Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.917
Cevap
141
Favori
598.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar.. Aralıkta Xc40 T3 Momentum Plus City Pack II olarak sipariş verdim. Glacier White renk. Baktım 2019 modellerinde 2.el fiyat artışı epey oldu, dayanamadım birde Dış Tasarım Paketi + 19 inch Black Diamond Jant eklettim. ( Tek 19 inch jant seçeneği bu zaten ) Hayırlısıyla 10 Mart gibi gemi kalkacak, mart sonu gibi alacağım...
  • ssozen11 S kullanıcısına yanıt
    Ilk basta sabri sözen kimdir diye baktım..sonrada içimden helal olsun dedim...volvo turkiye genel muduru su sayfayı takip ediyor müşterileri icin ve cevap bile yaziyor....bende ocak sonu siparis veren bir müşteriniz olarak sizi tebrik ederim sabri bey..madem siz bizim sorunlarimizi dinlemek istiyorsunuz kurumunuzu geliştirmek istiyorsunuz bende nacizhane 1 2 degerlendirme yapmak isterim xc40 hakkinda..

1- city pack icinde olan kontrast renk sadece beyaz diye yazmiyor city pack paketinde, bence sadece beyaza zorlanmamali musterilerinizde...eger üretim sikintisi veya extra bir maliyet doğurmuyorsa ha beyaz ha siyah ne fark eder müşterinizin istedigini vermeniz onlari daha memnun eder bence...

2- bu modeldeki jantlari mutlaka degistirin..yani dacia jantlari diye çokça forumlarda kullaniliyor..hatta bence henuz teslim etmediğiniz araclarda bile baska bir jant kullanmanizi tavsiye ederim..500 tl 1000 tl volvoyu yikmaz ama itibarini arttirir..sokaklarda insanlarin daha guzel bir arac gormesini ve onu arzulamasini sağlar..

3- ben sahsen 3-4 ucuz ama kucuk donanim ekletmeyi cok isterdim...fiyatlarida cok makul sizin sayfanizda...arka koltuk isitma (1200 tl), sis fari (1000 tl), ön cam isitmali silecek (1000 tl) ve ozellikle park asist (1500 tl).bunlari toplasaniz 5000 lira eder ama araci sanki 50.000 lira daha fazla luks gosterir..arabanin premium özelliğini ortaya cikartir..hatta sonradan takılabiliyor olsa bile cogu kisi mutlaka taktirir..skoda superb bunu yapiyor..150.000 tl (2019 aralik fiyati) arac ama makam araci gibi..isitmali arka koltuklar kapinin içinden cikan guneslik, kapida bulunan semsiye gibi ucuz ama goz alici seyler..

4- bence musteri temsilcilerinizde en az sizin kadar isine duyarli olmali..mesela aracin sasi numarasi cikti mi aramali..arac gemiye bindirildiginde aramali..turkiyeye geldiginde aramali vs vs..yani 3 4 aramanın maliyeti 1 tl olur size ama karsinizdaki insanlar ayni suan sizin forumda bize yazdığınız gibi vaaaavvv derler iclerinden...önemsediğini bilmek baska..buna ornek olarak bankalari verebiliriz.. her zaman mesaj atarlar ararlar...3 yil 5 yil sonra gene volvo alirlar...yada baska bir markayi tercih etseler bile onemsenmediklerini gorup pisman olurlar icten ice....gercekten ucuz ama basit seyler bunlar..ve sizi cok daha iyi yerlere getireceğini düşündüğüm içtenlikle yazdigim öneriler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ilk basta sabri sözen kimdir diye baktım..sonrada içimden helal olsun dedim...volvo turkiye genel muduru su sayfayı takip ediyor müşterileri icin ve cevap bile yaziyor....bende ocak sonu siparis veren bir müşteriniz olarak sizi tebrik ederim sabri bey..madem siz bizim sorunlarimizi dinlemek istiyorsunuz kurumunuzu geliştirmek istiyorsunuz bende nacizhane 1 2 degerlendirme yapmak isterim xc40 hakkinda..

