Şimdi Ara

VOLVO S70 T5 VAR; LPG TERCİHİ İÇİN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM; HANGİ MARKA TAKTIRAYIM??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
9.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim passat benzinle şehir içi 360 - 400 ykr yakan bir araç lpg ile bu değer 165 ykr ye kadar düşmektedir. Örneğin 60 ytl ye (tam dolu pompa atıyor) 1.320 den gaz alındığında ( bitmeden bitmeye 360 km civarı gidiyor şehir içi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 10 Ağustos 2007; 11:34:14 >
  • lpg ile ilgili başka bir sitede kazanç hesapla bölümüne bakarsanız 13 lt benzin yakan aracın 1,48ytl den 2,31ykrş gaz yaktığını görebilirsiniz buda 15,6lt gaz yapar.bu miktar kullanım.hava yol aracın ağırlığı mevsim şartları hava filtresinin tıkalı olması lastik havaları klima gibi etkenlerle azalır veya artabilir.2000cc otomatik aracın şehir içi yazın 13-14 kışın 14-15 lt benzin yakması(istanbulda) normaldir.gazın %25-30 fazla yakmasnı takdırdığm yerin sahibide %28 olarak teyid etti ki bu şahıs bu forumlarda çok sözü edilen vede övülen bir kişidir.ben reklam olmasın diye isim belitmiyorum.aracın ayarlarına gelince hepsi mükemmel durumdadır.önceleri bende sizler gibi kulaktan dolma bilgilerle %50 civarıda bir tasarruf bekliyordum ancak 4-5 kez ayar yaptırmama rağmen herşeyin normal olduğu belirtildi hatta birkezde izmit sanayiı deki atiker bayisinede geçerken uğradım ve ayar yaptırdım oda ayarların normal olduğunu söyledi.bu araç uzun yolda hıza ve yüke bağlı olarak 7,5 8,5 lt benzin yakar tabii sürat 80-120km/h arası gazda ise gene aynı süratlerde 10-12lt gaz yaktığını gördüm.tabii bu rakamlara ilk çalıştırmadaki benzin sarfiyatınıda eklemek lazım.ki araç en çok benzini motor soğukken yakar.bu arada ben yaşım gereği bilgisayar internet işlerinden pek anlamam bu yazıyı dahi yarım saate ancak yazabildim.gerek yazım imla kurallarına uyamadığım husus varsa affola.

• BENDE ANKARADAYIM YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU BEN 2000 CC ARAÇLAR İÇİN SÖYLEMEK İSTEMİŞTİM
    quote:

Orjinalden alıntı: barisozyurt

quote:

HAKLISINIZ HALA GAZDA 10/12 YKR ARASINDA YAKIT SARFİYATI OLAN ARKADAŞLAR BİRAZ UTANIRLAR ...

Ankara'da LPG fiyatı 1,28 - 1,32 civarı ve benim arabam bu fiyatlara göre km'de 1,20 YKR'den az yakıyor ve UTANMADIM. Daha iki gün önce depoyu fulledim ve 33 litre'de durdu(LPG'yi hep aynı yerden alıyorum) ve gösterge 370km'yi gösteriyordu. Oturup kendiniz hesaplayın bizim hesabımıza güvenmiyorsanız.

Ayrıca benim arabanın LPG ile benzin tüketimi arasındaki fark en fazla %6-7 civarında öyle arada %25-30'luk bir fark yok. 6 yıllık arabamın km'de ne kadar benzin yaktığını çok iyi bilirim, ne kadar LPG yaktığını da defalarca ölçtüm ve hep aynı sonucu alıyorum.
    Arada %25-30'luk bir fark varsa bence o LPG kitinde veya ayarında sorun var, beni tanıdığım herkesin LPG tüketimi ile benzin tüketimi arasıdaki fark %10 civarında, %25-30'luk fark çok fazla.

• ÖRNEK VEREYİM ARACIMIN İÇİNDEKİ YAKIT TÜKENDİ VE 20 YTL LİK GAZ ALDIM VE ŞEHİR İÇİ 192.5 KM YOL YAPTIM GAZ BİTTİ HESAP BUKADAR ORTADA

PEJO 206
  • herkeze merhaba,
    topic in başlığı enteresan geldi ve bende fikrimi yazmak istedim.
    aracım 2000 model volvo s80t5 yani cewap arayan arkadaşımla aynı motoru paylaşıyoruz.Aracım boş 1700 kg 2000cc 5 silindir ve otomatik,Voltran marka sıralı sistam lpg kullanıyorum ve nazar deymesin cok memnunum.tek sıkıntım izmitte ayar yapacak bir yer bulamamam ve buun için istanbula gitmem :) hafta sonları yazlığıma Karasuya gidiyorum,izmitten adapazarına oradanda karasuya geçiyorum,yol cok rejimde gidilecek bir yol değil.Kimi yerde konvoy kamyon arkası kimiyerde 120-140 arası kullandım aracta benımle birlik 3 kişi daha vardı.
    Uzatmayım,depoyu tekrar fullediğimde km rede 184 ykurş yaktığını gördüm.Sitem benim aracımda oldukca ıyı calısıyor.

Saygılarımla
  • 98 model s70 2.0 T kullaniyoruzz arac 240 binde aldik suan 275 bin civarinda araca lpg takmayi dusnuyorum suan malum yakit fiyatlarindan dolayi sehir ici ve koy kullaniminda suruyoruz genellikle oneriniz varmidir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.