Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.917
Cevap
141
Favori
598.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben anlamıyorum ki bu fabrika ne yapıyor kapasite arttırsın yani nedir bu haziran temmuz falan
  • Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar dilerim. Bu kasvetli günleri en az acıyla yüzümüzün akı alnımızın pakıyla aşabiliriz umarım.

Birkaç günlük tecrübemi paylaşayım;
    Ziebart’ta işlerim uzun sürdüğünden aracı geç almak zorunda kaldım. Hatta haftabaşı poliüretan ile değişim için tekrar bırakacağım. Tüm yüzeylere z-gloss yapıldı ve tüm ön cephe kaporta koruma filmi ile kaplandı. Aracın Ses izolasyonu çok çok güzel. Bazı yorumlara cevaben tekrar ederim ki Motor sesini iyi izole edilmiş bir dizel ile mukayese etmek bile hakaret olur. Diğer benzinli premium araçlara göre de neredeyse her devirde yüz güldürücü.(120yi daha geçmedim) Motor kaynaklı Sarsılma titreme hissedilmiyor. Kabaca 10-20 km/s hızdan bir anda 50-60km/s hıza çıkarken ancak motorun çalıştığını hissedebilirsiniz. Yine 80 km/s hız ve üzerine çıkmak için gaz pedalını köklediğinizde sizleri koltuğa yapıştıracak kadar etkin bir ivmelenme hissetiriyor ki bu çok hoş. Atmosferik motorlarda olması gereken bir durum olsa gerek. Düz yolda belli bir hızda giderken bir anda şerit değiştirmek için direksiyonu kırdığınızda araç bunu sanırım kontrol altına alarak direksiyon ağırlaşır gibi oluyor. Aracı beş yetişkin bir de ufak çocuk ile test ettim. Arkada oturan üç kişi benim eski s60’ı bilen kişilerdi ve arkanın geniş olduğunu otururken rahat ettiklerini bildirdiler. Eski aracımın taban kısmı da bejdi fakat bu aracın taban keçeleri siyah, arac alırken satın aldığım orjinal kauçuk paspas seti de siyah. Toz ve çamuru daha belirgin gösteriyor. Temizlik hastaları için kötü bir haber.
    Panoramik cama da hafif koyulukta film kaplattım iyi ki de kaplatmışım. Bugün güneşli bir gün idi ve üst taraftan gelen güneş arka taraftakilere geliyordu. Kimse rahatsız olmasa da uv filtreli bir film bence şart. Panoramik tavan paravanı maalesef polyester tekstil karışımı bir malzeme. yazın Şiddetli güneş ışığını engellemeye yetmeyebilir sırf bu nedenle de film kaplatmanızı düşünün derim. Bu arada tavan camı çin’de üretilmiş, hassas bünyeleri uyarayım dedim(ön cam belçika). Bagaj oldukça geniş ve muhtemelen bir bagaj filesi ya da ayıracı alacağım. Standart gelen continental 55 yanaklı lastikler sessizlik konusunda başarılı. Kışlıklar nokia suv 4 leri önümüzdeki kış test edeceğim.
    Sürüşe etkisi konusunda bir görüşüm olmasa da daçya jantlardan kurtulup inscription jant taktırdığım için hem kendim hem de araç dünyasıyla yakından ilgilenen arkadaşlar nazarında memnuniyet hissetiğimizi söyleyebilirim. Bu araç biraz daha arazi aracı görünümünde olsa idi belki daçya jantların gideri olurdu ama sportif çizgilere sahip small suv bir araçta en hafif tabiriyle sinir bozucu.
    Navigasyon hem info ekranda hem de hız ekranında çalışıyor. Mehmet Aslantuğ’un sesine yakın bir erkek sanatçı kullanılmış ve hoşuma gitti doğrusu. Hem evde hem arabada kadın direktifi dinlemek gerici oluyormuş :)
    Yarın vakitsizlikten takdıramadığım güneş gözlüğü koruyucuyu taktıracağım ve maalesef arka kısımda el tutatacağı yerine askı aparatı takılmış.
    Ambians ışıklandırma çok hoş en yakın zamanda fotoğraf ekleyeceğim.
    S60’ta advance ses sistemi vardı ama bu harman cardon ses kalitesinde noktayı koymuş. Araca sahip olanların başbaşa kaldıklarında etkilenecekleri en önemli unsur bence ses sisteminin kalitesi olacaktır.
    Geçen gün de dediğim gibi sabit fiyat garantisi ile araç siparişi kampanyası durdurulmuş.
    Evet hayat devam ediyor umursuzca bize ne olduğuna bakmadan. Türk gençleri’nin canı da kanı da hepimizin en kıymetli emanetidir. Bu değerli emanetin hakkını bu ülkenin sorumluluk sahipleriyle birlikte hepimizin vermesi dileğiyle, Allah sonumuzu hayır etsin.

Volvo XC40 Kullanıcıları

**** forumda başka pebble gri araç alan var mı? yazarsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakianboy -- 1 Mart 2020; 18:35:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• trakianboy kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel bir yazı olmuş makale tadında okudum :)

sadece yakıt ortalamasından bahsetmemişsinizo konudada bilg alsak süper olurdu.

Umarım bizde Harman kardon olmayan ses sistemindende memnun kalırız... Çok istediğim bişeydi ama maalesef ötvsiz alınacak araçlara konmamış.

Bende pebble gri sipariş ettim, rengi nasıl beğendiniz mi? Sanki ilk fotoda örnek olarak paylaştığınız pebble gri araçla sizinkinin rengi tam aynı değil?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Güzel günlerde kullanın. “güneş gözlüğü koruyucu” ile kastınız nedir acaba? Bu araçlarda gözlük saklama yeri yok tavanda. Onun gibi bir şey mi taktıracaksınız? Eğer öyle bir şeyse nerde taktırdığınızı yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • İlk fotoda paylaşılan araçlar ithal edilmen önce temsili açıdan webden eklenmiş fotolardır. Ekrandaki değer son on kmye ait 10.8lt tüketim değeridir. Daha ayarları kurcalamadım sadece yakıt tüketim göstergesini her 10kmde bir olarak ayarlamıştım. Bu değer pendikten birinci köprüye giderken meşhur yoğun istanbul trafiğinde alındı.
    Gözlük tutucu veya gözlük saklama kutusu ekstra bir malzeme olup sürücü sol üst taraftaki el tutucu çıkarılıp oraya takılacak. Kabaca üçyüz küsür tl, yarın kısmetse volvo serviste taktıracağım. Ha bu arada araçta yere düşen gözlüğümü ezmişim kadere bak.

Tekrar iyi günlerde kullanmanız dileklerimle.

Benim aracım da pebble grey iç döşeme ise kehribar. Eşimde v40 açık renk döşeme var , ben onun kadar temiz kullanamam diye kehribarı tercih ettim umarım çok koyu kalmaz ve uyar pebble grey ile.

Film kaplamaları serviste mi yaptırdınız? Maliyeti ne oldu eklentilerinizin?
    Tşk

• quote:

Orijinalden alıntı: trakianboy

Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar dilerim. Bu kasvetli günleri en az acıyla yüzümüzün akı alnımızın pakıyla aşabiliriz umarım.

Birkaç günlük tecrübemi paylaşayım;
    Ziebart’ta işlerim uzun sürdüğünden aracı geç almak zorunda kaldım. Hatta haftabaşı poliüretan ile değişim için tekrar bırakacağım. Tüm yüzeylere z-gloss yapıldı ve tüm ön cephe kaporta koruma filmi ile kaplandı. Aracın Ses izolasyonu çok çok güzel. Bazı yorumlara cevaben tekrar ederim ki Motor sesini iyi izole edilmiş bir dizel ile mukayese etmek bile hakaret olur. Diğer benzinli premium araçlara göre de neredeyse her devirde yüz güldürücü.(120yi daha geçmedim) Motor kaynaklı Sarsılma titreme hissedilmiyor. Kabaca 10-20 km/s hızdan bir anda 50-60km/s hıza çıkarken ancak motorun çalıştığını hissedebilirsiniz. Yine 80 km/s hız ve üzerine çıkmak için gaz pedalını köklediğinizde sizleri koltuğa yapıştıracak kadar etkin bir ivmelenme hissetiriyor ki bu çok hoş. Atmosferik motorlarda olması gereken bir durum olsa gerek. Düz yolda belli bir hızda giderken bir anda şerit değiştirmek için direksiyonu kırdığınızda araç bunu sanırım kontrol altına alarak direksiyon ağırlaşır gibi oluyor. Aracı beş yetişkin bir de ufak çocuk ile test ettim. Arkada oturan üç kişi benim eski s60’ı bilen kişilerdi ve arkanın geniş olduğunu otururken rahat ettiklerini bildirdiler. Eski aracımın taban kısmı da bejdi fakat bu aracın taban keçeleri siyah, arac alırken satın aldığım orjinal kauçuk paspas seti de siyah. Toz ve çamuru daha belirgin gösteriyor. Temizlik hastaları için kötü bir haber.
    Panoramik cama da hafif koyulukta film kaplattım iyi ki de kaplatmışım. Bugün güneşli bir gün idi ve üst taraftan gelen güneş arka taraftakilere geliyordu. Kimse rahatsız olmasa da uv filtreli bir film bence şart. Panoramik tavan paravanı maalesef polyester tekstil karışımı bir malzeme. yazın Şiddetli güneş ışığını engellemeye yetmeyebilir sırf bu nedenle de film kaplatmanızı düşünün derim. Bu arada tavan camı çin’de üretilmiş, hassas bünyeleri uyarayım dedim(ön cam belçika). Bagaj oldukça geniş ve muhtemelen bir bagaj filesi ya da ayıracı alacağım. Standart gelen continental 55 yanaklı lastikler sessizlik konusunda başarılı. Kışlıklar nokia suv 4 leri önümüzdeki kış test edeceğim.
    Sürüşe etkisi konusunda bir görüşüm olmasa da daçya jantlardan kurtulup inscription jant taktırdığım için hem kendim hem de araç dünyasıyla yakından ilgilenen arkadaşlar nazarında memnuniyet hissetiğimizi söyleyebilirim. Bu araç biraz daha arazi aracı görünümünde olsa idi belki daçya jantların gideri olurdu ama sportif çizgilere sahip small suv bir araçta en hafif tabiriyle sinir bozucu.
    Navigasyon hem info ekranda hem de hız ekranında çalışıyor. Mehmet Aslantuğ’un sesine yakın bir erkek sanatçı kullanılmış ve hoşuma gitti doğrusu. Hem evde hem arabada kadın direktifi dinlemek gerici oluyormuş :)
    Yarın vakitsizlikten takdıramadığım güneş gözlüğü koruyucuyu taktıracağım ve maalesef arka kısımda el tutatacağı yerine askı aparatı takılmış.
    Ambians ışıklandırma çok hoş en yakın zamanda fotoğraf ekleyeceğim.
    S60’ta advance ses sistemi vardı ama bu harman cardon ses kalitesinde noktayı koymuş. Araca sahip olanların başbaşa kaldıklarında etkilenecekleri en önemli unsur bence ses sisteminin kalitesi olacaktır.
    Geçen gün de dediğim gibi sabit fiyat garantisi ile araç siparişi kampanyası durdurulmuş.
    Evet hayat devam ediyor umursuzca bize ne olduğuna bakmadan. Türk gençleri’nin canı da kanı da hepimizin en kıymetli emanetidir. Bu değerli emanetin hakkını bu ülkenin sorumluluk sahipleriyle birlikte hepimizin vermesi dileğiyle, Allah sonumuzu hayır etsin.

**** forumda başka pebble gri araç alan var mı? yazarsa çok sevinirim.
    Öncelikle tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler ve de aracınızı güle güle kullanınız, nazar değmesin, yeni jantları ile çok şık görünüyor gerçekten.

Her ne kadar aynı model olmasa da ben de bu ay sonu sipariş aracımı (XC60) bekliyorum, bu anlamda özellikle araca Ziebart'ta yaptırdığınız uygulamalarla ilgili deneyimleriniz benim için çok yol gösterici olacak.

Örneğin cam filmi çok önemli, biz test sürüşüne çıktığımızda eşim ve kızım fazla ışıktan çok rahatsız oldular, neredeyse verilmiş siparişi iptal ettireceklerdi bana, film falan yaptıracaz deyip zor geçiştirdim :)

Bu anlamda siz tavana hafif koyulukta cam filmi geçmişsiniz, nasıl yeterli mi sizce yoksa bizim İzmir'in güneşi de dikkate alındığında orta koyuluk daha mı iyi olur ? Yan arka camlar, en arka kelebek camlar, cam tavan ve arka cama orta koyuluk mu yaptırsam diye düşünüyorum.

