Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (342. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.865
Cevap
137
Favori
588.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elektrikli Volvo EX40 (XC40 Recharge) Beğendiğim ve Beğenmediğim Yanları
    https://www.youtube.com/watch?si=vdKk5VLrjRiCWPJW&v=5XA-epkUdMc&feature=youtu.be

• Bodrum'da şehir içi kullanımım.

Volvo'yla Yollardayoutube
    Elektrikli Volvo EX40'la (XC40 Recharge) Bodrum Yarımadası Kıyıları
    https://www.youtube.com/watch?si=f8ecr7p4JKi0h9oo&v=MEZT12J9Yq8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corylus -- 8 Eylül 2024; 15:15:20 >

• Merhaba Volvo xc40 yağmurlu havalarda 100 km hız üstünde sunroftan ses gelme probleminin kesin çözümünü bilen var mı varsa yardımcı olabilir mi acaba servis bulamıyorda
  • Engin4034 E kullanıcısına yanıt

Sunroof kapalıyken ses mi geliyor? Yani tıkırkı, gıcırtı gibi bir ses mi? Videosunu çekip yükleye bilirmisiniz? Ama servisin çözüm bulamadığı bir sese zaten çözüm bulmak da zor olur.

• Herkese merhaba. 2020 xc40 t3 aracım var. 36 bin km de ve 4. yıl bakımı için arkasa gittim. 4 disk 4 balata ve buji değişimi önerdiler. Standart bakımları da yapılacak. Toplam 47 bin civarında fiyat verdiler. Ankara da tavsiye edeceğiniz, önereceğiniz özel servis varsa iletin lütfen. Birde onlarla irtibata geçmek istiyorum.
  • Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? XC40 hibrit artık üretilmeyecek mi? 2025 te volvo nun XC40 veya daha düşük modellerınin hibrit leri gelecek mi??

• İ. Evcil İ kullanıcısına yanıt

Bir aracın ön ve arka balatalarının 36000kmde bitmesini kabul edebilirim. Ama disklerinin bittiğini söylemek(titreme yoksa) düpedüz soygunculuktur. Başka servise danışmak daha mantıklı bence. Selamlar.

• Açıkçası hiç titreme yok. Ama servis kesin bir şekilde diskler bitmiş, hatta 1000 yada 2000 km en fazla gider diye söyledi. Bende torna filan uğraşacak değilim. Özelde servis konusunda da bir tavsiye gelmedi. Yarın randevum var ve gidip ne derlerse yapalım bakalım. Teşekkürler.
  • Enteresan bir durumdan bahsedeyim.

Eşimde POCO X4 pro modeli bir telefon var. Bu telefon kablosuz şarjı desteklemiyor. Eşim bu telefonu kutusundan çıkan standart şeffaf silikon kılıf ile kullanıyor. Sürüş sırasında telefonu kablosuz şarj alanına birakırsa telefon kablosuz şarj olmamasına rağmen aşırı derecede ısınmaya başlıyor ve bir süre sonra SIM kartı görmüyor. BU durumda telefonu klima kanalına tutup dk lar boyunca soğutup açıp kapayınca düzeliyor.

Kablosuz şarj olmayan telefonun kablosuz şarj pad inde gereksiz yere ısınması bana çok acaip geldi. Bende de POCO X3 GT var daha eski bir telefon onda da kablosuz şarj yok ama onu koyunca benzer bir durum oluşmuyor.

• x-rayted kullanıcısına yanıt

4. yıllık bakımı yaptırdım bugün. Bakımdan çıktım ve start stopun çalışmaya başladığını farkettim, akü vs değişmedi sadece bujiler değişti, neden olduğunu anlamadım. Çalışmamasını kanıksadığım için serviste söylemedim bile. Yazılım güncellediler o mu etki etti bilmiyorum. 2020 T3

• SGA S kullanıcısına yanıt

İnşallah devam eder çalışmaya.

Ben de uzun yol yapınca 1 gün çalışıyor sonra gene çalışmamaya başlıyor. Şarj tutma ile alakalı sanırım. Bir ihtimal şarj etmişlerdir o aküyü.

çalışmaya devam ederse haber verin biz de o servise götürelim  

• arkadaşlar iyi günler. bir aydır xc40 t2 benzinli kullanıyorum. aracım 2023 model. yakıt tüketimi konusunda rahatsızlığım var, şehir içi tüketim 10 litrenin üzerinde. hatta bazen 15e kadar bile gösteriyor. bu normal mi? sizde durum nedir? ayrıca sürüş ile ilgili bir sıkıntım da var. araç fren yapınca fazla yığılıyor, sanki kendi kendine fren de yapıyor gibi. gereğinden fazla yavaşlıyor. bu normal mi?

• Arkadaşlar merhaba 2020 model t3 volvo xc40 aracım var karşılaştığım ve muhtemel karşılaşma ihtimaliniz olabilecek bir olaydan bahsetmek istiyorum sizlere
    2020 model 77.000 km deki aracımı seyir halindeyken hararet yaptığı için servise çektirdim.Aracımın garantisi devam ediyor,volvonun demesine göre hararete turbo sebep olmuş ve araç conta yakmış buraya kadar problem yok. Contanın yanmasına sebep olan turboyu garanti karşılıyor ama motora turbo zarar verdiği için silindir conta kapağı masrafını karşılamıyorlarmış,ciddimisiniz diyorum evet diyorlar başta şaka sandım arızaya sebep olan parça değişiyor sonuçta zarar gören diğer parça garantiye girmiyormuş.

Öncelikle volvo yetkililerine sesleniyorum
    1-Aracımın garantisi olduğu halde neden türlü bahanelerle aracınıza sahip çıkmıyorsunuz ?
    2-Premium marka olduğunuzu iddia edip 4 yaşında 77.000 km deki servis bakımlı aracınızın conta yakması sizcede normal mi?

