arkadaşlar araçla haberleşmeye sağlayan(uzaktan kapı açma klima kontrolü şarj takip etme gibi)ios ta bir uygulama mevcutmu? |
Volvo XC40 Kullanıcıları (319. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Var ama TR de çalışmıyor maalesef.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
:(
-
Kvkk gereği diye simcard olayına onay vermiyorlarmış.Tesla da verdiler mesela
Küçük bir deneyim notu aktarayım;
Tam 6 gün boyunca parkta bıraktığım aracı aynı şekilde %83 batarya ile geri aldım.
Demek ki tüketim hiç olmamış.
Tesla'lar Turkcell sim kartı ile geliyor , araçla bu metot ile haberleşiyor sistem.
Bu sebepten dolayı Tesla'larda BTK yasa sorunu oluşmuyor. Ayrıca Türkiye'de server bulunduruyor da olabilirler net bilgim yok fakat Tesla çözümü bulmuş, büyük bir devlet sırrı da değil.
Volvo,Mercedes,BMW gibi üreticiler bu sorunu umursamadığı için '' işinize gelirse '' metodu ile çözüm bulmadıkları için alt yapısı hali hazırda bulunan sistemi uzaktan kontrol edemiyoruz.
Yıllardır BTK'yı eleştirdik, halen eleştiriyoruz fakat eleştirmekle sorun çözülmedi. Tesla gibi çözüm bulmak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU -- 18 Temmuz 2023; 7:57:12 > -
Herkese merhaba,
320i G20(2020 model) aracımdan vazgeçerek xc40 p6 arac'a yazılmış bulunmaktayım. araç teslimi için ne kadar bekleriz. sizlerin öngörüsü ya da duyumunuz var mı?
-
Hayırlı olsun,güzel seçim asla pişman olmazsınız.
Benim tahminim ortalama 7-10 ay arası beklersiniz.
Geçen yıl Temmuz ayında talep oluşturduğum Volvo XC40 P6 sıramın geldiği, istersem alabileceğime dair telefon edildi. Tesla Model Y LR aldığım için kabul etmedim. Bu arada gelen araçların brüt 69 kw batarya kapasite ve ısı pompasız olarak geldiği belirtildi. Halbuki yurt dışında brüt 82 kw batarya kapasite ve ısı pompası mevcut olanları satışta. Fiyatını sordum 2.100.000 dediler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MY24 lerde 82Kw batarya var ama TR ye ne zaman gelir bilinmez.
s60 araç için 1,5 ay bekledim bir arkadaşım da xc60 için 2 ay bekledi şimdiden hayırlı olsun. G20 den XC40 a geçişin sebebi nedir merak ettim suv araç almak mı volvo ya geçmek mi
-
Ben nezaman yetkili bayiye gitsem hep S yada XC nin büyükleri oluyor.Fiyat bakımından daha yukarda oldukları için daha az tercih nedeniyle sıranında daha hızlı geldiğini düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDeltaSierra -- 21 Temmuz 2023; 12:56:36 > -
Tek kelime ile yakıt. Başka bir sebebi yok. G20 güncel yakıt fiyatıyla km 'de 3.1tl yakıyor.
Babam'da xc60 mevcut. Volvo'nun kalitesine güveniyorum.
-
Söyle bir görsel karşıma çıktı bugün.
-
aynen benim hesaplarımda bu yönde. benim arac 100km'de 310tl yakıyor
-
çok haklısınız, elektrikliye geçişi epey hızlandıracak akaryakıt masrafları…
-
Altyapı herşeyden önemli,özellikle evde şarj konusunu halledebilirsek çok mantıklı olacak.
Tabiki uzun yol için DC istasyonlarında artması gerekli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X