S.a arkadaşlar ustalar lütfen yardımcı olun durumu şöyle anlatyım bizim işyerinde eski bir program var ve programa müdahele edemiyoruz
Bizim ofiste yerel ağda internete bağlı olmayan bir server var ve server'a \\192.168.1.50 adresinden bağlanıyoruz, bazı nedenlerden ötürü serveri internete bağlayamayız, bu program database'ini yerel ağda \\192.168.1.50 adres üserinde arıyor, yerel ağda çalışan PC'lerde sorunsuz çalışıyor program buraya kadar herşey iyi ama ofisin dışında başka bir bölgeden bu programı çalıştırmak istesek bunu nasıl yapabiliriz ?
Ofisteki herhangi bir bilgisayarı açık tutup dışardan o bilgisayara bağlanıp aynı yerel ağ üzerindeymişiz gibi gösterebilirmiyiz veya nasıl yapabiliriz ?
ofiste statik ip mevcutsa ofise vpn server kurun . Ofiste statik ip yoksa birtane vps sunucu alın buna open vpn kurun. ofisteki bilgisayarların hepsini bu vpn ne bağlayın yada 1 adet bilgisayarı bu vpn ne bağlayın ve ip leri route edin. Aslında benim için oldukça basit bir iş ama sizin için bilmem :) Teknik bilgisi olan biri rahatlıkla 1 saat içinde her şeyi bitirir.
ilgin için çok teşekkür ederim statik IP adresimiz yok biraz teknik bilgim mevcut ama daha önce hiç vpn kurmadım openVPN ücretsiz mi ? fiyatı nasıl ? nasıl kurabilirim openVPN'i ?
birde bu program sadece yerel ağda arıyor ofiste bizim bilgisayarlarda windows explorer'e serverin local(192.168 diye başlayan) IP adresini yazınca açılıyor ve programın database'i orada vps ve openVPN yapınca uzaktaki bilgisayarda da aynı IP adresini yazarak windows explorer'den dosyalara ulaşmak mümkün mü? çünkü programa müdahele şanzımız yok tekrar teşekkür ederim
birde alacağım VPS nin ne tür özellikleri olması lazım windows u linux mu bide tap/tup diye bişey okudum internetten
Ofisteki herhangi bir internete bağlı bilgisayara vpn kur. VPN i doğru konfigre edersen zaten dışardan bağlandığında ofisteki yerel ip grubundan bir ip alacaksın. Bu durumda aynı ip ile programa erişebilirsin.
nasıl VPN'i doğru konfigre edebilirim
Bunun en kolay yolu ofise VPN bağlantısı destekleyen bir router yada firewall koyup dışardan IPSec yapmak olur. OpenVPN gibi ücretsiz çözümleri kullanmak için teknik bilgi ve tecrübe olmadan tavsiye etmem. IPSec VPN yaptığınızda zaten ağa dışardan bağlanan bilgisayarın içerdeki bir bilgisayardan hiç farkı olmayacak.
VPN destekleyen router olarak ne tavsiye edersiniz, Elimizde Cicso 800 series router var iş görür mü kullanmayı bilen yok ama dışardan adamlar gelip takmışlar bi düzen kurmuşlar ama VPN işini başaramamışlar bi ton da para almışlar şimdi ben başarırsam bu benim için iyi olacak.
Gördüğüm kadarıyla kurulan düzen şu bir Modem var bu modem'e bağlı 2 Cisco router var birisi yedekmiş sanırım kesinti olursa diye, niye 2 tane koyduklarını bende anlamadım, router 24 port'luk D-Link switch'e bağlı o odadaki çalışanlar (4 kişi) bu swtich'e bağlılar bağlılar ben ve 3 kişi daha uzakta başka bir ofisteyiz burada bişey var galiba Access Point switch ona bağlı bizde bu Access point'e bağlıyız, tahmin ettiğim kadarıyla bağlantı böyle sağlanmış.
