Şimdi Ara

VW CARAVELLE'NİN WEBASTOSU NASIL ÇALIŞIYOR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2000 model vw caravelle t4 aracım var. aracımda webasto var. zaten kaputu açınca gözle görülüyor. sol davlumbaz içinde de webastonun eksoz çıkışı da var.

şimdi gelelim soruma. aracımı bazen motor soğukken kısa mesafe kullanıp stop edince bu webastonun eksozundan müthiş duman çıkıyor. yani webasto çalışıyor. ama webasto ne zaman ve nasıl çalıştırılır bu modelde bilmiyorum.

araçta çift bölmeli çift kumandalı dijital klima var. acaba webastoyu bu dijital klima mı kontrol ediyor? ama mantık olarak webastonun kontak kapalıyken de çalışması lazım. zaten kontak kapalıyken kafasına göre bazen çalışıp müthiş duman çıkarıyor.

şimdi bu webastoyu kontrol etmenin yolu nedir? nasıl devreye sokulur? mesela kontağı kapatıp araç içinde yatayım desem webastoyu nasıl devreye sokacağım?

araç thermal değil. zaten t4 de yoktu herhalde thermal. webastonun kumandasını bulamadım. gerçi var mı onu da bilmiyorum...

caravelle ve webasto hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Caravelle Webasto'nun Çalışma Prensibi

Volkswagen Caravelle'nin Webasto ısıtıcısı, soğuk havalarda arabanızın içinin ve motorunun ısınmasına yardımcı olan bir yardımcı ısıtma sistemidir. İşte çalışma prensibi:

Yakıt Kaynağı

Webasto, aracınızın yakıt deposundan dizel yakıt alır.

Yakıt Enjeksiyonu

Yakıt, bir enjektör aracılığıyla yanma odasına enjekte edilir.

Ateşleme

Bir buji, enjekte edilen yakıtı ateşleyerek yanma başlatır.

Isı Üretimi

Yanma, ısı üretir ve bu ısı bir ısı eşanjörü aracılığıyla aracınızın soğutucusuna aktarılır.

Soğutucu Dolaşımı

Isınan soğutucu, aracınızın motoruna ve iç kısmına pompalanır, bu da onları sırayla ısıtır.

Havalandırma

Webasto, ısıtılmış havayı aracınızın havalandırma sistemine üfler, bu da aracın içini ısıtır.

Çalıştırma ve Kontrol

Webasto, genellikle bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda ile kontrol edilir. Isıtıcının çalıştırıldığı zaman veya uzaktan kumanda ile gönderilen bir sinyal, yanma sürecini başlatır.

Ek Özellikler

Bazı Caravelle Webasto modelleri, aşağıdakiler gibi ek özellikler sunar:

• Konfor modu: Kabinin önceden ayarlanmış bir sıcaklığa ısıtılmasını sağlar.
    • Yüksek irtifa modu: Yüksek irtifalarda optimum performans için Webasto'yu ayarlar.
    • Arıza tespiti: Sistem arızalarını tanımlar ve kullanıcıları uyarır.

Arızalar

Webasto'nuz çalışmıyorsa veya duman atıyorsa, aşağıdaki sorunlardan kaynaklanıyor olabilir:

• Bozuk buji
    • Tıkalı yakıt filtresi
    • Arızalı yakıt pompası
    • Yanma odasında karbon birikintileri

Bu sorunların teşhis ve onarımı için yetkili bir servise başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam caravellerdeki vebasto araç çalıştığı zaman hava sıcaklığı - dereceye düşünce kendiliğinden devreye girer yani manuel deyildir. otomatiktir. klımayı aç yada açma ısı - olunca webasto devrededir. aracın içini bir sıcaklık sarar ama motor ısınmalıdır diye düşünüyorum yanı araç çalısacak motor ısınacak sen uyuyacaksınsıcaklık - olacak klıma kapalı webastoda çalışacak
  • gacara_53 cevap için teşekkürler...

