Şimdi Ara

VOLVO S60 Nedir, Ne değildir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
5.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadan atma konusuna şöyle değinmek istiyorum, S60 ile çok viraja girip çıktım ama 320 ile hiç girmedim.Sadece BMW temsilcisinin bana söylediğini söylüyorum.Yanlış falan da anlamadım ki istediği kadar güvenlik sistemi olsun, lastik biraz aşındığı taktirde kopması muhtemeldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcusFrex

Arkadan atma konusuna şöyle değinmek istiyorum, S60 ile çok viraja girip çıktım ama 320 ile hiç girmedim.Sadece BMW temsilcisinin bana söylediğini söylüyorum.Yanlış falan da anlamadım ki istediği kadar güvenlik sistemi olsun, lastik biraz aşındığı taktirde kopması muhtemeldir.

Benim kişisel olarak dürüstlüğünüzden veya iyi niyetinizden kuşkum yok

Kısaca söyleyeyim aşınan lastiği s60ta değiştirmezseniz önden kopabilir aşınan lastiği bmwde değiştirmezseniz arkadan kopabilir

Hangi lastik olduğuna bağlı olarak volvo da arkadan ya da bmw de önden de kopabilir

Aşınan lastiği değiştirmek zaten olmazsa olmaz bir durum

• Müşteri temsilcileri viraj güvenlik sistemlerinin kapatılabildiğini ve böylece arkadan kasıtlı koparmaların yapılabildiğini fakat tavsiye etmediklerini her test sürüşünde söylüyorlar acaba dedim onu mu yanlış anladınız ama yo yanlış anlamadım diyorsanız ki öyle diyorsunuz bmw müşteri temsilcisi hata etmiş derim

Saygılar arabanız çok güzel bir araba keyfini çıkarın hele bugünlerde ne kokuyordur bir iki ay içinize çekin mis

• quote:

Orijinalden alıntı: IsO6

quote:

Orijinalden alıntı: imax1

quote:

Orijinalden alıntı: IsO6

%100 fake hocam bu arada :)

bende öyle düşünüyordum fakat rüzgar uğultusu filan gerçek. Ayrıca araç S60'ın T6 800hp AWD modeli. Yani bu araçtan bu performansı beklemek fake midir?

hocam t6 olanın son hız göstegesi 260 değil bildiğim kadarıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Emre kardeş,

90 beygrilik poloyla 110 beygirlik s80 motorlarını karşılaştırmışsın, bir de polonun içinden geçiyor 100 sonra demişsin. Çoluk çocuk muhabbetine hiç girmeyecğeim yakışmamış. Teknik verilere bakınca 160'a kadar polo kendisinden 20 beygir daha güçlü aracın içinden geçmiş olarak da yorumlanabilir di değil mi?

Adaletli olmak lazım, karşısına güç olarak dengi 110luk 1.6 dizel golf çıkaralım, bakalım kim kimin içinden geçiyor....

Şakamısın iki araç arasında yarım ton ağırlık farkı var.

Bu yukardaki test tam ibretlik bence. 0-100 manyaklarının yüzüne tokat gibi çarpan bir test ve de 0-100 de önde olan aracın sonradan nasıl rezilleri oynadığının en güzel örneklerinden birisi.

Seni forumda yorumlarınla mantıklı kişilerden zannederdim ama şaka olan senmişsin demekki...

İşinize geldiği gibi okuyorsunuz tabloyu. Tatlı su kurnazlığı yapmaya gerek yok, sen bana gelip "arada bu kadar kilo farkı var" dersen ben de sana "arada 20hp fark var" diyorum polo kıyasında. İşine geldiği gibi algılama objektif ol. Adam 5 yaşındaki çocuk gibi karşılaştırma yapmış saçma sapan. Mantık isteniyorsa rakip modeller arasındaki benzer motorlar karşılaştırılmalı d sınıfı ile b sınıfı değil..

rezilleri oynamışmış lafa bak sanki 10 saniye fark yemiş 90lık polo orda, ufak bir zaman farkı var son hızda da 10km fark var, rezilleri oynamak ha? O zaman d4 sahipleri 320d değerlerini görünce intihar etsinler. Rezilleri oynamak ne kalır bunun yanında sizin o çamur at, izi kalsıncı kafalarınızca... Aklı sıra polo ve dolayısıyla vw kötülenip tatmin olunuyor..

