Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (341. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.865
Cevap
137
Favori
588.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün ben de yurtdışında bakım yaptırdım 420 Avro yaklaşık 15.000 TL tuttu (T2, 2023 model ilk bakımı). Küçük bir şok geçirdim. Aynı durum burada da var, eski kasa dizel XC60 bakımı yarı yarıya daha ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcsm -- 29 Temmuz 2024; 16:14:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2021 model araçların üzerinde hangi marka fren balatası var, bilgisi olan var mı?

Bir de Bosch veya Delphi taktırıp ses veya diğer performans bakımından test eden olduysa izlenimlerini paylaşabilir mi?

• Arkadaşlar, her yıllık bakımda balatalar değişiyor benim. 2021 T3 araç Senede 18-19 bin km yapıyorum ama çoğu İstanbul trafiğinde, normal mi bu ?

• turphan T kullanıcısına yanıt

bilemedim.

benim 2020 50 binde .. önler daha değişmedi. muhtemelen bu ay içindeki bakımda değişecek .

ama geçen yaz arkada hem balata hem disk değişti. balata bitmiş farketmemişiz diski de bozmuş.

• Evet, bu sefer ön arka balatam değişti. Silecekte problem var dendi, onu da değişin dedim. Nihayetinde standart 3. yıl kontrol ( hava, yakıt, yağ filtresi, yağ değişimi, deri bakımı vs ) , 58.000 km de olan araç için Altunizade Volcar'da 45.500 tl ödedim. Yetkili servis maceramın sonuna, en azında bu lokasyonda geldim. Neden bu kadar sık balata değişimi oluyor soruma ; yumuşak balata ve aracın güvenlik protokolleri sebep olarak söylendi. Tamam eskiden 55.000 km değişen balataları beklemiyorum ama 15.000 km'de bir değişmesi de kafama yatmıyor. Yediğim kazıkla bir iki gün somurturum artık

45500 TL çokmuş.

3. yıl bakımında buji ve fren hidrolik değişimi var ekstra sanıyorum ama bu kadar fark olmamalı.

Silecekleri burada yazışmıştık. Kendimiz BOSCH alıp değiştirdik biz. Şu an ön arka takım 1000 TL altındadır sanırım.

Sanayi de pek ucuz değil. servis hiç olmazsa fatura veriyor. Servisin 45 dediğine sanayi 41-42 diyor. Servis %20 kdv ödüyor sanayi onu ödemiyor. Bakarsan servis daha ucuz aslında.

Balataların erken bitmesi konusunda bence aracın auto holdu geç bırakması, ilk kalkışta el freninin de aynı şekilde davranması, araç gitmeye zorlarken el freninin ısrarla tutması ve son olarak çarpışma önleyicinin hassas modda çok hassas davranması ciddi etken. Bazen yol kenarında park eden araçlara bile fren yapıyor, böyle böyle balatalar çabucak bitiyor. Volvo ile kötü anılarım vardı yine volvodan devam ettim, yıllardır devam eden çoğu yazılım kökenli sorunlar olduğu gibi devam ediyor. 2012 model XC60 aracımda ne yaşıyorsam 2023 model XC40’ta aynı sorunlar var. Yürüyen aksam sorunları yaşıyordum aynı şekilde devam ediyor, Bluetooth sorunları yaşıyordum birebir devam ediyor. Daha önce yazılmıştı bunlar ama hiç çözülemeyen basit sorunlar olarak kalmaları Volvo’nun çok amatörce yönetildiğini gösteriyor. Aracımın ilk bakımı yapıldı örneğin, ön takımdan inanılmaz gacırtılar geliyordu 2-3 aydır, frenler ötüyordu, araç ara ara ışıklarda durmaya yakın tekliyor gibi silkeliyordu, Bluetooth çok uzun zamandır direkt bağlanmıyor, direksiyondan metal sürtme sesi geliyordu, hepsini söylememe rağmen hiçbirine bakmadılar. İlk fırsatta satmayı düşünüyorum, yeni xc60’larda durum ne bilmiyorum ama Volvo’nun dar model skalasına rağmen xc40 tarafıyla çok ilgilenmediğini düşünüyorum, en azından yazılım konusunda dikkatleri başka yönde (elektrikli ve Google altyapılı araçlarda) diyebilirim.

• Volvo nun uzaktan erişim politikası ile ilgili bir gelişme var mı? Sanki XC40 larda en son 2023 T2 ve daha yenilere destek vardı. Eskilere halen daha ulaşım yok mu?

• brkcsm B kullanıcısına yanıt

Çok haklısınız. Benim ilk Volvo aracım ama biraz para biriktirdiğim zaman son Volvo'm olacak inşallah. Şu saçma " on call" olayı bile aşırı sinir bozucu

• Kickboxer61 K kullanıcısına yanıt

Merhaba, araçta donanımsal olarak bir sorun yok. Yurt dışına çıktığımda uygulamayı kullanabiliyorum. Aracı uzaktan başlatabiliyor ve kilitleyip açabiliyorum. Sorun erişim kısıtlamasıyla ilgili muhtemelen ama Volvo da bu problemi çözmek için zaman/para harcamak istemiyor muhtemelen.

On call aktif olduktan sonra 2 sene boyunca ücretsiz kullanılabiliyor.

• Volvo XC40 P8 Single ER ile yaptığımız uzun yol videosu.

