volvoya bakmaz mesela farklı karakterde araçlar çünkü.

Vw konusunda ise Vw gerçekten kaliteli araçlar üretiyor ancak adındanda anlaşılacağı üzere halk için otomobil üretiyor fazla bir beklenti içine girmeyin Volvo ile kıyaslanabilecek kaliteye henüz sahip değil.

Audi Volvoya daha yakın bir marka. Bazı modellerinde Volvodan geride kalırken bazı modellerindede Volvoyu geçiyor. Misal hangileri ? V40-A3 kıyaslamasında V40 önde , S60-A4 kıyaslamasında S60 önde. A6-S80 Kıyaslaması kişisel zevklere göre değişir tabi ama motor gamı olarak ve daha güncel bir araç olduğu için bence Audi daha önde. A8 ayarında Volvonun ürettiği F segmenti bir araç zaten yok.

Volvo son zamanlarda satışını yaptığı 1.6 küçük hacim motorlar hariç herzaman güçlü ve konforlu araçlar üretmiştir. En önemli özelliklerinden biride dayanıklı ve kaliteli olmaları. Kullandığım kasa S60 ın en güçsüz motoru 2.0T 180 HP , Diğer motor seçenekleri ise gerçekten ağız uçuklatan cinsten bir D segmenti araçtan beklenmeyecek motorlar 2.3 T5 250 HP , 2.4 T5 270 HP , 2.5 T5 AWD 220HP , 2.5R AWD 305 HP , 2.4D 173 HP.. GİBİ.....

Dediğim gibi Volvonun klasmanı kıyaslama mantığında AUDİ ye daha yakın. Fakat AUDİ , VOLKSWAGEN AUTO GROUP Bünyesinde olduğundan Gelişme olanakları çok daha fazla. Bu yüzden Volvoya göre daha güncel kalabiliyor. Bmw ile kıyaslama konusunda BMW daha sert daha spor araçlar üretir. Tartışmasız ki Volvo daha konfora yöneliktir. Bir 3 serisinde parmağınızın ucuyla direksiyona bastırarak ''PARK MANEVRASI'' yapamazsınız.. Volvoda baş parmağınızla direksiyona baskı uygulayarak direksiyonu çevirebilirsiniz. S60 Zamanının ''En Rahat sürücü koltuğuna sahip otomobili'' seçilmiştir. Gibi kısaca bazı bilgiler verebiliriz.. Yinede Volvo , BMW nin genel kalite anlamında gerisinde kalmıştır. Çünkü Bmw kendine Mercedesi rakip alır ve Mercedesi kısmen taklit eder. Bu yüzdende başarılıdır Volvo Bmw ye göre daha dayanıksız ve daha narindir.. Bmw ile sınırları zorlayıp deli gibi yanlayabilirsiniz sürekli redline gezebilirsiniz. Tabiki bir yerde patlayacaktır ama bu patlama olayı Volvoda daha çabuk olacaktır. Volvo araçlar pek motor modifiyesine güç arttırımına gelmez. Şanzımanları hassasdır. Fabrikadan nasıl çıktıysa öyle kullanılır. İsveçliler herşeyini yeterince yapmış zaten

Dediğim gibi Mercedes bunların babasıdır , Bmw onun arkasından gelir.. Volvo tamamen farklı bir kesime hitap eden güçlü ve konforlu otomobiller üretir. Bir Mercedes kalitesi , Bir bmw sürüş dinamikleri beklemeyin. Ancak güvenli,konforlu ve güçlü araçlardır. 2001 Modelinde bile fabrikasyon ''KULE GERGİSİ'' bulunur DTSC sistemi tamamen kendi geliştirdiği bir güvenlik sistemidir ve 2001 s60 da bile mevcuttur.