3-Benden tahsil ettiğiniz ek garanti ücretini madem aracınıza sahip çıkmayacaksınız neden aldınız?
    4- Turbonun üreticisi ben miyim ki turbo aracınızı bozdu turboyu karşılarız bozduğu parçayı karşılamayız diye utanmadan müşteriye bunu söylüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamza BakiAtar HF1OH -- 19 Eylül 2024; 19:11:28 >

• Hamza BakiAtar HF1OH H kullanıcısına yanıt

öncelikle geçmiş olsun.

Aracınızdaki ek garanti ya da garanti uzatma değil; 3.-4. yıllar arasında bazı aksaklıkları karşılayan bir nevi sigorta poliçesi. Sorun onun garanti uzatma ya da ek garanti adıyla satılması. Aldatmaca orada.

Doğal olarak o poliçede yazanlar dışındaki hasarları o poliçe karşılamıyor. Benim garanti uzatmam HDI sigortadan yapılmış bir poliçe mesela ..Şimdi arabayı satarken size ek garanti veriyoruz demekle 4. yıl için şunu şunu kapsayan bir sigorta poliçesi yapıyoruz demek arasında fark var. İkinci hiç müşteriyi çekmez, ama ek garanti müşteriye büyük bir huzur veriyor. Pazarlama numarası...

Volvonun premiumluğunda ve özellikle müşteri memnuniyetinde bence de ciddi sorun var. Ben aracı sevmeme rağmen bu benim ilk ve son volvom olur diye düşünüyorum.

Bakın benim başıma ne geldi. Arabayı aldığım bayiide bakım yaptırıyorum. Araba 30 binde bakım yaptırıp uzun yola gideceğim. Bakımda saat 4te aradılar arka balata bitik değiştirmemiz lazım 5te de teslim ederiz dediler (yarım saatlik iş bir de yıkayacaklar çünkü) Ben de inanamadım bu kadar erken bittiğine . Tatile gider gelir öyle yaptırırım dedim. , bir düşüneyim deyip balata değişimi olmadan arabayı aldım. .Eşim kızdı uzun yola gideceğiz bir şey olursa yaptır dedi. Ertesi gün aradım yapalım dedim. Bana pislik olsun diye zamanımız yok 1 hafta sonra dediler. 2 gün sonra uzun yola gideceğiz araya alsanız yarım saatlik iş dedim. Adam bana yalvarttı ama yarım saatlik iş için zaman bulamadı. Dışarıda yaptırmak zorunda kaldım. Arabayı oradan almışım bütün bakımları orada yaptırmışım. yarım saatlik iş için kısıtlı sürede araya sıkıştırmadı beni. Şimdi bir müşteri kaybettiler. Oraya girtmiyorum artık. .

• docctor007 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yakıt tüketiminiz mesafeye göre değişiyor. Kısa mesafelerde, aşırı dur kalk ve agresif hızlanmalarda normal bir tüketim. Örneğin, 1 sene boyunca küçük bir şehirde kullandım, günlük 10 km toplam yol yaptım ve 10 litrenin altına inmedi. Ne zaman daha uzun mesafeler gitsem, örneğin tek seferde 10 km ve yukarısı o zaman 10 litrenin altına indi. Yığılma konusu ise şöyle, siz fren yapıp yavaşlarken şanzıman da çoğu zaman frenleme gücü ile bağlantılı agresif bir şekilde vites düşürüp yavaşlamaya yardımcı oluyor, çok anormal bir hissiyat yoksa o da normal bence.
    Herkese geçmiş olsun. Benim ikinci ama son Volvo aracım olacak. Servisle çok sıkıntı yaşadım, hem alış hem de bakım sürecinde. Aracımın ön süspansiyonu inanılmaz gacırtı yapıyor, kasislerde ve çukurlarda aşırı bir biçimde tak tak vurma sesi yapıyor, direksiyondan park manevralarında sürtme sesi geliyor ama hiçbirini kabul etmediler. Bir de marka imajını kasten kötülemek istercesine, sıfır araçlarda da aynı sesler var istersen kullan gör diyorlar. İnsan bir sorunu normalleştirmek için sıfır aracımda da ses var nasıl der aklım almıyor. Kaldı ki sıfır alındığında yoktu bu sesler, 5.000 kilometre sonrası başladı ama normal olduğunu düşünüyorlar. Babam 2011’de sıfır Tiguan almıştı 10 sene kullandı ön takımdan bir tane ses duymadık ama koca Volvo dünyanın dört bir yanından şikayet gelmesine rağmen var olan bir problemi kabul etmiyor. Bundan önceki aracım XC60’tı, yukarıda bir yerde de yazdım, onda ne sorun yaşadıysam benzer sorunlar yaşıyorum, bir milimetre ilerleyememiş Volvo.

• Merhabalar herkese. 2022 model xc 40 t2 ile İstanbuldan araniza katildim. Peugeot 2008 sonrasi baya premium hissettirdi. 30 bin bakimi icin Maslak tarafinda ilgili bir servis oneriniz olursa cok makbule gecer. Tesekkurler.
  • Merhaba. Bu aralar xc40 p6 motor almayı düşünüyorum. P8 ile arada motor gücü harici çekiş önden, menzil biraz düşün ve ısı pompası yokmuş. Harici bir fark var mı? Kullananlar memnun mu yorumları nedir? Isı pompası olmaması sebebiyle yaz ve kış menzilleri nedir? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anilatay -- 23 Eylül 2024; 23:20:7 >

İki gün sürdü, sonra yine çalışmamaya başladı. Dediğiniz gibi serviste şarj ettiler muhtemelen.

• 
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.