Şimdi Ara

VOLVO S60 Nedir, Ne değildir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
5.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi onceki kasa c180 kullandim. O aracla s60 arasinda daglar kadar kalite farki var. S60 her turlu onde iddia da ederim. 3.20d de cok kullandim samimi bir arkadasimin aracidir. Daha spor bir arac kabulum ancak s60 dan daha konforlu ve kaliteli degil. Hemen hemen aynilar.

Siz hic s60 kullandiniz mi? Sadece yorum yapiyorsunuz. Ben arac sahibiyim ve objektif bakiyorum. Siz bilmediginiz bir araci diger 3 marka karsisinda kotuluyorsunuz. Audi 2.0 177 lik kullaniyor orasi da ayri bir konu. D segmentinde donanimlara baktiginizda hangi aracin onde oldugunu da gorursunuz. Tabi Volvo aracla test surusu yapmak veya ogrenmek isterseniz

Bu yuzden size daha birseyler anlatmaya cabalamam yersiz. Sizin gorusunuz oyledir saygi duyarim.

İyi seneler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Emre kardeş,

90 beygrilik poloyla 110 beygirlik s80 motorlarını karşılaştırmışsın, bir de polonun içinden geçiyor 100 sonra demişsin. Çoluk çocuk muhabbetine hiç girmeyecğeim yakışmamış. Teknik verilere bakınca 160'a kadar polo kendisinden 20 beygir daha güçlü aracın içinden geçmiş olarak da yorumlanabilir di değil mi?

Adaletli olmak lazım, karşısına güç olarak dengi 110luk 1.6 dizel golf çıkaralım, bakalım kim kimin içinden geçiyor....

Şakamısın iki araç arasında yarım ton ağırlık farkı var.

Bu yukardaki test tam ibretlik bence. 0-100 manyaklarının yüzüne tokat gibi çarpan bir test ve de 0-100 de önde olan aracın sonradan nasıl rezilleri oynadığının en güzel örneklerinden birisi.

Seni forumda yorumlarınla mantıklı kişilerden zannederdim ama şaka olan senmişsin demekki...

İşinize geldiği gibi okuyorsunuz tabloyu. Tatlı su kurnazlığı yapmaya gerek yok, sen bana gelip "arada bu kadar kilo farkı var" dersen ben de sana "arada 20hp fark var" diyorum polo kıyasında. İşine geldiği gibi algılama objektif ol. Adam 5 yaşındaki çocuk gibi karşılaştırma yapmış saçma sapan. Mantık isteniyorsa rakip modeller arasındaki benzer motorlar karşılaştırılmalı d sınıfı ile b sınıfı değil..

rezilleri oynamışmış lafa bak sanki 10 saniye fark yemiş 90lık polo orda, ufak bir zaman farkı var son hızda da 10km fark var, rezilleri oynamak ha? O zaman d4 sahipleri 320d değerlerini görünce intihar etsinler. Rezilleri oynamak ne kalır bunun yanında sizin o çamur at, izi kalsıncı kafalarınızca... Aklı sıra polo ve dolayısıyla vw kötülenip tatmin olunuyor..

"Bag, s60 daha ağur, nasu dokat gibü çarpmuş, rezül etmüş poloyu, delmüş geçmüş hacum ehöhöhö"

yav he he

Cok yaniliyorsun. Arada yarim tonluk farki es gecmek olmaz.

velhasil kelam; s60 ucan kacan bir arac degil ama ara hizlanmalari yeterli.

Diger arkadasimiz biraz mubalag yapmis cok hizli vs. Gibi.

Division bell de agirlik konusuna dikkat cekmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 31 Aralık 2014; 19:28:24 >

• Onceki mesajlarda bi bilgi kirliligi var gibi arkadaslar. volvo s60 e sinifi degil d sinifi bir aractir ve muadilleri a4, c serisi, 3 serisi, mondeo, passat gibi araclardir. E serisi, 5 serisi gibi araclara karsiligi s80 dir.

Benim yorumuma gelecek olursaniz, s60i surmedim ancak bindim. Yeni s60 i c serisi mercedes'e benzetiyorum bmw ile kiyaslamiyorum cunku karakterleri cok farkli. Bence volvo son yillarda bu uclunun arasinda yer edindi diyebilirim. Ayrica fiyat/performans otomobili oldugunu dusunuyorum ve bu uc markadan, sundugu donanimlar goz onune alindiginda daha uygun gibi. Ancak e segmenti icin ayni seyleri su an icin soyleyemem, az daha ekmek yemesi lazim bence e serisi mercedesle kiyaslanmasi icin. Luks segmente cevabi yok zaten su an icin. Orada da mercedes s serisiyle bmwyle audiyi samar oglanina ceviriyor zaten.

• MarcusFrex kullanıcısına yanıt
    S80 icin fiyat aldınız mı hocam

• Pxshadowz P kullanıcısına yanıt
    amin

• MarcusFrex kullanıcısına yanıt
    Hocam, çarpışma önleme olayı opsiyonel değil mi? Standard demişsiniz ama sitesinde öyle yazmıyor sanki.
  • matmuhendisi kullanıcısına yanıt
    150'ye Advance paketi vardı fakat kasa değişecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Hocam hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Bende 2012 model 1.6 Drive S60 var siyah renk. Size şunu diyebilirim gerek konfor gerek kalite gerek güvenlik hususlarında asla pişman olmadım. Performans konusunda kesinlikle çok insana saç baş yoldurmuşluğum vardır aracım manuel bu yaz nasipse yazılım attırmayı düşünüyorum. İllaki birazdan Passat alsaydın falan diyenler olacaktır siz takmayın o insanları. Volvo marka algısı olarak da tarz olarak da Passatdan daha çok dikkat çekici emin olabilirsiniz tecrübe ile sabit. Keyifli sürüşler

Yanlış anlamayın da 115 hp dizelle kimlere sac baş yoldurdunuz 100 bin küsür para verip aldığınız araçla.

Hocam öncelikle 100 bin küsür vermedim, saç baş yoldurma meselesine gelince sizce şöför olmak saç baş yoldurmak sadece aracın beygir gücü torku ile doğru orantılı mı ? Ankara çevre yolunda da, şehirler arası yolculuklarda da gayet tatminkar ve süratli bir araç. Siz acaba hayatınızda bir Volvo koltuğuna oturdunuz mu ?

Mutabık kalmadığımız nokta şu 115 hp ortalama hatta vasat bir güçtür marka veya motor farketmez Volvo'ya özgü değil tabiki.

Sormuşun cevaplayım Volvo'ya hiç binmedim lakin 170 hp dizel eE220 bir aracımız var pederin, o bile performanslı aman aman gelmiyor kendi aracım da 105 hp o zaten yürüdüğü yeter tabi bu kişisel beklentilere göre değişir bana göre bu böyle..

• 115 hp ile pek saç baş yolduramaz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: trust06

S 80 bir kaç kez ne bindim Ankara trafiğinde..
    Bizdeki konfor çukura girince çıkardığı ses veya sarsıntı ile ölçülüyor ya, C ve d segmenti çoğu araba gibiydi bana göre.

Guzeldi bu espri

S class ile Passat karsilastirmanizi bekliyorum

Bindiğim arabayı söyledim binmediğim araba hakkında yorum yapamam, yeni Passatı sürmedim

Acaba s 80 ne binip Süren var mı burada o da ayrı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trust06 -- 31 Aralık 2014; 20:56:17 >

• hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin cok iyi bi tercih yapmissiniz Volvo anlatılmaz yaşanır..

• AysKhan kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Pişman olmayacağınız, paranızın karşılığında mutlu olacağınız bir seçim yapmışsınız.
    Volvo, bulaşanın kolay kolay iyileşemediği, güzel bir hastalıktır.. Aracınızın hiçbir özelliğini başka bir araçla kıyaslamak zorunda değilsiniz, sallayın gitsin. Volvo farkını kullanan bilir.

@AysKhan Tüm volvo modellerinde bu güvenlik önlemi standart donanımdır. Opsiyonel değil.
    Sitesinde de öyle yazar. City Safety standarttır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 31 Aralık 2014; 21:18:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Onceki mesajlarda bi bilgi kirliligi var gibi arkadaslar. volvo s60 e sinifi degil d sinifi bir aractir ve muadilleri a4, c serisi, 3 serisi, mondeo, passat gibi araclardir. E serisi, 5 serisi gibi araclara karsiligi s80 dir.

Benim yorumuma gelecek olursaniz, s60i surmedim ancak bindim. Yeni s60 i c serisi mercedes'e benzetiyorum bmw ile kiyaslamiyorum cunku karakterleri cok farkli. Bence volvo son yillarda bu uclunun arasinda yer edindi diyebilirim. Ayrica fiyat/performans otomobili oldugunu dusunuyorum ve bu uc markadan, sundugu donanimlar goz onune alindiginda daha uygun gibi. Ancak e segmenti icin ayni seyleri su an icin soyleyemem, az daha ekmek yemesi lazim bence e serisi mercedesle kiyaslanmasi icin. Luks segmente cevabi yok zaten su an icin. Orada da mercedes s serisiyle bmwyle audiyi samar oglanina ceviriyor zaten.

Katılıyorum

volvo son yıllarda ciddi derecede premium hissini arttırdı

yeni araçlar için de yatırım yapıldı

yeni kasa xc90 ve s80 i merakla bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: imax1

quote:

quote:

hocam doğru diosun biliyorum, ama benzinli volvoya o kadar para vermem, ama param olsam BMW ye gider o parayı veririm. yani performans için volvoya o kadar para harcamam şahsen. yani demek istediğim o araç bana 110 bin tl den aşağı mal olmycak. 120 verip bmw 3.16i ye 140 beygire binerim binceksem. 105-110 volvoya verme nedenim dizel olmasından dolayıdır zaten.

volvoya kızdığım tek nokta,

v40 da powershift düz farkı 1700 civarı, s60 da 7-8 bin tl. komik gerçekten.

Saygı duyarım da. Volvo nun konforunu bilen alır

hocam babam ın 3 aracı da volvo ydu yani biliyorum tabiki, ama çok kullandım s60 ıda, yeni 3.16i ve 3.20ied yi de, v40 ı da . baya kullanma şansım oldu ki , volvo s60 ve 3.16i bende 3-4 ay kaldı bu sene içinde. 3.16 daki hissi ben volvoda asla alamıoyurm hocam inanki :) sürüş keyfi valla çok güzel bmw nin... konsoluna aşığım, o kahve deri modeli vardı zaten ikisininde, ya muhteşem bence bmw nin konsol vs konforu, zaten 3.16 nın tasarımına ciddi aşığım :) ama benzinli bir araç, neticede maddiyat belliyse 3.16 ya 120 bin verip ki en ucuzu o giyatta, almak doğru diosun çok mantıklı gelmio. ha şuda var, istanbul-ank arası otobanda çok gittim geldim ikisiyle de , inanki yakıt olarak ciddi bi fark ödemedim ya ben. yani şöyle söyleyim, ereğliye gidioudum geliodum sürekli, 200 lira bmw yakıosa , 160-170 den aşağı volvoya ödemedim. sebebide tabiki otobanda 190-200 civarını çok sık görmem kaynaklı diyebilirim, tabiki bmw daha az yakıo bu şekilde performanslı gidince motor gücünden ötürü ama dizel farkını tam alamadım açıkcası. ama aile değilse, bmw 1 bana çok mantıklı geliyor, dizel oluşundan dolayı. bu arada kullandığım araçların hepsi otomatik vitesti.

bana kalsa da hocam şahsi fikrim, gidip bakcaksın para da çok sıkıntı yoksa, hangisi hoşuna gidiosa, tip konsol vs olarak alcaksın yani ikiside bence çok iyi arabalar. en azından passat almycaksın o fiyata. onu da kullandım çok , yeni passatı 3-4 kere sürdüm 1 isi uzun yol, zırnık hoşuma gitmedi.

Uzun yolda Volvo kısada BMW . Passat tabiki iki Gömlek aşağıda kalıyor

hocam kesinlikle uzun yolda bmw derim ... deneyin anlayacaksınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

Bu motor V40 a rahat yetiyor performans olarak, ama 3.16 ile kıyasladığımda, ciddi serilik farkı var s60 ile. yani 20 beygir farkı bile çok fazla hissettiriyor. 140 olsa muhteşem olurdu cidden.

dış tasarım a gelirske, evet ön tasarımı şahsen başarılı buluyorum ama arka tasarımı s60 ın hhiç beğenmiyorum, ön direk sportif agrasif, arka bildiğimiz aile arabası tasasrımı, o yüzden bence V40 derim tip olarak daha hoşuma gidiyior. ama tabiki segment farkı vs var. s60 ın yeni kasası da direk yeni sunulan xc90 gibi olacaktır, ki tasarım benim çok hoşuma gitti, birde eski volvolara da bakarsanız volvonun sabit bir tasarım tip anlayışı vardır, onu sürdürür... tabiki bence de bir BMW 3 yada 5 seirisi yada bir merc C serisi ile belki belirgin eksileri olup kıyaslanamayacak düzeydedir, ama unutmayalım ki herşey tasarrım vs değildir, bunu kazası var vs i var, volvo da bu konuda 2 sinide aratmaz güvenlik olarak. güvenlik de efsane Volvo dur, ne kadar klişe gibi dursa da yıllardır bu söylenir ki adamlar cidden iyi şeyler başarıyor çalışmalarına bakabilirsiniz aktif olan, çok enteresan şeyler üzerinde çalışıyorlar güvenlik için.

işin özü 105 bin tl ye ne alırsın deseniz, gençsem spor istersem veririm 90-95 BMW 1 serisi alırım, yoksa o kadar 80 küsüre V40 alırım, 105 bin verceksem de s60 ı alır , deri kahve koltuk rengini döşetir premium modeliyle en az 8-9 yıl binerim bu araca kafam rahat şekilde. haa vereceksem 120-130-140 binde gider 3.20 ied alırım, yakıtta ve performansda kafam rahat benzinli araca binerim. ama fiyat olarak s60 yada v40 şu an gayet mantıklı bi araç.

Volvo yine de Can dır. o fiyata vw ,ford ,peugeot vss hiçbirinin kusra bakılmasın ama yüzüne bakmam. gidip de incelemem bile...

Zaten diğer markaları incelemediğinden dolayı piyasadan gelişmelerden haberin yok

diğer araçlar dediğin araçlar hergün galerimize 2-3 er geliyor :D piyasadan haberim yokmuş:D güldürüosun hocam işimiz bunlar :D senin bependiğin vw ler bunların yanından geçemez sana onu söyleyim sadece :D bence sen hayatında volvo,bmw,mercedes sürmediğin için hiç boşa konuşuyorsun :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam doğru diosun biliyorum, ama benzinli volvoya o kadar para vermem, ama param olsam BMW ye gider o parayı veririm. yani performans için volvoya o kadar para harcamam şahsen. yani demek istediğim o araç bana 110 bin tl den aşağı mal olmycak. 120 verip bmw 3.16i ye 140 beygire binerim binceksem. 105-110 volvoya verme nedenim dizel olmasından dolayıdır zaten.

volvoya kızdığım tek nokta,

v40 da powershift düz farkı 1700 civarı, s60 da 7-8 bin tl. komik gerçekten.

