Şimdi Ara

VU+DUO mu- ATLNTA xtrend 9000 VEYA GİGA BLUE 800 serisimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni 60 inç philips lcd tv aldım paraları soydurduk ..Kendi receiveri yavaş ve SD yayınlar biraz kötü onun için 2.el dahi olsa VU+DUO mu- ATLNTA xtrend 9000 (atlanta veya diğer firmaların 9000 serisi aynı mı ) VEYA GİGA BLUE 800 serisimi ? görüntü önemli......Kömür karası philips lcd tv için.....

• quote:

Orijinalden alıntı: telsiz09

Arkadaşlar yeni 60 inç philips lcd tv aldım paraları soydurduk ..Kendi receiveri yavaş ve SD yayınlar biraz kötü onun için 2.el dahi olsa VU+DUO mu- ATLNTA xtrend 9000 (atlanta veya diğer firmaların 9000 serisi aynı mı ) VEYA GİGA BLUE 800 serisimi ? görüntü önemli......Kömür karası philips lcd tv için.....

Kıyaslanmasını istediğiniz 3 cihazında görüntü kalitesi bir birinin aynısıdır. Çünkü hepsi de boradcom işlemcilidir.

En hızlı işlemci ET-9000 cihazdadır. Boradcom 7413 no'lu işlemci bulunmakta olup, gerçek hızı 405 Mhz.dir. ( MIPS hızı, 1100 Mhz.dir. ) Bu cihazda silikon tüner vardır.( Anten tesisatı iyi değilse Dezavantajdır. )

Vuo Duo 'daki işlemci de, 405 Mhz. dir. Ancak duo'nun işlemcisi donanımsal PiP yapamaz. ( ET-9000 donanımsal PiP yapar. ) Duo cihazda donanımsal tuner vardır.( Anten tesisatı iyi değilse bile sinyal zafiyetini kolayca farkettirmez. )

Giga Blue 800 serisindeki işlemcinin gerçek hızı 333 Mhz.dir.

ET-9000'in görüntü kalitesi, diğer broadcom işlemcili cihazlardan iyidir diyenlere inanmayınız.

Şehir efsanesi gibi bir şey oldu bu ET 9000'in görüntü kalitesi... Adamın biri bi laf atıyor ortaya... O lafı okuyan bir başkası alıp, başka forumlarda yüksek perdeden yazıp çiziyor. Sonra ilk lafı ortaya atan bile inanıyor.

Velhasılı; daha neler neler... Biz resme bakarız, işlemci, mişlemci vız gelir diyen mi ararsın, orijinal al, klonlar da görüntü vasat diyen mi ararsın.

Kolay gelsin.

• Babamlarda ET-9000 var ve çok memnunlar.
    Bende Klon DM800SE HD var. Ben de memnunum ama ET-9000 in görüntü kalitesi daha güzel görünüyor.
    TV den mi diye benim cihazı söküp oraya götürdüm. Yok TVden değilmiş.
    ET-9000 gerçekten daha iyi görüntü verdiğini gördüm. Diğer cihazları bilmiyorum ama DUO nun
    görüntüsünün çok iyi olmadığını birkaç yerde okumuştum. Tabi denemek lazım yine de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

Babamlarda ET-9000 var ve çok memnunlar.
    Bende Klon DM800SE HD var. Ben de memnunum ama ET-9000 in görüntü kalitesi daha güzel görünüyor.
    ET-9000 gerçekten daha iyi görüntü verdiğini gördüm. Diğer cihazları bilmiyorum ama DUO nun
    görüntüsünün çok iyi olmadığını birkaç yerde okumuştum. Tabi denemek lazım yine de.

Tabi alakası yok...

Her image göre görüntü ayarları biraz değişir.

Bu bazen aynı cihazın değişik image'ları arasında bile, farklıdır.

TV'nin görüntü ayarları ile gözümüze göre ayarladık mı, işlem tamamdır yani...

Önemli olan, resolution depth oranıdır. Boradcom işlemcilerin tamamında bahse konu oran, hep aynıdır.

Dolayısı ile adam TV'nin görüntü ayarları ile oynamadan, bu cihaz daha iyi gösteriyor dedi mi, anında şehir efsanesi oluverir.

Bu konulara geçmişte detayları ile çokça değinmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Babamlarda ET-9000 var ve çok memnunlar.

Tabi alakası yok...

Her image göre görüntü ayarları biraz değişir.

Bu bazen aynı cihazın değişik image'ları arasında bile, farklıdır.

TV'nin görüntü ayarları ile gözümüze göre ayarladık mı, işlem tamamdır yani...

Önemli olan, resolution depth oranıdır. Boradcom işlemcilerin tamamında bahse konu oran, hep aynıdır.

Dolayısı ile adam TV'nin görüntü ayarları ile oynamadan, bu cihaz daha iyi gösteriyor dedi mi, anında şehir efsanesi oluverir.

Bu konulara geçmişte detayları ile çokça değinmiştim.

Valla ben seyrediyorum ve çok iyi olduğunu görüyorum.
    Sizin tabirinizle İsmi Lazım Değil Forumda VU satıcısı 5-6 tane yaygaracı var.
    Onlar kendi sattıkları dışında bir markayı kötülemek için hemen atlarlar.
    Alakasız konularda bile hemen koro halinde devreye girerler.
    Klon konularını önce tiye alıp sonra kafalarına göre kapatırlar.
    Olmadı teknik bilgi yetiştiremedikleri kıymetli abilerimizi !!! sen anladın onu attırırlar falan filan.

Yanlız onlar bile eski VU Duo'nun görüntü kalitesinin çok iyi olmadığını kabul ediyorlar.
    -yanlışlıkla da olsa- Hatta biri hangi dağda kurt öldü demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 6 Mayıs 2014; 7:36:00 >

• quote:

Valla ben seyrediyorum ve çok iyi olduğunu görüyorum.

Demekki TV'nin ayarlarını sizde yapmıyorsunuz...
  • Şartlar eşit abi, ikisini de aynı TV de oynatıyorum.
    Bizimkilere değişelim mi dedim, yanaşmadılar...
    Yanında ne verecen dediler? Eee--üüü deyip konuyu geçiştirdik.
    Kimse yokken bir gece operasyon yaparız oraya gari!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VU+ Duo 4K SE BT
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Şartlar eşit abi, ikisini de aynı TV de oynatıyorum.
    Bizimkilere değişelim mi dedim, yanaşmadılar...
    Yanında ne verecen dediler? Eee--üüü deyip konuyu geçiştirdik.
    Kimse yokken bir gece operasyon yaparız oraya gari!!!

Konuyu hala kavrayamadın ...

• Enigma2 kullanan cihazların içinde en iyi görüntü kalitesi dreambox500hd vardır ikincide et9000 gelir et9000 kumandası sağırdır cihazı görmeden tepki vermez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kumandanın cihazı en az 30 dereceden görmesi gerekiyor ama görüntüsünü
    ben çok beğeniyorum her gittiğimde.
  • Bazı arkadaşlar halen aynı şeyi söylüyor.Görüp denedimi yoksa öylesine kitabi bir üsluplamı konuşuyor anlayamadım.Bizler bizzat kullandığımızı gördüğümüzü söylüyoruz.Tv ayarı ile kendisi hangi cihazları test etti acaba.Ben bahsi geçen cihazları deneyerek aynı kanıya vardım.
    Bora2004 arkadaşın değerlendirmesi bana daha mantıklı geliyor.

Vu uno işlemci olarak bcm7413 sahip bir cihaz. Çift tuner şart değil ise uno yu tercih ederdim. Duo çok iyi cihazdır fakat işlemcisi bir nesil eskidir uno ya göre.

Et9000 de çok iyi cihazdır bcm7413 işlemci vardır fakat backup yazılım desteği yok gibidir. Backup işi bir hastalıktır. Xtrend Türkiye de backup yazılım desteği ne yazık ki alamadı.

