Şimdi Ara

Vücudumdaki Çizgiler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
61.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vücudumun bazı yerlerinde çizgiler oluştu kesik gibi, yaklaşık 1 sene kadar oldu bunlar çıkmaya başlayalı sırtımın ortasında ve kasıklarımda var genellikle tamamen kesik izini andırıyor, kuzenim boy uzamasından kaynaklanıyo dedi sizin var mı bir bilginiz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vücudunuzdaki Çizgiler: Nedenleri ve Tedavileri

Vücudunuzda görülen çizgiler, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu çizgiler sırtınızda yatay olarak, kollarınızda veya vücudunuzun diğer bölgelerinde ortaya çıkabilir.

Sırtta Yatay Çizgiler

Sırtınızda yatay çizgiler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin sonucu olabilir:

• Gebelik
    • Ani kilo alımı veya kaybı
    • Cushing sendromu gibi hormonal dengesizlikler

Sırtta Çizgiler Var

Sırtınızda görünen çizgiler genellikle striae adı verilen bir cilt durumundan kaynaklanır. Striae, cildin aşırı gerilmesi sonucu oluşur ve aşağıdaki durumlarda ortaya çıkabilir:

• Ergenlik büyümesi
    • Gebelik
    • Hızlı kilo alımı

Kolda Çizgi Oluşması

Kollarınızda oluşan çizgiler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Yaralanmalar
    • Enfeksiyonlar
    • Cilt yaşlanması

Sırtımda Kırmızı Çizgiler Var

Sırtınızda kırmızı çizgiler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli cilt rahatsızlıklarının bir belirtisi olabilir:

• Alerjik reaksiyonlar
    • Egzama
    • Pityriasis rosea

Sırtta Çizgi

Sırtınızda tek bir çizgi, aşağıdakiler gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Dövme veya ameliyat izi
    • Cilt enfeksiyonu
    • Ben veya doğum lekesi

Vücudumda Kırmızı Çizgiler Var

Vücudunuzda kırmızı çizgiler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Kaşıntı
    • Böcek ısırıkları
    • Virüs veya bakteri enfeksiyonları

Vücudunuzdaki çizgiler hakkında endişeleriniz varsa, doğru teşhis ve tedavi için bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hızlı boy uzamasından, hızlı kilo alınmasından ya ağır body çalışıldığında çıkan izler bunlar. Yırtılma gibi duranlarıda var
  • Şişmanmısın ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

Hızlı boy uzamasından, hızlı kilo alınmasından ya ağır body çalışıldığında çıkan izler bunlar. Yırtılma gibi duranlarıda var
    Evet bende de var doktoro gittim krem verdi sürmedim.Sürsem geçer heralde.Hızlı boy uzamasından dolayı oluyor ve kalıcı ilaç kullanmazsan.Ben şekil olur diye ilaç sürmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 25th November

Evet bende de var doktoro gittim krem verdi sürmedim.Sürsem geçer heralde.Hızlı boy uzamasından dolayı oluyor ve kalıcı ilaç kullanmazsan.Ben şekil olur diye ilaç sürmedim.

Alıntıları Göster
    Benimde dizimde var onlardan
    Ergenlik çağında olmaktan ve kilo alıp vermekten olur demişti annem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

Hızlı boy uzamasından, hızlı kilo alınmasından ya ağır body çalışıldığında çıkan izler bunlar. Yırtılma gibi duranlarıda var
    Bende de benzer bir sorun var ancak tam olarak sorun mu yoksa iyi bir şey mi anlayamadım. Karnımın üzerinde 4-5 tane yaklaşık 3 cm aralıklarla çizgiler var. Bu durum karın kaslarımın belirginleşmesi mi demektir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Woody*

Bende de benzer bir sorun var ancak tam olarak sorun mu yoksa iyi bir şey mi anlayamadım. Karnımın üzerinde 4-5 tane yaklaşık 3 cm aralıklarla çizgiler var. Bu durum karın kaslarımın belirginleşmesi mi demektir ?

Alıntıları Göster
    O izler sırtımda bende de var uzamamdan ve 1 ayda 6 kilo verince oldu sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

O izler sırtımda bende de var uzamamdan ve 1 ayda 6 kilo verince oldu sanırım

Alıntıları Göster
    hehehe. Aynısı bende de vardı. ,Gittik cildiyeciye ilaç bile yazmamıştı. hızlı büyüyenlerde mi metabolizması hızlı olanlardamı ne böyle oluyo dedi. Halbuki zayıfım ben.

Faça atmış gibi sanki dimi

Onların adıda STRİA imiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Woody*

Alıntıları Göster
    şİşman değilim atletik sayılabilecek bir vücudum var diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

Alıntıları Göster
    ergenlikte olur normaldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuntius

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    uzayınca oluor o cizikler bendede var
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

Alıntıları Göster
    şu şekilde ama tek farkı sırtta ve daha çok daha uzun olması
     Vücudumdaki Çizgiler ?

• quote:

Vücudumdaki Çizgiler ?

Alıntıları Göster
    Benim de dizlerim de var.Aşırı hızlı büyümekten olmuştu bende,muhtemelen sizde de öyle olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuntius

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bendede var :S Aşırı kılo al ver ve hızlı uzamadan oluyor
  • quote:

Vücudumdaki Çizgiler ?

Aynı iz. Sırtımın ortasında ve bel bölgesinde var bendede. Bende tek bende var heralde ve ciddi birşey sanıyordum. Başkalarında da olduğunu öğrenmek beni rahatlattı açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espâda -- 28 Ağustos 2009; 1:14:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

quote:

Vücudumdaki Çizgiler ?

Aynı iz. Sırtımın ortasında ve bel bölgesinde var bendede. Bende tek bende var heralde ve ciddi birşey sanıyordum. Başkalarında da olduğunu öğrenmek beni rahatlattı açıkçası.

Alıntıları Göster
    Dostum ya hızlı boy uzamasından olur yada hızlı (düzensiz) kilo alıp veriyorsan ondanda kaynaklanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RONSPY -- 28 Ağustos 2009; 1:44:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RONSPY

Dostum ya hızlı boy uzamasından olur yada hızlı (düzensiz) kilo alıp veriyorsan ondanda kaynaklanabilir

Alıntıları Göster
    Bu izlerin nedeni Dünya dışı zeki varlıkların konuyu açan arkadaş üzerinde deney yapmış olma ihtimalinden kaynaklanabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: explorerAA

Bu izlerin nedeni Dünya dışı zeki varlıkların konuyu açan arkadaş üzerinde deney yapmış olma ihtimalinden kaynaklanabilir mi?

Alıntıları Göster
    Bende sırtta var birde baldırların alt kısmında.
  • quote:

Vücudumdaki Çizgiler ?

bende de vardı bu tür birşey hastaneye gittim boy uzaması ve derinin tam tutunamamasından kaynaklanıyomuş. resimde adı geçen stria ise doktorun söylediği kadarıyla bir hastalıkmış belirtisi yüzün aydedeye benzemesiymiş. hormonsal bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

quote:

Vücudumdaki Çizgiler ?

Alıntıları Göster
    bendede kasık ve bacaklarımda var
    boyum hızlı uzamadı , çok kilolu çok zayıfta değilim ama ne hikmetse var

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.