Şimdi Ara

Vucut gelistirme surecim ve yorum yapmak isteyen varsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam selam. Biraz uzun bir yazi olacak ama okursaniz memnun olurum. 7-8 sene once cok kilolu bir insandim. Boyum da uzun degil(1.73) Dolayisiyla iyice duba gibiydim. O zamanlar lise sondayiz. Millet cok laf ediyor haliyle. Ben de etkilenen biriyim bu tarz seylerden. Karar verdim zayiflicam diye. Vucut gelistirmeyle veya fitness ile bir alakam yoktu o zamanlar. Hayatimdan sadece asitli icecekleri(kola,fanta,gazoz vs.), cipsi ve sekeri cikardim. Karbonhidrati 0'a yakin tuttum(Bu yorumu simdi yapiyorum. O zamanlar dusunerek yaptigim seyler degildi) Pilav, makarna, ekmek filan yemiyordum veya belki 1-2 yemek kasigi. Bunun yaninda okuldan sonra surekli kosu bandinda kosuyordum. Dakikasini hizini vs hic hatirlamiyorum. Yani 2 saat kostugum da oluyordu. Kalori nedir bilmeden veya yaptigim seyleri dusunmeden hareket ediyordum. Asiri zayifladim boyle yaparak.

Millet yine laf etmeye basladi. Agizlari torba degil ki buzesin :) Her neyse 2017 yilinda yazin vucut gelistirmeye baslamak istedim. Hicbir bilgim yoktu. Salondaki hoca ne yaziyosa kagida onu yapiyordum, beslenme evde ne piserse. Zararli aliskanligimin ve beslenmemin olmamasi benim icin avantajdi. 3 aylik surecte vucutta gozle gorulur degisiklikler gordum ki zaten siskaydim. Vucudumun spora yatkin oldugunu dusunuyorum yani genetik olarak. Her neyse 3 aylik spor bile bana cok ozguven katti ve bu sporu yapmak icin kendimi adamaya karar verdim. ODTU'de okuyorum ve yurtta kaliyorum o siralar. Beslenme istedigim gibi degil elbette. Her neyse o sene yaz tatiline kadar yine bir sey yapmadim. Yazin gelmesini dort gozle bekliyordum. O yaz arastirmalara ve kendimi gelistirmeye basladim. Hangi hareketin nereyi calistirdigini ve genel bilgileri ogrendim. Kendim program yapip kalori hesabi yapip ona gore idman yapmaya basladim. 3-4 aylik surecte yine guzel bir gelisme kaydettim. Hicbir zaman olcu almadim, bunu duzeltmem gerekiyor biliyorum. Ilk donem okuldan izin almistim bazi sebeplerden dolayi. O yuzden onumde guzel bir sure vardi spor icin. Bu arada motivasyonum cok yuksek ve cidden bir yarismaci gibi disiplinliydim. Ilk donem izinli oldugum icin dedigim gibi cok iyi bir gelismeyle ikinci doneme gittim. Zaten millet taniyamadi :) Ikinci donem okuldan cok kafa sporda oldugu icin yine spor odakli takildim ve yazin gelmesini bekledim. Her neyse yazin yine spor yaptim fakat sonraki ilk donem full konsantre derslere odaklanmam lazimdi. Cunku bolumum ve okulum biraz agir. Ilk donem malesef 1 kere spora gidebildim ve beslenmem rezaletti. Tostlar, cikolatalar vs. Hic yapmadigim sey. Ama kafada spor yerine ders vardi sadece. Sonra cok pisman oldum zaten. Neyse. Ilk donem bitti guzelce(ders anlaminda) ve ben ev aramaya basladim. Bundaki tek sebep beslenmemi ayarlamak :) Tekrar o yarismaci moduna donmek istedim ve spora egilmek istedim. Evi tuttum fakat virus nedeniyle ev islerini halledemeden memlekete dondum ve orda da spor hayal oldu. Bu arada evi tutmadan hemen once talihsiz bi olay yasadim. Uzun sure spor yapmadigim icin agir kaldirmamam lazimdi fakat son idmanda squat'a agir girdim ve cidden sonu cok kotu oldu. Bu arada cok insan takip ediyorum, sayisiz video izliyorum. Gerek motivasyon gerek hareket formlari. Hani cok ozen gosterdigimi anlatmak icin soyluyorum. Cunku bu is ciddi bir maddiyat da istiyor. Belimde cok kotu bi agri hissettim ve resmen egildikten sonra dogrulamadim. Bir sekilde bari koydum ama belim cok kotuydu. Salak oldugum icin doktora gitmek yerine kas gevsetici filan alip kendimi kandirdim. Hemen kremi surup yattim fakat 2 gun hicbir sekilde dogrulamadim. Tuvalete giderken bile 90 yasindaki dedeler gibi iki buklum gittim. Virus yuzunden de cekindim doktora gitmeye(guzel bahane). Her neyse evi tutup memlekete dondum iste. Sirf spor icin ev tuttum fakat sondaki bu sakatlik beni cok korkuttu. Diyorum icimden bi daha spor yapamazsam... Cok seviyorum cunku vucut gelistirmeyi. 2 ay kadar filan bir sey kaldirmadim. Belimin sol tarafinda surekli agri vardi. Daha dogrusu boyle ayakta dururken sol taraf boslukta gibiydi. Farkli acilardan farkli sekilde sizliyordu. Fakat 3.ayla beraber o agri gecti ve inanilmaz mutlu oldum. Bele yuklenmemem gerekiyordu. Deadlift filan yapmayacaktim. Oyle de vucut gelisebilir gayet. Egoma yenik dusmemeliydim. Her bolgeyi calistirmak icin farkli alternatiflerimiz var cunku.