Uno, et9000, duo derim. 800 solo tercih dışı bırakın.

diyor.

Bende şu an et 9000 hd kullanıyorum ve görüntüsü gayet güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 6 Mayıs 2014; 23:08:55 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: telsiz09

Arkadaşlar yeni 60 inç philips lcd tv aldım paraları soydurduk ..Kendi receiveri yavaş ve SD yayınlar biraz kötü onun için 2.el dahi olsa VU+DUO mu- ATLNTA xtrend 9000 (atlanta veya diğer firmaların 9000 serisi aynı mı ) VEYA GİGA BLUE 800 serisimi ? görüntü önemli......Kömür karası philips lcd tv için.....

Kıyaslanmasını istediğiniz 3 cihazında görüntü kalitesi bir birinin aynısıdır. Çünkü hepsi de boradcom işlemcilidir.

En hızlı işlemci ET-9000 cihazdadır. Boradcom 7413 no'lu işlemci bulunmakta olup, gerçek hızı 405 Mhz.dir. ( MIPS hızı, 1100 Mhz.dir. ) Bu cihazda silikon tüner vardır.( Anten tesisatı iyi değilse Dezavantajdır. )

Vuo Duo 'daki işlemci de, 405 Mhz. dir. Ancak duo'nun işlemcisi donanımsal PiP yapamaz. ( ET-9000 donanımsal PiP yapar. ) Duo cihazda donanımsal tuner vardır.( Anten tesisatı iyi değilse bile sinyal zafiyetini kolayca farkettirmez. )

Giga Blue 800 serisindeki işlemcinin gerçek hızı 333 Mhz.dir.

ET-9000'in görüntü kalitesi, diğer broadcom işlemcili cihazlardan iyidir diyenlere inanmayınız.

Şehir efsanesi gibi bir şey oldu bu ET 9000'in görüntü kalitesi... Adamın biri bi laf atıyor ortaya... O lafı okuyan bir başkası alıp, başka forumlarda yüksek perdeden yazıp çiziyor. Sonra ilk lafı ortaya atan bile inanıyor.

Velhasılı; daha neler neler... Biz resme bakarız, işlemci, mişlemci vız gelir diyen mi ararsın, orijinal al, klonlar da görüntü vasat diyen mi ararsın.

Kolay gelsin.

oncelıkle kullandıgım cıhazları yazayım ondan sonra goruntu kalıtesı ıyı olan ıkı cıhazı yazayım tabı bu yazımda sallamasyon hıc bısey yoktur tum cıhazları denedım
    denedıgım cıhazlar
    dm 800 hd dm 800 se hd dm 7020 hd gıgablue solo gıgablue quad vu+uno vu+ solo2 clarketech xtrend atlanta et 9000
    bu cıhazların hepsını kullandım
    en ıyı goruntu kalıtesıne sahıp abartısız bır cıhaz varsa oda et 9000 dır ınanmayanlar bu cıhazı kullanmamıştır
    et 9000 bıtek enıgma 2 degıl cogu kalıtelı duz marka cihazlardan bıle daha ıyı goruntu veren cihazdır bu saydığım cıhazlar ıcerısınde
    1.et 9000 et 9000 gıbı degılsede bıraz ıyı dm 800 se bu ıkı cıhaz dışında tum enıgma 2 cıhazların goruntusu vasattır.
    sadece ıslemcı yönünden görüntüye yorum yapılmamalı
    et 9000 den daha ustun broadcom mıps ıslemcılı cıhazlar çamur gıbı vasat goruntu verırken et 9000 cok keskın canlı ve net goruntu vermeyı başarıyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dreambox271980
    et 9000 bıtek enıgma 2 degıl

Nasıl enigma 2 değil !? et 9000'i kullandığınızdan emin misiniz ?
  • quote:

quote:

dıyorumkı et 9000 goruntu kalıtesı olarak bı tek enıgma 2 cıhazlar arasında degıl cogu duz kalıtelı marka receıverler den bıle daha ıyı goruntu verıyor dıyorum
  • quote:

quote:

quote:

dıyorumkı et 9000 goruntu kalıtesı olarak bı tek enıgma 2 cıhazlar arasında degıl cogu duz kalıtelı marka receıverler den bıle daha ıyı goruntu verıyor dıyorum

Noktalama işaretlerine dikkat etseydiniz, sormak zorunda kalmazdım.

