Şimdi Ara

VOLVO S70 T5 VAR; LPG TERCİHİ İÇİN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM; HANGİ MARKA TAKTIRAYIM??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
9.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumda incelerseniz s70 t5 başka araç var lpgli
    eğer fake bir kullanıcı değil ise , bu kişinin mesajlarını bulmaya çalışın , vede pm yolu ile irtibata geçin
    ben bu kullanıcıya daha önceden bir konu içinde bu arçta nasıl performans sergiliyor diye sormuştum ama yanıt alamadım siz deneyin şansınızı birde
  • kişinin nicki omer49
    s70 t5
    kit prins
    çok memnunum yazmış
  • internette ilan sitelerinde lpg li volvo s70 t5 araçlara baktım. sahibinden.com da buldum 2 tane son kullanıcı arabasını satıyordu, ankaradan. onları telefondan aradım; her ikisi de arabadan memnun olduklarını söylediler. ama bir tanesi BRC marka kullandığını ve çok memnun olduğunu söledi. 9-10 ay içinde toplam 3 defa stop ettiğini söledi. diğer kullanıcının ise arabası tuning sayesinde 225 den 300 beygir e çıkartılmış ve bu da çok memnun olduğunu söledi. bir tanesi 2300 ytl ye diğeri tanıdık vasıtasıyla 1900 ytl ye taktırdığını söledi.

bunlara dayanarak ben de mi BRC taktırsam diye düşünüyorum.

Prins kayseri distiribitörü 1500-1600 euro karşılığında takarız dedi.
    ist. da bayilerimiz var dedi, onlarla görüş dedi. istanbul daki bayi ise 3000 ytl ye takabileceğini söledi.
  • neden söndüremediklerini bende anlamadım artık servise gitmeyi istemiyorum bu lpg işi tamam tasarruflu ama sorunlar gerçekten can sıkıcı
    quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

ışık madurumusunuz geçmiş olsun neden söndüremiyorlarki ?
    quote:

Orjinalden alıntı: dayıcım

bende bir aydır geziyorum ışığı söndüremedim
    quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

prins ya da landi renzo sıralı kit derim ben.

ayrıca landi renzo distribütörü olgun oto da işçilik de çok kaliteli. 3 haftadır lpg ile geziyorum hiç bir sorun yaşamadım, ışık yakma vs.

• bu bahsettiğiniz ışık ne ışığıdır. araca zararı var mı? ve hangi markalarda bu ışık sorun oluyor.
  • bu ışık motor ateşleme sistemindeki değişikliklerde yanar bujilerde kablolarında bir arıza durumunda yada bendeki gibi hava yakıt karışım oranındaki hatalarda yanar araca zararı benim bildiğim kadarıyla aracın benzindeki çalışma düzenini değiştirir
    quote:

Orjinalden alıntı: gokmen05

bu bahsettiğiniz ışık ne ışığıdır. araca zararı var mı? ve hangi markalarda bu ışık sorun oluyor.
  • o zaman sakat bi durum. peki belli başlı markalarda mı var bu sorun yoksa her marka da var da şans işi mi?
  • her markada yanar ama kitten dolayı değil başarısız yapılan montajdan dolayı bakın kit markasından daha önemlisi montajı yapan servis ve ustalarıdır eğer iyi bir montaj yapılırsa hiçbir zaman yanmaz
    quote:

o zaman sakat bi durum. peki belli başlı markalarda mı var bu sorun yoksa her marka da var da şans işi mi?
  • ben prins markanın istanbul şubesi var. büyükçekmece de. sizlerin bildiği kaliteli usta var mı? montajı güzel yapabilen. adı duyulmuş ustalar var mı? sonuçta bi kere takılacak bu cihaz.
  • vaktiniz varsa ustalara ve servislere gidin aracınızı gösterin birebir konuşup bilgi alın ben ve arkadaşlarımın montaj yaptırdığı yer şafak otogaz ve ustalıkları çok iyi yalnız prins markası yok orada sadece atiker takıyorlar prins in yeride dediğiniz gibi büyükçekmecede yanılmıyorsam
  • quote:

her markada yanar ama kitten dolayı değil başarısız yapılan montajdan dolayı bakın kit markasından daha önemlisi montajı yapan servis ve ustalarıdır eğer iyi bir montaj yapılırsa hiçbir zaman yanmaz

LPG montajı ile ilgili olarak şunu unutmamak lazım. Bazı markaların montajında motordaki bazı kablolar kesilerek(buji kablosu, vs.) montaj yapılıyor ve bu kablo kesme olayı aracın elekrik-elektronik aksamında bir takım direnç artma-azalma gibi sorunlar çıkartıp aracın elektronik aksamını bozuyor.

Mesela BRC Sequent24 LPG kiti kablo kesmeye gerek duyulmadan takılıyor. Benim BRC'ye karar vermemde bunun rolü büyük. Montaj sorasında da başında durdum, gerçekten hiç bir kablo kesimi yapılmadı. Diğer markalarda durum nedir bilmiyorum ama bu şekilde kablo kesilmesine gerek kalmadan monte edilebilen çok fazla LPG kiti markası yok diye biliyorum.

Anladığım kadarıyla ucuz olsun diye bir kriteriniz yok. Ben BRC veya Prins'ten birini seçin derim. Markaya karar verdikten sonra montajı yapacak olan usta seçimi de en az marka kadar önemli.

• Size Zavoli turbo sistemi öneriyoruz. Zavoli ana sayfasından bilgi alabilirsiniz. İstanbul için 216- 466 9 333
  • Bence prins turbolu arabaların birçoğu prins tercih ediyorlar bi bildikleri vardır...
    arabanıza 250bin km de demişsiniz motor 300bin sınırında sıze sıkıntı cıkarablir cıkarmayadabilir suan ne duurmda oldunu bılmıorm . Ama motorunuz sıkıntı yaratırsa lpg ye bağlamayın...sOnuçta turbo bir motor asınması daha kolay olucaktır.
  • Volvo fabrika çıkışı PRINS marka LPG sistemi takıyor avrupada.

Her LPG sistemi turbolu araca olmaz, ha ilk başlarda olur , süper gibi gelebilir ama turboyu kısa sürede elinize alabilirsiniz. Bu işe özel kitler taktırmalısınız.
  • ben bir prins kullanıcısıyım aracım turbo deyil fakat prins bir dünya markası olduğu için ve problem yaşamamak için onu tercih ettim.iyi bir yerde yaptırırsan bir daha uğramassın.ayrıca turbo araçlarda manifolt içindeki yüksek basınçtan ötürü gaz sönümlemesi olmakta basınç aralığı ve akış debisi en yüksek olan kit prins. o nedenle turbolu araçlarda tecih sebebi olmakta.volvo turbolu aracı yada pasat turbolu aracı olan herkes imkan nispetinde prins taktırıyor.prins bu konuda en sorunsuz kit .sizede prins önerirrim.istanbulda gaplı makina adlı firma avcılar tarafında bu montajı yapıyor.ben ankarada taktırdım.aracımın teknik belgesi bu firmada yoktu birde fiyatı şişkin geldi o nedenle ankarayı tercih ettim.
    ankarada öz zirve yada özbek opel servisi ben özbek serviste taktırdım.2000 ytl peşin.prins dönüşüm kiti başlıklı topiği okursanız sanırım prins hakkında detay bilgi alabilirsiniz.

• SELAMLAR ŞUANA KADAR YÜZLERCE TURBO ARACA TARTARİNİ UYGULADIK SİZEDE TAVSİYE EDERİM İSTANBULDA MONTAJ YAPTIRABİLECEĞİNİZ EN PROFÖSYONEL YER SİLİVRİKAPI CAD. 54/1 KOCAMUSTAFAPAŞA/İSTANBUL ADRESİNDEKİ TARTARİNİ MERKEZ SERVİSİ OKCAN OTOGAZDIR TEL:0212 632 55 85 SYGILAR...
    quote:

internette ilan sitelerinde lpg li volvo s70 t5 araçlara baktım. sahibinden.com da buldum 2 tane son kullanıcı arabasını satıyordu, ankaradan. onları telefondan aradım; her ikisi de arabadan memnun olduklarını söylediler. ama bir tanesi BRC marka kullandığını ve çok memnun olduğunu söledi. 9-10 ay içinde toplam 3 defa stop ettiğini söledi. diğer kullanıcının ise arabası tuning sayesinde 225 den 300 beygir e çıkartılmış ve bu da çok memnun olduğunu söledi. bir tanesi 2300 ytl ye diğeri tanıdık vasıtasıyla 1900 ytl ye taktırdığını söledi.

bunlara dayanarak ben de mi BRC taktırsam diye düşünüyorum.

Prins kayseri distiribitörü 1500-1600 euro karşılığında takarız dedi.
    ist. da bayilerimiz var dedi, onlarla görüş dedi. istanbul daki bayi ise 3000 ytl ye takabileceğini söledi.

• şehir içi 400 yakan araç lpg de 250 280 arası yakar zira benzinde 14 lt gazda %25-30 fazla lpg yakar buda 17 -19 lt lpg demektir istanbulda lpg 1450 = 250-275 arasıdır ben nisan sonu 1998 model mondeo ghia oto.vites 2000cc aracıma atiker takdırdım lpg sarfiyatı şehir içi 200-250 arası oynuyor.ve bundan aşağıya düşmüyor.ki buda normaldir zira benim araç ist trafiğinde 12-14lt arası benzin yakıyor ilaveten ben 35 yıdır araba kullanıyorum gaza basmam dokunurum.şimdiye kadar çeşitli arabalar kullandım 1,3 1,6 lt motorlu aracın ist trafiğinde 9-10lt den aşağı yaktığını görmedim.tabii otomatikse %10-15 daha fazla yakar.klimada %10 farkettirir.ben burada lpg de 9-10lt yakan araçlar okuyorum bu araçların benzinds 6-8 lt yakması gerekirki bu değerleri yakalıyabilsinler.ya biz araba kullanmasını bilmiyoruz yada hesaplamayı.

saygılar.
  • HAKLISINIZ HALA GAZDA 10/12 YKR ARASINDA YAKIT SARFİYATI OLAN ARKADAŞLAR BİRAZ UTANIRLAR ...
    quote:

Orjinalden alıntı: admiralnet

şehir içi 400 yakan araç lpg de 250 280 arası yakar zira benzinde 14 lt gazda %25-30 fazla lpg yakar buda 17 -19 lt lpg demektir istanbulda lpg 1450 = 250-275 arasıdır ben nisan sonu 1998 model mondeo ghia oto.vites 2000cc aracıma atiker takdırdım lpg sarfiyatı şehir içi 200-250 arası oynuyor.ve bundan aşağıya düşmüyor.ki buda normaldir zira benim araç ist trafiğinde 12-14lt arası benzin yakıyor ilaveten ben 35 yıdır araba kullanıyorum gaza basmam dokunurum.şimdiye kadar çeşitli arabalar kullandım 1,3 1,6 lt motorlu aracın ist trafiğinde 9-10lt den aşağı yaktığını görmedim.tabii otomatikse %10-15 daha fazla yakar.klimada %10 farkettirir.ben burada lpg de 9-10lt yakan araçlar okuyorum bu araçların benzinds 6-8 lt yakması gerekirki bu değerleri yakalıyabilsinler.ya biz araba kullanmasını bilmiyoruz yada hesaplamayı.

saygılar.

• evet çok doğru bir hesaplama
    quote:

Orjinalden alıntı: admiralnet

şehir içi 400 yakan araç lpg de 250 280 arası yakar zira benzinde 14 lt gazda %25-30 fazla lpg yakar buda 17 -19 lt lpg demektir istanbulda lpg 1450 = 250-275 arasıdır ben nisan sonu 1998 model mondeo ghia oto.vites 2000cc aracıma atiker takdırdım lpg sarfiyatı şehir içi 200-250 arası oynuyor.ve bundan aşağıya düşmüyor.ki buda normaldir zira benim araç ist trafiğinde 12-14lt arası benzin yakıyor ilaveten ben 35 yıdır araba kullanıyorum gaza basmam dokunurum.şimdiye kadar çeşitli arabalar kullandım 1,3 1,6 lt motorlu aracın ist trafiğinde 9-10lt den aşağı yaktığını görmedim.tabii otomatikse %10-15 daha fazla yakar.klimada %10 farkettirir.ben burada lpg de 9-10lt yakan araçlar okuyorum bu araçların benzinds 6-8 lt yakması gerekirki bu değerleri yakalıyabilsinler.ya biz araba kullanmasını bilmiyoruz yada hesaplamayı.

saygılar.

• quote:

HAKLISINIZ HALA GAZDA 10/12 YKR ARASINDA YAKIT SARFİYATI OLAN ARKADAŞLAR BİRAZ UTANIRLAR ...

Ankara'da LPG fiyatı 1,28 - 1,32 civarı ve benim arabam bu fiyatlara göre km'de 1,20 YKR'den az yakıyor ve UTANMADIM. Daha iki gün önce depoyu fulledim ve 33 litre'de durdu(LPG'yi hep aynı yerden alıyorum) ve gösterge 370km'yi gösteriyordu. Oturup kendiniz hesaplayın bizim hesabımıza güvenmiyorsanız.

Ayrıca benim arabanın LPG ile benzin tüketimi arasındaki fark en fazla %6-7 civarında öyle arada %25-30'luk bir fark yok. 6 yıllık arabamın km'de ne kadar benzin yaktığını çok iyi bilirim, ne kadar LPG yaktığını da defalarca ölçtüm ve hep aynı sonucu alıyorum.
    Arada %25-30'luk bir fark varsa bence o LPG kitinde veya ayarında sorun var, beni tanıdığım herkesin LPG tüketimi ile benzin tüketimi arasıdaki fark %10 civarında, %25-30'luk fark çok fazla.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.