Şimdi Ara

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir) (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.108
Cevap
2
Favori
152.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

(En Son Oy Tarihi: 17.11.2022)
Giriş
  • Bahsettiğiniz sorunlar ya kullandığınız medya ile alakalı ya da siyah voxlineların genel sorunlarından. Aynı filmleri başka bir medyaya daha yazıp bir de o şekilde deneyin. Aynı sorun devam etmezse sorun medyalardan kaynaklanıyor demektir. Aslında voxlinelar için medya seçmez deniliyordu ama bu siyahlar bazen seçebiliyor.
    Başka medyada da aynı sorun hala devam ediyorsa bir an önce servise götürün cihazı derim ben.
  • arkadaşlar öncelikle topiğe biraz göz attım eski bir voxline kullanıcısı olarak baktımki genelde sorunlar aynı

işte sorunlarınız vede verebildiğim kadar cevapları

1 : ALTYAZI :altyazıların son bölümlerini büyük ihtimal 16/9 seçeneğinen göstermiyor yani altyazıyoı biraz aşşağıya almak için 16/9 kullanıldığında altyazının son taraflarında kesme yapıyor ama her altyazının değil bazen çok uzuzn satırlar oluyor onlarda yapıyor bildiğiniz gibi. ama ben 4/3 te izlediğim halde yapıyor dersen oda söyle altyazıyı çeviren arkadaşlar str veya sub dosyalarını bizlere sunuyorlar fakat bazen çevirmen normalden fazla uzuzn bir kelime kullanıyor yani o sahnede 2 ye bölse bile bir kayıp olmayacağı durumlarda çevirmen bölmeyerek direkt olarak çeviriyor kısacası desteklenenden fazla kelime (HARF KARAKTERİ) olduğu için göstermiyor olabilir
    2 : CD VE DVD : Okumama problemi tüm dvix ve dvd oynatıcılarda var olana ve hep varolacak bir problem ama asıl önemli olan yazma hızıdır arkadaşlar bir dvddiyi çok hızlı veya çok yavaş yazmak yanlış bende 16x destekleyen dvdrom 16x yazılabilen boş dvd medya var ama bu güne kadar hiç 16x hızında veya 2x hızında yazmadım genelde 8 ve 12 hızlarında yazdım büyük ihtimal yazma hızlıları bu okuma prebleminin en başında geliyor sonra diyelim bir dvd taktınız bekledini sesler geliyor bekliyorsunuz açılmıyor burda kontrol etmeniz geeken bir takım unsurlar var öncelikle yüzey nasıl aşırı çizik olabilir bazen parmak iziz bile bu tür problemler yaşatabilir insana sonra dvd medyada o dvix filmler ne kadar zamandan beri mevcut bu boş medyaların bir ömrünün olduğunu unutmayın ki boş medyaların kalitesini ve ömrünü bazı testlerle görebilmek tahmin edebilmek mümkün medyada bu sorunlar yok ve hala okumuyorsa son bir şey dvd medyayı başka bir dvixte deneyebilir yada pc ye takıp filmleri hdd atmayı deniyebilirsiniz eğer bunlarda olumluysa o zaman voxlinede bir sorun vardır servis yolu gözükür arkadaşlar

umarım azda olsa yardımım olmuştur

• sadiker ve erdaldarici1 arkadaşlar sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle.
    quote:

Orjinalden alıntı: erdaldarici1

arkadaşlar öncelikle topiğe biraz göz attım eski bir voxline kullanıcısı olarak baktımki genelde sorunlar aynı

işte sorunlarınız vede verebildiğim kadar cevapları

1 : ALTYAZI :altyazıların son bölümlerini büyük ihtimal 16/9 seçeneğinen göstermiyor yani altyazıyoı biraz aşşağıya almak için 16/9 kullanıldığında altyazının son taraflarında kesme yapıyor ama her altyazının değil bazen çok uzuzn satırlar oluyor onlarda yapıyor bildiğiniz gibi. ama ben 4/3 te izlediğim halde yapıyor dersen oda söyle altyazıyı çeviren arkadaşlar str veya sub dosyalarını bizlere sunuyorlar fakat bazen çevirmen normalden fazla uzuzn bir kelime kullanıyor yani o sahnede 2 ye bölse bile bir kayıp olmayacağı durumlarda çevirmen bölmeyerek direkt olarak çeviriyor kısacası desteklenenden fazla kelime (HARF KARAKTERİ) olduğu için göstermiyor olabilir
    2 : CD VE DVD : Okumama problemi tüm dvix ve dvd oynatıcılarda var olana ve hep varolacak bir problem ama asıl önemli olan yazma hızıdır arkadaşlar bir dvddiyi çok hızlı veya çok yavaş yazmak yanlış bende 16x destekleyen dvdrom 16x yazılabilen boş dvd medya var ama bu güne kadar hiç 16x hızında veya 2x hızında yazmadım genelde 8 ve 12 hızlarında yazdım büyük ihtimal yazma hızlıları bu okuma prebleminin en başında geliyor sonra diyelim bir dvd taktınız bekledini sesler geliyor bekliyorsunuz açılmıyor burda kontrol etmeniz geeken bir takım unsurlar var öncelikle yüzey nasıl aşırı çizik olabilir bazen parmak iziz bile bu tür problemler yaşatabilir insana sonra dvd medyada o dvix filmler ne kadar zamandan beri mevcut bu boş medyaların bir ömrünün olduğunu unutmayın ki boş medyaların kalitesini ve ömrünü bazı testlerle görebilmek tahmin edebilmek mümkün medyada bu sorunlar yok ve hala okumuyorsa son bir şey dvd medyayı başka bir dvixte deneyebilir yada pc ye takıp filmleri hdd atmayı deniyebilirsiniz eğer bunlarda olumluysa o zaman voxlinede bir sorun vardır servis yolu gözükür arkadaşlar

umarım azda olsa yardımım olmuştur

erdaldarici1
    ilk önce senin voxlinede de bu kadar uzun okuma süresini yaşadın mı ayrıca ben medyaları dizüstü bilgisayarım da bulunan sonic programıyla yazıyorum fakat yazım hızım dvd ler de 4 ü geçmiyor hızını hiç artıramadım veya beceremedim.

• Bahsettiğiniz sorunlar ya kullandığınız medya ile alakalı ya da siyah voxlineların genel sorunlarından. Aynı filmleri başka bir medyaya daha yazıp bir de o şekilde deneyin. Aynı sorun devam etmezse sorun medyalardan kaynaklanıyor demektir. Aslında voxlinelar için medya seçmez deniliyordu ama bu siyahlar bazen seçebiliyor.
    Başka medyada da aynı sorun hala devam ediyorsa bir an önce servise götürün cihazı derim ben.

sadiker dostum
    alacağım medya nın dvd+r veya dvd-r olması fark edermi acaba.
  • DVD-R tavsiye ediyorlar ama bu +R -R geyiği bitmez. Bendekilerin çoğunluğu +R. Ama -R ile +R arasında okuma performansı açısından bir fark göremedim.

Medyalardaki kalite konusuna gelince;
    Bu konu o kadar çetrefil ki, şu medya iyidir bu writer iyidir diye kesin bir şey söylemek imkansızdır. Önemli olan birbiriyle uyumlu bir writer ve medya bulup üzerinde yazan hızın yarısından fazla hızda yazmamaktır bence. Eğer çok param var diyorsanız bir tane Plextor writer alırsınız, medya olarak da Verbatim'den başkasını kullanmazsınız kesin çözüm olur. :)

Aman diyeyim kaliteli medya - writer meselesine başka da girmeyelim çünkü sonu yok o meselenin

• quote:

Orjinalden alıntı: sadiker

DVD-R tavsiye ediyorlar ama bu +R -R geyiği bitmez. Bendekilerin çoğunluğu +R. Ama -R ile +R arasında okuma performansı açısından bir fark göremedim.