Herneyse... Aynı cihazın Clark Tech marka olanını test etmiş biri olarak, görüşünüze katılmıyorum.

Broadcom 7413 model işlemci vardır. Bu işlemci DM 800se cihazda bulunan 7405 no'lu işlemci ile bire bir aynıdır. 7413'ün farkı, cihazın menü görünümüne 3 boyut efekti katabilmektedir sadece... Başka da bir farkı yoktur.

7413 model işlemci Vu+ UNO cihazda da vardır.

Çift tunerli Clark Tech, DM 500HD, DM 800HDse, Vu+ UNO model cihazların hepsinde, görüntü kalitesi bir birinin aynısıdır. İmage'dan image'a küçük farklılıklar olması normaldir. TV'nin görüntü ayarları ile oynayarak, gözümüze göre ayarladığımızda, aynı kalitede görüntüye ulaşılır.

İşlemci aynı olduğu için, yukarıda saydığım cihazların "resolution depth" oranları aynıdır. Dolayısı ile bahse konu cihazların görüntü kalitelerinde, bir birine göre üstünlükten bahsedilemez.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Mayıs 2014; 0:04:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Noktalama işaretlerine dikkat etseydiniz, sormak zorunda kalmazdım.

Herneyse... Aynı cihazın Clark Tech marka olanını test etmiş biri olarak, görüşünüze katılmıyorum.

Broadcom 7413 model işlemci vardır. Bu işlemci DM 800se cihazda bulunan 7405 no'lu işlemci ile bire bir aynıdır. 7413'ün farkı, cihazın menü görünümüne 3 boyut efekti katabilmektedir sadece... Başka da bir farkı yoktur.

7413 model işlemci Vu+ UNO cihazda da vardır.

Çift tunerli Clark Tech, DM 500HD, DM 800HDse, Vu+ UNO model cihazların hepsinde, görüntü kalitesi bir birinin aynısıdır. İmage'dan image'a küçük farklılıklar olması normaldir. TV'nin görüntü ayarları ile oynayarak, gözümüze göre ayarladığımızda, aynı kalitede görüntüye ulaşılır.

İşlemci aynı olduğu için, yukarıda saydığım cihazların "resolution depth" oranları aynıdır. Dolayısı ile bahse konu cihazların görüntü kalitelerinde, bir birine göre üstünlükten bahsedilemez.

Kolay gelsin.

serkan hocam et 9000 ler farklı markalar adı altında olsada tum et 9000 modellerı aynıdır marka dışında kasa donanım ıslemcı vs.
    et 9000 lerde 7405 ıslemcı vardır uno ve ultımoda 7413 ıslemcı vardır
    bu yüzden 7405 ıslemcının goruntusu 7413 e nazaran daha ıyıdır.
    bunu dm 800 se ve et 9000 den bılıyorum dm 800 se ve et 9000 7405 ıslemcı kullanmakta
    uno ve ultımo 7413 ıslemcı kullanmakta.
    ben 7413 ıslemcının ve 7405 ıslemcının aynı goruntuyu sunduğuna katılmıyorum
    et 9000 ve dm 800 sede goruntu kalıtesı daha ıyı ıken
    uno ve ultımoda goruntu kalıtesı daha dusuktur..
    hıc bı goruntu ayarları ıle gerek cihazdan gerek tv den oynamadan bu cıhazlardakı goruntu kalıtesı zaten bellı oluyor .
    sımdı sıze soyle soyleyeyım 7405 ıslemcı serısı unonun 7413 ve su an yenı nesıl gıgablue quad ve solo2 nın kullandığı ıslemcı serısınden daha eskı bı ıslemcı olduğu doğrumu?
    doğru
    7405 den sonra çıkan broadcom mıps ıslemcılerı hangı cıhazda kullanılırsa kullanılsın.
    goruntu kalıtesı 7405 ıslemcı serısınden daha vasat ve daha berbattır.
    saygılar....