1- city pack icinde olan kontrast renk sadece beyaz diye yazmiyor city pack paketinde, bence sadece beyaza zorlanmamali musterilerinizde...eger üretim sikintisi veya extra bir maliyet doğurmuyorsa ha beyaz ha siyah ne fark eder müşterinizin istedigini vermeniz onlari daha memnun eder bence...

2- bu modeldeki jantlari mutlaka degistirin..yani dacia jantlari diye çokça forumlarda kullaniliyor..hatta bence henuz teslim etmediğiniz araclarda bile baska bir jant kullanmanizi tavsiye ederim..500 tl 1000 tl volvoyu yikmaz ama itibarini arttirir..sokaklarda insanlarin daha guzel bir arac gormesini ve onu arzulamasini sağlar..

3- ben sahsen 3-4 ucuz ama kucuk donanim ekletmeyi cok isterdim...fiyatlarida cok makul sizin sayfanizda...arka koltuk isitma (1200 tl), sis fari (1000 tl), ön cam isitmali silecek (1000 tl) ve ozellikle park asist (1500 tl).bunlari toplasaniz 5000 lira eder ama araci sanki 50.000 lira daha fazla luks gosterir..arabanin premium özelliğini ortaya cikartir..hatta sonradan takılabiliyor olsa bile cogu kisi mutlaka taktirir..skoda superb bunu yapiyor..150.000 tl (2019 aralik fiyati) arac ama makam araci gibi..isitmali arka koltuklar kapinin içinden cikan guneslik, kapida bulunan semsiye gibi ucuz ama goz alici seyler..

4- bence musteri temsilcilerinizde en az sizin kadar isine duyarli olmali..mesela aracin sasi numarasi cikti mi aramali..arac gemiye bindirildiginde aramali..turkiyeye geldiginde aramali vs vs..yani 3 4 aramanın maliyeti 1 tl olur size ama karsinizdaki insanlar ayni suan sizin forumda bize yazdığınız gibi vaaaavvv derler iclerinden...önemsediğini bilmek baska..buna ornek olarak bankalari verebiliriz.. her zaman mesaj atarlar ararlar...3 yil 5 yil sonra gene volvo alirlar...yada baska bir markayi tercih etseler bile onemsenmediklerini gorup pisman olurlar icten ice....gercekten ucuz ama basit seyler bunlar..ve sizi cok daha iyi yerlere getireceğini düşündüğüm içtenlikle yazdigim öneriler .

• AlperDönmez A kullanıcısına yanıt
    Sizi kırmamak ve soruları havada bırakmamak için yazıyorum. Buraya yazmaya başlayınca, bir süre sonra üzüm yemekten ziyade bağcıyı dövmek isteyenler ile muhatap olmak zorunda kalıyorum ki bu tutum benim iletişim tarzıma uymuyor. Bu nedenle bu mesajdan sonra cevap yazmayacağımı peşinen bildirerek anlayışınızı ve affınızı rica edeceğim. Takipteyim, gereken durumlarda PM olarak cevap atıyorum, merak etmeyin.

1- Araç oluşturucuya girip baktığınızda, City Pack I'i seçerseniz, Kontrast tavan rengi istediğini belirtmiş olursunuz ve bu durumda hangi renkleri tercih edebileceğinizi görürsünüz. Siyah tavan sadece Inscription ve R-Design donanım seviyesinde mevcut ve Momentum ile alınamıyor. ÖTV muafiyeti bariyeri için bu iki donanımı kullanamadığımızdan, bizim kısıtladığımız bir durum değil.

2- jant seçeneki ile ilgili uyarınızı araştıracağım, ancak limitler burada bizi yine seçenek dışı bırakabilir. ÖTV muafiyeti olmayan otomobiller için seçeneklerimizi gözden geçireceğim.