Su an Ankara'dayim. Evi yerlestirdik ettik. Hicbir sikinti yok. Su an o evden yaziyorum :) Evde cok guzel ortam kurdum. Cardio icin spin bike aldim. Bench sehpam, agirliklarim, direnc bandim, barfiks aletim vs her sey hazir. Fakat ev isleriyle ugrasirken beli yine zorladim sanirim. 2 gundur yine bi agri hissediyorum. Sancili bir sekilde degil ama normal de degil. Siz siz olun asla egonuza yenik dusmeyin ve ham halde agir kaldirmayin. Su an bu sorunun disinda motivasyon sorunum cok fazla. 1-2 sene onceki yarismaci kafasinda olan ben, su an umrumda degilmis gibi takiliyorum. Eski disiplinim hic yok. Arkadaslar ortama cagirirdi gitmezdim sirf yemek saatime denk geliyor diye. Psikopatlik derecesindeydim kabul ediyorum. Surekli yarismalari izlerdim. Turklerden de saglam adamlar var. Ogunumu yerken onlari izlerdim gaza gelirdim vs. Delilik diyebilirsiniz veya gereksiz bulabilirsiniz ama keyif aliyordum ve vucudumun degistigini gormeyi cok seviyordum. O kadar duzeni de kurdum simdi. Belimde ufak bi agri var ama kondisyonum filan cok kotu su an. Ilk donem de derslere yogunlastim spor yapmadim dogal zaten. Ama 1 sene onceki istedigim, arzuladigim seyi su an gerceklestirdim aslinda. Ortami kurdum, beslenme kismi tamam. Belim cok korkutuyor. Gercekten. Doktora gitmeye de korkuyorum. Spor hayatin bitti, agir kaldirma vs diyecek diye... Kendi kendime bel guclendirici egzersizlere filan bakiyorum internetten. Onlarla birlikte duzelir mi diye dusunuyorum filan... Bu konu hakkinda tavsiye vermek isteyen veya yorum yapmak isteyen varsa gercekten memnun olurum.

Bir diger konu da idman ve kalori hesabinin disinda vitamin mineral kismi. Bir donem online pt aldim birinden ismini vermiyim. Hesap yapmayi biliyorum, kalori hesaplamada sorun yok. Idmani da yazarim o da sorun degil. Daha once kreatin, BCAA, ZMA, glukozamin ve protein tozu kullandim. Islevlerini biliyorum. Fakat su an 'populer' olarak bilinen adamlarin videolarina baktigimizda karaciger koruyucu haplar vs de kullaniyorlar. Yani su an icinde bulundugum durumda bu tarz bi destek alayim mi sizce? Beslenme ve supplement destegi anlaminda danisabilecegim birileri varsa memnun olurum. O tarz adamlara para vermek istemiyorum. Internette baktim ama cevaplarini bulamadim. Kan degerlerimize gore C vitamini vs kullaniyoruz o konu hakkinda bilgim var ama iste ne kadar mesela? Multivitamin almali miyim? Veya balik tuketmeme ragmen omega-3 almali miyim? Veya ne kadar almaliyim? Her sabah(en az 6 gun) cardio yapmak istiyorum ac karnina 5.30 gibi. Kahve icip cardio yapicam diyelim. Ne kadar sertlikte pedali cevirmeliyim? Kalp ritmim ne olmali? Sonucta yaylada gezer gibi bombos cevirmek bi ise yaramaz. Her idmandan sonra da 20 dk cardio yapmayi dusunuyorum. Yani belli basli temel seyleri biliyorum ama ayrintilarda boguluyorum. Yardimci olmak isteyen varsa gercekten memnun olurum. Gerek bel konusunda gerek bu tarz ayrintilar konusunda.

Buraya kadar okuduysaniz tesekkur ederim, kusura bakmayin basinizi sisirdim :) Herkese spor ve saglik dolu bir hayat diliyorum!

• Dostum ne uzun yazmışsın ve, hiçbir DH üyesi tamamını okumaz

1. Belin için geçmiş olsun, yapman gereken bizden değil bir hekimden tavsiye alman.

2. Herkesin bir zevki var bu hayatta, sen de anlaşılan vücut geliştirme sporunu seviyorsun ne güzel işte. Ancak unutma ki ne profesyonel ne de bu işten para kazanıyorsun. Spor sebebiyle doğum günü pastasını bile yemeyen kitleden olma sonra başlarım bu işe dersin. Orta yolu bul işte....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bernoulli Denklemi

Dostum ne uzun yazmışsın ve, hiçbir DH üyesi tamamını okumaz

1. Belin için geçmiş olsun, yapman gereken bizden değil bir hekimden tavsiye alman.

2. Herkesin bir zevki var bu hayatta, sen de anlaşılan vücut geliştirme sporunu seviyorsun ne güzel işte. Ancak unutma ki ne profesyonel ne de bu işten para kazanıyorsun. Spor sebebiyle doğum günü pastasını bile yemeyen kitleden olma sonra başlarım bu işe dersin. Orta yolu bul işte....
    Aslinda okunmayacagini biliyordum hocam ama okuyan da olur elbet :)

Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim. Aslinda tam da o modda bir insanim. Ya da insandim diyim. Dogum gunumde pasta filan yemem Tam yarismaci modundayim. Ama zorla yapmiyorum bunu. 2012'den beri kola cips filan tuketmiyorum. Cikolata toplasaniz 3-5 belki. Gecen donem biraz yedim ama canimin cektiginden degil. Zaten seker tuketmiyorum. Tuz da almam gerektigi kadar. O yuzden hayat tarzim bu aslinda :) Ben spora degil, spor bana uygun zaten :) Bel konusunda da bakalim hocam ya. Umarim ciddi bir sey yoktur. Inan baska bir sey istemiyorum. Vitamin mineral konusunda veya cardio konusunda tavsiyen olursa dinlemek isterim.

