Şimdi Ara

Vücüt Tipim Bu (VG ye başladım) kardio ekletmelimiyim yoksa VG devammı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimxsahinx -- 25 Mayıs 2013; 9:12:20 >

• Bencede kardiyo vs uğraşmana gerek yok.

Protein + kompleks karbonhidrat ağırlıklı beslenerek, vücut geliştirmeye devam et.

Yağ yakımı sadece kardiyo ile yapılır diye birşey yok, ağırlık kaldırırken de çok iyi yağ yakılabilir. Üst vücuda takılıp kalma. Bacağı da ihmal etme yağ yakımında çok faydası olur sana.

Kas kütlesi yükseldikçe, bazal metabolizma hızın artar. buda beslenmeni genişletebilir ve daha iyi yağ yakabilirsin demek.

Compound hareketler yani birden fazla kas grubunu aynı anda çalıştıran hareketler programında her zaman bulunsun, ne kadar kas lifi devreye girerse o kadar fazla kalori harcamış, yağ yakmış olursun.

Compound hareketlere örnekler; bench press, barfix, barbell curl, squat, deadlift.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Bencede kardiyo vs uğraşmana gerek yok.

Protein + kompleks karbonhidrat ağırlıklı beslenerek, vücut geliştirmeye devam et.

Yağ yakımı sadece kardiyo ile yapılır diye birşey yok, ağırlık kaldırırken de çok iyi yağ yakılabilir. Üst vücuda takılıp kalma. Bacağı da ihmal etme yağ yakımında çok faydası olur sana.

Kas kütlesi yükseldikçe, bazal metabolizma hızın artar. buda beslenmeni genişletebilir ve daha iyi yağ yakabilirsin demek.

Compound hareketler yani birden fazla kas grubunu aynı anda çalıştıran hareketler programında her zaman bulunsun, ne kadar kas lifi devreye girerse o kadar fazla kalori harcamış, yağ yakmış olursun.

Compound hareketlere örnekler; bench press, barfix, barbell curl, squat, deadlift.

Yorumun için sağol hocada o göbek değil dedi ama
    program üst vücüda yönelik çünkü daha 1. ayım ve 1 hafta oldu
    sanırım üst vcüdümü cılız gördü hoca o yüzden programdan dışarı çıkarmaz hoca beni
    göğüs omuz geliştikçe mantıken aynı kiloda kalsam deri sıkılaşması gerekmiyormu
    kilo alma problemim var 5 aydır hep 73 74 kilo arasındayım.
    programım bu 1. aylık

acaba benim sol belde skolyozmu var orası dahamı şiş ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimxsahinx -- 19 Mayıs 2013; 16:43:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: selimxsahinx

quote:

Bencede kardiyo vs uğraşmana gerek yok.

Yorumun için sağol hocada o göbek değil dedi ama
    program üst vücüda yönelik çünkü daha 1. ayım ve 1 hafta oldu
    sanırım üst vcüdümü cılız gördü hoca o yüzden programdan dışarı çıkarmaz hoca beni
    göğüs omuz geliştikçe mantıken aynı kiloda kalsam deri sıkılaşması gerekmiyormu
    kilo alma problemim var 5 aydır hep 73 74 kilo arasındayım.
    programım bu 1. aylık

acaba benim sol belde skolyozmu var orası dahamı şiş ne ?

Alıntıları Göster
    Skinny fat gibi görünüyorsun, ektomorfun amca oğlu. Metabolizman hızlı ama yağlanabiliyorsun da. Bu yüzden beslenmende şeker kesinlikle olmamalı. glisemik indeksi yüksek besinlerden de olabildiğince uzak durmalısın. Kan şekerini sürekli düşük-orta seviyelerde tutman, yükseltmemen lazım. böylelikle kaslarını korurken aynı zamanda yağ da yakabileceksin.

Yiyebileceklerin, proteinler(et,tavuk,balık,yumurta,süt ve süt ürünleri) karbonhidratlar(yulaf,bulgur,makarna) baklagiller(fasulye,nohut,barbunya,mercimek vs) sebzeler, sağlıklı yağlar(zeytinyağı,ceviz,fındık,fıstık,badem gibi doymamış yağ kaynakları)
    Ağzına bile sürmemen gerekenler, şeker ve şekerin girdiği her şey, pirinç pilavı, beyaz ekmek, çok tatlı meyveler(olgun muz, karpuz vs), hazır yiyecekler, beyaz un ile yapılmış herşey.

Birinci ay programın güzel, hocan ısınma programı vermiş kaslarının alışması için. ileride değiştirecektir bunu uygulamaya devam et o halde. yeni program yazarken bacak da eklemesini iste..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 19 Mayıs 2013; 16:49:21 >

• quote:

Skinny fat gibi görünüyorsun, ektomorfun amca oğlu. Metabolizman hızlı ama yağlanabiliyorsun da. Bu yüzden beslenmende şeker kesinlikle olmamalı. glisemik indeksi yüksek besinlerden de olabildiğince uzak durmalısın. Kan şekerini sürekli düşük-orta seviyelerde tutman, yükseltmemen lazım. böylelikle kaslarını korurken aynı zamanda yağ da yakabileceksin.

Yiyebileceklerin, proteinler(et,tavuk,balık,yumurta,süt ve süt ürünleri) karbonhidratlar(yulaf,bulgur,makarna) baklagiller(fasulye,nohut,barbunya,mercimek vs) sebzeler, sağlıklı yağlar(zeytinyağı,ceviz,fındık,fıstık,badem gibi doymamış yağ kaynakları)
    Ağzına bile sürmemen gerekenler, şeker ve şekerin girdiği her şey, pirinç pilavı, beyaz ekmek, çok tatlı meyveler(olgun muz, karpuz vs), hazır yiyecekler, beyaz un ile yapılmış herşey.

Birinci ay programın güzel, hocan ısınma programı vermiş kaslarının alışması için. ileride değiştirecektir bunu uygulamaya devam et o halde. yeni program yazarken bacak da eklemesini iste..

yeni program yazarken isterim sanırım 2. ayda alışma bence 2. ayda duvarda asılı tablo vardı

yiyebileceğim şeylere gelince işteyken vs zaman bulamıyorum o yüzden protein alımımda dengesizlik olabiliyor doğal oalrak
    onuda protein whey lerle çözebiliceğimi düşünüyorum

süt ve süt ürünleri sabah yumurta zaten bunları yapıyordum her sabah fasulye nohut barbunya mercimek olduğunda yiyorum

2 aydır da yemediğim şeyler kola tatlı yarım ekmekten fazlasını yemiyordum ama şimdi 1 2 dilim ekmek yiyeceğim oda kepekli olur sanırım yada hiç yemem ekmek

hocadan kardio eklemesini isteyerek hocanın işine karışmak doğru olurmu bilmiyorum çünkü hoca türkiye şampiyonundan tut en iyi salon yönetisinden tut vitrininde 20 30 ödül var adamın
    ayrıca milli sporcu olupta türkiye şampiyonluğu olan öğrencileri bile var

o yüzden diyorum doğru olurmu acaba diye ama 30 40 dk off günümde koşu falan yapmam hoşuma gider
    zaten evde eliptik bisikleti 1 aydır kullanıyordum onunla kiloda verdim hatta şimdi diyorum devammı etsem ona haftada 3 gün? yada hergün

• quote:

quote:

yeni program yazarken isterim sanırım 2. ayda alışma bence 2. ayda duvarda asılı tablo vardı

yiyebileceğim şeylere gelince işteyken vs zaman bulamıyorum o yüzden protein alımımda dengesizlik olabiliyor doğal oalrak
    onuda protein whey lerle çözebiliceğimi düşünüyorum

süt ve süt ürünleri sabah yumurta zaten bunları yapıyordum her sabah fasulye nohut barbunya mercimek olduğunda yiyorum

2 aydır da yemediğim şeyler kola tatlı yarım ekmekten fazlasını yemiyordum ama şimdi 1 2 dilim ekmek yiyeceğim oda kepekli olur sanırım yada hiç yemem ekmek

hocadan kardio eklemesini isteyerek hocanın işine karışmak doğru olurmu bilmiyorum çünkü hoca türkiye şampiyonundan tut en iyi salon yönetisinden tut vitrininde 20 30 ödül var adamın
    ayrıca milli sporcu olupta türkiye şampiyonluğu olan öğrencileri bile var

o yüzden diyorum doğru olurmu acaba diye ama 30 40 dk off günümde koşu falan yapmam hoşuma gider
    zaten evde eliptik bisikleti 1 aydır kullanıyordum onunla kiloda verdim hatta şimdi diyorum devammı etsem ona haftada 3 gün? yada hergün

Alıntıları Göster
    isterse dünya şampiyonu olsun sen oraya para vererek gidiyorsun.istediğin herşeyi sormak ve söylemek hakkın.

supplementleride 3 ay dolmadan aklından geçirme.zararı olacağından değil paranı çöpe atarsın

• Öğün yiyemiyorsan bu boşluğu protein tozuyla doldurmak istiyosan whey değilde kompleks protein tozu al.

Bsn Syntha-6
    MP Combat

öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

isterse dünya şampiyonu olsun sen oraya para vererek gidiyorsun.istediğin herşeyi sormak ve söylemek hakkın.

supplementleride 3 ay dolmadan aklından geçirme.zararı olacağından değil paranı çöpe atarsın

Alıntıları Göster
    Bacak çalışmayı ihmal etme. Hatta koldan, göğüsten daha fazla önem ver.

Off günlerinde 30dk eliptik bisikleti kullanabilirsin, hocaya bahsetmene gerek bile yok. Ama tüm off günlerde kardiyo yapma. Haftada 1 gün tamamen dinlenmeye ayır. Tercihim kardiyo da yapılacağı için bacak gününden sonraki gün olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Bacak çalışmayı ihmal etme. Hatta koldan, göğüsten daha fazla önem ver.

Off günlerinde 30dk eliptik bisikleti kullanabilirsin, hocaya bahsetmene gerek bile yok. Ama tüm off günlerde kardiyo yapma. Haftada 1 gün tamamen dinlenmeye ayır. Tercihim kardiyo da yapılacağı için bacak gününden sonraki gün olurdu.

Alıntıları Göster
    Yarın çalışma günüm var hergün kardio programını ekleyeceğim ve 74 ten 65 e inmeyi düşünüyorum bu şekilde kaslar daha belirgin olucaktır eminim
    kardio şart bence bana değilmi göbeğe bak

• quote:

Yarın çalışma günüm var hergün kardio programını ekleyeceğim ve 74 ten 65 e inmeyi düşünüyorum bu şekilde kaslar daha belirgin olucaktır eminim
    kardio şart bence bana değilmi göbeğe bak

Alıntıları Göster
    suanlık hocanın sözünden cıkma bana kalırsa
    agırlık calışırsan bir nevi yag yakımı da yapmış olacaksın zaten.

bana başlarken aynı şeyi söylediler ben tersini yapmıştım ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3

suanlık hocanın sözünden cıkma bana kalırsa
    agırlık calışırsan bir nevi yag yakımı da yapmış olacaksın zaten.

bana başlarken aynı şeyi söylediler ben tersini yapmıştım ama

Alıntıları Göster
    ölçüm yaptırıp yağ kütlenize bakmanızda fayda var çünkü yağ oranı insanı yanıltabiliyor. kas oranı ile doğru orantılı olduğundan.
    Vücut tipimiz aynı gibi.Cılız görünen yağlı insan.Neden ? kas yok.Bende kaslarımı yaktım aynen sizin gibi resmen sülük gibi görünüyorum.Tabi aşırı bir yağda gitti :D ama kemiklerim sizinki kadar küçük değil aşırı iri yapılıyım.Mezomorf skinny fat gibi birşeyim ben.Derdimiz aynı hocam.Siz vg yapın yediğinize çtiğinze dikakt edin.Sonuçları görürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sick kunt

ölçüm yaptırıp yağ kütlenize bakmanızda fayda var çünkü yağ oranı insanı yanıltabiliyor. kas oranı ile doğru orantılı olduğundan.
    Vücut tipimiz aynı gibi.Cılız görünen yağlı insan.Neden ? kas yok.Bende kaslarımı yaktım aynen sizin gibi resmen sülük gibi görünüyorum.Tabi aşırı bir yağda gitti :D ama kemiklerim sizinki kadar küçük değil aşırı iri yapılıyım.Mezomorf skinny fat gibi birşeyim ben.Derdimiz aynı hocam.Siz vg yapın yediğinize çtiğinze dikakt edin.Sonuçları görürsünüz.

Alıntıları Göster
    içim vgye devam etmeye el vermiyor ilk önce kardio ile 74 ten 64 e inip sonra vg yapmayı düşüyorum
    yarın hocayla konuşucam

• quote:

Orijinalden alıntı: priestess

içim vgye devam etmeye el vermiyor ilk önce kardio ile 74 ten 64 e inip sonra vg yapmayı düşüyorum
    yarın hocayla konuşucam

Afrika bölgesine yardım kampanyası gibi reklam filmlerinde oynamak için mi hazırlanıyorsun ?

10 kilo ne demek biliyor musun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

quote:

yarın hocayla konuşucam

Afrika bölgesine yardım kampanyası gibi reklam filmlerinde oynamak için mi hazırlanıyorsun ?

