Şimdi Ara

VOSVOS alırken nelere dikkat etmeliyim? Acil yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
10.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar! ailemin ekonomik durumlardan dolayı geçen ay 2007 grande puntomu sattım=(( Malum kriz teğet geçmedi!
    Ve hiçbir şekilde arabasızlığa alışamıyorm.
    Çok çok uzun zamandan beri america meraklısıyım. Ancak şu an öğrenci olmam dolayısıyla american değilde daha orta halli bir VOSVOS almayı düşünüyorum.
    ancak vosvoslara yeni merak sardım! alırken nelere dikkat etmeliyim pek bi fikrim yok?
    1200 veya 1300 motor lpgli olanlar geçior aklımdan. Lpg li olanlarda ne gibi sorunlar çıkar? motor sizce nasıl olur?? Yakıt sarfiyatları nasıl?
    Dizel puntodan sonra yakıt sarfiyatında şok geçirmek istemiyorum=)

Birde en önemli konulardan birisi hangi kasayı seçmeliyim? Tavsiyeleriniz çok önemli benim için.
    Benim aklımdan '66-68 pre' kasalar geçior ama sanırım masrafları daha çok olur:S:S:S

10-15 gün içerisinde arabasızlğıma son vermek konusunda kararlıyım. yardımlarınız bekliyorum....

• Öncelikle hangi kasa - model seçeceğinize karar vermeniz lazım

67 öncesi (Pre) vosvoslar : Düz camlı olur, 1200 ya da 1300 cc motor olur.. Çok nadiren 1500'leri bulursunuz..
    67-72 arasındaki Standart vosvoslar : Düz camlıdır ama Pre'lere göre daha şişman dururlar.. VW1300 ve 1302 en sık rastlanılan modelleridir.. Genelde 1300cc olurlar
    73-74 Super Beetle : VW1303 modelleridir.. Bombe camlı ve en iri vosvos kasasıdır.. Nispeten daha yeni teknoloji sayılabilir. 1303S modelleri 1600cc'dir.

Aslında hangi kasası ve motoru olursa olsun vosvoslar LPG'yi pek sevmezler ama illa da takacam dersen kimse engel olmaz. :)

Yakıt sarfiyatları ise tamamen motorun kondisyonuna göre değişebilmekte ama LPG'li bir 1300cc motor (bakımlı olduğunu varsayıyoruz) Dizel Punto'dan sonra sizi ağlatmaz ama eski ekonomik günlerinizi de muhakkak aratır.

Yeni nesil küçük motorlu bir Dizel ile 30-40 sene önceki benzin teknolojisini tüketim olarak karşılaştırmak pek adil bir şey değil...

Alırken en dikkat etmeniz gereken olay kaporta durumu.. Mümkün mertebe en az çürüklü/çürüksüz araçları inceleyin.. Motor bir şekilde halledilir ama çürük kaportanın tedavisi çoook zordur..

"Ucuz vosvos diye bişey yoktur...."

Vosvos alacaksanız sizin için birinci kriter tüketim, ekonomi, ucuzluk vs. vs. olmamalı.. Bu aradıklarınızı vosvoslarda zor bulursunuz.. Vosvos bir hobi ve tutku işidir.. Eğer vosvosu sevmeyecek, onunla uğraşmayacaksanız verim alamazsınız..
    Ucuza alacağınız her vosvos açacağı masraflarla sizi üzer....

Fakat alıp ilgilenirseniz ufak tefek harcamalarla (rutin bakımlar vs vs.) bakımlı bir vosvosla uzaya bile gidersiniz :)

(Öğrenci adamdaki karizmasını ve kızlara karşı çekici olduğunu da hatırlatırım :D )

Sonuç olarak almadan önce muhakkak vosvos'dan anlayan birini yanınıza alın... Vosvos forumlarına girecek olursanız size herkes yardımcı olacaktır..

(Google'da Ateş 1973 1303s superkahraman diye aratırsanız bizim satılıkdaki vosvosu da görebilirsiniz)

• bir tosba sevdalısıda benim... bir gün sarı yada kırmızı bir tosba alacam :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.