Şimdi Ara

VoWiFi Özelliği Vodafone İçin Apple Cihazlara Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar bu konunun sıkı bir takipçisiydim ve az önce gelen vodafone 28.4 operatör güncellemesi ile WiFi ile Arama yani VoWiFi özelliği geldi. Aktifleştiremedim bir türlü ama artık menülerde çıkıyor.

Edit: Servisi şu an aktifleştirdim arama özelliği çalışıyor. Ses kalitesi fena değil ama Turkcell deki gibi sms gönderip/alma çalışmıyor sadece ses aktif şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzzkrks -- 5 Haziran 2017; 23:53:56 >

• Operator guncelemesini nasil yapicaz hocam
  • türk telekom hâlâ yerinde sayıyor... gün boyu uçak modu kullanan benim için çok önemli bir özellik ama getirmedi bir türlü.

5S'de kullanılabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B59C177F -- 6 Haziran 2017; 0:5:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciddi Lama

Operator guncelemesini nasil yapicaz hocam

Ayarlara girdiğiniz zaman Genel >> Hakkında kısmına gelin orda biraz bekleyince operatör güncellemesi var diye bir kutucuk çıkıyor güncelle dediğiniz zaman işlem bitiyor. Güncel sürüm VODAFONE TR 28.4 olacak.
  • İos 9 dayim

Vowifi olmaz değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: but you promised

türk telekom hâlâ yerinde sayıyor... gün boyu uçak modu kullanan benim için çok önemli bir özellik ama getirmedi bir türlü.

5S'de kullanılabiliyor mu?

Büyük ihtimalle kullanılabiliyor olması lazım 5S için şu an için bu desteği ne Apple kendi sitesine eklemiş ne de Vodafone. Yakın zamanda Vodafone cihaz listesini yayınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

İos 9 dayim

Vowifi olmaz değil mi

Olmaz sanırım 10.3 ve üzeri olması gerekiyor 28.4 operatör güncellemesi için.
  • Tam olarak bu sistemin faydasını söyleyebilecek biri var mı?
  • fawkes81 kullanıcısına yanıt
    evimde telefon çekmiyor gibi bir şey, kablosuz modemi baz istasyonu olarak kullanıyor haliyle ses kalitesi artıyor ve telefonum uçak modundayken arama yapabiliyorum, yurtdışındayken de wi-fi bulduğum yerlerde kendi tarifem üzerinden kullanabiliyorum hattımı (konuşma ve sms olarak).
  • quote:

Orijinalden alıntı: fawkes81

Tam olarak bu sistemin faydasını söyleyebilecek biri var mı?

Şöyle açıklayayım. VoWiFi sayesinde örneğin bulunduğunuz yerde telefonunuz çekmiyor. WiFi erişiminiz var ise WiFi üzerinden şebekeye bağlanıyor. Bir nevi baz istasyonu bağlandığınız modem/router oluyor. Ayrıca uçak moduna alıp bu özelliği kullanabiliyorsunuz. Bu sayede baz istasyonuna bağlı olmadığı için daha az şarj tüketimi oluyor. Ek olarak da yurtdışında olduğunuz zaman ek ücret ödemeden WiFi ya bağlandığınız zaman Türkiye'deki gibi hattınızı kullanabiliyorsunuz.
  • Az önce ben de denedim.. Bir kez çalıştı, diğer denemelerimde çalışmadı, vodafone yazısı gelmedi. Anladığım kadarıyla bu özellik; teknoloji olarak sesli facetime gibi ancak görüşmeler kendi tarife dakikalarımızdan sayılıyor. Vodafone ilerleyen günlerde bir açıklama yayınlar umarım.
  • Eşimin hattı vodafone cihaz ip7 ve operator guncellemesını yaptık, sorunsuz sekılde calısıyor bizde. Ama benim hattım turk telekom ve daha bu ozellık yok maalesef.
  • Çok güzel bir gelişme. Turkcell ile kullanıyorum bu özelliği pil tasarrufunda önemli bir artış sağlıyor. Çünkü bu sayede telefon hücresel şebeke için ekstra bir enerji sarfetmiyor. Hem internet hem de hücresel ihtiyacı Wi-Fi üzerinden sağlandığı için daha uzun deşarj süresi sağlanıyor. Hücreselin çekmediği bir yerdeyseniz ve Wi-Fi da varsa resmen kurtarıcı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 6 Haziran 2017; 1:50:35 >
  • Güncellemeyi bende biraz önce yaptım.Çekim gücündede yükselme oldu bulunduğum yerden iki diş çekerken şimdi dört diş çekiyor.
    (wifi kapatılıp denendi)
  • Bilgi icin tesekkurler. Ben de 28.4 guncellemesini yukledim ve kullaniyorum.

Ayrica genel bilgi icin Vodafone Turkiye'nin VoWiFi sayfasi:http://www.vodafone.com.tr/Internet/vodafone-vowifi.php

quote:

VoWiFi yani Wi-Fi uzerinden arama hizmeti ile telefonunu ucak moduna alip WiFi uzerinden sebekene baglaniyorsun ve tarifendeki dakikalari kullaniyorsun. Standart VoIP teknolojisinin GSM sebekesine entegre edilmis hali. Telefon cekmediginde cok ise yariyor. Bir de yurtdisindayken WiFi oldugu surece Turkiye'deymis gibi normal tarifen uzerinden gorusme yapmani sagliyor. VoWiFi'in karsi tarafla ilgisi yok. Sen normal sebekeni ve tarifendeki dakikalari kullanmis oluyorsun, bunu hangi kanal uzerinden yaptigin karsi tarafi ilgilendirmiyor.

• operatör güncellemesini yaptıktan sonra hücresel kısmında 4gyi aktifleştirme kısmından sadece veri seçeneği kayboldu, başka başına gelen var mı?

EDİT: Seçenekler hücresel veriyi aktif edince geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faichias -- 6 Haziran 2017; 2:17:56 >
  • Kullanabiliyorsunuz.
  • Daha yeni mi geldi vodafone desteği
  • Hücresel şebeke çekiyor ve bir de WiFi ağına bağlıysak öncelik hücreselden yana oluyor değil mi? Ya da arama yaptığımızda WiFi üzerinden mi konuşma sağlanıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fawkes81

Hücresel şebeke çekiyor ve bir de WiFi ağına bağlıysak öncelik hücreselden yana oluyor değil mi? Ya da arama yaptığımızda WiFi üzerinden mi konuşma sağlanıyor?

Wowifiyi 11. Aydan beri kullanan biri olarak diyorum ki keşke bu hizmet bundan 10 sene önce gelseymiş. Resmen telefonlarımız şebeke aramaktan helak olurdu. Şimdi gelelim sorununuza. Eğer 2g 3 kademeden 3g 2 kademeden azsa hemen wifiye geçer telefon. Lte köyüm de çekmediği için bilmiyorum. Turkcellin sitesin de lte den wifiye geçerken şebekenin gitmediği yazıyor ama ben test edemedim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.