10 kg diye genel söyledim ama amaç
    En azından mideyi ve beli istediğim kıvama gelene kadar kardio yapıcağıma kararlıyım
    çok az bir yağ tabakası var karında elleyince karın ksları gözüküyor
    eminimki kilo verdiğimde çok belirecek karın kaslarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimxsahinx -- 19 Mayıs 2013; 23:13:33 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

quote:

yarın hocayla konuşucam

10 kg diye genel söyledim ama amaç
    En azından mideyi ve beli istediğim kıvama gelene kadar kardio yapıcağıma kararlıyım
    çok az bir yağ tabakası var karında elleyince karın ksları gözüküyor
    eminimki kilo verdiğimde çok belirecek karın kaslarım

Alıntıları Göster
    @priestess

yapamazsın demedim ama görüntü kirliliği gibi bir şey olursun benden demesi. Zaten çok cılızsın omuzlar çok dar göğüs çukur kollar yok gibi.

• quote:

yarın hocayla konuşucam

vg'ye neden icin ısınmıyor anlamadım.
    30 dakika kardiyo yaparsın
    daha sonrasında bütün bir calışma gerçekleştirirsin min agırlık max tekrar olarak.
    Daha da etkilier.

Kaldı ki kendini bitrecek bir kardiyo yapamayacagını eminim.
    onun icin agırlık calışmayı ihmal etme.

çok az yağ tabakası cümlene gülüyorum sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

quote:

yarın hocayla konuşucam

daha sonrasında bütün bir calışma gerçekleştirirsin min agırlık max tekrar olarak.
    Daha da etkilier.

Öylede yapabilirim hocayla konuşucam

çok az yağ tabakası dediğim üstlerde hafif bir gerdirmeyle 4 sixpack gözüküyor en alt göbekte yağ çok olduğu için ordakiler gözükmüyor
    gülüp gülmemen önemli değil kimin nedediği önemli değil
    ben sadece gerçeği söyledim gördüğümü

Daha zayıf olan insanlar kısa sürede kaslarını toparlayabiliyorlar buna çok ça kez şahit oldum hem arkadaşlarımdan
    hem spor salonunda o yüzden kardioda cılız olmam onemli deil ben sublementleri alırım para sıkıntı değil
    zaten o derece zayıf hale geldiğimde vg yi bırakmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimxsahinx -- 19 Mayıs 2013; 23:25:59 >

• quote:

quote:

quote:

yarın hocayla konuşucam

Daha da etkilier.

çok az yağ tabakası dediğim üstlerde hafif bir gerdirmeyle 4 sixpack gözüküyor en alt göbekte yağ çok olduğu için ordakiler gözükmüyor

Daha zayıf olan insanlar kısa sürede kaslarını toparlayabiliyorlar buna çok ça kez şahit oldum hem arkadaşlarımdan
    hem spor salonunda o yüzden kardioda cılız olmam onemli deil ben sublementleri alırım para sıkıntı değil

kavram kargaşası yaşıyorsun sanırım

senin supplementlik bir durumun yok su an.
    Ve kasların yok maalesef.

Su an yaglısın ve yaglarını yakmak zorundasın.Bunun icin kardiyo ile yag yakımı yapıp agırlıkla da kas inşaa etmelisin.
    Yagların gittiginde güzel bir görüntü ortaya cıkacak

• quote:

quote:

quote:

quote:

yarın hocayla konuşucam

Daha da etkilier.

Su an yaglısın ve yaglarını yakmak zorundasın.Bunun icin kardiyo ile yag yakımı yapıp agırlıkla da kas inşaa etmelisin.

1 saatlik kardioyu sonrasında veya ağırlıktan sonra 1 saatlik kardioyu çıkarabilirmiyim okadar enerji olurmu bilmiyorum

ordaki zayıf insanların kısa sürede kas yaptığını görünce moralim bozuldu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yarın hocayla konuşucam

Daha da etkilier.

1 saatlik kardioyu sonrasında veya ağırlıktan sonra 1 saatlik kardioyu çıkarabilirmiyim okadar enerji olurmu bilmiyorum

ordaki zayıf insanların kısa sürede kas yaptığını görünce moralim bozuldu

Alıntıları Göster
    Hocanın dediği mideyi unut ve üstleri geliştiricez ilk önce ve oralar zayıf oldğunu söyledi

şuanki halimden omuz sırt göğüs lerin gelişmiş halini düşünüyorum
    göbek pek gözükmez heralde üstler varken birazda göbekten gider heralde bilmiyorum yinede
    kafam karışık
    sadece vg ile bu vücütla düzenli gidiyorum 5 6 ayda güzel bi sonuç elde edilir mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.