hocam iyide bazen webasto kontak kapalıyken kendiliğinden çalışıyor. ortalığı hemen duman kaplıyor. kontak kapalı hatta ben araçtan iniyorum uzaklaşmaya kalmadan dumanlar yükseliyor. bu dumanın webastodan geldiğini biliyorum.

yani kontak kapalıyken çalışıyor. klima kapalı. hatta aracı kilitlemişken yine çalışıyor. ama kısa sürüyor. sonra kesiliyor.

yani aynı durumu araç içindeyken kontak kapalıyken nasıl yapacağız?

kontak açıkken webastoya ne hacet? zaten kalorifer ve klima beraber ısıtıyor. ama kapalıken de ısıtması lazım webastoyla diye biliyorum...

verdiğiniz linkten bakınca benim aracımdakinin kendinden motorlu olduğu anlaşılıyor. çünkü aküye bağlı olanlar duman çıkarmaz herhalde...

ilginiz için teşekkürler...
  • kontak kapaliyken çalışıyor demek bizde 2 tane caravelle var ailede toplam 5 caravelle böyle bişey duymadım. ist isen atatürk sanayi sitesinde 2 kısımda no:29 akçay otovar selahattin usta vw düayenidir. ona göstermekte bilgi almanda fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacara_53 -- 27 Aralık 2007; 23:58:11 >
  • hocam saolasın. seni yoruyoruz. cevaplar için teşekkürler.

benim arabada kontak kapalıyken bazen kendiliğinden çalışıyor ve duman atıyor webastonun sol çamurluk içindeki eksozundan. ama kontağı kapatınca kısa bir süreliğine oluyor. sonra duruyor.

webastoyu bilen kamyonculara sorunca kontak kapalıyken çalışıyor diyorlar.

ben de çözemedim.

hocam tekrar teşekkürler. caravelle cinin halinden caravelle ci anlıyor. :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

hocam saolasın. seni yoruyoruz. cevaplar için teşekkürler.

benim arabada kontak kapalıyken bazen kendiliğinden çalışıyor ve duman atıyor webastonun sol çamurluk içindeki eksozundan. ama kontağı kapatınca kısa bir süreliğine oluyor. sonra duruyor.

webastoyu bilen kamyonculara sorunca kontak kapalıyken çalışıyor diyorlar.

ben de çözemedim.

hocam tekrar teşekkürler. caravelle cinin halinden caravelle ci anlıyor. :))

en sorunsuz motor onlarda var 2.500cc 102hp yeniler fi aman allah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault motorlu c180 gerçek mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam mesele halloldu gibi. tecrübeli bir webasto ustasına caravelleyi götürdüm, gösterdim, sordum.

ve ustanın söylediği t4 caravelle deki webasto soğuk havalarda mazotu ısıtıyormuş donmaması için. ayrıca motor soğukken motorun erken ısınması için motor soğutma suyunu da ısıtıyormuş.

zaten ben de genelde soğuk havalarda webastonun eksozundan duman çıktığını görüyorum. birde park halindeylen de arada bir kendi kendine çalışıyor ve mazotu ısıtıyor...

işin en acayip tarafı ise yolda giderken yanından geçen diğer arabaların araba yanıyor sanıp işaret etmesi.

yok hocam bişey webasto çalışıyor diyorum, adamlar "ama duman çıkıyor" diyor.

hatta birkeresinde arabayı lokantanın önüne park ettim. ben lokantaya girdim. yemeğimi yerken baktım yine webastodan duman çıkıyor. lokantadakiler başladılar bağırmaya "ooo araba yanıyor koşşş" falan. garson bi kova suyu kaptı koşuyor. yok bişey diyorum ama adamlar araba yanıyor sanıyorlar...

neyse ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...

