palit 2600 serisi sorunlu deniliyor...birde genelde vpu recovery hatası güç kaynağı yetmediği durumlarda gözleniyor.
quote:
Orjinalden alıntı: DiMarzio
palit 2600 serisi sorunlu deniliyor...birde genelde vpu recovery hatası güç kaynağı yetmediği durumlarda gözleniyor.
çoğu zaman donanımsal bir problemdir. Yani sürücü veya şöyle böyle gidermek pek mümkün olmuyor. Bence sen geri verebiliyorsan ver sonra Nvidia serisinden al bir tane. Ya da X1950 Pro da olabilir. Tabii güç kaynağın yetersiz ise VPU olmasa da başka problemler ortaya çıkacaktır.
Genelde donanımsal hata arkadaşımın x1300 üde aynısını yapıyordu 1-2 kez servise gönderdik değişmedi adamlar baktı biz geri getirmekten vazgeçmicez kartı değiştirdiler
VPU recover sorununun nedenleri!!!
1-Driver sorunu Çözüm: en güncel driverları amd.ati.com dan indirebilirsin!!! driver'ı kurarken Net Framework 2.0 kurulu olduğuna dikkat edin!!!
2-ısı sorunu (özellikle ekran akartına yüklenen program ve oyunlarda kartın zorlanıp, soğutmanın yetersiz kalması) Çözüm: kasa içi havalandırma düzgün mü kontrol edilmeli kablolar karışık ise toplanmalı egzos fanlar yetersizse daha büyük ve güçlüleri ile değiştirebilirsiniz. bunlar çözüm olmazsa, kasanın yan kapağından ekran kartına doğru soğuk hava üfleyecek şekilde bir kasa fanı yerleştirebilirsiniz yada kasa açık kullanılabilirsiniz!!!
3-PSU yeterli gücü sağlamıyordur.(özellikle PC'nin ilk açılışı ve yüksek güç isteyen oyunlarda Psu'nun yetersiz kalması) Çözüm: sisteminizdeki PSU'dan daha güçlü ve amper değerleri iyi olan bir psu ile deneyin, sorun çözülürse yeni bir Psu alın!!!
4- aşırı O/C nedeniyle; aşırıya kaçılmış O/C sebebiyle kart ısınabilir veya O/C nedeniyle artan güç ihtiyacını iyi olmayan bir Psu karşılamayabilir!!!
bu arada bazı yanlış bilgiler veren olabilir sana mesela Catalyst Control Center'dan VPU recover'ı kapatmak gibi!!!
kesinlikle kapama çünkü ATI kartlarda VPU recover emniyet kemeri gibidir... herhangi bir terslikte devreye girerek kartınızda tehlikeli sonuçlara neden olmadan korumaya alır
Bende palit 2600 pro aldım aynı sorun bendede oldu. Keşke almadan önce araştırsaydın. Ben iade ettim bence hiç uğraşma geri ver yerine başka kart al.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme