Şimdi Ara

VOLVO S60 Nedir, Ne değildir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
5.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bediboy

Hocam hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Bende 2012 model 1.6 Drive S60 var siyah renk. Size şunu diyebilirim gerek konfor gerek kalite gerek güvenlik hususlarında asla pişman olmadım. Performans konusunda kesinlikle çok insana saç baş yoldurmuşluğum vardır aracım manuel bu yaz nasipse yazılım attırmayı düşünüyorum. İllaki birazdan Passat alsaydın falan diyenler olacaktır siz takmayın o insanları. Volvo marka algısı olarak da tarz olarak da Passatdan daha çok dikkat çekici emin olabilirsiniz tecrübe ile sabit. Keyifli sürüşler

Hocam saç baş yoldurduğunuz sürücüler hangi arabaları kullanıyordu. Bu arada konu sahibi aracınız hayırlı olsun s60 gerçekten güzel araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S A M C R O -- 31 Aralık 2014; 7:08:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evocorse E kullanıcısına yanıt
    Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Genel intiba be kadar isabetli bir karar verdiğimi ortaya koyuyor

Hocam inşallah birgün birine sahip olursunuz fakat o kararsızlığı tavsiye etmiyorum @evocorse

• Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.. Bende bir önceki kasasına biniyorum 2.0 T5 180hp olan model

Birdahaki aracımda muhtemelen yeni kasanın 2.0T 245 hp lik versiyonu olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 31 Aralık 2014; 10:44:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Hocam hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Bende 2012 model 1.6 Drive S60 var siyah renk. Size şunu diyebilirim gerek konfor gerek kalite gerek güvenlik hususlarında asla pişman olmadım. Performans konusunda kesinlikle çok insana saç baş yoldurmuşluğum vardır aracım manuel bu yaz nasipse yazılım attırmayı düşünüyorum. İllaki birazdan Passat alsaydın falan diyenler olacaktır siz takmayın o insanları. Volvo marka algısı olarak da tarz olarak da Passatdan daha çok dikkat çekici emin olabilirsiniz tecrübe ile sabit. Keyifli sürüşler

Yanlış anlamayın da 115 hp dizelle kimlere sac baş yoldurdunuz 100 bin küsür para verip aldığınız araçla.

Hocam öncelikle 100 bin küsür vermedim, saç baş yoldurma meselesine gelince sizce şöför olmak saç baş yoldurmak sadece aracın beygir gücü torku ile doğru orantılı mı ? Ankara çevre yolunda da, şehirler arası yolculuklarda da gayet tatminkar ve süratli bir araç. Siz acaba hayatınızda bir Volvo koltuğuna oturdunuz mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Hocam konuyla ilgisi yok ama 1 ay önce bana 2013 model bir s60 çarptı. Kadın hızının 40 civarında olduğunu söylüyor. Bana vurmadan frene bile basmadı gibi geldi. Bu otomatik fren işi 2013lerde de var mı?

Hocam o sistem 2012-2013 modellerde 35-40 km hızlarda çalışır sonradan 50 km'ye çıkarıldı limit. Sistemin çalışması için fren pedalina hiç bi şekilde dokunmamanız gerekli. Pedalın boşluğunu almak için bile basarsanız çalışmaz sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Hayırlı olsun. Kazasiz belasiz insallah

Az daha geniş olsa benimde ciddi ciddi düşündüğüm bir araçtı. Ancak anlamadigim nokta ben 1.85 boyunda iken arka koltukta dizlerim on koltuğa değdi. Siz nasıl rahat ettiniz ?

Ayrıca 1400 kg c max da bile emsallerinden fazla yakan motor s60 da nasıl acaba ? Değerleriniz nedir ?

Şehir için 25-26 kuruş uzun yolda 22,4 e kadar düşmüşlüğüm var hocam ama kasarak tabi ki. Birde ailecek ağır vasıta kullanan insanlarız o yüzden yakıt hususunda sıradan vatandaşa göre biraz daha oranlı kullanıyoruz. Yakıt olarak da shell v-power nitro+diesel yakıtını kullanıyoruz. (Doğru yazılışı buydu sanırım yanlışsa da kusura bakmayın)
  • quote:

0-100 11 saniye olan, elastikiyeti bundan da kötü olan araçla kime saç baş yolduruyorsunuz merak ettim. corsalara, c1lere heralde? İyi ki aracınız var, amma abartmişsınız, duyan 320d performansı var zannedecek. Basit bir 1.4 araç sizi fena üzer..

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Demek ki hiç 3'de bir fiyatı bir 308HDİ veya Bravo Multijet denk gelmemiş size. Yoksa kimin saç baş yolacağı belli.

308 tamamda bravo multi jet nedir hocam ya t-jet demek istediniz heralde. Hiç mi multijet araç görmedik kullanmadık.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Hocam iskandinav soğukluğunu ve minimalize yaklaşımını görebilirsiniz konsolda. Ferahtır göz yormaz ve oldukça da işlevseldir. tabi zevk-renk tercih meselesi birazda
  • quote:

Güçlü araban var diye basmak zorunda mısın hacı ? Milleti delirtme.

• Çok güzel araba. Amortisörleri bir tık daha yumuşak olabilirdi diye düşünmüştüm ilk kullandığımda :)

Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin. 120 km civarı içeride ses durumu için bir vidyo çekermisiniz şehir dışındayken
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Demek ki hiç 3'de bir fiyatı bir 308HDİ veya Bravo Multijet denk gelmemiş size. Yoksa kimin saç baş yolacağı belli.

308 tamamda bravo multi jet nedir hocam ya t-jet demek istediniz heralde. Hiç mi multijet araç görmedik kullanmadık.

Belli ki gerçekten hiç bravo multijet kullanmamışsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: evocorse

Zevkle bindiğim insignia'mı satma nedenim iş değişikliği yapmam sonucu dizel bir arabaya ihtiyaç duymamdı. Aklımda her zaman s60 r-desing paket olmasına rağmen bütçe olarak yetişemedim. Çevremde ki herkes bana passat önerdi ve passatı aldım ama s60 hep içimde kaldı.
    Umarım bir gün hayatımda ki en büyük kararsızlık BMW 320i ED mi ? S60 r-desing mı ? alsam olur
    Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Durumunuz olursa kesinlikle 320 ed alın. 1.6 motordan o performansa kesinlikle inanamazsınız. 4 kişi dolu araç tık demeden 180 oluyor hemen. Çekişi çok kuvvetli, bunun yanında ekonomsi çoğu başka markanın dizel motorları kadar iyi. Bmw kokpitinin tasarımı gerçekten sürüş arabası olduğunu gösterecek şekilde eldiven gibi sarıyor sizi önde. Binmeyen yorum yapmasın bu bmwdir 3 serisidir diye önyargıyla binen adam amortisörlerin ne kadar lokum gibi konforlu olduğunu görünce şok olacaktır. Passat falan yalan, -sert araçtır- diye bilinen 3 serisinin konforu c serisi ayarında gerçekten. Zf şanzıman piyasanın belki en iyi tork konvertörlü şanzımanı, çoğu çift kavramalı robotize kadar hızlı ve ekonomik üstelik çok daha dayanıklı ve sorunsuz. Tasarım derseniz 320ed gerçekten içten dıştan yakışıklı yılan gibi bir araç. Ayrıca 320d ile birlikte 3 serisinin piyasası en kuvvetli aracı. Yani güzel, hızlı, sorunsuz, ekonomik. Daha ne ister ki insan? Bir tek izolasyonda çok çok başarılı diyemem. Çok kötü değil ama bir passat çok daha iyi izolasyonda. 3 serisinde hem runflatlerden dolayı yol, hem rüzgar hem de hallice motor sesi alıyorsunuz. Motor sesi güzel olduğundan hoşunuza gidiyor aslında. Diğer alanlarda da çok rahatsız demeyeyim ama insan aracın herşeyi bu kadar mükemmel olunca keşke izolasyonu da bir 2 tık daha iyi olsaydı diye heves ediyor. Yoksa mükemmel araç. Gidin bir test edin.

• Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Rent araç olarak kullandım hocam öyle ahım şahım bir şey göremedim ama vardır bir bildiğiniz en kısa zamanda bir showroom da test edeceğim
  • MarcusFrex kullanıcısına yanıt
    Hayır olsun dostum.

İyi günlerde kullanın.
  • Teşekkür ederim.Sanırım Volvo'ya binen kolay kolay inmiyor Gücün bizim değil, aracın olduğunun bilinciyle hareket etmeniz dileğiyle...Zira yollar bunun farkına varamayan apaçilerle dolu ve sonları hepimizin malumu...Sizin için hayırlısını diliyorum @Duratec

Ahahaha, hocam gerçekten konunuzu görmemiştim.Burcu Esmersoy'dan aklımda kalmış Ama iyi oldu, merak ettiğim bir araçtı.İnceleyeceğim şimdi @Febr

Kabul edersiniz ki S60 d2 ile 320d aynı amaca hizmet etmeyen araçlar.Bu kıyaslama pek doğru olmamış.Yani aracın 1.6 dizel otomatik olduğunu düşünürsek, hızı da, hızlanması da gayet ideal.Ha, isterseniz bunun 2.0 motouyla kıyaslayın 320d'yi, işte o zaman kafa kafaya bir kıyaslama olur. @Lord Sparhawk

Allah razı olsun, sağolun.Tabiki, çektiğim zaman bu konuda veririm.Amortisörler ise 2004 Corolla'dan inen ben için mükemmel@bozak07

Çok sağolun, hayırlısıysa Allah sizlere daha iyilerini nasip etsin. @ogameci

• Araç çok güzel.hayırlı olsun.bence s60 ın eksiği ; o boyuta rağmen bagajının çok küçük olması ve ağırlığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcusFrex

Teşekkür ederim.Sanırım Volvo'ya binen kolay kolay inmiyor Gücün bizim değil, aracın olduğunun bilinciyle hareket etmeniz dileğiyle...Zira yollar bunun farkına varamayan apaçilerle dolu ve sonları hepimizin malumu...Sizin için hayırlısını diliyorum @Duratec

Ahahaha, hocam gerçekten konunuzu görmemiştim.Burcu Esmersoy'dan aklımda kalmış Ama iyi oldu, merak ettiğim bir araçtı.İnceleyeceğim şimdi @Febr

Kabul edersiniz ki S60 d2 ile 320d aynı amaca hizmet etmeyen araçlar.Bu kıyaslama pek doğru olmamış.Yani aracın 1.6 dizel otomatik olduğunu düşünürsek, hızı da, hızlanması da gayet ideal.Ha, isterseniz bunun 2.0 motouyla kıyaslayın 320d'yi, işte o zaman kafa kafaya bir kıyaslama olur. @Lord Sparhawk

Allah razı olsun, sağolun.Tabiki, çektiğim zaman bu konuda veririm.Amortisörler ise 2004 Corolla'dan inen ben için mükemmel@bozak07

Çok sağolun, hayırlısıysa Allah sizlere daha iyilerini nasip etsin. @ogameci

Mesajımı dikkatli okursanız ben zaten 320d ile herhangi bir kıyaslama yapmıyorum. Orada ona buna saç baş yolduruyorum denilmiş, bende amma abartmışsınız sanki bahsedilen 320d diyorum. 320d sınıfının çok üzeirnd eperformansa sahip gerçekten çoğu araca saç baş yolduran bir dizel. 115lik 1.6volvo dizel ise gayet mülayim sakin bir araç. Orada abartılmış onu göz önüne çıkardım. Yoksa 320d ile 2litre herhangi bir dizel araç kıyas bile kabul etmez performans, tüketim ve sorunsuzluk anlamında.

• Bu aracı almadan önce ben de 320ied kararsızlığı yaşadım.Gittim, test ettim.Hakikaten üstün bir teknoloji.1.6 Benzinli motorda 180bg gibi olağanüstü bir performans sunup yakıtı 8.5 civarında tutmuşlar.Motor sesi etkileyici fakat ben S60'ı alırken şunları göz önüne aldım;

1-)180 bg'yi ben nerde kullanacam? Yani tamam, olsa iyi olur fakat olmayınca da eksikliğini hissetmiyor insan.

2-)Bmw'nin git gide sıradanlaştığını farkettim.Her köşe başında beyaz bir 320'ye denk gelebiliyorsunuz.Hatta öyleki şirket arabası damgası yemiş durumda.Ben farklı bir araç olsun istedim, ve isabetli bir karar verdiğimi düşünüyorum.

3-)Aracın virajlarda arkadan kopma ihtimali.Bunu bana Borusan/Ateşehir'de test sürüşüne çıktığım yetkili söyledi.Yağmurlu havalarda eğer lastiğiniz biraz da kullanılmışsa kopabilir diye.S60 ile b*kunu çıkarmadan virajlara alnımın akıyla dalıp çıkıyorum

4-)Ben yayaya çarpmaktan çok korkarım.Hani araca çarparsanız yaptırıp geçersiniz fakat yayaya çarpmak...Allah kimsenin başına vermesin.Bu yüzden, Volvo'nun gerek güvenlik tedbirleri, gerek sağamlığı, gerekse çarpışma anında otomatik fren yapması beni baya etkilemişti.

5-)İstediği kadar az yaksın, yine de dizel avantajını sunamayacak bir 320ied vardı karşımda.İsterlerse aynı fiyatta olsunlar, dizel ile daha uzun yol alırsınız.10 Sene benzinli Corolla'dan canı yanmış benim için en önemli faktör buydu.

5-)Bmw 320ied Sport Line için 133.500 TL fiyat verdiler.10 Bin TL altına pek sevmesem de dolu kelimesini kullanabileceğim bir araç için çok fazla düşünmedim.

Saydığım nedenler beni S60'a itti.Çarpıcı bakışlarına da vuruldum diyebilirim bir yerde ve pişman da değilim.Çok da fazla düşünmemek lazım.Sonuçta evlenmiyoruz, beğenmezsek satarız.Hayırlısı olsun şimdiden

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.