• mesele halloldu demek çok iyi. bizdeki arabalardan bitanesi için duymuştum servise götürdüler durupdururken duman çıktı diye filan ama ben yıllardır caravelle kullandım böyle bişeye inan şahit olmadım. yani duman çıkmalar vs. esenkal dostum
    quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

hocam mesele halloldu gibi. tecrübeli bir webasto ustasına caravelleyi götürdüm, gösterdim, sordum.

ve ustanın söylediği t4 caravelle deki webasto soğuk havalarda mazotu ısıtıyormuş donmaması için. ayrıca motor soğukken motorun erken ısınması için motor soğutma suyunu da ısıtıyormuş.

zaten ben de genelde soğuk havalarda webastonun eksozundan duman çıktığını görüyorum. birde park halindeylen de arada bir kendi kendine çalışıyor ve mazotu ısıtıyor...

işin en acayip tarafı ise yolda giderken yanından geçen diğer arabaların araba yanıyor sanıp işaret etmesi.

yok hocam bişey webasto çalışıyor diyorum, adamlar "ama duman çıkıyor" diyor.

hatta birkeresinde arabayı lokantanın önüne park ettim. ben lokantaya girdim. yemeğimi yerken baktım yine webastodan duman çıkıyor. lokantadakiler başladılar bağırmaya "ooo araba yanıyor koşşş" falan. garson bi kova suyu kaptı koşuyor. yok bişey diyorum ama adamlar araba yanıyor sanıyorlar...

neyse ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...

• Bizim Caravelle 2001 MODEL VAR ARAÇTA BİLMEDEN ALDIK O ZAMAN DA ACİL ADANAY GİTMEMİZ VARDI Bİ PİKNİK YAPALIM DEDİK ARAÇ GİDERKEN TAK DİYE SES GELDİ İLERDE DURDUK DDDDDDDD DİYE SES GELMEYE BAŞLADI BİR BAKTIK ANLAYAMADIK GECEYDİ HEMDE SERVİS GELDİ ALANYA GÜLER SERVİS ABİ BUNUN PERVANELER KIRILMIŞ DEDİLER NEYSE SERVİSE GİTTİK YARIN AKŞAMA KADAR ÇIKMADI ADANAYA GİDİŞ-DÖNÜŞ YAPIP SEYDİŞEHİRDE DURDUK ARABA ACAİP SES ÇIKIYORDU ALT TAVANI YANLIŞ TAKMIŞLAR KIRILDI SONRA ARAÇLA GİDİYORUDK SAĞ ÖN TEKERLEKTEN SES GELMEYE BNAŞLADI GÜLER SERVİSE GÖTÜRDÜK ABİ BUNU TURBO MOTORU BOZULMUŞ DEDİLER ÖZEL SERVİS YANİ BAŞARAN VOLKSWAGEN ODA AYNI ŞEY DEDİ KÖTÜ SERVİSE GÖTÜRDÜK SAĞ ÖNTEKERLEKTE BİLYELER ÖLMÜŞ YAPTIRDIK BİZ GİTTİK ANTALYAYA ŞAMANDIRA BOZULMUŞ SERVİSE GİTTİK DE-RE SERVİS ALANYA ŞAMANDIRA YAPTI AMA YANLIŞ TAKMIŞ SONRA BUNUN ŞANZIMANDA SORUN OLDUĞUNU ANLADIK ZATEN OTOMATİK KONYA KENDİ SERVİSNE GÖTÜRDÜK 10.000 MİLYAR İSTEDİ ÖBÜRÜ BİR DEĞİŞİK SÖYLE 9.200 MİLYAR SAĞOLSUN ALANYA VİZYON SERVİS YAPRIRDIK 7.000 LİRAYA ŞANZIMAN MOTOR DÜZELDİ ARABA ŞİMDİ GICIR GICIR AMA HİÇ KİMSEYE ÖNERMİYORUZ

• O.B.K kardeş işi hallettim diyorsun. bizim aracta aynı ancak evet egzos çıkısı var vebosta cıhazı var ama ne duman görduk nede çalıştıgını anlayabıldık. nasıl devreye sokulduğu yada neden çalışmıyor olacagı konusunda bılgı sahıbı ısen cevap verırsen sevınırm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.