Şimdi Ara

VW CARAVELLE Mİ? FORD TOURNEO CUSTOM MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
46.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün ilk defa yolda denk geldi Custom.Resimlerde oyuncak gibi duruyordu ama yolda cidden albenisi olan bir araç.

Benim şahsi tercihim Tourneo Custom olurdu.Aradaki fiyat farkı da azımsanamaz tabii.
  • Ben caravelle i aldıktan sonra çıktı bu ford gittim baktım kesinlikle yanına bile yaklaşamaz benim arabamın.Duruşu,kalitesi çok farklı bu araçtan caravelle nin.Custom yük taşınacak araç ama caravelle kalabalık ailelerin makam aracı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Custom ile CARAVELLE aynı ayarda araç değil

Custom'mu alsam transporter'mi desen eyvallah ama ikisi aynı değil

KESİNLİKLE CRAVELLA diyorum

2 aracın da en full olanları ve minübüs ruhsatına sahip olanları kıyasladım.

transporter ın karşılığı transit custom diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yılanlıdağ

Ben caravelle i aldıktan sonra çıktı bu ford gittim baktım kesinlikle yanına bile yaklaşamaz benim arabamın.Duruşu,kalitesi çok farklı bu araçtan caravelle nin.Custom yük taşınacak araç ama caravelle kalabalık ailelerin makam aracı.

bence sadece görünüşe karar vermemek lazım.

caravelle bence şuan güvenlik olarak daha geri durumda.

dediğiniz gibi aile olarak seyehat ederken 5 yıldızlı bir araç kullanmak daha mantıklı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swrc -- 19 Ocak 2013; 20:42:04 >

• Arkadaş TOURNEO CUSTOM demiş farkındaysanız transit custom transporter'ın rakibi olabilir ama Tourneo custom tabiki carevella'nın rakibidir aynı araçlardır.
    Tourneo custom bu karşılaştırmada otomatik kilima olmayışı ve o küçük kötü jantları haricinde geri kalan bütün özellikleriyle öne çıkan bir araç. Bu araç kesinlikle önceki transitlerle ALAKASI YOK. bilip bilmeden yük taşıma aracı denmesin gayet sessiz,sarsıntısız konforlu bir araç (Özellikle koltukları) Bu sınıfta ilk kez euroncap tan 5 yıldız alması,ford sync,şerit takip sistemi,sürücü takip sistemi,dinamik tork kontrol sistemiyle sınıfında en iddialı araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoNdEoo -- 19 Ocak 2013; 20:24:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNdEoo

Arkadaş TOURNEO CUSTOM demiş farkındaysanız transit custom transporter'ın rakibi olabilir ama Tourneo custom tabiki carevella'nın rakibidir aynı araçlardır.
    Tourneo custom bu karşılaştırmada otomatik kilima olmayışı ve o küçük kötü jantları haricinde geri kalan bütün özellikleriyle öne çıkan bir araç. Bu araç kesinlikle önceki transitlerle ALAKASI YOK. bilip bilmeden yük taşıma aracı denmesin gayet sessiz,sarsıntısız konforlu bir araç (Özellikle koltukları) Bu sınıfta ilk kez euroncap tan 5 yıldız alması,ford sync,şerit takip sistemi,sürücü takip sistemi,dinamik tork kontrol sistemiyle sınıfında en iddialı araç

Hocam su forum o kadar ilginc ki millete cok guluyorum inanin

Bencede tourneo Custom tercih edilebilir. 5 yildiz kolay degil. Ayrica donanim olarakta asmis kendini.

Bu aracin incelemesi forumda mevcut. Bir arkadasimiz cok ozenle detaylica incelemis.

Buyrun Yeni Tourneo Test

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=67832193&p=1#67832193

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Caravelle tabiki hatta multivan bence bu sınıftaki en kral araç

• O değilde, VW DSG şanzuman, baskı balata tavrı ortadayken ve Fordun dillere destan cefakar bir geçmişi varken. Neden Ford olmasın.

Neticede ikiside devasa, yolcu taşımak için yapılmış araçlar. Geçen bir arkadaşımız heves etti aldı bir tane t4 mü t5 mi bilmem.

Parçası pahallı (onun gelir durumuna göre konuşuyorum, belki sizin gelir durumunuz farklıdır), 2 ayda soğudu arabadan.

Bunun yanı sıra biri teyze oğlunda, ikisi yakın muşterimizde (penci) olmak üzere 3 transit var çok yakında, eşşek daha iyi bakılıyordur, genede banamısın demiyor.

Eğer yeni transit, sürüş konforu ve ses yalıtımında gerekli mesafeyi kat ettiyse, hiç düşünülmez.

VW Transporter, zamanında ayrıcalığı olan farklı bir makinaydı. Ford dan minibüs bile zor olurken transporter ucak gibiydi. Binek arabalarla yetişemediğimiz transporter lar olmuştur uzun yollarda.

Lakin Fordun yenisi baya göz alıcı, Ford hakikaten VW nin yerine göz koyduysa ve gereğini yaptıysa, direk Ford alınır.

• Eger aile icin binmek uzun yolda kullanmak icin ekonomik ve bol donanim oldugunda custom alinir.

Fakat bu amacla alacak olan cok nadirdir gel gelelim is icin alinacak ise carevella. Ford ile kimse size iş vermez :))

Kendim boyle arac alacak olsam 1.viano 2. Caravella olurdu kerisi balon bana gore

• quote:

Orijinalden alıntı: swrc

quote:

Ben caravelle i aldıktan sonra çıktı bu ford gittim baktım kesinlikle yanına bile yaklaşamaz benim arabamın.Duruşu,kalitesi çok farklı bu araçtan caravelle nin.Custom yük taşınacak araç ama caravelle kalabalık ailelerin makam aracı.

bence sadece görünüşe karar vermemek lazım.

caravelle bence şuan güvenlik olarak daha geri durumda.

dediğiniz gibi aile olarak seyehat ederken 5 yıldızlı bir araç kullanmak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Hocam biz aile olarak ben daha 6 yaşındayken ilk minibüsümüzü aldık vw transporter t4 dü.Ondan sonra hyundai,mitsubishi,mercedes ve fordun minibüslerini kullandık ama 2005 yılında tekrar gittik transporter aldık.2012 çok memnun olduğumuz transporter ı sattık caravelle aldık.Benim ve ailemin bu segmentte binmediği tek araç viano onu da ben test ettim süper makine ama adamlar 100 küsür bin tl isteyince alamadım.Size şöyle söyleyeyim bu segmentte binecek araç istiyorsanız yani aile için kullanılacak araç istiyorsanız 4 seçenek var caravelle,transporter,vito,viano gerisi fasa fiso.Daha test etmedim bilmiyorum ama oyuncak doldurulmuş balon gibi geliyor bu custom bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: maloney

Caravelle tabiki hatta multivan bence bu sınıftaki en kral araç

multivan bizde de satılsaydı iyidi ama malesef sol tarafta sürgülü kapısı olan satılmıyor. o opsiyonu bile sunmuyorlar
  • Turkiyede ozellikle Arap turistler Mercedes takintili oldugu icin Fordun Custom serisinin VIP tasima yapan ticari musterileri kapmasi zaman alacaktir. Ama ozellikle Avrupada bu arac sundugu F/p ile cok is yapiyor / yapacak. Bireysel kullanim icin de ilk tercih olmali bana gore de. Hem yerli uretim ulke ekonomisine katki.
    VW nin anavatini Almanyada bile bu araclar sanirim polis tarafindan kullanilmaya baslanmis.

• ben ikisinide araştırdm turneo costomda karar kıldım içi dizayn süper ötesi yeni motor çok sessiz çalışıyor,ama ford almamdaki en büyük sebeb transporter için yapılan şikayetler oldu ayrıca bakım maliyetleride çok yüksek mesela 80 bin bakımına 7 milyar gibi fiyat isteniyormuş ne kadar dogru bilemem forumlarda çokça yazılmış, şu anda bi sıkıntı yok çok memnunum arabadan motor cok güçlü bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferrmass

ben ikisinide araştırdm turneo costomda karar kıldım içi dizayn süper ötesi yeni motor çok sessiz çalışıyor,ama ford almamdaki en büyük sebeb transporter için yapılan şikayetler oldu ayrıca bakım maliyetleride çok yüksek mesela 80 bin bakımına 7 milyar gibi fiyat isteniyormuş ne kadar dogru bilemem forumlarda çokça yazılmış, şu anda bi sıkıntı yok çok memnunum arabadan motor cok güçlü bu arada

hayırlı olsun çok sevindim. sizden detaylı fotolar ve inceleme ve deneyimlerinizi bekliyoruz.
  • Ankara erteksde içi yapılmış custom gördüm, süper yakışmış. Sanki bana içi daha geniş geldi... Motor daha sessiz ve daha az yakıyor ise custom derim tabi...
  • resimler büyük diyor yüklemiyor
  • quote:

valla arkadaşım o kadar büyük konuşma bence kullanıcılarını biliyorum vw,nin çogu illahlah ediyor artık eskisi gibi saglam degil vw ayrıca iki büklüm bakım masrafları ile karşılaşınca sende anlayacaksın bazı şeyleri, yagmurlu havada bi arabanın beyni su alırmı ya, bence forduda bi test et almak amaçlı degil sadece bin aradaki farkı anlarsın,, tabi vw isim yapmış akıllara kazınmış bi model ama içi seni dışı beni yakar hesabı oldu artık transporterler
  • Çoğu konuda hep oturdum ne bildiysem yazdım,ilk defa böyle bir yorum yazıyorum.

Sadece güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Çoğu konuda hep oturdum ne bildiysem yazdım,ilk defa böyle bir yorum yazıyorum.

Sadece güldüm

Neye güldünüz acaba merak ettim gerçekten?Eğer cevabınız Tourneo ile kıyaslanması ise ben daha çok gülücem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz6 -- 25 Ocak 2013; 0:08:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.