3- Bu ihtimalleri değerlendirdik ve otomobili ÖTV muafiyeti bariyerinde tutabileceğimiz seçenek olarak buna karar verdik. Bu tercihleri belirlerken, araç oluşturucuda en çok konfigüre edilen seçenekleri ve saha bildirimlerini dikkate aldık. Yani tüketicilerimizin "Araç Oluşturucuda" en çok tercih ettikleri seçenekleri eklemeye çalıştık.

4- bu uyarınıza da teşekkür ederim. gereken yapılıyor ve yapılmaya devam edecektir.

Sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: yvztr

birisi kısa diğeri trafikte ve uzun süreli olmak üzere iki defa test sürüşü yaptım. daha önce kullandığım volvo ve mercedes marka araçlara göre ses izolasyonunu çok başarılı buldum. başka benzinli araçlarla ses konusunda mukayeseyi anlarım ama dizel bir araç kadar ses çıkarmasına anlam vermek güç. t3 motorun konumlandırmasının titreşim beklentisini boşa çıkardığı test makalelerinde tekraren dile getirilmiş. bir ihtimal diyorum ağır ve büyük jantlar ile birlikte ince yanaklı lastik kullanılmış olmasın test aracında?
    Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
  • high aydınlatma = ambians aydınlatma mı?
    Yoksa bize gelenler kırpılmış sadece içerde birkaç ampülden ibaret beyaz ışık mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvztr -- 25 Şubat 2020; 15:1:55 >
  • AlperDönmez A kullanıcısına yanıt
    Kaç gündür iş yoğunluğundan aracı alamadım, İşlerimi halledebilirsem birkaç saate aracı almaya gideceğim. High aydınlatma var mı? Var ise ambians aydınlatma özelliği var mı? İç dış fotolar atmaya çalışırım. Vaktim dar üstelik aracı aldığım gibi içdış korumaya bırakacağım elimden gelen bilgileri geçerim.

• Volvo genel müdürü forumda cevap yazıyor ama herhangi bir şubedeki çalışana soru bile soramıyoruz. Gerçekten çok üzücü. Sabri Bey'e burdan ben de teşekkür ediyorum. Artık cevap yazmayacağını belirtsede en azından burayı takip ediyor olması çok iyi.

Genel olarak geri bildirim ben de yapmak isterim.

1-Araç alım sürecinde artık bmw,jaguar gibi ortak sipariş havuzuna geçilmeli. Tek tek bayi arayıp araç var mı, ne zaman gelir diyaloglarından kurtulmuş oluruz.

2-Bayilerdeki çalışanların yarısının işten çıkartılması yada tekrar eğitime alınması gerekiyor. Bayiye gittiğiniz zaman özellikleri benden duyup aa ne güzelmiş diyen satış temsilcisi gördüm. Satın aldığımız bir aracın özelliklerini öğrenmek için forum forum, site site gezmek gerçekten bir marka için üzücü olmalı. Şahsen bugün volvo xc40 için öğrendiklerimi Aralık ayında öğrenmiş olsam şuan çoktan almış, eskitmiş olurdum.

3-Jant mevzusu hepimiz için aynı. Maliyet ötvliler için bir sorun ama aynı fiyata bir çok jant var. Üzerinde gelen ilk jant gerçekten kötü ve aracı göstermiyor. Piyasadaki güzel araçlar jantlarını değiştirmişler.

4-Ötv indirimli alanlar alabilecekleri çoğu özellikleri muhtemelen alacaktır. Ben mesela bagajdaki "Alışveriş çantası tutucusu, bagaj" ı kesin almak istiyorum. Ve bunun fabrika çıkış olmasını gerektiren bir durum da yok ama satış temsilcilerin cevaplarından bıktığım için arayıp sipariş geçemiyorum. Yada bisiklet taşıma aparatı alacağım. Arayıp soramıyorum. Çünkü hem bilgileri yeterli değil hemde genelde kurtulmak için yok diyip kesip atıyorlar.

Bunlarda yarın gidip ödemesini yapacağım diğer ek donanımlar
    Park yardım sistemi 1500
    Otomatik kararan iç ve yan aynalar 2000
    Isıtmalı arka koltuk 1650

5- Renk konusunda thunder gri iyi bir renk olmamış. Osmium grinin kalmasına anlam veremedim. Çok güzel yakışan bir renkti.

Sabri bey,

707 kodlu kristal beyaz(premium metalik) rengini ekleyebilseniz en azından momentumun içine sağlıklı olabileceğini düşünüyorum bende. Sebebi ise beyaz tercih edilen favori renklerden biri. Sizde bizde aracımızı alırken kafamızda ilk önce hayalini kurarız. Anladığım kadarıyla volvo R-Designi öne çıkarmak istemiş. Bu da tabiki bir satış stratejisi.

Renk bence en önemli özelliklerden biri bu konuda. Kontrast renk çok önemli değil ama jant ve renk tercihi gerçekten kritik noktalar. Metalik olarak beyaz tercihinin de olmasını isterdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pebble gri xc40’ı teslim aldım. Ayrıntılı fotoları ve bilgileri başlık entrime ekliyorum. Buraya
    Volvo XC40 Kullanıcıları

Ambians aydınlatmaya dair info ekran seçeneğini ekledim.

https://forum.donanimhaber.com/volvo-xc40-t3-kullanicilari--141365122

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakianboy -- 25 Şubat 2020; 22:5:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trakianboy

Pebble gri xc40’ı teslim aldım. Ayrıntılı fotoları ve bilgileri başlık entrime ekliyorum. Buraya

Hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın.
    Pebble gri de bej iç mekan da efsane görünüyor.Ben de bu başlığı okumadan aynı kombinasyonu sipariş etmiştim. Doğru yapmışım.
    Yalnız yuvarlak direksiyon gözümü tırmaladı. keşke altı düz yapsalardı. Ya da ben çok alışmışım altı düz direksiyona.

• Arkadaşlar ben eski volvo sedan kullanıcısıyım. En son s60 kullanıyordum. Bu aracın dış ortamla ses izolasyonu diğer volvo araçlarımdan çok iyi. Araç teknik konularına hakim değilim ancak gördüm ki tekerlek yuvalarının( çamurluk içleri) keçemsi bir madde ile kaplı idi. Bu yoldan tekerlekten gelen sesleri izole ediyor sanırım.

Merak edenler olur diye ziebart uygulamasında neler yaptırıyorum; (Tampon ziebartçı arkadaşın ısrarıyla oldu)
    Tüm dış yüzey z-gloss 4. Seviye seramik kaplama (3 ve 4. Yıllarda bedava yenileme)
    Ön cam saydam uv film, ön Yan ve panoramik Camlar açık, arka camlar orta koyulukta filmle kaplama
    Vinil koruma
    Kaput, ön tampon ve Dış kapı kolu içleri pvc ile kaplanacak.
    Ayrıca orjinal kauçuk paspas seti aldım lakin set 4 parça. Bu araç özelinde 5. Parça yokMuş artık yurtdışından alırım.
    Bana pebble griyi öneren satış temsilcisi hanımefendiye teşekkür ediyorum.

• Hocam aracınız hayırlı olsun hakikaten iç dış komple çok güzel görünüyor, birebir aynı kombinasyonda benim siparişim. Ama sanırım siz normal satın aldığınız için araçta Harman kardon var. Birde gece ambians aydınlatma açıkken birkaç foto yada video alsak ne güzel olurdu :)

Yanlız ilk mesajdaki örnek pebble gri ile renk tonumu farklı banamı öyle geliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Pebble gri xc40’ı teslim aldım. Ayrıntılı fotoları ve bilgileri başlık entrime ekliyorum. Buraya

Merhaba,

Öncelikle kazasız belasız uzun yıllar keyifle kullanmanızı dileriim.

Benim de aracım 10 güne kadar gelecek. Pebble grey ve kehribar kombinasyonu . Bakalım nasıl görünecek...