"Bag, s60 daha ağur, nasu dokat gibü çarpmuş, rezül etmüş poloyu, delmüş geçmüş hacum ehöhöhö"

yav he he

Ağzımı niye öğkeniyorsun onu anlamadım.

• Teşekkür ediyorum arkadaşlar, umarım daha iyileri sizlerin olur.

• bediboy kullanıcısına yanıt
    Volvo S60 vs Passat mı ? Aynı kağıtta yazılması bile saçma olur hocam... Insignia'dan sonra düşündüğüm belki de tek araç S60 ama 1.6 180 HP olması kaidesiyle. Temizine bakınıyorum.

Performans konusunda çok iddialı girmişsiniz yalnız. 2008 yılında üretim bandına alınan +- 70.000 TL'lik fiyat etiketine sahip 1.6 MJet Fiat Bravo'nun plakasını okuyamazsınız aman dikkat. 1.6 TDI Passat'ı sindire sindire yersiniz orası ayrı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

quote:

quote:

Bu motor V40 a rahat yetiyor performans olarak, ama 3.16 ile kıyasladığımda, ciddi serilik farkı var s60 ile. yani 20 beygir farkı bile çok fazla hissettiriyor. 140 olsa muhteşem olurdu cidden.

dış tasarım a gelirske, evet ön tasarımı şahsen başarılı buluyorum ama arka tasarımı s60 ın hhiç beğenmiyorum, ön direk sportif agrasif, arka bildiğimiz aile arabası tasasrımı, o yüzden bence V40 derim tip olarak daha hoşuma gidiyior. ama tabiki segment farkı vs var. s60 ın yeni kasası da direk yeni sunulan xc90 gibi olacaktır, ki tasarım benim çok hoşuma gitti, birde eski volvolara da bakarsanız volvonun sabit bir tasarım tip anlayışı vardır, onu sürdürür... tabiki bence de bir BMW 3 yada 5 seirisi yada bir merc C serisi ile belki belirgin eksileri olup kıyaslanamayacak düzeydedir, ama unutmayalım ki herşey tasarrım vs değildir, bunu kazası var vs i var, volvo da bu konuda 2 sinide aratmaz güvenlik olarak. güvenlik de efsane Volvo dur, ne kadar klişe gibi dursa da yıllardır bu söylenir ki adamlar cidden iyi şeyler başarıyor çalışmalarına bakabilirsiniz aktif olan, çok enteresan şeyler üzerinde çalışıyorlar güvenlik için.

işin özü 105 bin tl ye ne alırsın deseniz, gençsem spor istersem veririm 90-95 BMW 1 serisi alırım, yoksa o kadar 80 küsüre V40 alırım, 105 bin verceksem de s60 ı alır , deri kahve koltuk rengini döşetir premium modeliyle en az 8-9 yıl binerim bu araca kafam rahat şekilde. haa vereceksem 120-130-140 binde gider 3.20 ied alırım, yakıtta ve performansda kafam rahat benzinli araca binerim. ama fiyat olarak s60 yada v40 şu an gayet mantıklı bi araç.

Volvo yine de Can dır. o fiyata vw ,ford ,peugeot vss hiçbirinin kusra bakılmasın ama yüzüne bakmam. gidip de incelemem bile...

Zaten diğer markaları incelemediğinden dolayı piyasadan gelişmelerden haberin yok

diğer araçlar dediğin araçlar hergün galerimize 2-3 er geliyor :D piyasadan haberim yokmuş:D güldürüosun hocam işimiz bunlar :D senin bependiğin vw ler bunların yanından geçemez sana onu söyleyim sadece :D bence sen hayatında volvo,bmw,mercedes sürmediğin için hiç boşa konuşuyorsun :)

Ben hepsini biliyorum sen merak etme, senin yeni passatı görmediğin incelemediğin kesin ama.

tamam haklısın passat ; bmw 3 ve s60 dan çok daha iyidir .... acaba katılan sana 1-2kişi bulabilcekmisin merak ediyorum :) yeni passat çok kez deneme şansım oluyor beni :) kesinlikle her yönden altta kalıyor bu markalara göre. hayatında 3.16 nın içine bindinmi acaba sürmeyi bırak. ezbere boş eleştiriler yapma. boş konuşuyorsun kusura bakma kardeşim bu konuda.

Hala 3.16 diyorsun ya ben sana ne diyeyim çok anlıyorsun arabalardan belli

• şu foruma ne zaman volvo konusu açılsa kavga gürültü hakaretten geçilmiyor. Firmaların kölesi olmayın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu motor V40 a rahat yetiyor performans olarak, ama 3.16 ile kıyasladığımda, ciddi serilik farkı var s60 ile. yani 20 beygir farkı bile çok fazla hissettiriyor. 140 olsa muhteşem olurdu cidden.

dış tasarım a gelirske, evet ön tasarımı şahsen başarılı buluyorum ama arka tasarımı s60 ın hhiç beğenmiyorum, ön direk sportif agrasif, arka bildiğimiz aile arabası tasasrımı, o yüzden bence V40 derim tip olarak daha hoşuma gidiyior. ama tabiki segment farkı vs var. s60 ın yeni kasası da direk yeni sunulan xc90 gibi olacaktır, ki tasarım benim çok hoşuma gitti, birde eski volvolara da bakarsanız volvonun sabit bir tasarım tip anlayışı vardır, onu sürdürür... tabiki bence de bir BMW 3 yada 5 seirisi yada bir merc C serisi ile belki belirgin eksileri olup kıyaslanamayacak düzeydedir, ama unutmayalım ki herşey tasarrım vs değildir, bunu kazası var vs i var, volvo da bu konuda 2 sinide aratmaz güvenlik olarak. güvenlik de efsane Volvo dur, ne kadar klişe gibi dursa da yıllardır bu söylenir ki adamlar cidden iyi şeyler başarıyor çalışmalarına bakabilirsiniz aktif olan, çok enteresan şeyler üzerinde çalışıyorlar güvenlik için.

işin özü 105 bin tl ye ne alırsın deseniz, gençsem spor istersem veririm 90-95 BMW 1 serisi alırım, yoksa o kadar 80 küsüre V40 alırım, 105 bin verceksem de s60 ı alır , deri kahve koltuk rengini döşetir premium modeliyle en az 8-9 yıl binerim bu araca kafam rahat şekilde. haa vereceksem 120-130-140 binde gider 3.20 ied alırım, yakıtta ve performansda kafam rahat benzinli araca binerim. ama fiyat olarak s60 yada v40 şu an gayet mantıklı bi araç.

Volvo yine de Can dır. o fiyata vw ,ford ,peugeot vss hiçbirinin kusra bakılmasın ama yüzüne bakmam. gidip de incelemem bile...

Zaten diğer markaları incelemediğinden dolayı piyasadan gelişmelerden haberin yok

diğer araçlar dediğin araçlar hergün galerimize 2-3 er geliyor :D piyasadan haberim yokmuş:D güldürüosun hocam işimiz bunlar :D senin bependiğin vw ler bunların yanından geçemez sana onu söyleyim sadece :D bence sen hayatında volvo,bmw,mercedes sürmediğin için hiç boşa konuşuyorsun :)

Ben hepsini biliyorum sen merak etme, senin yeni passatı görmediğin incelemediğin kesin ama.

tamam haklısın passat ; bmw 3 ve s60 dan çok daha iyidir .... acaba katılan sana 1-2kişi bulabilcekmisin merak ediyorum :) yeni passat çok kez deneme şansım oluyor beni :) kesinlikle her yönden altta kalıyor bu markalara göre. hayatında 3.16 nın içine bindinmi acaba sürmeyi bırak. ezbere boş eleştiriler yapma. boş konuşuyorsun kusura bakma kardeşim bu konuda.

hocam muhattap bile olmuyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam muhattap bile olmuyorum

Aman olma

• Yakın tarihte 2012 3.16i den , 2014 S60 D2 'ye geçtim. Merak edenler için yorumum ;

* En önemli fark şanzıman... Ne olursa olsun BMW nın sanzımanı tartısmasız bu grup araçlarda en temiz, en kararlı ve en konforlu şanzıman. Powershift kötü mü hayır? Ama ZF ye göre özellikle düşük hızlarda geç tepki veriyor. Başka araçtan geçseydim belki bu kadar anlamazdım ama ZF den sonra iyi olmuyor ..

* İkinci fark beygir gücü elbette ama çok basmayı seven biri olmadığım için , benim için önemsiz. Ayrıda D2 de yine yeterli denebilecek ivmelenme sağlıyor. Özellikle sanzımanın yine otomatik olan bir sport modu var, aracı orada daha canlı hale getırmişler. BMW yi ozleyınce ona geçiyorum.

* Konfor ; Volvo bu konuda daha iyi. Aracta daha konforlu hissediyorsun, koltuklar daha rahat, deri daha güzel. Süspansiyon bir tık daha iyi bence Volvo'da... BMW ye gore daha az yoruldugumu hıssettım araçta, gerçekten de sessiz.

* Teknoloji 3.16 i de kabloyla bile iphone'u bağlayamadığım için şimdi Volvo uzay çağı gibi geliyor. Elbette abarttım ama çok daha teknojik, hem sürücü paneli hem ana ekran.

* Yakıt : Benı en cok uzen sımdilık. Ben bıraz da uzun yola gideceğim için ekonomi amaçlı aldım , katalog degerını elbette beklemiyorum ama sehır ıcınde 8.5-9 lt -dizel olsa bile - can sıktı. Uzun yolda 5.5 a düşüyor. Düşer dediler bekliyorum. Benzinli BMW ye göre yine ekonomik ama hedef değil.

* F/P : BMW de arka koltuğu bile katlayamıyor, çok basit donanımlara bür sürü para veriyorduk. S60 'ı aldığım donanım ile 3.20i 140-45 K ya gelecekti. Volvo'da 115-120 e alabiliyorsunuz. Asıl rakibi 3.20 d yı saymıyorum bile...

Dönme çapı zorluyor yalnız.

Hedefim 1.5-2 yıl içinde D4 e geçmek...

• KFY96 K kullanıcısına yanıt
    Herkesi tatmin eden bir yorum olduğunu düşünüyorum.Zaten 320d'nin rakibi D4.Kıyaslanacaksa onunla kıyaslanması lazim.

bmw nin yeni kasa mı 3.16? yoksa 2012 diyorsunuz eski kasamı? 2012 de de yeni kasa model var çünkü.

eğer eski ise size katılıyorum.

yeni ise katılmıyorum, konfor konusunda ve de uzay çağı dioyrsunuz bu konuda :) bmw bence daha teknolojik heryönden çünkü şu an ki kasada,iphonu bağlayamıyorsanız bence çok fazla anlamadığınız içindir , çünkü çok çok kolay telefon bağlamak vs bence bmw de. ben 2 markayada fan hayranı olarak bakmıyorum çünkü 2 markayıda çok beğeniyorum , yıllardır volvodur hep araçlarıımız kullandığımız şahsımza ait olan, ama deri konusunda, koltuklar daha rahat vs konusunda kesinlikle katılmıyorum. bmw çok daha konforlu olduğunu düşünüyorum.
  • MarcusFrex kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonrası XC 60 olur herhalde

