Şimdi Ara

Vw 1.6 motorlarında rölantide iken motor titremesi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
3
Favori
98.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lewent20

quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

quote:

Arkadaşlar bu bahsettiğiniz jettalarin klasik sorunu içinde geçerlimi?Nette baya bi araştirdim somut bi çözüm bulamadim,bahsettiğiniz gibiyse hemen gider değiştiririm ateşleme bobinini tabi fiyatinada bi bakayim :D

öncelikle dediğiniz belirtiler ateşleme ile alakalı. sanki bir adet bobin ara da ateşleme yapmıyor 3 piston devam ediyor. araç benzinde kullanırken bu titreşim bu kadar hissediliyor ise lpg olsa idi daha çok hissedilirdi. ayrıca boğaz kelebeği hava alıyorsa da rölanti titreme yapıyor. benzinden kaynaklanmaz benzin kalitesi türkiye geneli aynı nerede ise su falan katılmış değilse elbette.

Aynen dediğiniz gibi benzinde iken çok rahatsiz edici boyutta olmuyor lpg de daha fazla gibi oluyor(belki psikolojikte olabilir emin değilim)ama motor soğukken titreme olmadigina eminim sicaklik 90 a geldigi anda sanki dans etmeye başliyor motor :(
    Birde VAG marka yerli ateşleme bobini ile sorunu çözdüğünü iddia edenler olmuş bu konu hakkinda bilginiz varmidir?

ateşleme bobini tek tek silindir başına mı yoksa 4lü bütün mü onu tam bilmiyorum netten baktım ama ayrı da var bütünde var. tahminim şu 4 lü bütün ise tamamı değişecek.

• quote:

Arkadaşlar bu bahsettiğiniz jettalarin klasik sorunu içinde geçerlimi?Nette baya bi araştirdim somut bi çözüm bulamadim,bahsettiğiniz gibiyse hemen gider değiştiririm ateşleme bobinini tabi fiyatinada bi bakayim :D

Rolanti bozuklugunda ilk bakman gereken yerdir.tanesi 60 70 lira civaridir.4 tane vardir bi tanesi bozulmustur.ilerleyen zamanlarda silkeleme iyice artar.son noktada bi silindir devre disi kalir 3 silindirle hoplaya ziplaya gitmeye baslarsin.o durumda bile devir arttiginda silkeleme durur evine veya tamirciye gidebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

öncelikle dediğiniz belirtiler ateşleme ile alakalı. sanki bir adet bobin ara da ateşleme yapmıyor 3 piston devam ediyor. araç benzinde kullanırken bu titreşim bu kadar hissediliyor ise lpg olsa idi daha çok hissedilirdi. ayrıca boğaz kelebeği hava alıyorsa da rölanti titreme yapıyor. benzinden kaynaklanmaz benzin kalitesi türkiye geneli aynı nerede ise su falan katılmış değilse elbette.

Aynen dediğiniz gibi benzinde iken çok rahatsiz edici boyutta olmuyor lpg de daha fazla gibi oluyor(belki psikolojikte olabilir emin değilim)ama motor soğukken titreme olmadigina eminim sicaklik 90 a geldigi anda sanki dans etmeye başliyor motor :(
    Birde VAG marka yerli ateşleme bobini ile sorunu çözdüğünü iddia edenler olmuş bu konu hakkinda bilginiz varmidir?

ateşleme bobini tek tek silindir başına mı yoksa 4lü bütün mü onu tam bilmiyorum netten baktım ama ayrı da var bütünde var. tahminim şu 4 lü bütün ise tamamı değişecek.

Vw grubu genelde ayri ayridir.
    alacagin parca soyle bisi
    motorda tepesini gorursun kapagin altinda.
     Vw 1.6 motorlarında rölantide iken motor titremesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

quote:

quote:

quote:

bozuk olan bilgisayara bağlayınca mı çıkar yoksa tek tek kontrol mü edilmesi lazım sağlamlık kontrolü nasıldır bilen varsa da yazabilir arkadaşa yardımcı olmak için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

quote:

quote:

quote:

bozuk olan bilgisayara bağlayınca mı çıkar yoksa tek tek kontrol mü edilmesi lazım sağlamlık kontrolü nasıldır bilen varsa da yazabilir arkadaşa yardımcı olmak için.

