Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (343. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.865
Cevap
137
Favori
588.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

cevabınız için teşekkür ediyorum. sorularımın net cevabı oldu. var olun.

• Merhaba ben de XC 40 alma arifesindeyim..arabayı dışarda gördüm çok begendim.. iç kısmını inceleyemedim şu an için bayiilerde yok..Araç kullanıcıları artı ve eksi yönleri konusunda bilgi verirlerse çok sevinirim…
  • Herkese selamlar, aşağıda linkini bırakacağım güncelleme haberi ile ilgili yorumlarınızı merak ediyorum.

https://www.log.com.tr/volvo-ex30-ex90-ve-yeni-xc90daki-yeni-isletim-sistemini-eski-araclarina-da-getirecek/amp/

MY2021 T3 kullanıcısı olarak (eski işletim sistemi, Sensus navigasyon) bu güncelleme araca yapılır mı (ki yanlış hatırlamıyorsam daha önce bu tarz bir yazılım güncellemesi için ekstra donanım gerektiğinden bahsedilmişti) yoksa söz konusu model yılında Android tabanlı (o yıllarda araçlarda Android tabanlı sistem var mıydı tam bilmiyorum) sistemler için mi geçerli sadece?

Teşekkürler

• Bortezomib B kullanıcısına yanıt

Sensuslu araçlarımızda OTA firmware güncellemesi olmuyor bildigim kadarıyla. Bize anca serviste FW güncellemesu yapılabilir. Volvo TR de sağlam fiyat çeker diye düşünüyorum. Ama bizim donanım kaldırmaz bence bu iş pek mümkün değil diye de düşünüyorum (EDIT: haberde diyor ki 2020 sonrası tüm araçlara gelecek. Android tabanlı araçlara OTA gelecek diyor. Bize serviste yapılacak demek ki)

Olursa ben parası neyse verir yaptırmak isterim.

Bu arada harita güncellemesi 26 Eylül yazıyor. 7 Ekim oldu hala güncelleme gelmedi. Iyice boşladılar. Koca FW güncellemesini nasıl yapacaklar çok merak ediyorum.

Son edit: yok bu bizle alakalı değil. Sadece Google infotainment sistemli araçlara.

Yalnız 2020 ve 2021 de Google infotainment sistemli araç var mıydı emin degilim. 2022de başladı diye hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 6 Ekim 2024; 20:47:1 >
  • x-rayted kullanıcısına yanıt

Teşekkürler 🙏

• Merhaba,

Keşke Volvo 2020 sonrasında ürettiği tüm araçlara bu özelliği getirebilecek olsa. Benim okuduğum haberde 2020'den sonra üretilmiş android tabanlı araçlar sürücünün dikkatini daha az dağıtması için yeni üretilen EX30, EX40 ve EX90'daki gibi yeni arayüze sahip olacaklar diyor. Sensus infotainment (bilgi&eğlence) sistemi için bir güncelleme yapılacak yazmıyor.

Haber Kaynağı: https://insideevs.com/news/732921/over-2-million-volvos-software-update-hmi

Saygılarımla.

• Arkadaşlar herkese selamlar,

Benim de ufak bir sorum olacak.

Son 1-2 haftadır araç çalışırken 2 kere motordan çatır çutur diye bir ses geldi.

İlk olduğunda motora bir canlı sıkışmış sandım hemen kapattım aracı, kaputu açtım, bir şey yoktu.

Sonra marşa bastım, normal çalıştı ve aracı kullandım.

Bu sabah da hava 18 derecelerdeydi, aracı çalıştırırken yine çatır çutur bir ses geldi, ancak hemen geçti, araç normal cold start yapmaya devam etti, sorunsuzca da kullandım.

Daha önce başına gelen oldu mu acaba?

• Herkese selam
    XC40 T3 kullanıcısıyım, EX40 a geçsem mi diye düşünüyorum. Özellikle bu tarz geçiş yapan arkadaşlar acaba memnun mu? Elektrikli konusunda çok çekincem yok aslında kullanım performans vergi ve bakım masrafları hususunda. Ama Volvo nun bile saf elektrikli konusundaki politikasını gözden geçirmesi uzun dönemde aracın değeri noktasında beni düşündürüyor. Elektrikli için erken olabilir mi acaba?
    Bir de kullanan arkadaşlar, kullanıma bağlı değişmekle birlikte şehir içi ve dışı gerçek menziliniz nedir? 185 kw halka açık DC hızlı şarj ile ne kadara dolduruluyor acaba? Tüm şirketlere ait şarj noktalarını gösteren randevu alınabilecek kullandığınız uygulamalar/programlar var mıdır?
    İlgilenen cevap veren arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim
  • Ben XC40 I tutuyorum, yanına da Tesla Y SR alıyorum. Parasını falan ödedim. Aksilik olmazsa ay başı teslim.
    Voltla ve Lixhium diye konumunuza göre tüm şarj noktalarını gösteren uygulamalar var. Ancak oradan rezervasyon yapmıyorsunuz bildiğim kadariyla. Birine karar verip onun uygulamasini indirmelisiniz. .
  • Bortezomib B kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım. T2’den elektriğe geçmeyi planlıyorum. Hatta bugün EX40 single motor test sürüşü yaptım. Motor/batarya hariç bildiğimiz bir araç, sıfır ya da ikinci el arasında kaldım ama isimlendirme ve menzil farklılıkları çok kafamı karıştırdı. Elektrikli araç tecrübem olmadığı için çok gaza yüklenmedim ama single motor beklediğim kadar atik değildi ya da beklentim çok yüksekti bilmiyorum ama ivmelenmesi çok pürüzsüzdü, şanzımanın gücü ne kadar törpülediğini hissettim. Şarj, menzil ve yıllar arasında farklılıklar için bilgilendirmeye açığım ben de.
  • Merhabalar Arkadaşlar,

Bozuk yolda bagajdan gelen çıtırtı sesini nasıl önlediniz? (XC40 T4).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aether -- 17 Ekim 2024; 14:50:29 >
  • Aether kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Aynı sorun bende de var. Bozuk yolda veya köprü birleşim yerleri gibi hafif çıkıntılı yerlerden geçerken arka taraftan çıt gibi sesler geliyor ve yüksek sesli müzik dinlemiyorsanız kolayca duyulabiliyor.

Ankara Arkas servisine bu şikayetle gittiğimde test sürüşü yaptılar ve ses duymadıklarını söylediler. Önlem olarak bagaj kapağında bulunan reflektör kapağına işlem uyguladık dediler ama bir fark göremedim, sorun devam ediyor hala.

• x-rayted kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157924531

Baştan beri kullandığım, spor-havuz-plaj adı neyse anahtarın pili, 4.yılın sonunda nihayet bugün bitti. İnternette izlemiştim nasıl değiştirdiklerini, Dremel testeresi ile açtım, 2032 pili varmış, amatör lehim dokunuşları ile değiştirdim :)

Su geçirmez özelliği kayboldu ama olsun seviyorum bu küçük anahtarı.

Volvo XC40 Kullanıcıları

• Herkese selam
    2021 T3 için 19 inç inscription jantta kullanılmak üzere lastik marka ve model deneyim ve önerilerizi paylaşırsanız sevinirim
  • 25bin kmdir p8 kullanıyorum

performans tatmin edici. ekonomisi berbat

kalite olarak Volvo'ya yakışmayan pek çok noktası var...

• DXM06 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, memnun olmadığınız noktalar neler? Şu an 2023 model T2 kullanıyorum, elektrikli XC40’a geçmek istiyorum, hatta aracımı sattım sayılır, menzil açısından soru işaretlerim vardı, tatmin edici bir şey bulamadım. Problemimiz menzil ise vazgeçeceğim.
  • 2023 model Volvo xc40 p6 single motor kullanıcısıyım. almayı düşünenler için kısa bir bilgilendirme yazmış olayım.

istanbulda şehir içinde hiçbir şekilde menzil sıkıntısı yaşamıyorum. 17 ayda 26.000km yaptım. ilk defa bu kadar kısa sürede bu kadar km yaptım. sebebi tabi ki "oraya uçakla, trenle gideceğimize arabayla gideriz daha ekonomik olur" mantığı :))

uzun yolda deli gibi hız yapan birisi değilim ama ortalama 120-130 km hızla gitsem bile arabanın bagajı dolu ve klima açık olduğunda yaklaşık maksimum menzilimiz 280-290 km arasında oluyor. şarj istasyonu konusunda hiç sıkıntı yaşamıyoruz. bunda eşimin çok iyi bi co-pilot olmasının da payı var, hakkını teslim etmem lazım. uygulamalardan randevu alma, en yakın istasyonu söyleme konularında çok yardımcı oluyor. ama bunlarla hiç uğraşmayayım derseniz araçtaki dahili Google haritalarda gideceğiniz yeri yazınca size şarj istasyonu planlamasını da yapıyor.

edit (ek bilgi) : aracın dahili interneti sayesinde haritalarda istediğiniz bölgeyi seçip indirebiliyorsunuz. böylece yurtdışına çıktığınızda offline harita kullanımını yapabiliyorsunuz. çok işe yarıyor.

volvo'nun premium konumlanması ve servis şikayetlerini çok okuyorum her yerde. ama maalesef bu bizi aşan bir konu. çünkü dünyanın en premium markası bile olsanız servisi ve orada çalışan elemanların kalitesini, iş ahlakını vs kontrol edemezseniz tüketicinin gözünce Tofaş kadar değeriniz olmaz.

aracın malzeme kalitesi konusunda olumsuz bir şey söyleyemem. son aracım Peugeot 3008'di, ondan sonra gayet memnunum haliyle.

volvo'nun Volvo car prime uygulaması ile kullanıcılarına sunduğu bir çok hediye, avantaj vs de (ücretsiz ispark, Boyner çeki, apple Google play kredisi vs..) oluyor. onlardan da memnunum.

@brkcsm @Anilatay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluerdem -- 11 Aralık 2024; 17:27:26 >

• bluerdem kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Yorum için teşekkürler. Geçen süre içinde p6 araç aldım 1 aydır kullanıyorum. Aynı zamanda mini countryman e de kullanıyorum. Volvo kesinlikle daha konforlu miniye kıyasla.

Araç için yorumum:

Isı pompası olmaması en büyük dezavantaj. O olsa p8 e gerek yok.

Google uygulamaları imkanı çok kullanışlı.

Uzaktan yönetme şansı güzel opsiyon klima çalıştırma çok faydalı bir şey.

Aracın ikinci handikapı menzili. Bunun da büyük kaynağı ısı pompası ve araç ağırlığı. Araç ağırlığına yapabilecek birşey yok malesef.

Uzun yol için Antalya ankara arasını 3 tane 20 dk lık şarj ile geldim ama 2 şarj ile de gelebilirsin bu benim garanti tercihim. Şehir içi de ankara soğuğunda %20-90 arası kullanımda 170-200 km yol yapılabilir.

Sonuç : imkan varsa ve fiyat farkı yoksa p8 almak mantıklı. Yoksa p6 ile biraz daha düşük menzil tercih edilebilir.

• 
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.