Şrkette yeniyim heryeri kurcalayamıyorum, Sizce bağlantı böylemidir veya nasıl olmalıdır önce onuda anlamak istiyorum çünkü şirkette bu işlerden anlayan yok ve en kötüsü sanırım Cisco router'in şifresini bilmiyorlar ama gerekliyse sistemi kuran kişilerden alabiliriz, şimdi ben bu VPN'i nasıl yapabilirim ? bi sorum daha olacak şimdi ben 192.168.10.1 diye girmeye çalıştığımda şifre istiyor bu şifre hangisinin ben hangisine bağlanıyorum bu numarayı yazınca benim bağlantım şu şekilde "benim PC->Access Point->D-Link Switch->Cisco router->Modem" tabi bağlantının bu şekilde olduğundan da tam emin değilim
cevabınız için teşekkür ederim
Hakan 3H
kullanıcısına yanıt
statik ip yoksa ofise server kurmak mantıklı değil. 3 tl 4tl alınacak vps bile iş görüyor. push default gateway kodunu openvpn server dan çıkarırsınız. sonra servere istediğiniz ip bloklarını route etmek için push route "192.168.1.0 255.255.255.0" kodunu eklersiniz. ofiste mümkünse bir linux bilgisayarda open vpn kurarsınız ve bunu Openvpn intranet sunucunuza bağlarsınız. bu linux bilgisayara interface up script özelliği ile otomatik olarak openvpn den statik ip atarsınız diğerlim openvpn de kullandığınız blok 10.0.9.0 10.0.9.1 Server olur siz ofisteki bilgisayarınıza 10.0.9.1 statik atarsınız.
şuanda server bağlanan her client otomatik olarak 192.168.1.0 aralığı vpn server üzerinden geçiyor fakat server bunların nereye gideceğini bilmiyor. Onuda ofiste sürekli açık olan clientimize yönlendirmemiz lazım Bunun için open vpn server çalışan linux bilgisayarımızda "ip route add 192.168.2.0/24 via 10.0.9.1 dev tap0" benzer bir kodla yönlendirme yapacağız. Ofisteki ve server olan linux bilgisayarda /etc/sysctl.conf dosyasında net.ip.forward benzer bir kod vardı bunu 1 yaparak bilgisayarlar üzerinden iletişim sağlanmasına izin veriyoruz ve ayarların yeniden yüklenmesi için sysctl -p yazıyoruz. Bu yöndirme işini open vpn ile yaparsan hem bedava hemde 2048 bit korumalı olur. open vpnde udp ve tap konigirasyonunu öneririm Dosya paylaşımı yada lan için ekibe direk kurulabilir exe de yaptım . Açık kaynak olunca istediğin yapmak kolay oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Hakan 3
ilgin için çok teşekkür ederim statik IP adresimiz yok biraz teknik bilgim mevcut ama daha önce hiç vpn kurmadım openVPN ücretsiz mi ? fiyatı nasıl ? nasıl kurabilirim openVPN'i ?
birde bu program sadece yerel ağda arıyor ofiste bizim bilgisayarlarda windows explorer'e serverin local(192.168 diye başlayan) IP adresini yazınca açılıyor ve programın database'i orada vps ve openVPN yapınca uzaktaki bilgisayarda da aynı IP adresini yazarak windows explorer'den dosyalara ulaşmak mümkün mü? çünkü programa müdahele şanzımız yok tekrar teşekkür ederim
Merhaba statik ip bend emevcut evimde. Kablosuz olarak laptopum (win10 yüklü)internete baglı, ethernet olarak diğer bilgisayar(liux bağlı) bağlı bunda hp 3635 yazıcıda bağlı usbden, 1.vpn server kurayım? nasıl kurulur? 2.hamachimi kurayım bu iki sorudaki bağlantı olursa kablsuzdan yazıcıyı görürmü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme