Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.917
Cevap
141
Favori
598.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşte tam bu noktada yalannnn diyesi geliyor insanın...nedenı de gecen sene yada 2018 de momentum alanlar renkleri secerken altı beyaz üstü siyah sectiler ve aldılar... sahibinden de satısta olanlar bile var oradanda bakabilirsiniz...momentum ama alt beyaz üst siyah ...bu yıl nedense bunu vermek istemiyorlar...bide bu yıl gelen yenı pebble gri rengi var ...
  • AlperDönmez A kullanıcısına yanıt
    2bin civarında bir ekleme oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperDönmez

İşte tam bu noktada yalannnn diyesi geliyor insanın...nedenı de gecen sene yada 2018 de momentum alanlar renkleri secerken altı beyaz üstü siyah sectiler ve aldılar... sahibinden de satısta olanlar bile var oradanda bakabilirsiniz...momentum ama alt beyaz üst siyah ...bu yıl nedense bunu vermek istemiyorlar...bide bu yıl gelen yenı pebble gri rengi var ...
    Merhaba, bir yanlışınız olabilir, malum ilan sitesindeki altı beyaz üstü siyah aracın açıklamalarında aracın üstünün bayide kaplandığı yazıyor. Bu bilgiyi bana bayide vermişti, yani isterseniz düz beyaz alıp üstünü bayide kaplatabiliriz ancak onun da yanılmıyorsam 3-4bin bir farkı oluyormuş.
  • Merhabalar arkadaşlar ben de xc40 siparişi vererek aranıza katıldım, ötv muafiyetli olarak. Aslında mercedes a sedan amg için sipariş vermiştim ama aracı bikaç kere test ettikten sonra vazgeçtim. Xc40larla alakalı biçok bayiyle görüştüm, en çok tartışılan iç aydınlatma konusunda öğrendiklerimi söyleyeyim. Genellikle ilk sorduğum zaman neredeyse yarısından çoğu olmadığını söyledi ancak ısrar edip verilen siparişlere baktırınca hepsi de aa varmış 879 koduyla, ilk verilen siparişlerde yoktu ama diye şaşırdılar. Sanırım ocakta siparş edilenlerin bir kısmında yok ama sonrakilerde var. Haziran ayı için siparş verdim ben, eğer vazgeçip peugeot 3008e falan dönmek isteyen olursa haber verirse çok sevinirim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpiçağ

Araç gelmiş. Satış danışmanı bakıp bilgi verdi bana.Yokmuş içinde high aydınlatma. Üst beyaz alt paketin içindeki renkleri seçebiliyorsunuz. Fakat buda paket içinde ve belli bir fiyatlaması var. Ben opak beyaz seçtim. Dediğim gibi bunların maliyetide harman kardon ses sistemi blis ve iç ve dış aynalarda karartmanın toplam fiyatına geliyor. Keşke renk seçimi sadece siyah ve beyaz tercihi yaptırsalardıda bu sistemleri ekleselerdi. Bu biraz garip olmuş. Volvo özelliğini yitirmiş bir araç satmalarıda satış stratejisi olarak yanlış bir adım bence. Madem muafiyetli satıyolar. Ozaman mantıklı kararlar verilmesi lazım. Yapılan aceleci bir karar olmuş. Ben yarın gorusucem satiş danişmanimla eğer olmazsa iptal edicem. Sonuçta aynı fiyata pejonun 3008i ve fullü var
    İptal ederseniz haber verir misiniz? Benim bir arkadaşım haziran ayına sipariş verecek. Direkt sizinkini alsın.

• Merhabalar, ben de ötv muafiyetli araç alma arefesindeyim. En kuvvetli adaylarımdan biri de xc40. Ancak kafama takılan iki husus var. Birincisi aracın ikinci el değeri 5 yıl sonra ne olur? Çünkü yaptığım araştırmalar volvu’nun ikinci elde ciddi değer kaybettiği yönünde. İkincisi aracın yakıt tüketimi ike ilgili. Fabrika verisi aslında anormal bir düzeyde değil ama yine de emin olamıyorum. Konuyla ilgili siz değerli üyelerin yorumlarını bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: partickjane38

Merhabalar, ben de ötv muafiyetli araç alma arefesindeyim. En kuvvetli adaylarımdan biri de xc40. Ancak kafama takılan iki husus var. Birincisi aracın ikinci el değeri 5 yıl sonra ne olur? Çünkü yaptığım araştırmalar volvu’nun ikinci elde ciddi değer kaybettiği yönünde. İkincisi aracın yakıt tüketimi ike ilgili. Fabrika verisi aslında anormal bir düzeyde değil ama yine de emin olamıyorum. Konuyla ilgili siz değerli üyelerin yorumlarını bekliyorum.
    Ben de ikinci el konusunda kararsızdım ama Volvo artık eskisi gibi değil, şuan malum siteye baktığınızda ikinci el fiyatlarının nasıl olduğunu görebilirsiniz, haa kaldı ki 5 sene içinde herşey olabilir bunun da bir garantisi yok. Yakın tüketimi içinse benim biçok kere kullanma fırsatım oldu normal kullanımda karma tüketim7,5-8 gibi oluyor, kullandığım bir test aracının 14bin kmlik ortalaması 7,8di mesela

• huseyyil kullanıcısına yanıt
    Bana bayii bunu soylememisti ..soyleseydi beyaz alip kaplatirdim...sahibinden sitesindeki araclari gördüm ama kaplamami degil mi fikrim yok..sanki orjinal gibi duruyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: partickjane38

Merhabalar, ben de ötv muafiyetli araç alma arefesindeyim. En kuvvetli adaylarımdan biri de xc40. Ancak kafama takılan iki husus var. Birincisi aracın ikinci el değeri 5 yıl sonra ne olur? Çünkü yaptığım araştırmalar volvu’nun ikinci elde ciddi değer kaybettiği yönünde. İkincisi aracın yakıt tüketimi ike ilgili. Fabrika verisi aslında anormal bir düzeyde değil ama yine de emin olamıyorum. Konuyla ilgili siz değerli üyelerin yorumlarını bekliyorum.
    Merhaba, araçla ilgili şöyle bir fikrim var benim, eski bir Tiguan kullanıcısı olarak, (Volvo) XC40 donanımının yakınından bile geçmeyen Tiguan'ın liste fiyatı 320bin tl. Yani arada %10'luk bir fark var ki elektrikli bagaj, elektrikli koltuklar, Volvo kalitesi ve güvencesi, deri koltuklar, Harman Kardon ses sistemi, kör nokta uyarı, otonom sürüş vs... İnanın şu anda alınabilecek en donanımlı Premium SUV araç diye düşünüyorum. Haa, C5 Aircross, Karoq gibi araçlar donanım olarak Volvo'ya yakınlar ama premium araç olarak XC40 seviyesinde değiller.

Fiyat konusuna gelirsek, tüm araçların fiyatları yükseliyor ki sizde ötv muafiyeti var, yani zaten büyük oranda 5 sene sonra kar etmiş olacaksınız, bir de çok fazla talep gören bir model olması nedeniyle XC40'ın fiyatının sürekli artacağını düşünüyorum.

Yakıt konusunda oturduğunuz bölge, aracı kullandığınız süre ve güzergah, kullanım stiliniz her şey etkili oluyor. Ben mesela hafif rampa ile yola başlayıp sakin kullanımda 10 dk lık mesafede işe gidip geldiğim için yakıt ortalamam hafta içi 12-14 arasında geziyordu Tiguan ile. Şu anda Golf var ve 9 civarında, XC40'ı aldığımda yine muhtemelen 10-12 arasında olacak ki bunu bilerek sipariş verdim.

Umarım bilgi verebilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyyil

Merhaba, araçla ilgili şöyle bir fikrim var benim, eski bir Tiguan kullanıcısı olarak, (Volvo) XC40 donanımının yakınından bile geçmeyen Tiguan'ın liste fiyatı 320bin tl. Yani arada %10'luk bir fark var ki elektrikli bagaj, elektrikli koltuklar, Volvo kalitesi ve güvencesi, deri koltuklar, Harman Kardon ses sistemi, kör nokta uyarı, otonom sürüş vs... İnanın şu anda alınabilecek en donanımlı Premium SUV araç diye düşünüyorum. Haa, C5 Aircross, Karoq gibi araçlar donanım olarak Volvo'ya yakınlar ama premium araç olarak XC40 seviyesinde değiller.

Fiyat konusuna gelirsek, tüm araçların fiyatları yükseliyor ki sizde ötv muafiyeti var, yani zaten büyük oranda 5 sene sonra kar etmiş olacaksınız, bir de çok fazla talep gören bir model olması nedeniyle XC40'ın fiyatının sürekli artacağını düşünüyorum.

Yakıt konusunda oturduğunuz bölge, aracı kullandığınız süre ve güzergah, kullanım stiliniz her şey etkili oluyor. Ben mesela hafif rampa ile yola başlayıp sakin kullanımda 10 dk lık mesafede işe gidip geldiğim için yakıt ortalamam hafta içi 12-14 arasında geziyordu Tiguan ile. Şu anda Golf var ve 9 civarında, XC40'ı aldığımda yine muhtemelen 10-12 arasında olacak ki bunu bilerek sipariş verdim.

Umarım bilgi verebilmişimdir.

Alıntıları Göster
    Araçla ilgili tüm tespitlerinize katılıyorum. Son husus hariç... 10-12 litre tüketim tahmini biraz fazla bence. Bahsettiğiniz şartlarda 9-10 litre civarında olur bana kalırsa. Hele Eco sürüş modunda -ki o kadar kısa bir mesafe için gayet yeterlidir- 1 litre daha bile düşebilir. Şehir içinde en yoğun trafikte ve dynamic modda 8.8 litre tüketimim var.

• huseyyil kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim. 10-12 litre benim için epey fazla rakamlar aslında. ama yine de araç kalite hissiyatı ve görünüm olarak aklımı çeliyor. artık süreç ne getirirse bakalım. :-)
  • partickjane38 P kullanıcısına yanıt
    Şehir içinde, bu cüssede 1600 kg ağırlığında,tork konvertörlü bir aracın özellikle kış aylarında daha az tüketmesi imkansız. Benim şuan kullandığım araç dikkat etmeme rağmen 12-13 litrelerde.

• Alpiçağ A kullanıcısına yanıt
    Selam,

normalde foruma yazmayı bırakmıştım, ancak bilgi kirliği hat safhaya ulaştığı için müdahale etme gereği duygum.

Ocak ayına has, üretilen çok az sayıdaki XC40'ın üretim değişikliği tarihi geçtikten (2019 Kasım ayının son haftası) sonra 879 opsiyonlu High aydınlatma özelliğini City Pack'e ekleme kararı aldığımızdan, 25 civarında otomobilde 879 opsiyonu bulunmamaktadır. Bunun telafisini satış ekiplerimiz sağlayacaklardır, aracını teslim almış olanları satış danışmanları arayacaklardır. Henüz almamış olanlar için ise teslim anında bilgilendime yapılacaktır.

Metalik- Opak renk ve Kontrast renk farkı için ise aynı durum geçerli değildir. Normalde Metalik renk ve/veya kontrast renk her markada fark ödenerek alınan bir opsiyondur. Biz City pack ile bu ilave donanım için fark talep etmeksizin sizlere tercih özgürlüğü sağlıyoruz. Yani dilerseniz opak fiyatına metalik alıyorsunuz. Kontrast tavan ise sadece beyaz tavan opsiyonudur. Siyah kontrast tavan sadece Inscription veya R-Design seçenekinde mevcut.

Saygılarımla
    Sabri Sözen

• Merhaba arkadaşlar, XC40 T3 modeline yapmış olduğum test sürüşü neticesinde, benzinli olmasına rağmen dizel motor gibi sesli ve titreşimli çalıştığını gözlemledim. Bunun, motorun 3 silindirli olmasından kaynaklandığını söylediler bana. bu husustaki değerli görüşlerinizi alabilir miyim acaba?
  • birisi kısa diğeri trafikte ve uzun süreli olmak üzere iki defa test sürüşü yaptım. daha önce kullandığım volvo ve mercedes marka araçlara göre ses izolasyonunu çok başarılı buldum. başka benzinli araçlarla ses konusunda mukayeseyi anlarım ama dizel bir araç kadar ses çıkarmasına anlam vermek güç. t3 motorun konumlandırmasının titreşim beklentisini boşa çıkardığı test makalelerinde tekraren dile getirilmiş. bir ihtimal diyorum ağır ve büyük jantlar ile birlikte ince yanaklı lastik kullanılmış olmasın test aracında?
  • ssozen11 S kullanıcısına yanıt
    Volvo Türkiye adına üst düzey bir yetkilinin bu forumu takip edip cevap yazması çok hoş. Sizi bulmuşken şunu dile getirmek istiyorum kaç yıllık volvocuyum volvo bayilerini iki kelimeyle anlat desler derim ki: "Soğuk Nevale". İletişim becerileri gelişkin, otomobilcinin ruhundan anlayan, servislerinde volvo markasının takipçisi müşterilerinin ayrıcalıklı olduğunu hissettiren bir anlayış bekliyoruz.