Sira ile bastan cikarip geri takarsin.1.yi cikarinca motor iyice silkeliyosa geri takarsin o saglammis demekki.bozuk olani cikarinca pek bi degisiklik olmaz.
    ayrica ariza lambasi yanmissa atesleme arizasi bank1..bank2 diye yazar.

• Tanidik usta var bakalim denemesini yapayim olumlu-olumsuz buradan bilgi veririm arkadaşlar.Tesekkur ederim yardimlariniz icin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tanidik usta var bakalim denemesini yapayim olumlu-olumsuz buradan bilgi veririm arkadaşlar.Tesekkur ederim yardimlariniz icin...

Ben bu konuyu açtığımda belirttiğim aracımı satıp, tekrar 2009 otomatik vites Jetta aldım. 1.6 mpi motor yine, bunda da titriyor maalesef :) Kronik bir sorun. Aynı zamanda benzinde bazen 1-2 diş var görünüyor bazen benzin bitmiş gibi görünüyor, şamandıra da sıkıntılı. Çok kafaya takılacak bir durum değil, ama çözüm bulursanız haberdar edin lütfen
  • Piston çatlıyormuş ondan titriyormuş öyle mi
  • Rolantide motor sıcakken hafif silkelenme VW motorlarında özellikle BSE Motorlarda var ama sıkıntılı bir durum değil motor ısınınca rolantide yakıt tasarrufu moduna geçiyor Motorun Kontrol ünitesi motoru stop etmeyecek kadar yavaşlatıyor ve zaman zaman veri alıp düzeltme yapıyor bu düzeltme esnasında silkelenme oluyor.Zaten bu motoru kullananların tümü bu silkelemeyi yaşar kimi hisseder kimi dikkat etmez hissetmez.Sizde söyle bir test yapabilirsiniz Motor sıcakken Rölantide klimayı açın Devir 1-2 tık değişecektir sonrasında silkelenme olayıda olmayacaktır benim gözlemlerim bu şekilde.VAS cihazı ile motorun tüm dataları ve kontrol ünitesinin düzeltme dataları görülebiliyor.
  • Abimin leon 1.6 102 hp 2006 modeldi. Araç 190 binde ve hava soğukta olsa ilk marsta alırdı ve en ufak bir titreşim yoktu kesinlikle hatta çalıştığını bile duymuyordum. Yanı bir sorun vardır sizde.

• 1.4 2006 model otomatik Polo ya sahibim 3-4 aydır bu problem bende de var sorun bakım sonrası sıraladığım işlemlerden sonra başladı gibi oldu yapılan işlemler bakımda yağ değişimi ve buji değişimi oldu sonrasın yağ pompası arızalandı onuda değiştirdik bu sorun bende de devam ediyor geçen gün kelebek boğazını temizledi usta ama değişme olmadı yinede rahatsız ediyor yahu bir türlü alışamadım... Zorunlu olarak ya SS yada SS alışacağız sanırım :)
  • "sorun yok normal" diyenleri anlamak için çok çaba sarf etmek gerek.
    Sıfır alındığında bu araçta bu sorun var mı? Yok.
    Demek ki zamanla bir şeyler eskidikçe, kirlendikçe, özelliğini kaybettikçe ortaya böyle bir sorun çıkıyor.
    Rölantide hissedilir bir titreme yapan sıfır kilometre benzinli aracı kimse almaz.

Normal bir durum olsa zaten böyle bir şikayet gündeme gelmezdi herhalde.
    Sadece VW otomobil üretmiyor. Sadece VW'de rölanti problemi olmuyor.
    Ben VW olmayan iki sıfır km araç almıştım. İkisinde de rölantide motorun çalışıp çalışmadığını anlamanız için devir göstergesine bakmak gerekirdi.
    Muhtemelen VW olsaydı da aynı şekilde hiç titreşim olmazdı. Ama aradan yıllar ve yollar geçti. Aşınmalar oldu, kirlenmeler oldu, belki uygun olmayan ayarlar yapıldı. İlk günkü sessizlik ve titreşimsizlik gitti.
  • C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    Peki neden bu sorunu başka araçlarda yaşamadım ben?

