Arkadaşlar benim vucudumda kaşınca kabarmalar oluyor çizik çizik bir şekilde internetten biraz araştırdım dermografizm denilen bir şeymiş hastaneyede gitmeye korkuyorum 1 yıldır bu bela ile uğraşıyorum ne yapmalıyım aramızda bilgili biri varsa lütfen yardımcı olsun
mantar olmayasın , VEYA ALERJİ
mantar degilde alerji olabilir ya ciddi derece çok sıkıntı yaşıyorum offfffffff offffffffffffffffffffffffffffffff
Yaklaşık bir yıldır dermografizm semptomları ile yaşıyorum. Farklı doktorlara gittim ancak hepsi bu hastalığın tedavisinin olmadığını ve bazı hastalarda kendiliğinden kaybolabileceğini söyledi. İnternetten yaptığım araştırmalar sonucunda (Türkçe ve İngilizce sitelerde) bazı hastaların deriye sert bir cisimle temas edildiğinde yalnızca temas edilen bölgenin belirli bir süre kaşındığını ve yaklaşık 20 dakika sonra kabarmaların ve kaşıntıların geçtiği yazıyordu.
Benim durumumum bundan farklı olduğunu anladım. Vücudum ilaç kullanmadığım veya geciktirdiğim zaman sürekli kaşınıyor. Histamin hormonunun bilinmeyen bir nedenden dolayı fazla salgılanmasından ötürü kaşıntı semptomları görülüyor. Bunun tek çaresi H1 ve H2 reseptörlerini bloke eden ve histaminin azda olsa salınımını azaltan antihsitaminik ilaçlar. Şimdiye kadar; Aerius, Tolvon (bu antidepresan türevi bir ilaç son çare olarak bunu bile aldım), Zyrtex, Xyzal, Kestine gibi antihistamin türevlerini kullandım. Hiçbiri tedavi edici özelliğe ship değil hepsi kaşıntıların ortaya çıkmasına engel oluyor ve reseptörleri bloke ediyor o kadar.
Son iki aydır iki günde bir tane setiridin dihidroklorür içerikli ''Xyzal'' kullanıyorum. Kaşıntıları geçiriyor ancak 48 saat sonra bir tane daha almak zorundayım. Hastalığın ne zaman geçeceğini bilmiyorum, sürekli ilaç kullanmak zorundayım. Bir süre sonra ilaçların fayda etmemesi veya vücudun bunlara tolerans göstermesi sonucunda neler olur bilmiyorum.
Ayrıca forumda semptomatik dermografizm diye aratırsan benim açtığım konuyu görebilir ve daha çok bilgi edinebilirsin.
Ayrıca benim bu hastalığın nedeni ile ilgili bir düşüncem de var. Normalde kaşınma derinin herhangi bir içsel ve dışsal uyarana verdiği tepkidir. Deri herhangi bir tehlikeye maruz kalırsa, mast hücrelerinden histamin salgılanır ve kaşınma ile beden uyarılır. Dermografizme neden olan hiçbir dışsal uyaran yoktur, bu hastalık alerji diye tıp literatüründe geçen hastalıktan çok farklı bir durumdur. Eğer alerji olsa alerjen ile temas halinde iken semptomlar ortaya çıkar. Alerjen madde ile teması kestiğiniz anda semptomlar ortadan kalkar. Eğer deri sürekli kaşınıyor ise bu organizmanın içsel bir uyaranı tehdit olarak algılamasından kaynaklanıyor olabilir.
Forumda doktor olan veya tıp eğitimi alan arkadaşlar var, onlar bu konuda neler düşünüyorlar. Sizce de bu hastalığın nedeni bağışıklık sisteminin içsel bir uyaranı tehlike olarak algılaması ve histamini arttırması muhtemel neden olamaz mı?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Egzamadan şüphelendim, bir araştır, doktora git yarın hemen.
quote:
Orjinalden alıntı: serkansi
Egzamadan şüphelendim, bir araştır, doktora git yarın hemen.