• quote:

serkan hocam et 9000 ler farklı markalar adı altında olsada tum et 9000 modellerı aynıdır marka dışında kasa donanım ıslemcı vs.
    bunu dm 800 se ve et 9000 den bılıyorum dm 800 se ve et 9000 7405 ıslemcı kullanmakta
    hıc bı goruntu ayarları ıle gerek cihazdan gerek tv den oynamadan bu cıhazlardakı goruntu kalıtesı zaten bellı oluyor .
    sımdı sıze soyle soyleyeyım 7405 ıslemcı serısı unonun 7413 ve su an yenı nesıl gıgablue quad ve solo2 nın kullandığı ıslemcı serısınden daha eskı bı ıslemcı olduğu doğrumu?
    doğru
    7405 den sonra çıkan broadcom mıps ıslemcılerı hangı cıhazda kullanılırsa kullanılsın.
    saygılar....

Tabi böyle yazarak şehir efsanesinin oluşmasına neden oluyorsunuz...

7405 ve 7413 'ün data sheet'ini açıp inceleyiniz. Bire bir aynı işlemcilerdir.

İki önceki mesajımda bahsettiğim gibi, bu cihazların herbirinde resolution depth oranı aynıdır. Dolayısı görüntü kaliteleri de aynıdır. İmage'dan image küçük farklılıklar olması normaldir. Onu da TV'nin görüntü ayarlarından gözümüze göre ayarladığımız zaman, görüntülerin hepsi aynı olur.

Solo2 cihazı, geçen yıl fuarda uzunca test etmiştim. Solo2'de işlemci Braodcom 7356 no'lu işlemci olup, gerçek hızı 541 Mhz.dir. ( MIPS hızı 1300 Mhz. ) Bu işlemcinin ürettiği görüntü kaliteside aynı 7405 işlemciye eşittir. Ben herhangi bir fark göremedim.

Kısaca; bunlarda benim gözlemlerimdir.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

quote:

doğru
    saygılar....

Tabi böyle yazarak şehir efsanesinin oluşmasına neden oluyorsunuz...

7405 ve 7413 'ün data sheet'ini açıp inceleyiniz. Bire bir aynı işlemcilerdir.

İki önceki mesajımda bahsettiğim gibi, bu cihazların herbirinde resolution depth oranı aynıdır. Dolayısı görüntü kaliteleri de aynıdır. İmage'dan image küçük farklılıklar olması normaldir. Onu da TV'nin görüntü ayarlarından gözümüze göre ayarladığımız zaman, görüntülerin hepsi aynı olur.

Solo2 cihazı, geçen yıl fuarda uzunca test etmiştim. Solo2'de işlemci Braodcom 7356 no'lu işlemci olup, gerçek hızı 541 Mhz.dir. ( MIPS hızı 1300 Mhz. ) Bu işlemcinin ürettiği görüntü kaliteside aynı 7405 işlemciye eşittir. Ben herhangi bir fark göremedim.

Kısaca; bunlarda benim gözlemlerimdir.

Saygılar, sevgiler.

