Şimdi Ara

VOLVO S60 Nedir, Ne değildir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
5.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Karar aşamasında ''hangi araç?'' sorusunun hemen ardından gelen ''hangi renk?'' sorusunu da sizlerin yardımıyla cevaplandırarak, 9 gün kadar önce Advance pakete ilaveten Comfort+Base paket, sunroof ve 17'' inç Sadia janta sahip Volvo S60 marka aracı anahtar teslim fiyatı olan 123.300 TL'den satın aldık.

Otomobiln dış tasarımında olumsuz anlamda göze batan herhangi bir nokta olduğunu düşünmüyorum.Yenilenen S60, oldukça genç ve dinamik dış hatlarıyla birçok kişinin zevkine hitap ediyor.Muadillerinden farklı olarak klasikleşen Volvo iç konsolu ise kullanım olarak şaşırtıcı derecede kolay ve rahat.

Direksiyondaki tuş takımıyla radyo, cd çalar, vb. şeyleri kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.Ve tabiki hız sabitleyici de direksiyonda mevcut.Bluetooth ile telefonunuzu araca bağladığınız taktirde yine direksiyondan çağrıları cevaplayabilir ya da sonlandırabilirsiniz.

Araç içinde kullanılan malzeme ve koltuklardaki deriler ise bir şahane! Oturduğunuz zaman sizi kavrayan koltuklar, sağladığı bel desteği ve ısıtmasıyla evinizdeki koltuklardan daha rahat hissettireceğine eminim.Bu araçtan inmek istemeyeceksiniz!

Araç hakkında akıllardaki soru işaretlerinden biri de mutlaka iç hacmi olacaktır.Ben 186 boyundayım.Sürücü koltuğunu kendime göre rahat bir şekilde konumlandırdığım taktirde bile arkada rahat edebiliyorum.Bagaj ise herkese malum olduğu üzere biraz küçük.

Volvo S60'ı muadillerinden ayıran en büyük özelliği ise 50 km'nin altındaki hızlarda ani bir çarpışma durumunda otomatik fren yapabilmesi.City Safety olarak sunulan bu özellik, bütün paketlerde standart olarak kendine yer buluyor.

Gelelim bir aracın beyni olarak adlandırabileceğimiz motora.Söz konusu araçta Volvo, PSA'nın ürettiği 1.6 lt'lik dizel motor ve Powershift şanzıman ile bize 115 bg ve 270 nm tork sağlıyor.Aracın maksimum hızı 190 KM ve 0-100'ü ise ortalama 11 saniyeyi buluyor.

Bir üst segmenti olarak sunulan S80'in boş ağırlığı 1685 kg iken, S60'ın boş ağırlığı ise 1635 kg! Evet, S80 ile s60'ın arasında yalnızca 50 kg fark var! Aracın ağırlığını ve 1.6 dizel motorunu göz önüne alırsak, son derece yeterli bir performans sunuyor.

Teknik detayların yanında araç sahibi olarak yürürünü değerlendirecek olursam, araç içinde yüksek hızlarda bile kendinizi güvende hissediyorsunuz.Rüzgar sesi ve motor sesi ise minimuma indirilmiş.Ağırlığı ile tabiri caizse yola yapışıyor.Gerekli viraj kontrol sistemleri, adaptif far ve yokuş kalkış desteği ise sürücünün işini kolaylaştıran dikkat çeken detaylardan.

Eğer isterseniz 9 bin TL farkla kör nokta uyarı sistemi, sürücü yorgunluk tespiti, şerit takip ve değiştirme asistanı, otomatik çarpışma uyarısı gibi önemli fonksiyonları bir arada toplayan ''Sürücü Destek Paketi'' ile maksimum konforu yakalayabilirsiniz...

Velhasıl, araca 10 üzerinden bir puan verecek olursak 8 puan veriyorum.Eğer 2.0 dizel'ini baz alırsak 10/10 olur!

''Aracın fotoğraflarını neden koymadın?'' diye soracak olursanız, forumun malum olan ''nazar''ından oldukça çekiniyorum açıkçası.

Biz tam istediğimiz aracı aldık.Rabbim sizlere katbekat fazlasını, gönlünüzden geçeni versin...Yanlışım, eksiğim olduysa affola...Kalın sağlıcakla...

• Hocam hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Bende 2012 model 1.6 Drive S60 var siyah renk. Size şunu diyebilirim gerek konfor gerek kalite gerek güvenlik hususlarında asla pişman olmadım. Performans konusunda kesinlikle çok insana saç baş yoldurmuşluğum vardır aracım manuel bu yaz nasipse yazılım attırmayı düşünüyorum. İllaki birazdan Passat alsaydın falan diyenler olacaktır siz takmayın o insanları. Volvo marka algısı olarak da tarz olarak da Passatdan daha çok dikkat çekici emin olabilirsiniz tecrübe ile sabit. Keyifli sürüşler
  • Hocam konuyla ilgisi yok ama 1 ay önce bana 2013 model bir s60 çarptı. Kadın hızının 40 civarında olduğunu söylüyor. Bana vurmadan frene bile basmadı gibi geldi. Bu otomatik fren işi 2013lerde de var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Hocam hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Bende 2012 model 1.6 Drive S60 var siyah renk. Size şunu diyebilirim gerek konfor gerek kalite gerek güvenlik hususlarında asla pişman olmadım. Performans konusunda kesinlikle çok insana saç baş yoldurmuşluğum vardır aracım manuel bu yaz nasipse yazılım attırmayı düşünüyorum. İllaki birazdan Passat alsaydın falan diyenler olacaktır siz takmayın o insanları. Volvo marka algısı olarak da tarz olarak da Passatdan daha çok dikkat çekici emin olabilirsiniz tecrübe ile sabit. Keyifli sürüşler

Yanlış anlamayın da 115 hp dizelle kimlere sac baş yoldurdunuz 100 bin küsür para verip aldığınız araçla.

• Hayırlı olsun. Kazasiz belasiz insallah

Az daha geniş olsa benimde ciddi ciddi düşündüğüm bir araçtı. Ancak anlamadigim nokta ben 1.85 boyunda iken arka koltukta dizlerim on koltuğa değdi. Siz nasıl rahat ettiniz ?

Ayrıca 1400 kg c max da bile emsallerinden fazla yakan motor s60 da nasıl acaba ? Değerleriniz nedir ?

• Hayirli olsun
    Tek soyleyecegim su ki o orta konsolu kim düşündüyse yıllardır bana volvo aldırtmadı
    Aklıma geldikçe kızıyorum tasarımcısına

Bir de bence bir 140 bg olsa başka bir araba olurdu

Yine de güzel araba

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Hayirli olsun
    Tek soyleyecegim su ki o orta konsolu kim düşündüyse yıllardır bana volvo aldırtmadı
    Aklıma geldikçe kızıyorum tasarımcısına

Bir de bence bir 140 bg olsa başka bir araba olurdu

Yine de güzel araba
    Çok teşekkür ederim hocam.An itibariyle ben de performans olarak bir sorun yaşamadım @bediboy

2008-2009'da X60'larda kullanılıyordu fakat 2013 S60'larda kullanıldı mı, bir bilgim yok.Eğer varsa bile frene bastığınızda devreye girmiyor hocam.Öyle de bir durum olmuş olabilir...Çok geçmiş olsun... @rubelhizb

Hocam eğer İstanbul'da yaşıyorsanız şöyle söyleyeyim; ilk depoda Avcılar-Ümraniye arasını tabiri caizse sol şeridi kapatarak 27 dakikada geldim.Yakıt tüketimi ise tam olarak 5.3'dü.Bu değeri şehir dışı olarak kabul edebilirsiniz çünkü hiç trafik yoktu. Trafikte ise şu anda 7.5 civarı yakıyor...Zamanla düşürebileceğimi biliyorum, sadece şuan düşürmek için bir çaba sarf etmiyorum.Malum, daha 1000 KM. Ayrıca ilk depo ile 930 KM yaptım.Depo 273 liraya fullendi. @vetenes

Sizi çok iyi anlayabiliyorum.İlk araç alamaya karar verdiğimizde arkadaşımla baya bi araç gezdik.Volvo ile ilk o zaman tanıştım.S60'ın 2013'ünü inceledik ve bende sizin gibi lanet ettim fakat zamanla gözüm o kadar alıştı ki, anlatamam.Kullanımı inanılmaz basit ve rahat.Kesinlikle bir deneyin, sonra karar verin...Ayrıca 2.0'lık dizelleri gerçekten müthiş fakat onun için birkaç ay beklemeniz lazım.Ayrıca bir ÖTV zammı da söz konusu olunca 1.6 avantajını kullanmak istedik.Şuanda memnunum, beni hiç yanıltmadı @cemsinan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi S3 Nasıl Bir Araç
    9 yıl önce açıldı
    VW Tiguan bu kadar kötü mü?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcusFrex

Çok teşekkür ederim hocam.An itibariyle ben de performans olarak bir sorun yaşamadım @bediboy

2008-2009'da X60'larda kullanılıyordu fakat 2013 S60'larda kullanıldı mı, bir bilgim yok.Eğer varsa bile frene bastığınızda devreye girmiyor hocam.Öyle de bir durum olmuş olabilir...Çok geçmiş olsun... @rubelhizb

Hocam eğer İstanbul'da yaşıyorsanız şöyle söyleyeyim; ilk depoda Avcılar-Ümraniye arasını tabiri caizse sol şeridi kapatarak 27 dakikada geldim.Yakıt tüketimi ise tam olarak 5.3'dü.Bu değeri şehir dışı olarak kabul edebilirsiniz çünkü hiç trafik yoktu. Trafikte ise şu anda 7.5 civarı yakıyor...Zamanla düşürebileceğimi biliyorum, sadece şuan düşürmek için bir çaba sarf etmiyorum.Malum, daha 1000 KM. Ayrıca ilk depo ile 930 KM yaptım.Depo 273 liraya fullendi. @vetenes

Sizi çok iyi anlayabiliyorum.İlk araç alamaya karar verdiğimizde arkadaşımla baya bi araç gezdik.Volvo ile ilk o zaman tanıştım.S60'ın 2013'ünü inceledik ve bende sizin gibi lanet ettim fakat zamanla gözüm o kadar alıştı ki, anlatamam.Kullanımı inanılmaz basit ve rahat.Kesinlikle bir deneyin, sonra karar verin...Ayrıca 2.0'lık dizelleri gerçekten müthiş fakat onun için birkaç ay beklemeniz lazım.Ayrıca bir ÖTV zammı da söz konusu olunca 1.6 avantajını kullanmak istedik.Şuanda memnunum, beni hiç yanıltmadı @cemsinan
    Süper araç. Son günlerde gözdem. Hayırlı olsun

• emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, sağolun Umarım gönlünüzdeki araca sahip olursunuz...

• MarcusFrex kullanıcısına yanıt
    Sağ olun. Ben de sanırım bej derili + comfort + base + advance bir araç alacağım. Şayet zam gelmezse.
    Hocam 2015 model araçlar marttan önce gelmez, gelince de zamlı olur.Ha derseniz ki ben 2014 alırım, o zaman indirimli olabilir.

Ayrıca 2015 modellerde herhangi bir makyaj olmayacağını duydum.İyice araştırmak lazım.Hayırlısı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcusFrex

Hocam 2015 model araçlar marttan önce gelmez, gelince de zamlı olur.Ha derseniz ki ben 2014 alırım, o zaman indirimli olabilir.

Ayrıca 2015 modellerde herhangi bir makyaj olmayacağını duydum.İyice araştırmak lazım.Hayırlısı olsun

MY2015 ama 2014 araç alacağım. Sizinki gibi. 2015'ler dediğiniz gibi Mart'ta gelir. Ben bu yıla yetiştiremedim o yüzden 2 hafta sonra alacağım ondan öyle dedim

Makyaj daha olmaz sanmıyorum. Zaten yeni makyajlandı. Tekrar hayırlı olsun. Lütfen izlenimlerinizin devamını bildiriniz.

• hayalimdeki araç ..
    Hayirli olsun size ...konsol için ayni sey dusunuyorum fakat tamamen konfor işlevsellik dusunukdugunden dizayn boyle.
    Dusunun, yolda göz yormadigi icin iyi hissediyorsunuz ferahlık hissi on planda

Kesinlikle mantıklı, şimdiden hayırlı olsun...Güncel olarak burda yazmaya devam edeceğim, iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Sağ olun. Ben de sanırım bej derili + comfort + base + advance bir araç alacağım. Şayet zam gelmezse.
    Hayırlı olsun kazasız belasiz günlerde kullanın..
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    VGT Era bile plaka okutur merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Hayırlı olsun kazasız belasiz günlerde kullanın..

Alıntıları Göster
    Zevkle bindiğim insignia'mı satma nedenim iş değişikliği yapmam sonucu dizel bir arabaya ihtiyaç duymamdı. Aklımda her zaman s60 r-desing paket olmasına rağmen bütçe olarak yetişemedim. Çevremde ki herkes bana passat önerdi ve passatı aldım ama s60 hep içimde kaldı.
    Umarım bir gün hayatımda ki en büyük kararsızlık BMW 320i ED mi ? S60 r-desing mı ? alsam olur
    Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Hayirli olsun. Allah kaza bela vermesin. Mukemmel bir arac aldiniz. D4 motor yani 2.0 sahibiyim gercekten 10 uzerinden 10 u hakediyor. İsteyen herkese bir gun nasip olur insallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pxshadowz

Hayirli olsun. Allah kaza bela vermesin. Mukemmel bir arac aldiniz. D4 motor yani 2.0 sahibiyim gercekten 10 uzerinden 10 u hakediyor. İsteyen herkese bir gun nasip olur insallah.
    gerçekten bayılıyorum bu araca ama şimdi doğruya doğru 1.6 motor o araca yetmiyor 11 Sn 0-100 verisi ile de kimseye birşey toplatamazsınız kusura bakmayın.2.0T galiba onların motorları harika yakıt konusu sıkıntı tabi.Ancak prestij olarak wwden üstündür ve s60'ın kendiside kalite, konfor olarak passat'dan da üstündür iyi seçim hayırlı olsun
    Rek lam lar...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.