Saygı duyarım da. Volvo nun konforunu bilen alır

hocam babam ın 3 aracı da volvo ydu yani biliyorum tabiki, ama çok kullandım s60 ıda, yeni 3.16i ve 3.20ied yi de, v40 ı da . baya kullanma şansım oldu ki , volvo s60 ve 3.16i bende 3-4 ay kaldı bu sene içinde. 3.16 daki hissi ben volvoda asla alamıoyurm hocam inanki :) sürüş keyfi valla çok güzel bmw nin... konsoluna aşığım, o kahve deri modeli vardı zaten ikisininde, ya muhteşem bence bmw nin konsol vs konforu, zaten 3.16 nın tasarımına ciddi aşığım :) ama benzinli bir araç, neticede maddiyat belliyse 3.16 ya 120 bin verip ki en ucuzu o giyatta, almak doğru diosun çok mantıklı gelmio. ha şuda var, istanbul-ank arası otobanda çok gittim geldim ikisiyle de , inanki yakıt olarak ciddi bi fark ödemedim ya ben. yani şöyle söyleyim, ereğliye gidioudum geliodum sürekli, 200 lira bmw yakıosa , 160-170 den aşağı volvoya ödemedim. sebebide tabiki otobanda 190-200 civarını çok sık görmem kaynaklı diyebilirim, tabiki bmw daha az yakıo bu şekilde performanslı gidince motor gücünden ötürü ama dizel farkını tam alamadım açıkcası. ama aile değilse, bmw 1 bana çok mantıklı geliyor, dizel oluşundan dolayı. bu arada kullandığım araçların hepsi otomatik vitesti.

bana kalsa da hocam şahsi fikrim, gidip bakcaksın para da çok sıkıntı yoksa, hangisi hoşuna gidiosa, tip konsol vs olarak alcaksın yani ikiside bence çok iyi arabalar. en azından passat almycaksın o fiyata. onu da kullandım çok , yeni passatı 3-4 kere sürdüm 1 isi uzun yol, zırnık hoşuma gitmedi.

Uzun yolda Volvo kısada BMW . Passat tabiki iki Gömlek aşağıda kalıyor

hocam kesinlikle uzun yolda bmw derim ... deneyin anlayacaksınız...

3.16 sportline ile uzun yol deneyimim oldu.

s60 t4 de yolcu olarak bulundum.

konfor olarak uzun yol rahatlığı kesinlikle volvo

sürüş keyfi olarak bmw nin yeri tartışılmaz.

• 115 hp 1,6 ton oranı biraz sıkıntılı görünüyor, 140 hp olsa güzel olurmuş. Kağıt üzerinde değil de pratikte görmek lazım.
    Volvo'ya gerek teknolojileri, gerek güvenlik konusunda ki önemleri nedeniyle çok büyük saygı duymaktayım, 115 hp güvenlik konusunda sunduklarını değiştirmiyor; sonuçta Hayatımız olmadan veyron olsa ne yarar?

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcusFrex

Bir de merak ettiğim bir konu var.Bu 0-100'ü nerde kullanıyorsunuz? Neden bu kadar dokunuyor 12,11 ya da 7 saniye olması?

Sollamalarda olabilir mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Onceki mesajlarda bi bilgi kirliligi var gibi arkadaslar. volvo s60 e sinifi degil d sinifi bir aractir ve muadilleri a4, c serisi, 3 serisi, mondeo, passat gibi araclardir. E serisi, 5 serisi gibi araclara karsiligi s80 dir.

Katılıyorum

volvo son yıllarda ciddi derecede premium hissini arttırdı

yeni araçlar için de yatırım yapıldı

yeni kasa xc90 ve s80 i merakla bekliyoruz.

aynen. yeni s80 mükemmel ya gerçekten iç dizayn ve dış dizayn olarak aşmış gözüküyor.

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Yorum yapmak için yorum yapma bilader.İki kere düşün, 0-100 sollamada önemli olabilir mi?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.