Bunun dışında tampona yaptırdığınız uygulama nedir, ön cephe kaporta koruma filmi ile kaplandı derken pvc mi kaplanıyor ? Poliüretenla değiştireceğim dediğiniz bu film mi ?

Ayrıca dikkat etmemiz gereken başka bi şeyler var mı koruma meseleleri ile ilgili ?
    Şimdiden çok teşekkürler

• Zirbart gunesli sahipleri cok yakin arkadaslarim
    Yillardir zieabart disinda filim yaptirmadim ben
    Yeni aracima da orada filim yaptirdim sonuc mukemmel
    Cam tavan icin ziebart dan filim tavsiye etmem
    llumar air 80 O konuda en iyisidir
    Seramik kaplama basli basina para tuzagidir sakin 1 kurus bile vermeyin onun yerine araci komple kaplatin en iyi ve etkili koruma odur
    Volvo XC40 Kullanıcıları
    Volvo XC40 Kullanıcıları
    Volvo XC40 Kullanıcıları

• OzgurAkcay O kullanıcısına yanıt
    Film kaplama ile ilgili tüm sorulara atfen;
    Son 15 yıldır aldığım bütün araçlar ziebart’ın elinden geçer. İşlerim gereği her zaman aynı serviste yaptırma şansım olmadı. Aslında bir hafta geçtikten sonra sonuçları paylaşacaktım şimdilik sadece hangi uygulamaları yaptırdım, niye yaptırdım ve ne kadara maloldu anlatayım:
    Güncel boya koruma z-gloss olduğundan diamond gloss yerine bunu tercih ettim( 2 ve 4 katmanlı var dediler ben 4. olanından istedim)
    Sadece kaputa film çektirecektim ziebart yetkilisi ile yapılan pazarlıklar sonucu kaput, çamurluk ve tampona 150 micron pro guard pvc yapıldı. Ancak yarın bunu poliüretanla değiştireceğim. Film tabakası üzerine de z-gloss yapıyorlar bilginize. Ön cama şeffaf termal uv film yapıldı(maliyetli bir film). Yazın kollarım ve ön konsol yanmasın diye.(polis kontrolü için özellikle şeffaf istedim)
    Şöför ve ön yolcu camı %25 koyulukta film( yine polis kontrolü için hafif koyulukta sınırılı tuttum)
    Arka camlar komple %50 koyuluk.
    Panoramik cam gökyüzünü görmeyi çok da boğmasın diye %25 koyulukta seçtim. Ancak güneş paneli tekstil olduğundan ekvatora yakın yerlerde daha kalın film kullanılmasını öneririm. Şöyle diyeyim eğer ki izmir’de yaşasaydım en az orta koyulukta film yaptırırdım manzarayı göz ardı edip. Elbette max uv koruyuculuk ön cama yaptırdığım şeffaf filmde mevcut. Sadece uv koruma için o da tercih edilebilir ama ışık engellenmemiş olur. Ayrıca belki film yaptırmasaydım tekstil malzemede ilerde solma sararma olabilir diye düşündüm belki bilemiyorum yanlış yönlendirme olmasın.
    İç kısıma vinil koruma vs. Yapıldı standart işlemler.
    Toplam 6.5 bin tl tuttu. Komple poliüretan 10-12 bin tl tutuyormuş. Araçla ilgili teknik konular yerine film kaplama işlerine odaklanılmaması için sorularınız olursa pm ile haberleşebiliriz.
    Lütfen sadece markaya güvenmeyin yaptıracağınız yeri önce gözünüz kessin ve mümkünse deneyimlediğiniz ya da dostlarınızdan referanslı yerleri tercih edin. Acele etmeyin.

• Bu film kaplama işinde çok ince eleyip sık dokumak lazım. Kendi kullandığım aracı sözde Mercedes yetkili servisinde araba daha 2 günlükken komple film kaplattım. 2 gün sonra benzin kapağının içinde bir tuhaflık farkettim. Birde baktım film kaplarken benzin deposunun kapağının dişlerini kırmışlar, silikonla yapıştırmışlar. Çıldırdım, adamlar önce inkar ettiler kem küm ettiler sonra suçu bir işçilerine atıp kabul ettiler. Depo kapağı değişti,ama rengi hala tam arabanın rengi gibi değil. Aklıma geldikçe sinirleniyorum. O nedenle önce aracınıza zarar vermeyecek birine yaptırmanız lazım. Ziebartta yaptırmadığıma çok pişman oldum. Hatta tamponlarıda kaplamak istedim oraya olmaz kötü durur deyip vazgeçirdilrr. Şimdi tamponumda birsürü taş izi var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zirbart günesli durmus usta filim konusunda bu piyasanin en iyi ustasidir ben kendisine kefilim
    Ben araci alirken arka cam karartilmis araba vardi almadim 15 gun gec aldim aracimi bu yuzden cam filimi hassas konudur
    Llumar ve ziebart disinda yaptirmayin pisman olursunuz
    Filimde en onemli etken ustadir
    Uzun sure araca binmek isteyen varsa ozellikle otv muafiyetli alan arkadaslar komple kaplayin araci seffaf
    Seramik kaplama tuzagina sakin dusmeyin
    Boyayi en iyi filim korur

• Günaydın gözlük koruyucu taktırmaya gelmiştim. Yeni gelen ve ambalajları açılan bir araca denk geldim.
    Bakalım forumdan bir arkadaşın mı?
    Volvo XC40 Kullanıcıları

Volvo XC40 KullanıcılarıVolvo XC40 Kullanıcıları

Elinize sağlık, bu gibi tecrübeleri gördüğümde hele ki sizin gibi detaylı yazılmışsa inanın çayımı alıp uzun uzun okumak çok keyif veriyor.
    Bahsettiğiniz gibi, bu vesileyle şehitlerimize rahmet diliyorum.
  • Volvo XC40 Kullanıcıları

Haritası beklediğimden dandikmiş sanki BU aracı sırf bunun için alıyorum. Digital gösterge ekranına navigasyon haritasının yansıtılması için. Başka markalarda Audi falan çok daha güzel gerçi ama tabii onlara güç yetmiyor. Bu digital göstergede farklı seceçenekler var mı ? Göstergeleri daha küçük yapıp haritayı büyütmek vs. gibi
    Yoksa göstergeler sabit, ortada bir ekran var . Ona ister bilgisayar verilerini ister haritayı mı yansıtabiliyoruz. .
    Sahi bu gösterge ful digital mi ?

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Audi bu isi cok daha iyi yapiyor
    Harita ve ekran bende ufak bir hayal kirikligi yapti

Öncelikle başımız sağ olsun...zor günlerden geçiyor ülkemiz..şehitlerimize ALLAHdan rahmet arkada kalanlara sabir niyaz ediyorum..

Makale tadında okudum gercekten..bu gunes gözlüğü aparatı ile gece aydınlatmasının fotoğraflarını yüklemenizi sabırsızlıkla bekliyorum..

Dacia janti konusunda tr genel muduru sn sözen bir degisiklik yapabileceğini söylemişti yeni gelecek araclarda umarim yapar..18 inc daha guzel jantlar var..onlarda belki fiyat aynidir 18 inc oldugu için..
    Volvo XC40 Kullanıcıları
    Resimde ekledigim jantin 18 inc modeli var mesela..fiyat farki olusmadan bu jant ile bize suan verilen jant degistirilebilir gibi geliyor bana fabrikada..

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Volvodan beklentim buydu ya

Volvo XC40 Kullanıcıları

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Volvodan beklentim buydu ya

Benim de söylediğim bu işte. Uydu haritası olmasa da en azından biraz daha ayrıntılı 3D bir harita olsaydı keşke ve göstergelerin böyle köşelerde küçültülebilmesi mümkün olsaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Benim de söylediğim bu işte. Uydu haritası olmasa da en azından biraz daha ayrıntılı 3D bir harita olsaydı keşke ve göstergelerin böyle köşelerde küçültülebilmesi mümkün olsaydı.

Alıntıları Göster
    araç menüsüne tam hakim değilim varmı yokmu dediiğiniz tam bilmiyorum
  • AlperDönmez A kullanıcısına yanıt
    Ben 19 inch black diamond çift ispitli jant + dış tasarım paketi ( krom çıtalar ön arka yan ve egzos ) 22.000 TL 'ye ilave ettirdim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.