Aktaracaklarım bukadar objektif olmaya çalıştım. İnşallah D segmenti Volvomdan sonra birdahaki aracım bir üst segment yani E segmenti olan 2009-2010 E60 5.20D olacak. Eğer imkanlarım el vermezse yeni kasa s60 ın 2.0 240hp lik versiyonu olacak fiyat olarak daha makul

Herkese gönlünden geçen araca binmesini ve bindiği araçları İlahlaştırmamasını tavsiye ederim. Özelliklede Volkswagen fanatiklerine. 2014 Yılında böyle bir iç mekana sahip otomobil üreten bir firmayla Volvoyu lütfen kıyaslamayın bile. İsveçli mühendislere çok ayıp edersiniz..

Saygılarımla..

VOLVO S60 Nedir, Ne değildir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 1 Ocak 2015; 22:00:47 >

• Kardes bence yanlisin var. Volvo uretimi motorlar iyidir. Nazik felan demissin upgrade olmaz demissin bu dedigin motor D2 ise zaten Volvo uretimi degil T3,T4,T5,T6 D3 D4 D5 e Polestar yapilabiliyor :) Mercedesin motoru desen eyvallah derim ama BMWyi kendi vataninda kime sorduysam (tanidigim/tanimadigim) motoru dayaniksiz ve sorunlu olarak søylendi sahsen 1.5 Yil kadar BMW kullanicisiydim hicbir sorun ve problemle karsilasmadigimida belirtmek isterim iyi forumlar.
    Bana BMW hakkinda niye øyle søylendiginide hala bilmiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: scottysvensson

Kardes bence yanlisin var. Volvo uretimi motorlar iyidir. Nazik felan demissin upgrade olmaz demissin bu dedigin motor D2 ise zaten Volvo uretimi degil T3,T4,T5,T6 D3 D4 D5 e Polestar yapilabiliyor :) Mercedesin motoru desen eyvallah derim ama BMWyi kendi vataninda kime sorduysam (tanidigim/tanimadigim) motoru dayaniksiz ve sorunlu olarak søylendi sahsen 1.5 Yil kadar BMW kullanicisiydim hicbir sorun ve problemle karsilasmadigimida belirtmek isterim iyi forumlar.

Yok hocam Motor olarak zaten sıkıntı yok fakat volvoda narin olan yerler şanzıman ve akisler.. Polestar gibi profesyonel bir işi Türkiyede yaptıramayacağımıza ve Türkiyede yanlızca merdiven altı yazılımcılara mahkum olduğumuzu düşünürsek Motor modifiyesi olayı biraz sakat dedim.. Önceki aracım Peugeot 308 dizel e defalarca yazılım yaptırdım belki bi 10-15 kere silinip tekrar baştan yazılım yaptırmışımdır Türkiyedeki çok çeşitli yazılım firmalarına. Hiç birinden tam anlamıyla memnun kalamadım mutlaka bir şeyleri hatalı yaptılar. Aracın gereksiz yere saçma parametreleriyle oynuyolar. Yol bilgisayarındaki yakıt tüketimini hackleyip ''Aracınıza 10% az yakma garantisi veriyoruz'' diyorlar aslında araç daha fazla yakıyo fakat yol bilgisayarınız farklı alemlerde dolanıyo tüketim değerleri anlamında. Yani Türkiyede tamamen kandırmaca ve gereğinden pahalı bir ticarete dönmüş durumda bu iş. Yoksa şimdiye çoktaan girişmiştim ben motora yazılım+downpipe zart zurt

Bmw ise genelde çok zorlanır sınırlarda kullanılır o yüzden çabuk bozulur derler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 2 Ocak 2015; 9:42:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Kardes bence yanlisin var. Volvo uretimi motorlar iyidir. Nazik felan demissin upgrade olmaz demissin bu dedigin motor D2 ise zaten Volvo uretimi degil T3,T4,T5,T6 D3 D4 D5 e Polestar yapilabiliyor :) Mercedesin motoru desen eyvallah derim ama BMWyi kendi vataninda kime sorduysam (tanidigim/tanimadigim) motoru dayaniksiz ve sorunlu olarak søylendi sahsen 1.5 Yil kadar BMW kullanicisiydim hicbir sorun ve problemle karsilasmadigimida belirtmek isterim iyi forumlar.