Belirtilen titreme olayı, bayağı bayağı titriyor. O derece rahatsız ediyor. Hiç böyle eskidikçe, yıprandıkça, böyle sorun çıkaran bir aksam olabilir mi?

Mesela şamandırası da sıkıntılı, bir bakıyorsunuz 2 diş benzin var, bir bakıyorsunuz benzin ışığı yanıyor bitiyor diye. Bunu sadece ben değil, çoğu kitle yaşıyor. 2007 ve 2009 Jetta olmak üzere, düz vites, otomatik vites, ikisinde de aynı sorunları yaşadım. Neyse ki Vw ile yollarımız ayrıldı, artık başka marka kullanıcısıyım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Peki neden bu sorunu başka araçlarda yaşamadım ben?

Belirtilen titreme olayı, bayağı bayağı titriyor. O derece rahatsız ediyor. Hiç böyle eskidikçe, yıprandıkça, böyle sorun çıkaran bir aksam olabilir mi?

Mesela şamandırası da sıkıntılı, bir bakıyorsunuz 2 diş benzin var, bir bakıyorsunuz benzin ışığı yanıyor bitiyor diye. Bunu sadece ben değil, çoğu kitle yaşıyor. 2007 ve 2009 Jetta olmak üzere, düz vites, otomatik vites, ikisinde de aynı sorunları yaşadım. Neyse ki Vw ile yollarımız ayrıldı, artık başka marka kullanıcısıyım. :)

Ben zaten sorun var diyorum. Demekki VW'de bu sorun daha belirgin olarak ortaya çıkıyor.
  • C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    Anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

"sorun yok normal" diyenleri anlamak için çok çaba sarf etmek gerek.
    Sıfır alındığında bu araçta bu sorun var mı? Yok.
    Demek ki zamanla bir şeyler eskidikçe, kirlendikçe, özelliğini kaybettikçe ortaya böyle bir sorun çıkıyor.
    Rölantide hissedilir bir titreme yapan sıfır kilometre benzinli aracı kimse almaz.

Normal bir durum olsa zaten böyle bir şikayet gündeme gelmezdi herhalde.
    Sadece VW otomobil üretmiyor. Sadece VW'de rölanti problemi olmuyor.
    Ben VW olmayan iki sıfır km araç almıştım. İkisinde de rölantide motorun çalışıp çalışmadığını anlamanız için devir göstergesine bakmak gerekirdi.
    Muhtemelen VW olsaydı da aynı şekilde hiç titreşim olmazdı. Ama aradan yıllar ve yollar geçti. Aşınmalar oldu, kirlenmeler oldu, belki uygun olmayan ayarlar yapıldı. İlk günkü sessizlik ve titreşimsizlik gitti.

yağ kaçıran stilo aracım 35.000'de bakıma girmişti, motor komple indi, sorunu düzelttiler ve ondan sonra bende de aynen burda anlatılan rölanti titremesi sorunu başladı (sadece direksiyon ve viteste hissediliyordu). bendeki rölanti + klima açıkken oluyordu. başka hiçbir durumda olmuyordu. normal diye geçiştirdiler, ancak daha önce yoktu ve başka stilo'ları inceledim onlarda da o sorun yoktu. öylece 200.000'e kadar kullandım malesef... bence normal bir durum değil. kime aracının titremesini istemez. rahatsız edici bişey.

• Bahsettiğiniz sorun 1.6 avensislerde de mevcut.
  • araç lpgli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 27 Aralık 2020; 12:56:7 >
  • Muhtemel sebepler:

Subap erimesi

Enjektör arızası

Motor kulağı

Ateşleme bobini, Buji ya da Buji kabloları

@zero01

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 25 Ocak 2018; 20:18:12 >
  • İşin ilginç tarafı önceki aracım sıfır bse motorlu idi rolantide ara ara saliniyordu şimdiki aracım Audi alz motor hiç salinmiyor stabil çalışıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.