Şimdi Ara

Vücut şeklim böyle nasıl daha iyi olur

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yardım almak istedim. 17 yaşındayım öğrenciyim. sınavlardan ve dersaneden dolayı şuan spora gidemiyorum. 1.65 boyunda 55 kiloyum. geçen senenin 3 aylık yaz tatilinin tamamında ve sonrasında 1 ay daha spora gittim. toplam 4 ay spora gittim geçen sene. Bu sene de başlıycam . fakat vücudum fazla kilo verdiğim için yağlı olduğunu düşünüyorum. geçen sene 71 kiloydum .

şuanki durumuma bakıp yaz tatilinde ve 15 tatilde (1 ay da öyle spora gitcem) , gene 4 ay spora gitcem bu sene , gidince sporda neler yapmalıyım. Omuz kol sırt kası felan istemiyorum. sadece six pack ve göğüs kasını belirgin etmek istiyorum. abartılı olması şart değil. sayılabilcek kadar olsa yeter :)

şuanki vücudum:

-

-

* Biraz görüntü kirliliği sanırım kıllar kusura bakmayın :D

yani istediğim vücut tipi :

bu tip bi vücudum olsa yeter. kollar aşırı şişik değil omuz idare eder, six pack kasmadan belirgin olsun bide göğüs hatları sıkı olsun yani belli olsun istiyorum. Nekadar çalışsam ve hangi aletlere, hareketlere önem versem o 2 resimdeki gibi olur?

Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakula132 -- 26 Aralık 2011; 21:29:56 >
  • öncelikle olmak istediğin adamlara bakalım
    Göğüsü iki parçaya ayırmış ve iyi şekillendirmiş
    Kollar bence rezalet
    karın zayıf olduğu için oldukça küçük baklavaları var
    Öncelikle bu adamların boy olarak uzun olduklarını belirtmek isterim
    şimdi gelelim senin ne yapman gerektiğine
    Boy: 1.65-kilo:55
    öncelikle boyuna göre kilon düşük, vücuttaki kas ağırlığını arttırarak seni 60kg yapsak çok iyi olur
    vücudu iyi şekillendirmek için, hareketleri düzgün yapmalısın,nizami yapmalısın ve ağır kaldırmalısın
    peki bunlar nasıl olacak
    Body building: iyi çalışmak+iyi beslenmek+ iyi uyumanın toplamıdır, üçünü de yapmalısın, sadece çok çalışmak yeterli olmaz
    Hareketleri doğru yaparak ve düzenli spora giderek, iyi çalışma kısmını halledersen
    gelelim en önemlisine iyi beslenmek: İyi beslenmek demek az karbonitratlı çok proteinli ürünleri tüketmek demektir.
    Örneğin yukarıdaki gibi vücut istiyorsan, şeker-çikolata-cips gibi yağlı ürünleri hiç bir zaman yemeyeceksin.
    Proteinli ürünleri tüketeceksin, örneğin günde 2 yumurta yemelisin, ama ben 3-4 yumurta yemeliyim dersen, sarılarını çıkarıp sadece beyazlarını yemelisin
    Karbonitratlı ürünleri de yemelisin, örneğin ekmek,pilav ve makarna gibi ürünleri yemende sakınca yok, sadece abur cubur kesinlikle yemeyeceksin
    Antremandan sonra kesinlikle et yemelisin.
    Son olarak da iyi uyumalısın
  • bilgilendirmen için teşekkür ederim . bikaç sorum daha var
    yani ne tür hareketler yapmalıyım çalışırken. kollar berbat demişsin adam için ama ben zaten fazla kol istemiyorum. önemli olan göğüs ve six pack . onlar da aşırı şişkin olması şart değil. kasınca six pack oluyo elimle yoklayınca 6 tane sayabilirim ama dışardan gözükmüyo çünkü vucudum yağlı. o yağı kardio ile mi yakarım. nasıl gider o yağlar. resimde de var. orda kasmamıştım. kasınca çıkıyo ama üstte hafif bi yağ tabakası olduğu için gözükmüyo. aburcuburla felan aram pek yoktur. sadece alkol felan alırken kuruyemiş alıyorum çok az. (bira göbek yapar mantığını benimsediğim için vodka viski bu tarz içiyorum) O da göbek yapar yağlandırır dersen onu de kesebilirim .

Ayrıca ekmek yemeyi hiç sevmiyorum günde 1 dilim felan ekmek yiyorum. yumurta annem pişirirse yiyorum. uykuda problem yok düzgün uyuyorum saatli. Yumurtayı nasıl yapmalıyım bide katı sulu farkedermi ?

Nekadar kilo verirsem veriyim o ust tabakadaki yağlarım gitmiyo . onları eritirsem sıkılaştırırsam oraları sanırım ordaki kaslar da net bi şekilde görüncek ama nasıl yapıldığı hakkında bi fikrim yok :)

Aburcuburu da mecburiyetten yiyemiyorum zaten. İlaç kullanmıştım 2-3 sene once sivilceler için. kandaki yağ oranını direk tetikliyo bende aburcubur yiyince, göğüsten kafama kadar sivilce oluyo :D oyüzden kestim onu da .
    Bunlar dışında sorum yok. yanılıyomuyum o konudada aydınlatırsan sevinirim. Bol koşu mu yapmalıyım o üstteki yağı eritmek için ?

-Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakula132

bilgilendirmen için teşekkür ederim . bikaç sorum daha var
    yani ne tür hareketler yapmalıyım çalışırken. kollar berbat demişsin adam için ama ben zaten fazla kol istemiyorum. önemli olan göğüs ve six pack . onlar da aşırı şişkin olması şart değil. kasınca six pack oluyo elimle yoklayınca 6 tane sayabilirim ama dışardan gözükmüyo çünkü vucudum yağlı. o yağı kardio ile mi yakarım. nasıl gider o yağlar. resimde de var. orda kasmamıştım. kasınca çıkıyo ama üstte hafif bi yağ tabakası olduğu için gözükmüyo. aburcuburla felan aram pek yoktur. sadece alkol felan alırken kuruyemiş alıyorum çok az. (bira göbek yapar mantığını benimsediğim için vodka viski bu tarz içiyorum) O da göbek yapar yağlandırır dersen onu de kesebilirim .

Ayrıca ekmek yemeyi hiç sevmiyorum günde 1 dilim felan ekmek yiyorum. yumurta annem pişirirse yiyorum. uykuda problem yok düzgün uyuyorum saatli. Yumurtayı nasıl yapmalıyım bide katı sulu farkedermi ?

Nekadar kilo verirsem veriyim o ust tabakadaki yağlarım gitmiyo . onları eritirsem sıkılaştırırsam oraları sanırım ordaki kaslar da net bi şekilde görüncek ama nasıl yapıldığı hakkında bi fikrim yok :)

Aburcuburu da mecburiyetten yiyemiyorum zaten. İlaç kullanmıştım 2-3 sene once sivilceler için. kandaki yağ oranını direk tetikliyo bende aburcubur yiyince, göğüsten kafama kadar sivilce oluyo :D oyüzden kestim onu da .
    Bunlar dışında sorum yok. yanılıyomuyum o konudada aydınlatırsan sevinirim. Bol koşu mu yapmalıyım o üstteki yağı eritmek için ?

-Teşekkürler.

smdi teker teker cevap veriym sana
    1.istedign seyler evde calısrak olmaz salona yazılman lazm yapıcagın hareketleri orda sana antrenorler vericek zaten arkadas haklı kolları berbat fotograftakilerin bu iste biraz ondan biraz bundan diye bisiy yok vucdunu komple gelistrirsin veya gelistirmessin.
    2.yagını cardio yaparak eritebilirsin yanlız vucut yag eritmek icn bolge secmez heryerden eritir yani once kollarından bacaklarından gogusnden gdicek en son karnından vericeksin bunun yuzunden sen bu halinele cardio ya baslarsan ve ustune duzgn beslenmessen 50 kiloya dusersin buna dikkat et
    3.Bira gobek yapar evet cunku icinde hat safhada karbonhidrat var ama sole bisi varki votka da gayet kalorilidir. İckini ic yine sorun degil ama ole her hafta bi iciym diyosan bu is olmaz.
    4.arkadas ornek olarak yumurta demis ama olay sudur ki gunde kilon un 2 katı protein alman lazm gram olarak tabiki agırlık calısıyosan eger hadi yeni baslıyosun en assa kilon kadar alman lazm bu da 55 kiloysan 55 gramdır yani 200 gr tavuk eti denebilir kabaca en assa bunu yemen lazm gunde
    5.basta dedgim gbi tek bi sekilde yag yakabilirsin o da kosarak ama su halinle kosunca kilo da vericeksin biraz riskli bi yerdesin aslında cok zayıf olsan kosma sadece agırlık cals derm sisman olsan 2 sini de yap derm ama zayıfsın ve gobegin var sadece iste bu en kotusu. Beslenmeni cok ii duzenleyip yaglarını yakıp kas yuzdeni artırmalısın. Bana kalırsa altta arkadasın dedigi gayet ise yarar once bi 60 kiloya cık ordan in bunu yapana kadar cardio yu cok sınırlı tut agırlık antremanına onem ver kas yuzden arttıgında yagları yakmak da daha kolaylasıcaktır.
  • yani kilo almalıyım aldıktan sonra mı cardio yapmalıyım. Ve ayrıca ben zaten evde spor yapcam diye bişey demedim. salona gidiyorum ama okuldan dolayı düzenli gidemiyorum. başladımmı üst üste 3 ay yaz tatilinde ve 1 ayda 15 tatilde gidiyorum. okulun başlarındada gidiyorum. yani senede en fazla 5 ay aksatmadan haftada 3 gün spora gidiyodum. yakşalık 2 senedir böyle.

Haftada bir içki olmasa bile 2 haftada bi oluyo :) ama kokten de kesebilirim sıkıntı yaratmaz. ama spora gitmeyi bıraktığımdan beri (okuldan dolayı) evde belli bi sayıda mekik ve şınav çekiyorum. vücudumu boşlamıyim diye. Cardio yapsam şimdi bu kiloyla 50 kiloya düşersin diyosun abicim de yakşalık 10 gün sonra spor salonuna devam etcem gene cardio yapmıyimmi yani ?

**BİŞEY DAHA SORCAKTIM UNUTTUM: 17 yaşındayım bu vücut ve boyla protein tozu felan kullansam zararı olurmu. Protein tozları damarları genişletiyo felan diye bişeyler okumuştum. Yararımı olurmu zararımı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakula132 -- 31 Aralık 2011; 11:21:48 >
  • quote:

yani kilo almalıyım aldıktan sonra mı cardio yapmalıyım. Ve ayrıca ben zaten evde spor yapcam diye bişey demedim. salona gidiyorum ama okuldan dolayı düzenli gidemiyorum. başladımmı üst üste 3 ay yaz tatilinde ve 1 ayda 15 tatilde gidiyorum. okulun başlarındada gidiyorum. yani senede en fazla 5 ay aksatmadan haftada 3 gün spora gidiyodum. yakşalık 2 senedir böyle.

Haftada bir içki olmasa bile 2 haftada bi oluyo :) ama kokten de kesebilirim sıkıntı yaratmaz. ama spora gitmeyi bıraktığımdan beri (okuldan dolayı) evde belli bi sayıda mekik ve şınav çekiyorum. vücudumu boşlamıyim diye. Cardio yapsam şimdi bu kiloyla 50 kiloya düşersin diyosun abicim de yakşalık 10 gün sonra spor salonuna devam etcem gene cardio yapmıyimmi yani ?

**BİŞEY DAHA SORCAKTIM UNUTTUM: 17 yaşındayım bu vücut ve boyla protein tozu felan kullansam zararı olurmu. Protein tozları damarları genişletiyo felan diye bişeyler okumuştum. Yararımı olurmu zararımı ?

şimdi cardio nedir, önce bunu bilmek lazım
    yarışmaya hazırlanan bodyciler, yaklaşık 6 ay bulk yaparlar
    Bu sezonda az çalışırlar, çok yerler ve hacim kazanırlar.
    diyelim bulk sezonu boyunca adam 100kg geldi
    yarışmaya ise 80kg kategorisinden girecektir.
    O zaman bu adam 3 ay çok sıkı yağ yakar, yediklerine dikkat eder, sonunda 80kg'a iner ve yekpare kastır.
    Bu işi bilmeyenler, salonda koşmayı cardio vs sanar, böyle bir şey yok.
    Peki sen ne yapmalısın:
    Öncelikle aşırı yağlı ve aşırı şekerli gıdalar tüketmeyeceksin.Fast-food, şeker, cips bunlar yok.
    Ekmek, makarna, patates, pilav gibi karbonitratlı ürünler yemende hiç bir sakınca yok, ama makarnayı ekmekle yememelisin
    Bunun haricinde her öğünde et yemeye dikkat etmelisin, Yumurta, kırmızı et, tavuk, balık hepsi olur.
    Protein tozlarının vücuda bir zararı yok, ama kalp hastalığı gibi ciddi hastalıkların varsa, protein tozu almamalısın.
    Ayrıca protein tozu damar açmaz.
    Ayrıca bir öğünde aşırı et de yemeyeceksin, çünkü çok et yersen, aldığın gıdanın karaciğerde sentezlenmeyen kısmı, sana yağ olarak geri döner.
    Her öğünde et yemelisin ama az az.
    Protein tozu almanın sana faydası olur, ama önce 1 ay düzenli body yap, sonra toz al. Çünkü bu işi uzun süreli yapmayacaksan, boşuna protein tozu alma, paran boşa gitmesin.
    Önce bir süre düzenli çalış sonra protein tozu alacaksan, al. Ayrca protein tozu alınca da bir anda herkül olmayacaksın.
    Body building emek ve sabır ister,bir anda mucize olmaz, yavaş yavaş gelişirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

quote:

yani kilo almalıyım aldıktan sonra mı cardio yapmalıyım. Ve ayrıca ben zaten evde spor yapcam diye bişey demedim. salona gidiyorum ama okuldan dolayı düzenli gidemiyorum. başladımmı üst üste 3 ay yaz tatilinde ve 1 ayda 15 tatilde gidiyorum. okulun başlarındada gidiyorum. yani senede en fazla 5 ay aksatmadan haftada 3 gün spora gidiyodum. yakşalık 2 senedir böyle.

O zaman bu adam 3 ay çok sıkı yağ yakar, yediklerine dikkat eder, sonunda 80kg'a iner ve yekpare kastır.
    Peki sen ne yapmalısın:
    Öncelikle aşırı yağlı ve aşırı şekerli gıdalar tüketmeyeceksin.Fast-food, şeker, cips bunlar yok.
    Ekmek, makarna, patates, pilav gibi karbonitratlı ürünler yemende hiç bir sakınca yok, ama makarnayı ekmekle yememelisin
    Bunun haricinde her öğünde et yemeye dikkat etmelisin, Yumurta, kırmızı et, tavuk, balık hepsi olur.
    Protein tozlarının vücuda bir zararı yok, ama kalp hastalığı gibi ciddi hastalıkların varsa, protein tozu almamalısın.
    Ayrıca bir öğünde aşırı et de yemeyeceksin, çünkü çok et yersen, aldığın gıdanın karaciğerde sentezlenmeyen kısmı, sana yağ olarak geri döner.
    Protein tozu almanın sana faydası olur, ama önce 1 ay düzenli body yap, sonra toz al. Çünkü bu işi uzun süreli yapmayacaksan, boşuna protein tozu alma, paran boşa gitmesin.
    Önce bir süre düzenli çalış sonra protein tozu alacaksan, al. Ayrca protein tozu alınca da bir anda herkül olmayacaksın.
    Body building emek ve sabır ister,bir anda mucize olmaz, yavaş yavaş gelişirsin.

1. bilgilendirmen için sağol abi :) kalp hastalıgım yada herhangi bi rahatsızlıgım yok. Protein tozundan yana bilmediğim için böyle sordum, yani yan etikleri varmı felan. Bi yerde okumuştum damarları genişletiyo felan diye. mucize beklemiyorum zaten ama daha hızlı kas yapmaya yarar mı ?

2. bide yazdıklarının hiçbirini yemiyorum gibi. (etten felan bahsetmiyorum) . Şekerli şeyler cips felan demişsin ya onların hiçbirini almıyorum. bitek tuz aşırı kullanıyorum . onun haricinde cipsi bikaç sene once yemistim. fakat kuruyemislerden biraz yiyorum(badem, fıstık, kaju)..

3. spora şimdi başlıycam 10 gün sonra, tam 1 ay gidicem. sonra yaz tatilinde 3 ay kesintisiz gidicem. bu 4 ay içinde sıkı çalışırsam gözle görülür tarzda karın kaslarımı ve göğüs kasımı çıkarabilirmiyim . ayrıca cardio yu bende koşu bisiklet vs sanıyodum. O vücudumun üstündeki hafif yağ tabakasını koşuyla yakamazmıyım yani bol koşu ve bisikletle ? eğer ikisiyle yakılıyosa o yağ ; kaçar dakika ve nekadar tempoda koşmalıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

quote:

Peki sen ne yapmalısın:

1. bilgilendirmen için sağol abi :) kalp hastalıgım yada herhangi bi rahatsızlıgım yok. Protein tozundan yana bilmediğim için böyle sordum, yani yan etikleri varmı felan. Bi yerde okumuştum damarları genişletiyo felan diye. mucize beklemiyorum zaten ama daha hızlı kas yapmaya yarar mı ?

2. bide yazdıklarının hiçbirini yemiyorum gibi. (etten felan bahsetmiyorum) . Şekerli şeyler cips felan demişsin ya onların hiçbirini almıyorum. bitek tuz aşırı kullanıyorum . onun haricinde cipsi bikaç sene once yemistim. fakat kuruyemislerden biraz yiyorum(badem, fıstık, kaju)..

3. spora şimdi başlıycam 10 gün sonra, tam 1 ay gidicem. sonra yaz tatilinde 3 ay kesintisiz gidicem. bu 4 ay içinde sıkı çalışırsam gözle görülür tarzda karın kaslarımı ve göğüs kasımı çıkarabilirmiyim . ayrıca cardio yu bende koşu bisiklet vs sanıyodum. O vücudumun üstündeki hafif yağ tabakasını koşuyla yakamazmıyım yani bol koşu ve bisikletle ? eğer ikisiyle yakılıyosa o yağ ; kaçar dakika ve nekadar tempoda koşmalıyım

1. protein tozu daha hızlı kas insa etmene kesnlkle yardım eder. Kullanmayı bliyosan gercekten bi zararı yok. Yanlz sana tavsiyem kullanmaman yonunde cunku ihtiyacın olmicak zaten vucdn cok hızlı gelisicek.
    2 .Kuruyemisi abartmadan tuket zaten ii bi protein kaynagı ve amino asitlerce zengindir de ynlz kaju salt yagdan olusur cok yeme en iisi badem fındık fıstık
    3. 4 ayda buyk bi degism bkleme ama kesnlkle fark edicek vucudnda eger sıkı calsırsan ve en onemlisi BESLENMEYE onem verirsen. Cardio + agırlık yapıcaksn daha hızlı yag yakmak istiyosan buna gore sole bi sey yapabilirsin agırlık antremanına girmeden once 15 dk yuksek tempo kosu sonra antreman cıkısında bsiklete binebilirsn 10 dk veya kosabilirsn yine 10 dk yag yakımı icn kalp ritminin 130 un ustune cıkması lazm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.