Yok hocam Motor olarak zaten sıkıntı yok fakat volvoda narin olan yerler şanzıman ve akisler.. Polestar gibi profesyonel bir işi Türkiyede yaptıramayacağımıza ve Türkiyede yanlızca merdiven altı yazılımcılara mahkum olduğumuzu düşünürsek Motor modifiyesi olayı biraz sakat dedim.. Önceki aracım Peugeot 308 dizel e defalarca yazılım yaptırdım belki bi 10-15 kere silinip tekrar baştan yazılım yaptırmışımdır Türkiyedeki çok çeşitli yazılım firmalarına. Hiç birinden tam anlamıyla memnun kalamadım mutlaka bir şeyleri hatalı yaptılar. Aracın gereksiz yere saçma parametreleriyle oynuyolar. Yol bilgisayarındaki yakıt tüketimini hackleyip ''Aracınıza 10% az yakma garantisi veriyoruz'' diyorlar aslında araç daha fazla yakıyo fakat yol bilgisayarınız farklı alemlerde dolanıyo tüketim değerleri anlamında. Yani Türkiyede tamamen kandırmaca ve gereğinden pahalı bir ticarete dönmüş durumda bu iş. Yoksa şimdiye çoktaan girişmiştim ben motora yazılım+downpipe zart zurt

Bmw ise genelde çok zorlanır sınırlarda kullanılır o yüzden çabuk bozulur derler

Volvo yetkili bayiilerinde Polestar uygulamaları yapılıyor. Fiyat biraz yüksek ama yetkili servislerin hepsinde bu tip işlemler yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

quote:

quote:

Volvo yetkili bayiilerinde Polestar uygulamaları yapılıyor. Fiyat biraz yüksek ama yetkili servislerin hepsinde bu tip işlemler yüksek.

Hocam valla ben Volan ın içler acısı işçiliğini gördükten sonra polestar falan için mümkün değil güvenemem. Yetkili bayinin Tr de daha önce böyle bir örnek uygulamasının olduğunuda zannetmiyorum zaten. Varsada nekadar verimli yapılmıştır tartışılır..

Komşum Volanda bakımdan çıktıktan sonra yolda giderken karter muhafaza düştü ve parçalandı.. Önce adam gibi muhafazayı vidalamayı öğrensin Volan.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    http://www.youtube.com/watch?v=zA88iWj2lLk
  • quote:

http://www.youtube.com/watch?v=zA88iWj2lLk

Yukarıda biri, "Bmw'de 4.7 sn.de hızlanan, 380 hp araç var, Volvo'da böyle bir motor var mı?" falan demiş ya..
    Bu video ile.. Araştırmadan, bilmeden, sırf o markaya hayranlık duyarak yazmanın, insana nasıl zarar verdiğini de çok güzel göstermişsin.. (Bu aracı kim gösterecek diye bekliyordum..)

Şimdi bu videoya fake falan derler. O yüzden bu araçla ilgili resmi bilgilerin olduğu siteyi de vereyim.:
    http://www.polestar.com/en-int/performance/polestar-cars/volvo-s60-polestar-concept-car/

quote:

Technical specification

Performance

0-100 km/h : 3.9s
    Top speed : more than 300km/h

Engine

Volvo T6 inline six (B6304T4)
    508 hp @ 6500rpm
    575Nm @ 5500rpm
    Max rpm: 6800
    Modified cylinder head and combustion chambers
    Modified inlet manifold and air intake
    Special manufactured conrods
    Garret 3171 turbo
    Ferrita 3.5” stainless steel exhaust system

Volvo, en iyi değildir, mükemmel de değildir ama sizin sandığınızdan çok çok iyidir..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

quote:

quote:

Hocam valla ben Volan ın içler acısı işçiliğini gördükten sonra polestar falan için mümkün değil güvenemem. Yetkili bayinin Tr de daha önce böyle bir örnek uygulamasının olduğunuda zannetmiyorum zaten. Varsada nekadar verimli yapılmıştır tartışılır..

Komşum Volanda bakımdan çıktıktan sonra yolda giderken karter muhafaza düştü ve parçalandı.. Önce adam gibi muhafazayı vidalamayı öğrensin Volan.

Ben de Audi'yi servisten çıkardım bijonu sıkmamışlar. Hepsi berbat Audi servislerinin diyelim.

TR'deki servisler marka gözetmeksizin aynı. Ak b.k kara b.k.

Siz başınıza bu geldikten sonra arayıp şikayet ediniz. Volvo ssh konusunda daha başarılı. Mesela ben Arkas'taki salak bir satışçıyı İsveç'e kadar şikayet ettim çok ilgililer. TR distribütörünün ağzına ediyorlar resmen.

• Tamam araba güzel ama, çok para veriyorsunuz be arkadaşlar...
  • @yolcum
    6 cylinder inline T6 engine, 2953 cc
    258 kW (350 hp DIN) @ 5250 rpm
    500 Nm (369 lb-ft) @ 3000-4750 rpm
    Max 6500 rpm
    New twin-scroll Borg Warner turbo
    New intercooler
    Polestar 2.5” stainless full-flow exhaust system with 3.5” tail pipes
    * Numbers measured with an S60 Polestar

Buda Limited Edition olan versiyonu :)
    4.8 0-100 sadece Almanya NL USA Isvecte satiliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200000euroluk prototip denmiş videoda

Bmwninki ise özel hazırlanmış prototip filan değil bildiğin piyasada satılan m3

Te Allam bmwnin bi prototipini volvonun bir piyasa modeliyle karşılaştısalar ne olur acaba

Bir de ben bolvoya hiç kötü demedim ayrıca tekne motorlarında da çok beğenirim bana bu videoyu neden gösterdin onu da anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 2 Ocak 2015; 14:57:58 >
  • M3 m5 m6 serisine muadil bir Volvo göstermek mümkün değil diye
    bu videodada m3 ile karsilastiriliyor.
    ben size køtu diyorsunuz demedim bir yanlis anlasilma var sanirim :)

edit: m3 te pek ucuz sayilmaz hani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar2 -- 2 Ocak 2015; 15:21:25 >
  • Prototip ne demek bir bakın iyi olur

muadil olarak prototip göstermek mantıklı mı

Ayrıca volvonun piyasadaki bir modelini bmw prototipiyle karşılaştırsak ne olur acep sorusu da cevapsız kalmış

• M3'ün başlangıç fiyatı 463.270 TL

S60'ın başlangıç fiyatı 102.000 TL., en üst donanımlısı maximum 200.000 TL.

Hiçbir Volvo kullanıcısı, burada aracını , M serisi bir araç ile kıyaslamadı. Böyle bir mantıksızlığa zaten düşmez.
    Bu fiyatlara sahip iki aracı kıyaslamaya çalışan, örnekler veren sizsiniz..
    Aralarında herşeyiyle uçurum olan bu 2 aracı kıyaslamak size göre ne kadar mantıklı ise , bizim verdiğimiz motor örnekleri de o kadar mantıklı..
    Volvo'da var mı dediğiniz motor, prototip olarakta olsa, karşınıza çıkınca, çevir gazı yanmasın moduna geçmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 2 Ocak 2015; 16:31:32 >
  • Elitler eksileyip duruyor fakat Bmw prototip konusunda o kadar ünlü ve ilericidir ki oradan size hayatta ekmek çıkmaz

volvo m3 ü geçen prototip yapmış
    Hah bmw neleri geçen prototip yapmış bi bakın
    Bmw m3 ü geçen prototip değil bildiğin tip yapmışken video güzel ama anlamsız

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.