Yeni görevinizde başarılar dileriz Sabri bey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvztr -- 25 Şubat 2020; 0:54:46 >
    Sabri Bey;

Burada günlerdir konuşulan, her bayiden farklı ses çıkan bir durumu 1. Ağızdan netleştirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerin burayı takip ettiğinizi görmek ayrıca mutlu etti. 879 kod lu iç aydınlatma high donanımınında bu aracın ciddi bir eksiği olduğu forumlarda ve inceleme videolarında konuşuluyordu,burdan anlıyorumki kullanıcıların görüşlerini dikkate alıp paketleri daha idealize etmeye çalışıyorsunuz,bu volvonun müşterisine değer verdiğini gösteriyor,elinize sağlık.
    Burda bende sizi bulmuşken bir not ileteyim, biliyorum muafiyetli araçlarda limit sorunu var,ucu ucuna denk getirmişsiniz ama Keşke en azından kamera gibi sonradan bliss te takabilecek bir şansımız olsaydı,aktif kör nokta uyarı sistemi güvenliğin çok önemli bir unsuru, tek olmazsa olmaz eksik tamamlanmış olurdu. Harman kardon olmasada olur ama keşke bliss için yapacak bişeyimiz olsaydı.
    Çok teşekkürler.

• Sanırım bu forumda en sevdiğim şey, normal şartlarda ulaşmanızın çok zor olacağı kişilere kolayca ulaşabilmeniz. Herhangi bir markanın bu kadar üst düzey bir yöneticisine ulaşmak mümkün olmaz. İlk ağızdan açıklama için teşekkür ederiz.

Ben eminim ki Sabri Bey'den miras alarak Volvo Türkiye ekibi tüm yazılan şikayet, öneri ve istekleri dikkate alıyor ve çözüme ulaştırmaya çalışıyor.

Keşke tüm marka yöneticileri, markalarına bu kadar çok sahip çıksa da tüketiciler de o markaları bizim gibi sahiplenebilse.

Volvo'da güzel şeyler oluyor, hem yerelde hem globalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanoz2000

Araçla ilgili tüm tespitlerinize katılıyorum. Son husus hariç... 10-12 litre tüketim tahmini biraz fazla bence. Bahsettiğiniz şartlarda 9-10 litre civarında olur bana kalırsa. Hele Eco sürüş modunda -ki o kadar kısa bir mesafe için gayet yeterlidir- 1 litre daha bile düşebilir. Şehir içinde en yoğun trafikte ve dynamic modda 8.8 litre tüketimim var.

Alıntıları Göster
    Tüketim konusunda geçmişten tecrübe yaparak yazmaya çalıştım, eğer düz bir yerde yaşıyorsanız ve aracı kullandığınız yoldaki hızınız 30 km altına düşmüyorsa tabi ki 10-12 aralığında olmayacaktır. Benim verilerim belki de yazan arkadaşlar arasında en kötüsü de olabilir ama ben yakıt konusunda çok takılmıyorum.

Sabri bey, ilk ağızdan cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için size teşekkür eder, davranışınızdan ötürü tebrik ederim.
    Bu davranışınızla EGO sahibi olmadığınızı, müşterilerinize direk dokunarak konuların içinde olduğunuzu göstermiş oldunuz.

17 senelik VW müşterisiyim, nihayetinde Volvo'ya geçmeye az kaldı, bu denli iletişimlerin kurulması bizleri her daim mutlu edecektir.

Tekrar çok teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.