Erol Yılmazyoutube
    Elektrikli Volvo XC40 (EX40) ile Bodrum-İstanbul Uzun Yol
    https://www.youtube.com/watch?si=Nhg_vNj0X-ds_MfR&v=S3IigFHNwdw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corylus -- 12 Ağustos 2024; 9:58:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bugün 2023 model xc40 p6 ile aranızda katıldım. Uzaktan erişimle ilgili kafamda bazı sorular var. Buradaki arkadaşlar uzaktan erişilemiyor vs demişler ancak ben araca uzaktan erişebiliyorum. Şarj durumunu, iklim kontrollerini ve kapı kilitlerini açıp kapatabiliyorum. Acaba uzaktan erişimden kastınız bunlar değil mi? Ayrıca kafamda olan bir soru da bu araca ben nasıl erişebiliyorum wifi ye bağlamadım kendi içerisinde e-sim var sanırım bu e-sim ile ilgili bilgi almak istiyorum deneyimli arkadaşlardan. Aracı satın aldığım adam malesef bu gibi özellikleri olduğunu bile bilmiyormuş araçta.

• razumuhin kullanıcısına yanıt

2023 modelden itibaren iCup sistemli araçlarda (yani sizinki) uzaktan erişim açıldı.

Benzinli yani T2 motorlularda hala açık değil.

Ben volvoya değil bizi yönetenlere kızgınım. Arabada modem var ve hala anlamadığım sebeplerle kullanamıyorum. Güvenlik sebebiyse arabama uzaktan erişmemin ne gibi bir güvenlik açığı olabilir zaten aynı açık telefonda var.Volvo uzaktan erişimle arabayı ele geçirip saraya intihar saldırısı mı düzenleyecek? Nasıl bir açıktan korkuyorlar anlamıyorum. Para ise vergi ise verelim. Yok... ve hala bu yasağı savunan kullanıcılar da var bu DHde.

• Ön balataları değiştirdim.

ICER marka (ispanya malı) taktılar. Hala ötüyor frenler. çok pişmanım bu marka kullanan yere gittiğime. Üstelik de çok kazık. Çin malı değil AB üretimi diye 3250 TL+750 TL işçilik ödedim.

Hala ötüyor hala ötüuyor frenler.

www.icerbrakes.com
    Icerbrakes > Catalogue
    https://www.icerbrakes.com/en/Catalogue
  • actil A kullanıcısına yanıt

Bosch serviste Delphi önerip taktılar, çok memnunum, ötme vs yok

Adaptif cruise, auto pilot ve auto hold arka frenleri kullanıyor ve erken bitmesine neden oluyor.

Benim araç 58 binde 2020 T3, Ankara trafiğinde önler bir, arkalar iki defa değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SGA -- 28 Ağustos 2024; 14:31:33 >
  • Merhaba arkadaşlar, bende bugün 2021 Model XC-40 T3 benzinli aracım için 30.000 km bakımı yaptırdım. Bakım, Ankara Arkas'ta yapildi. Her zamankinden farklı olarak bujiler ve fren hidroliği değişti. Ayrıca ilave olarak bir de
    Katalitik konvertör temizliği yapıldı. Tüm işlemler Toplam 22.500 tl tuttu. Üstelik de aracın içi ve dışı kirli ve temizlenmemis bir şekilde teslim ettiler. İşim gücüm oldugundan çok fazla üstüne gitmedim ama diyeceklerimi de söylemeden ayrılmadım servisten. İlave olarak Arka balatalari da değişmek istediler fakat ben talep edilen yüksek rakam sebebiyle reddettim. Gerekirse daha uygun fiyat veren bir yerde acilen değiştireceğim. Farklı servislerden fiyat almadan lütfen bakım yaptirmayin. Aracı satarken çok ilgililerdi fakat bakımda aynı ilgiyi goremiyoruz. Bu konuda Fikirleri olan varsa lütfen beni etiketleyin aşağıya yorum bıraksın. Kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puma78 -- 29 Ağustos 2024; 23:28:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: razumuhin

Bende bugün 2023 model xc40 p6 ile aranızda katıldım. Uzaktan erişimle ilgili kafamda bazı sorular var. Buradaki arkadaşlar uzaktan erişilemiyor vs demişler ancak ben araca uzaktan erişebiliyorum. Şarj durumunu, iklim kontrollerini ve kapı kilitlerini açıp kapatabiliyorum. Acaba uzaktan erişimden kastınız bunlar değil mi? Ayrıca kafamda olan bir soru da bu araca ben nasıl erişebiliyorum wifi ye bağlamadım kendi içerisinde e-sim var sanırım bu e-sim ile ilgili bilgi almak istiyorum deneyimli arkadaşlardan. Aracı satın aldığım adam malesef bu gibi özellikleri olduğunu bile bilmiyormuş araçta.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
    Aynı aracı kullanan birisi olarak ikinci eldeki durumunu merak ettim. Mahsuru yoksa km ve fiyat bilgisi paylaşabilir misiniz? İkinci ellerinin çok durgun olduğu söyleniyor.

• puma78 P kullanıcısına yanıt

Arka balatayı ihmal etmeyin. EPB ve auto hold nedeniyle arka balata erken bitiyor ve hemen diski yemeye başlıyor. benim gibi ihmal ederseniz, balata yanında disk masrafı da çıkıyor.

• x-rayted kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

• 
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.