Supercharger var.Turbo da var.122'liklerde yok supercharger.
1.4 litre için 170bg çok büyük bir güç.mekanik olarak ne malzeme kullanıranız kullanın belirli bir zaman sonra illaki sorun çıkaracaktır.ancak gt araç kullanıcısı bunu sorun etmez.
quote:
Orjinalden alıntı: kkvan
140lık ve 170lik motorlar arasında sadece yazılım farkı var. VWnin resmi sitesinde yazıyor.
TSI 122likler farklı, onlar klasik turbo. Tek ünite yani.
..evet karıştırdım..dogrudur
quote:
Orjinalden alıntı: ZetLeVoo
+1
ki bu sebepten olsa gerek artık 160 hp lik motor alacak 170 lerin yerini.. peki 160 hp lik motor süperşarjmı olacak yoksa 140 lık gibi mi? eğer bu 160 lık motorda süperşarj kullanmaz iseler bu sıkıntı süperşarjdan kaynaklanıyor derim ben
sanırım 160 hp lik tsi 170 psnin temel özelliklerini taşıyor sadece gücü 10 ps düsürülmüş
Bu is zorlamayla vs. olmaz. Eger o motor zorlanmak icin yapilmiyorsa 170 beygir neden konuyor.. 2000 li yillarda cikan araclar zorlamayla motor birakirmi 10 bin km lerde.. Sacma sapan yorumlar yapmayalim.. Eger zorlamayla 20 bin km de arac motor degistirecekse ne ne anladim 170 beygirden..
Demek ki bebeklik hastaligi dedigimiz bir hastalik var bu motorda.. nedenini bilmiyorum ancak bir sonraki uretim asamasinda sorunu bulup duzeltirler buyuk ihtimalle..
quote:
Orjinalden alıntı: levent--
Bu is zorlamayla vs. olmaz. Eger o motor zorlanmak icin yapilmiyorsa 170 beygir neden konuyor.. 2000 li yillarda cikan araclar zorlamayla motor birakirmi 10 bin km lerde.. Sacma sapan yorumlar yapmayalim.. Eger zorlamayla 20 bin km de arac motor degistirecekse ne ne anladim 170 beygirden..
Demek ki bebeklik hastaligi dedigimiz bir hastalik var bu motorda.. nedenini bilmiyorum ancak bir sonraki uretim asamasinda sorunu bulup duzeltirler buyuk ihtimalle..
demek ki sorunu cozememis olacaklar ki 160 hp ye dusurdular ;)
Bir dakika beyler 170hp lik tsi lar dynoda 195hp çıkıyordu... yani fazlası var belki üretim hatası vardı 170lik versiyonlarında ama kesin o 3 motor da alındığı günden beri tapa gaz kullanılmıştır. Boşuna O.B.K. isimli arkadaş süperşarj ve turbolu araç nasıl kullanılır diye konu açmadı. Tabii dediğim gibi her zaman üretim hatası da olur
Yaşasın 1.9 105 TDI
o kadar da değil.. 2.0 TDI yi tercih ederim..
quote:
Orjinalden alıntı: jeandan Type-R
Yaşasın 1.9 105 TDI
aracın performansını tümüyle kullanmaya kalkkanlar ertesi gün motor elinde servis yolunu tutuyor, servisin açıklaması da gaza az basın oluyor. sen hem 170hp araba sat teknoloji harikası diye reklam yap ondan sonrada söyle kullan böyle kullan diye müşterilerine öğreti ver. zaten sonuç olarak 1.4 170hp motorlarda aşırı basinç sorunları nedeniyle vw yeni bir yazılım çıkardı servislerde yüklüyorlar turbonun basinç ayarlarını fln elden geçirdiler yani vw sorunu gücü kısmakta buldu. . hatta bu konuda rakip forumlardan birinde birisi deneyimini yazmıştı, dava açacaktı vw'ye ne oldu acaba...
quote:
Orjinalden alıntı: funkmaster
quote:
Orjinalden alıntı: levent--
demek ki sorunu cozememis olacaklar ki 160 hp ye dusurdular ;)
Bende motor problemi diyince
3.20 leri falan geçemedinde ondan yazdın sandım
50-55 milyar tsi golf'e verene kadar clk alırım be
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
Seninde içinde VW aşkı var . Kandırma kendini .
Bizim konserve Megane için açılsaydı bu konu ne makara olurdu,Vw olunca olabilir derler hemen
quote:
Orjinalden alıntı: desiya
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
clk alırsam kaputtaki yıldızı çıkarıp vw koycam
bi daha vw? çok düşünmem lazım
quote:
Orjinalden alıntı: atiyba
Bizim konserve Megane için açılsaydı bu konu ne makara olurdu,Vw olunca olabilir derler hemen
Megane konserve monserve ama deli gibi satıyor hala yusuf .
Neyse biz biliyoruz zaten TÜM FRANSIZ KIZLAR güzeldir
clk alırsam kaputtaki yıldızı çıkarıp vw koycam
bi daha vw? çok düşünmem lazım
Birdaha ne alacan peki coşkunum ?
Seatmı ? Yoksa skodamı ?
Evet ya bilmem mi yaz olsa da gelse benimki
Bu arada Coşkun 29 Ekimde caddede miydin sen de?Gökayı gördüm de seni göremedim..Konuyu bölüyorum ama kusura bakmayın msnde yazıları takip edemeyecek kadar promilliyim
quote:
Orjinalden alıntı: desiya
quote:
Orjinalden alıntı: atiyba
Megane konserve monserve ama deli gibi satıyor hala yusuf .
Neyse biz biliyoruz zaten TÜM FRANSIZ KIZLAR güzeldir