Medyalardaki kalite konusuna gelince;
    Bu konu o kadar çetrefil ki, şu medya iyidir bu writer iyidir diye kesin bir şey söylemek imkansızdır. Önemli olan birbiriyle uyumlu bir writer ve medya bulup üzerinde yazan hızın yarısından fazla hızda yazmamaktır bence. Eğer çok param var diyorsanız bir tane Plextor writer alırsınız, medya olarak da Verbatim'den başkasını kullanmazsınız kesin çözüm olur. :)

Aman diyeyim kaliteli medya - writer meselesine başka da girmeyelim çünkü sonu yok o meselenin

yarın birde -R medyasını alıcam bakalım birde onda deniyelim eğer cihazım sorunluysa servise mi vereyim yoksa aldığım teknosadan bir başkasıylamı değiştireyim

• Servisle uğraşma, Teknosa'dan yenisini al...
  • quote:

Servisle uğraşma, Teknosa'dan yenisini al...

dediğim gibi yarın bir -R medyası alıp deniyem ama pek ümitli değilim olmassa teknosa ya götürüp yenisini alıcam acaba philips mi alsam bunlar hakkında bir bilgin varmı.Ayrıca servise de bir mail attım bu sorunlar ile ilgili bakalım dönüş yapacaklarmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insurrection -- 16 Ocak 2007; 22:57:25 >
  • ÇOK ACİL YARDIM
    (bazı soruları daha önce dile getirmiş olabilirim ama tam cevaplar alamadığım için tekrar yazıyorum arkadaşlar bunun için kusura bakmayın arkadaşlar)

arkadaşlar bende yaşadığım bazı sorunlar nedeniyle 1-2 gün içinde(teknosadan 15 gün geri iade etme sürem doluyor bu cuma) bu ürünü geri vermeyi düşünüyorum çok acil yarım bekleyen sorularım var.

şimdi öncelikle bikaç filmin altyazısı bilgisayarda senkron sorunu yaşamazken voxline da yaşamaya başladı
    yani şöle söyliyeyim filmin 1-2 dk sı alt yazılar uyumlu ama birazda cd mi takılıyo ne anlamadım altyazı 2.dk dan sonra kayıyor mesela(ama bilgisayarda aynı dvd den rahatlıkla izliyorum divx i altyazılı sorunsuz bir şekilde) bunun bir çözümü varmı?

ikinci sorum çözünürlüğü 720X480 tam hatırlamıyorum ama bu civarda olan 4.36 gb lık lord of the rings divxlerimi dvd ye (8x hızında ve 4x hızında yazdım memorex dvd+r(16x)e) ama ondada görüntü ve ses arasında 1 saniye civarı bir kayma var voxline da.bilgisayarda izlediğimde aynı dvd yi sorunsuz.bu neden olabilir bilgisi olan var mı?

üçüncü sorum bazı filmleri ileri geri oynatamıyorum yukarıda bir el çıkıyor.bazı filmleride önce gayet güzel ileri geri oynatabiliyorum ama belli bi süre sonra tekrar ileri geri almak istediğimde ya da en basitiyle durdurmak istediğimde yukarıda yine el beliriyor ancak stop yapabiliyorum.bunun hakkında bilgisi olan

çok acil yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar geri iade etmem için süre doluyor.

• @sunclub79;
    Eğer kalite konusunda sorun yaşamak istemiyorsan Verbatim al derim. Biraz pahalı diğerlerine göre.
    @cancun;
    Hemen götür ve yenisini al bence. Anladığım kadarıyla bu siyah voxlineların yarıdan fazlasının flashı arızalı olarak çıkmış fabrikadan. Ya da içindeki yazılımla ilgili bir sorun var. En kısa sürede bir yazılım çıkartmazlarsa bir daha.
    Bu sorunlar bu şekilde devam ederse çok büyük müşteri kaybına uğrar firma. Bunu anlatmamız lazım kendilerine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReichWilhelm -- 16 Ocak 2007; 23:16:29 >
  • bu siyah voxline ler benim için tam bir hayal kırıklığı oldu diğer arkadaşların yazdıklarından belli oluyor ki bu siyah voxlineler sorunlu yani yenisiyle değiştirmemin ne faydası olacakki diğerinde de buna benzer sorunlar olacak gibi gözükiyor.
  • Hiç sorun yaşamadan kullananlar da var. Ayrıca sorunsuz bir dvd/divx player henüz icat edilmedi
  • umarım bize de bu sorunsuz cihazlardan biri gelir benim anlamadığım tam da gri voxline lerde sorunları çözmüşken niye yeni bir modelini üstelik tam araştırma yapmadan piyasaya sürerler ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insurrection -- 17 Ocak 2007; 0:04:59 >
  • quote:

@sunclub79;
    Eğer kalite konusunda sorun yaşamak istemiyorsan Verbatim al derim. Biraz pahalı diğerlerine göre.
    @cancun;
    Hemen götür ve yenisini al bence. Anladığım kadarıyla bu siyah voxlineların yarıdan fazlasının flashı arızalı olarak çıkmış fabrikadan. Ya da içindeki yazılımla ilgili bir sorun var. En kısa sürede bir yazılım çıkartmazlarsa bir daha.
    Bu sorunlar bu şekilde devam ederse çok büyük müşteri kaybına uğrar firma. Bunu anlatmamız lazım kendilerine...

yarın götürüp vereyim mi yani yerine
    navitech diye bi divxplayer gördüm fena bişeye benzemiyor oda hatta bazı özellikleriyle daha iyi gibi
    teknosada aynı fiyata 99 a acaba ondan mı alsam ama tamamen geri vericem sanırım istemesemde voxline ı
    aslında bunu geri verip pihlips 3040 alayım diyodum ama onda biçok şey yok 5.1 yok bazı şeyleriyle sorunluymuş oda okudum forumlarını.

sen hangi sorumdan dolayı geri vermem gerektiği kanaitine vardın?

• müşteri memnuniyeti denen bir şey var üründen memnun kalmadım demen yeterli olacak bende aynı şeyi söyleyerek ürünü geri vericem ama yerine ne alıcağımı bilmiyorum herhalde yine voxline alıp şansımı deniyecem galiba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sunclub79

müşteri memnuniyeti denen bir şey var üründen memnun kalmadım demen yeterli olacak bende aynı şeyi söyleyerek ürünü geri vericem ama yerine ne alıcağımı bilmiyorum herhalde yine voxline alıp şansımı deniyecem galiba.

aynen abi yerine ne alıcam bilmiyorum paramı geri alabilirmiyim bı kısmını karttan ödedim çünkü yerine bişey al bu para karttan ödenmiş diye tutturmasalar bari.

çünkü yarın büyük ihtimalle geri vermeyi yerine ortalık iyice durulmadan bişey almayı düşünmüyorum.
  • Arkadaşlar kimseden cevap yok mu???

Daha ilginç olarak dün okuduğu diğer dvd yi taktım akşam artık onu da okumuyor. Nasıl olur bu???
    Aynı yerden bir dvd daha aldım aksam okudu izledim ama yarın bu dvd yi okumayaca mı?

Ne tavsiye edersiniz arkadaşlar. tertemiz yepyeni dvd yi once okuyor ertesi gun gormuyor bile.

quote:

Orjinalden alıntı: xeon82
    Arkadaşlar dün 2 adet DVD aldım. Kelebek etkisi 2ydi birisi, denettim cam gibi goruntu, dvd de çizik yok (mintonda denediler) eve geldim voxline a taktım kasıyor kasıyor okuyamayıp cıkarıyor dvd yi. diger dvd de sorun olmadı. Nedir sizce sorun bu alet dvd mi seciyor? nasıl izleyecegim simdi kelebek etkisini? geri mi vermeliyim aleti?
    EDIT: Siyah Voxline

• mntc bütün sayfaları okudum demişsin ama okumadığın belli, biz bu sorunları yaşayan arkadaşlara subtitle tuşuna basmayı defalarca anlattık, hatta anlatmaktan dilimizde tüğ bitti, senin bütün sayfaları okuman halinde e artık yuh öğrenin şunu demeni sağlayacak kadar çok anlattık ama neyse bak seni sevdim bidaha anlatayım

şimdi bizim voxlineler bir cd veya dvd içindeki en fazla iki film ve altyazısını otomatik olarak tanıyobiliyorlar, üç veya daha fazla film veya alt yazı olunca bizim voxlineler çuvallıyor, ama alt yazı okumada değil, otomatik olarak okumada, yoksa alt yazı okuma konusunda şu anda piyasada voxlar kadar başarılı bir makina yok, sub, str, txt, ne bulursa okur bizim voxlar heç merak etme.

eeee benimkini okumuyo diyorsundur, okur anam babam okur, bak nası yapacağını anlatayım. bunun iki yolu var, eğer cd veya dvdleri sen yazıyorsan, her filmi ve alt yazıyı ayrı klasörlere kopyalayıp yaz, o klasörü açıp içindeki filmi tıklayınca direk alt yazıyı bulur bizim voxline ve okur, bu ilk yöntem.

diyorsan abi elimde zaten yazılı cd veya dvdler var ve hepsi aynı root klasöründe yani kafan karışmasın dvd veya cd de klasör açmadan hepsi aynı yerde yazılmış, sorun yok gine bunun için ikinçi yöntemimiz var, bizde yöntem çoookkkk. bak şimdi cd veya dvd yi koydun, önüne rott klasörü çıkar ve alt alta büsürü dosya görünür, bu dosyalardan bazıları windos işareti gibi bir logo ile bazıları soru işareti gibi bir logo ile görünür, ahanda o windows işaretli logolu dosyalar filim dosyalarıdır, soru işaretli dosyalarda alt yazı dosyalarıdır, şimmmdiii sen filmi okey tuşuna basıp oynatmadan önce bak burası önemli bidaha tekrarlayım filmi oynatmadan önce o filme ait alt yazıyı kumandanın yukarı aşağı tuşlarını bularak seçiyorsun ve okey tuşu ile değil, bak değil diyom okey tuşu ile değil, subtitle tuşu ile tıklıyorsun, bu tıklamadan sonra ekranda bilmem ne selectet diye bir yazı çıkar, hahhh bu yazı voxlinenin ben anladım onuuuuu, sen filimle bu alt yazıyı kullanacan, tamam canım abim, emrin olur sen devam et yazısıdır, bu subtitle tuşu ile alt yazıyı seçtikten sonra yine kumandanın aşağı yukarı tuşları ile o alt yazının filim dosyasını buluyor ve bu sefer okey tuşu ile tıklıyoruz, bizim voxline hani anladım ben onu didi yaaa, hakgaten anlamıştır, heçbi alt yazı dosyasını atlamaz, sana bi tamam gösterir, yap bakalım gösteriyomu, göstermiyomu, eğer göstermezse bana gönder sen o voxlineyi, ben ona terbiyesini veririm veya benim selamımı söyle, sen anladın onu de sona o kendine gelir merak etme.

• bakalım bugün cancun arkadaşımız aldığı siyah voxline yi geri verecek aldığı yeni makineside aynı sorunlar olacak mı?
  • cancunun özel sorusuna verdiğim cevabı burayada ekleyim

yazdığın soruların 3. sü için bişeyler gevelemiştik ama bu yazdığın sorunların ilk ikisi biraz makineden kaynaklanıyor gibi, yani anladığım kadarıyla senin siyah voxlinen var, bu cihaz için yeni yazılımlar çıkar diye bekleniyor, bence sen daimi olarak vermek yerine gidip yeni bir siyah voxline ile değiştirsen iyi olur, çünkü bazılarında sorunlar var, bazılarında hiç sorun yaşanmıyor, eğer sana sorunlu olan geldiyse bu sorunları yaşıyorsun diye tahmin ediyorum. çünkü senin ilk iki maddede yazdıklarını kimse yazmadı, demek ki sana has sorunlar ve buda makineden kaynaklanıyor, sen bu iki gün içinde gidip yeni bir siyah voxline al derim, bu makineye yeni yazılım yazılınca güzel bir makine olacak diye tahmin ediyorum, hatta mümkünse ayrı bir teknosadan almaya çalış, hani aynı dükkana aynı koliden çıkan makinalar gider hesabı, eğer o seri hatalıysa aynı teknosada aynı seriler bulunacağından alacağınında aynı hataları verme ihtimali olabilir, iyadesini yap, rica et, yenisini diğer teknosalardan alabilirmiyim diye veya sana hediye çeki verebilirler aynı miktarda, gidip diğer teknosalarda alışveriş yapabilirsin böylece, hediye çeki(yada alışveriş çeki) istemen daha mantıklı olur, böylece alacağın yeni siyah voxlineyi bir 15 gün daha deneme şansına sahip olabilirsin, eğer hatalı olursa yine bu sefer iyade eder başka bir şey alırsın.

birde xeon sen o oynatıcıyı bir an önce götürüp iade et veya servise ver, sana arızalısı düşmüş, yakında tamamen kafayı yer o.

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.