Benim size sorum jantlar ile ilgili. Satış temsilcisi tüm ısrarıma rağmen jantları değiştiremeyeceğimi belirtti. Siz nasıl değiştirdiniz?

Gerekirse farkı vermeyi de teklif etmiştim ancak hiçbir eklenti ve değişiklik yapamacağımı belirttiler.

Aksi mümkünse teslim almadan bende birkaç ek donanım ekletmek ve jantları mutlaka değiştirmek isterim.

Belki sayın Genel Müdürümüz özellikle jant konusundaki desteğini verir. Aracın algısını 180 derece değiştiren bu opsiyondan bizleri mahrum etmez.

Saygılarımla

• Evet kesinlikle araç sipariş edilirken üzerindeki jant değişmiyor. Aracı satın aldıktan sonra varolan, ekstra sipariş ettiğiniz(en az 1 ay) veya gelirken yanınızda getirdiğiniz o çok sevdiğiniz jantları taktırabilirsiniz.
    Mevcut jantların üzerine para ekleyeyim katalogdan şunu eklesinler olayı yok yani. Elinizdekileri ne yapacağınız size kalıyor.

• Benim bilgi eksikliğim mi var yoksa bu high aydınlatma sadece resimlerde olan b sütunun ordaki okuma ışığı tarzı ışığını mı içeriyor sadece ? Eğer öyleyse çokta üzerinde durulacak bir durum değil gibi geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Draqonn kullanıcısına yanıt
    Gece ortamında çalıştırınca görsel atarım ama info ekrandan seçilebilen renkli ambians aydınlatmayı içeriyor. Forumda arkadaşlar youtube videoları paylaşmıştı fikir vermesi için izlemenizi öneririm.

Yillardir bu forumdayim
    İlk defa bir markanin genel mudurunun burada yazdigini goruyorum
    Gercekten cok mutlu oldum
    Benim sorum volvo v60 cross country ile ilgili olacak
    Bu arabayi turkiyeye getirdiginiz icin satin alan birisi olarak cok mutlu oldum.
    Onca donanim koyup arabaya ambiyans aydinlatmama koymamaniza anlaman veremedim
    En azindan kapilarin icinde bir aydinlatma olmasini beklerdim
    Son olarak aracla ilgili hedefiniz nedir kac adet satildi ne kadar daha gelecek

• quote:

Arkadaşlar ben eski volvo sedan kullanıcısıyım. En son s60 kullanıyordum. Bu aracın dış ortamla ses izolasyonu diğer volvo araçlarımdan çok iyi. Araç teknik konularına hakim değilim ancak gördüm ki tekerlek yuvalarının( çamurluk içleri) keçemsi bir madde ile kaplı idi. Bu yoldan tekerlekten gelen sesleri izole ediyor sanırım.

Merak edenler olur diye ziebart uygulamasında neler yaptırıyorum; (Tampon ziebartçı arkadaşın ısrarıyla oldu)
    Tüm dış yüzey z-gloss 4. Seviye seramik kaplama (3 ve 4. Yıllarda bedava yenileme)
    Ön cam saydam uv film, ön Yan ve panoramik Camlar açık, arka camlar orta koyulukta filmle kaplama
    Vinil koruma
    Kaput, ön tampon ve Dış kapı kolu içleri pvc ile kaplanacak.
    Ayrıca orjinal kauçuk paspas seti aldım lakin set 4 parça. Bu araç özelinde 5. Parça yokMuş artık yurtdışından alırım.
    Bana pebble griyi öneren satış temsilcisi hanımefendiye teşekkür ediyorum.
    Maliyeti ne oldu acaba bilgi verebilir misiniz ?

• Ziebart komple 5500tl
    Paspaslar liste fiyatı neyse oydu kuruşu kuruşuna.
    Biraz araştırdım, Yarın ziebartı aratıp proguard 150 micron pvc yerine z-shield poliüretan film olarak değiştirmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakianboy -- 26 Şubat 2020; 1:18:53 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.