Şimdi Ara

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir) (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.108
Cevap
2
Favori
152.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki

Voxline DVD933 DivX Oynatıcı (İlk Mesaj Günceldir)

(En Son Oy Tarihi: 17.11.2022)
Giriş

Orjinalden alıntı: Philip27

quote:

Orjinalden alıntı: John Petrucci

Bir sorum olacak sizlere arkadaşlar;

16:9 lcd tv'ye Notebook bağladığım zaman; -örnek veriyorum Lost bölümleri- tam ekran olarak çıkıyor. Üstten ve alttan siyah boşluk vermiyor yani. Voxline'da aynı özellik geçerlimidir acaba? İncecik çıktığı zaman görüntü çok kötü oluyor...

Bu sadece Lost'a özel bir şey değil galiba cihaz 4:3 PS (Pan & Scan) açık olmasına rağmen üstte ve altta çok fazla boşluk oluyor. (tv'm 4:3)

Diğer filmlerdede boşluk çok fazla. Halbuki BSplayerda bilgisayardan seyrederken Pan & Scan'i açınca tam ekrana oturuyor monitörde.

Voxline'ı 4:3 TV'de seyreden arkadaşlarda Pan & Scan çalışıyor mu yoksa ben mi yapamadım.

Çünkü şu ana kadar hiç bir filmi tam ekran seyredemiyorum.

Film veya dizilerin orjinal boyutları 16:9 olduğu için 4:3'te güzel gözükmüyor. Mesela Diziler tam ekran çıkıyor notebook bağlayınca, Lost sadece örnek vermek içindi... Eğer LCD Tv veya Plazma'da test etmiş arkadaşlar varsa bizi bir güzel aydınlatsalar hiç fena olmayacak. :) BS player'da izlediğimde doğal olarak monitör üstten ve alttan kesiyor...

Tüm cevaplar için teşekkürler bu arada.

• quote:

Orjinalden alıntı: sirrus

quote:

Orjinalden alıntı: sparta123

Ben yeni aldım. İçinde cd falan bırakıyorum. Öyle kapatıyorum.Sonra yarın açıyorum çalışıyor. Bir sakıncası var mı bunun?

Zannetmiyorum herhalde o kadar dandik değildir

Cihazın içinde cd bırakmak değil de kumandadaki powerdan kapatıp öyle bırakmak zarar verebilir. Yaklaşıp dinlediğiniz zaman içinden hala sesler geliyor. Ön taraftaki powerdan kapatmakta fayda var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

Voxline CD ve DVD leri okumamaya başladı. Kafasına göre bazen okuyor,bazen okumuyor. Ben de Profilo servisine götürdüm. Arızayı orda gideremediler. O yüzden fabrikasına gönderdiler. İnşallah orda arıza giderilir ya da garanti kapsamında olduğu için, yenisi ile değiştirilecekmiş. Sonuçları yazarım buraya cihazı aldığım zaman.

Evet arkadaşlar, cihaz tamir edildi ve bana teslim edildi. Tüm mekaniği değiştirilmiş. DVD sürücünün tepki süresi daha kısalmış gibi. Şu an için sorun yok Yalnız disk işlemlerinde çıkardığı ses artmış cihazın, ama okurken zaten ses duyulmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 21 Ocak 2007; 11:29:36 >
  • Orjinalden alıntı: BJKKKKK

Evet arkadaşlar, cihaz tamir edildi ve bana teslim edildi. Tüm mekaniği değiştirilmiş. DVD sürücünün tepki süresi daha kısalmış gibi. Şu an için sorun yok Yalnız disk işlemlerinde çıkardığı ses artmış cihazın, ama okurken zaten ses duyulmuyor.

bendeki voxline de dvd içerisindeki 7 bölümlük divx i okuması 1dak 15 saniye bu süre normalmi acaba sende bu süre ne kadar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sunclub79

quote:

quote:

bendeki voxline de dvd içerisindeki 7 bölümlük divx i okuması 1dak 15 saniye bu süre normalmi acaba sende bu süre ne kadar?

7 bölümlük divx derken, 7 cd lik divx mi? Yani 7 tane 700 mb mı demek istiyorsunuz? Okuması derken de , ilk açılan göstergeden mi bahsediyorsunuz? Hani şu divx adlarını sıralayan pencere, içeriği gösteren pencere. Biraz daha açık yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 21 Ocak 2007; 13:22:05 >

• şöyle söyleyeyim bende niptuck dizisinin divx formatında 1.sezonun tüm bölümleri var ben bunun 7 bölümünü alarak ayrı ayrı klasör halinde dvd ye kopyaladım ve voxline ye koydum ve açması 1 dak 15 saniye sürdü açması derken tüm bölümlerini alt alta sıralaması demek istedim bu süre sende ne kadar acaba?
  • quote:

şöyle söyleyeyim bende niptuck dizisinin divx formatında 1.sezonun tüm bölümleri var ben bunun 7 bölümünü alarak ayrı ayrı klasör halinde dvd ye kopyaladım ve voxline ye koydum ve açması 1 dak 15 saniye sürdü açması derken tüm bölümlerini alt alta sıralaması demek istedim bu süre sende ne kadar acaba?

Ben de aynı DVD olmadığı için bilemeyeceğim, ama ne olursa olsun, DVDde eğer fiziki bir bozukluk yoksa, 1 dakika 15 saniye çok fazla bir zaman bence bunun için.
  • bu cıhazıda mı değiştireyim of bıktım artık yaa
  • quote:

bu cıhazıda mı değiştireyim of bıktım artık yaa

Belki sadece lensinin temizlenmesi gerekiyor olabilir
  • quote:

quote:

daha değiştireli iki gün oldu lensinin sorunlu olması çok garip valla bu voxlineyi aldığıma alacağıma bin pişman oldum gerçi piyasada sorunsuz divx player yokya.
  • Arkadaşlar Merhaba

Benim bir sorum olucaktı filmi başlatıyorum geniş ekran olarak basşlıyor film ama stop'a basıp yeniden play dedigim zaman letter box 'a yani filmin orjinal boyutuna dönüyor halbuki video ayarlarından letter box diye ayarlamıştım neden oluyor sizce boyle bir şey ?

Ama sadece dvd film'lerde meydana geliyor
  • quote:

quote:

quote:

daha değiştireli iki gün oldu lensinin sorunlu olması çok garip valla bu voxlineyi aldığıma alacağıma bin pişman oldum gerçi piyasada sorunsuz divx player yokya.

daha önce sorunu cevapladığımda bir divx i seçip filmi başlatma süresi olarak algılamıştım. bende cd yi taktıktan sonra 12 bölümlük divx lerden oluşan dvd de, divx leri alt alta göstermesi hiç bekletmedi. senin cd çiziktir veya dvd+r nin bunda bir etkisi vardır. aynı işlemleri dvd-r ye yazıp dene. bende bekleme diye bir şey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canpinar

Arkadaşlar Merhaba

Benim bir sorum olucaktı filmi başlatıyorum geniş ekran olarak basşlıyor film ama stop'a basıp yeniden play dedigim zaman letter box 'a yani filmin orjinal boyutuna dönüyor halbuki video ayarlarından letter box diye ayarlamıştım neden oluyor sizce boyle bir şey ?

Ama sadece dvd film'lerde meydana geliyor

Demekki default gelen ayarlar orjinal boyutunu destekliyor, sonra kendi seçimini yapabiliyorsun.
  • Bugün bende bir tane voxline divx player aldım. Aldığım yer Ankara Ankamall daki EPCenter. 95 ytlye aldım. siyah olanlardan. Artık piyasada gri olanlar kalmamış. Hertarafa baktım. Satış elemenı en iyisinin voxline olduğunu söyledi. Ama istersen gri voxlinelar ile kart okuyuculu SABAların çipsetlerinin aynı olduğunu (109ytl) bunu da alabileceğimi söyledi. Siyahların en son geldiğini , updatelerin yüklü olduğunu ve grilerin yapamadı birtakım ek kabiliyeti olduğunu anlattı. Ben siyah voxline tercih ettim. Evde 3-4tane divx ile test ettim sorun yok gayet güzel okuyor. Bu siyah VOXLINE lar ESS çipsetli imiş. Acaba griler ile ne fark var ki?

• fathTR arkadaşın sorusuna ben de katılıyorum. Siyah Voxline'lardaki "ESS çipset" olayı nedir? Ayrıca benim için daha önemli bir sorum var:

Şu son zamanlarda kafama takıldı. Acaba Voxline vs. yerine PlayStation 2 alsak bir şekilde Divx ve Xvid filmleri oynatabilirmiyiz ?? Eğer oluyosa çok süper olur hem oyun hem Divx keyfi bir arada...

Bilen varsa lütfen anlatsın. Şimdiden çok teşekkür ederim...
  • Griler de ESS çipsetli. Fakat siyahlardaki çip ESS'in Phoenix modeli, grilerdeki ise ESS'in Vibratto modeli. Sanırım Phoenix daha yeni ve daha iyi bir model. Bu yüzden siyah Voxlinelar WAF ve QPEL oynatabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 21 Ocak 2007; 21:50:59 >
  • bu akşam gittim verbatim marka dvd-R medyası aldım yine aynı şekilde 7 bölümü ayrı klasörler halinde yazdım ve voxlineme koydum sonuç müthiş idi dvd yi okuması sadece 5 saniye sürdü.Daha önce maxell marka dvd+R medyasını okuması 1 dakkadan fazla sürüyordu sorun neydi acaba maxell markası fena bir ürün değil benim bildiğim ayrıca üzerinde en ufak bir çizik bile yoktu galiba sorun dvd+r olmasıydı herhalde neyse bu sorunumda çözüldü birde şu altyazı olayıda çözülürse cihazım kusursuz olacak.Ayrıca verbatim marka dvd-r medyasını kullanmamı tavsiye eden [sadiker] ve [mathemus] arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insurrection -- 21 Ocak 2007; 21:59:31 >
  • @sunclub79, rica ederim. Verbatim'in kalitesini herkes bilir. Ben önemli datalarımı ve klasik filmleri Verbatim'e yazarım.

Bu arada, servisten gelen voxline'a ne oldu bilmiyorum ama bütün sorunlar bir anda buhar oldu uçtu :) Demek ki sorun medyadaymış. Ama çok hayret ettim. Test ettiğim sorunsuz bir medyaydı. Ondan sonra taktığım hiçbir diskte en ufak bir sorun çıkmadı. 41 kere maşşşşşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadiker

@sunclub79, rica ederim. Verbatim'in kalitesini herkes bilir. Ben önemli datalarımı ve klasik filmleri Verbatim'e yazarım.

Bu arada, servisten gelen voxline'a ne oldu bilmiyorum ama bütün sorunlar bir anda buhar oldu uçtu :) Demek ki sorun medyadaymış. Ama çok hayret ettim. Test ettiğim sorunsuz bir medyaydı. Ondan sonra taktığım hiçbir diskte en ufak bir sorun çıkmadı. 41 kere maşşşşşallah

sadiker dostum bir tek şu altyazı sorunum kaldı artık onu da hallettik mi problemim kalmayacak.
  • Eğer 4. satırdaki altyazılardan bahsediyorsan o sorun kişisel değil, genel bir sorun. Ama altyazıların yerinin ayarlanması, boyut ve renk ayarlanması gibi konuların çözülmesini ben de sabırla bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.