görüşlerınıze saygı duyuyorum hocam goruntulerı aynıdır derken goruntu netlıgı zaten aynıdır goruntuyu dağıtma vs yoktur 7405 ıslemcı ve 7413 ıslemcı kullanan cıhazlarda.
    sunuda belırteyım ben zaten kullandığım cıhazları yukardakı mesajlarımda belırttım sız aynı goruntuyu verır dıyorsunuz ama zaten aynı netlıkte goruntuyu verıyor ama gözden kaçan bı durum var
    zaten et 9000 kullananlar bılır goruntuyu aynı canlılıkta goruntuyu vermıyor.
    örnek :bır odanın duvarlarının bı tarafını kırmızı plastık boya ıle boyayın bı tarafınıda kırmızı yağlı boya ıle boyayın. canlılıkta plastık boyamı göze daha hos gözükür yağlı boyamı
    demek ıstedıgım bu.
    et 9000 nın verdıgı canlı goruntuyu hıc bı cıhazda yakalayamazsınız et 9000 e en yakın goruntu kalıtesıne sahıp enıgma 2 cıhaz dm 800 se dır
    hersey ıslemcı ılede sınırlı degıldır goruntude.
    kısacası et 9000 duvara yağlı boya puskurtuyor
    dıger cıhazlarda plastık boya..
    saygılar

• quote:

görüşlerınıze saygı duyuyorum hocam goruntulerı aynıdır derken goruntu netlıgı zaten aynıdır goruntuyu dağıtma vs yoktur 7405 ıslemcı ve 7413 ıslemcı kullanan cıhazlarda.
    sunuda belırteyım ben zaten kullandığım cıhazları yukardakı mesajlarımda belırttım sız aynı goruntuyu verır dıyorsunuz ama zaten aynı netlıkte goruntuyu verıyor ama gözden kaçan bı durum var
    zaten et 9000 kullananlar bılır goruntuyu aynı canlılıkta goruntuyu vermıyor.
    örnek :bır odanın duvarlarının bı tarafını kırmızı plastık boya ıle boyayın bı tarafınıda kırmızı yağlı boya ıle boyayın. canlılıkta plastık boyamı göze daha hos gözükür yağlı boyamı
    demek ıstedıgım bu.
    et 9000 nın verdıgı canlı goruntuyu hıc bı cıhazda yakalayamazsınız et 9000 e en yakın goruntu kalıtesıne sahıp enıgma 2 cıhaz dm 800 se dır
    hersey ıslemcı ılede sınırlı degıldır goruntude.
    kısacası et 9000 duvara yağlı boya puskurtuyor
    dıger cıhazlarda plastık boya..
    saygılar

Tabi bu son yazdıklarınızda bilimsellikten son derece uzak betimlemedir.

İmage'dan image farklılıkların olması normaldir demiştim.

Yani gerisini TV'nin görüntü ayarlarından gözümüze göre ayarlamamız gerekiyor.

Biraz daha somut örnek vereyim, ne demek istediğim daha iyi anlaşılsın.

İki farklı image kullanıyorum sıklıkla. GP3 ve Pli olmak üzere... GP3'te renk, kontras, ışık değerleri yerindeyken, Pli image'da kontras fazla açılmış durumdadır. Pli'yi kullandığım zaman, kontras'ı biraz kısmak zorunda kalıyorum.

Bu örnekte olduğu gibi, image'dan image'a görüntü ayarları değişmektedir. Renk, sharpness değerleri de aynı şekilde image'dan image'a değişmektedir.

Velhaslı, tüm image'lar için referans görüntü, Dreambox'larda experimental image'lardır. Öyleki, experimental image'lar, image'ın header bilgileri değiştirilerek, vu+ giga, xtrend gibi cihazlara bile yüklenebilir. Tabi bu yükleme yapıldığında, cihazın özelliğine göre, CI ve tuner yamalarını da yapmak kaydıyla... ( Dream image'larının başka cihazlara yüklenilmesi konusu, kullanıcıların kolayca yapabileceği bir işlem olmadığı için bugüne kadar paylaşmadım. )

Herneyse... Enigma 2 serisinde, optimum ayarlara sahip image'ın ne olduğunu belirtmek için değinme gereği hissettim. Eğer xtrend 9000 model cihazla karşılaştırma yapılmak isteniyorsa, örneğin 800se cihaza experimental image kurularak karşılaştırma yapılabilir. ( TV'den görüntü ayarlarını yapmak kaydıyla... )

Saygılar, sevgiler.

• Bu bilgilerde bir tuhaflık var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.