• Kusura bakmada otomatik vites 0-100 12.3 saniye katalog verisiyken siz nasıl 11 saniye sürüyor dediniz bravo Aracın koltukları 6 ay sonra yıpranmaya başladığında müthiş dersiniz.Volvo en çok deri koltuk aşınmalarından şikayet alan bir firma.Aracı aldığınız için yanlı bir izlenim olmuş bence

• CarBuyer C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sürekli tekrar ettiğim bir çumle ile başlayayım; Aracı satın alıyoruz, evlrnmiyoruz.Yani demem o ki tabiki oturup kalktıkça koltuklar da yıpranacak.En nihayetinde kul yapısı.Tabi kul yapısı diyerek oluruna bıralacak halimiz yok.Volvo, araçla birlikte bir takım deri koruma ve bakım malzemesi hediye etti.10 Bin bakımında uygulatacağım.

0-100'ü ise deneyebilirsiniz, inanmak zorunda değilsiniz.Ha isterseniz ben de gösteririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: CarBuyer

Kusura bakmada otomatik vites 0-100 12.3 saniye katalog verisiyken siz nasıl 11 saniye sürüyor dediniz bravo Aracın koltukları 6 ay sonra yıpranmaya başladığında müthiş dersiniz.Volvo en çok deri koltuk aşınmalarından şikayet alan bir firma.Aracı aldığınız için yanlı bir izlenim olmuş bence

Benim S60'ım 4. senesine girmek üzere ve ben koltuklardan şikayetçi değilim.

Ufak tefek yıpranmalar haricinde deformasyon minimum seviyede.

Hassas olduğu doğrudur ama düzgün bakılınca gayet kaliteli ve temiz kullanılabilen (üstelik benim aracımın koltukları bej olmasına rağmen) koltuklar olduğunu düşünüyorum.

Sağdan soldan duyduğunuz bilgileri kesin tecrübeymiş gibi kabul etmemenizi tavsiye ediyorum.

• CarBuyer C kullanıcısına yanıt
    Aracım 45 binde.. Martta 2 yaşına girecek. Evet, S60 mükemmel değil, 1.6 motoru bu kasaya göre biraz zayıf kalıyor, yedek parçası da öyle ucuz sayılmaz ama...
    Öyle uzaktan üfürmekle olmuyor.. Bırakın sanal alemde duyduğunuz hikayeleri..
    Bizzat kullanıcısı olarak yazıyorum.. C 180'de kullandım, 3.16'da, Passat' ta..
    Volvo'nun deri koltukları hassas evet ama bu hassasiyet derinin kalitesinden kaynaklı.. Piyasada bu segmentte daha kalitelisini gösterin desem boş boş bakarsınız sadece..
    Kaliteli deri hem hassastır hem düzenli bakım gerektirir. Bu yüzden 6 ayda bir deri bakımına çağırırlar.. Bakımını aksatırsan tabi ki yıpranır. 10 sene bakım gerektirmeyen suni derilerle yada gerçek deri diye sattıkları öküz derisi kaplamalarla karıştımayın bu araçların derilerini...
    Bazı rakipleri daha seriymiş, şanzımanı daha iyiymiş, dış makyajı daha güzelmiş vs... derseniz anlarım ama Volvo'nun deri kalitesi ve koltuk konforu gibi , D segmentinde başka araç yok..
    Kısaca.... Öyle uzaktan bakarak, sanalda hikayeler okuyarak araç eleştirilmez.

Sessizlik ve suspansiyon konusunda f30 bmw bence daha basarili. Bmw yalitim konusunda cidden cok iyi is cikardi f30 da, bu konuda yeni c serisinden de iyi. Gerci lastiklere gore de cok degisiklik gosterebilecek bi durum ancak bmw rft kullanmasina ragmen daha iyiydi izlenimlerime gore (320d).

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.