• alikara123 A kullanıcısına yanıt
    Spordan zevk almaya bak hocam.

Vitamin-mineral konusunda pek bilgim yok. Paketli ürünlerden mümkün mertebe uzak durul, sağlıklı besleniyorum zaten. Eksikliğini hissedersem doktor tavsiyesi ile alabilirim belki..

Ben aynı zamanda düzenli koşmaya özen gösteriyorum. Tavsiye ederim kardiyobniyetine. Mesela 10 km yi 1 saat altında kosabilmak hedefiniz olabilir. ( Tabi koşun derken, depar değil, hafif tempo, hızlı yürüyüşün bı tık üstü)

Son olarak bel durumunuz için bu süreçte Barfiks Şınav a odaklanabilirsiniz.

10-15 nizami barfiks
    25-30 nizami şınav hedef olabilir.

Son olarak kamu spotu vermek gerekirse : sağlığınız için spor yapın, mutlu olun , paralamayin kendinizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bernoulli Denklemi -- 16 Temmuz 2020; 5:16:46 >
  • 1- geçmiş olsun. bel için bence doktora görünmen lazım. yani herşey olabilir burdan birşey söylemek doğru olmaz.

2- şahsen hiç suplement vitamin vs kullanmadım. doğal olarak yemeklerden ne alıyorsam o kadar. spora da aynı şekilde ben de zayıflamak ve düzgün vücut olsun diye başladım sonra baktım ki devamlılık esas olan, dolayısıyla ben de artık başta yaptığım gibi videolar izleyip çok kasmıyorum. programları da yapabileceğim şekilde ayarlıyorum. baktım o gün enerjim yok hareketleri 3 set (bazal set sayım) yapıp çıkıyorum, baktım haftasonu uykumu almışım büyük hareketleri 7-8 set + drop setli düz+ters piramit şeklinde cumartesi push pazar pull giriyorum vücudu bitiriyorum iyice gibi. ruh halime göre değişiyor ama spora aksatmadan devam etmeye çalışıyorum. haftada en az 1 full body 1 pull 1 push günü gidiyorum.

3- kardiyo olarak sabit hızlı düz kardiyo yerine hiit kardiyo yapmanı tavsiye ederim. şahsen ben dedikleri kadar farkı gördüm. yani 30 sn çok hızlı koş, 1 dk dinlen bundan 3-4 set yap gibi. daha az sürede daha çok kalori yakarsın. bir de normal bisiklet sürme imkanın olursa tavsiye ederim daha zevkli oluyor zaman nasıl geçiyor anlamıyorum, dolayısıyla muhtemelen daha çok kalori yakıyorumdur. spor salonuna gitmediğim günler öylesine bisiklete biniyorum. bir de kısa dönem yerine uzun dönem düşünen biriyim. hafif spor olsa da alışkanlık haline getirme taraftarıyım, sporu ne kadar hayat tarzın haline getirebilirsen faydasını o kadar çok görürsün bence. dolayısıyla dediğim gibi her insanın süper güçlü hissettiği veya güçsüz olduğu yılın bazı dönemleri olabiliyor. güçsüz dönemlerinde yapman gereken en azından belli bir standartta spora devam etmek.

4- bunlar için vücut geliştirmede periodization konularına göz atabilirsin. deload, load, bulk cycle'ları gibi.

mesela 5 haftalık bir programda:

ilk hafta 3 set 12 tekrar,
    2. hafta 4 set 10 tekrar,
    3. hafta 5 set 8 tekrar,
    4. hafta 6 set 6 tekrar
    5. hafta deload yapabilirsin.

1. haftadan 4. haftaya kadar kilolar artıyor elbet. kısaca set sayısı artarken, tekrar sayısı düşüyor, kilo artıyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 18 Temmuz 2020; 17:53:27 >

• Hangi antrenman şekli sana yaradı peki (upper lower,full body vesayre)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.