Şimdi Ara

VW Golf 1.4 TSI BMT 122 PS - Manuel Vites yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
45.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asagida soracagim soruyu Golf 7 icin soruyorum onceden soyleyeyim...

Biliyorum ki kullanımdan kullanıma göre değişecek birşeydir ama benim Golf 1.4 TSI BMT 122 PS kullanıcısı olan arkadaşlara bir sorum olacak - özellikle de manuel vites kullananlara..

Şehir içi tüketimi gerçekten websitesinde söylediği gibi 6,6 ve şehir dışı tüketimi 4.3'e kadar düşüyor mu? Mesela şu anda sizin arabanızde kaç yazıyor ve kullanımız nasıl(işe giderken uzun yol mu yapıyorsunuz ya da hep trafik de mi kullanıyosunuz??)

Bu arada soruyu özellikle Golf'ün ana konusuna yazmak istemedim soru kaybolmasın diye. Ana konularda 60 sayfanın içinde arama özelliğini kullansanız bile birşey bulmak çok zor oluyor da... Sanıyorum ki çok fazla merak eden vardır bunu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrim -- 12 Kasım 2012; 23:31:50 >

• Web sitesindeki değerler yeni golf için, onu da daha kullanan olmadı. Golf 6'nın fabrika verileri şimdikilerden %20 civarı daha yüksek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehiriçi az trafikde kullanımda, araç hiç sıkıştırılmıyor bu arada, 7 ve 8.5lt arasında tüketiyor (trafik durumuna göre) bu motor DSG şanzuman ile birlikte..

Araç VI Golf 1.4TSi 122bg DSG

Bu arada hiçbirzaman şehiriçi 7lt'nin altına düştüğünü görmedim.. Uzun yoldada efendi sürülürse 5-5.5lt yaktırmak mümkün fakat yazılan veriler hayal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: carabiner1

Web sitesindeki değerler yeni golf için, onu da daha kullanan olmadı. Golf 6'nın fabrika verileri şimdikilerden %20 civarı daha yüksek.

O araclarin satisi daha baslamadi mi. Bende yeni golf icin soruyordum zaten. Tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Şehiriçi az trafikde kullanımda, araç hiç sıkıştırılmıyor bu arada, 7 ve 8.5lt arasında tüketiyor (trafik durumuna göre) bu motor DSG şanzuman ile birlikte..

Araç VI Golf 1.4TSi 122bg DSG

Bu arada hiçbirzaman şehiriçi 7lt'nin altına düştüğünü görmedim.. Uzun yoldada efendi sürülürse 5-5.5lt yaktırmak mümkün fakat yazılan veriler hayal...

ben yeni golfu soroyurdum aslinda ama yine de cevap icin tesekkurler. golf 6 almayi da dusunuyorum halen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrim

quote:

Orijinalden alıntı: carabiner1

Web sitesindeki değerler yeni golf için, onu da daha kullanan olmadı. Golf 6'nın fabrika verileri şimdikilerden %20 civarı daha yüksek.

O araclarin satisi daha baslamadi mi. Bende yeni golf icin soruyordum zaten. Tesekkurler.

Satışlarbaşladı da araç teslimleri Çarşambadan itibaren başlayacakmış.

• Golf 6 tsi, golf 6 tdi dan 1.5 litre fazla yakiyor.

Golf 7 tsi ise golf 6 tdi'dan yarim litre 1 litre arasi fazla yakar gibime geliyor.

Golf 6 tdi yakit tuketimim 5.8 litre/100 km ortalama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    10 yıl önce açıldı
    1.5 TSI 150ps Golf DSG Hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aracın ağırlığı düştü golf 6 ya göre, bir de start stop var golf 6 dan en az %10 daha az yakar. orası kesin. veriler tutturulur mu orası ayrı konu, kullandığınız güzergah ve kullanıcı ile alakalı, ben aracımın verisini tutturabiliyorum, bu golf 7 benim aracımdan 1 litre daha az yakar, ağırlık önemli mevzu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 13 Kasım 2012; 0:57:35 >
  • 0,33 ten 0,27 ye düşürülen rüzgar katsayısı başlı başına 0,5 litre geri atar.
  • Start stop abartılığı kadar etkili bir sistem değil. Golf7 teki asıl bomba kerc sistemi.
  • Herkese teşekkürler yorumlar ve bilgiler için. En iyisi arabayı alıp kullananlardan dinlemek ve dergi testlerine bakmak olacak heralde.. Arabayı teslim alan arkadaşlardan kullandıktan sonra yorum bekliyoruz :)
  • Hangi şehirde yaşadığınıza bağlı olarak değişir.

ama yine de vw nin fabrika verilerine ulaşabileceğinizi düşünmüyorum .

kafadan 1 litre ekleyin.
  • Ben fabrika verilerindeki şehir içi tüketimini ortalama tüketimim olarak düşünüyorum. Aşağı yukarı öyle çıkıyor.
  • Güzel bir soru ama çok erken açılmış bu başlık.1-2 hafta sonra açsaydınız keşke, şimdi arada kaynayıp gider.
  • Arabasını teslim alıp test etmiş arkadaşlar var mı?
  • aynı motor ve şanzumana ait octavia kullanıyorum.Şayet yeni golfte mototr ve şanzumanda iyileştirme yapıldıysa bilgim dışındadır.
    bahar aylarında klimasız,yaz lastikleri ile kendimi kasarak ancak 7.5 litreleri görüyorum,ankara trafiği.
    kış aylarında kar lastiği ve cam buharlanmasın çabuk çözsün diye klima ile aynı güzergahta 9 litre civarı yakıyor.
    aynı güzergahta şu an ağırlıklı olarak mecburiyetten hanım kullanıyor,araç son depo dolumunda 10,5 litre ortalama yakmış.
    fabrika verileri şehir içi için 6,6 tutturabileceğine pek inanmıyorum.yeni golflerde start-stop ile 1 litre az yakabilirsiniz,bu da aracı 1500-2000 devir aralığında kullandığınızda 7 litre olarak tüketiminize yansır diye tahmin ediyorum.yeni golflerdeki start-stop sistemin ne kadar başarılı olduğunu ltfen test edin,size ışıklarda vb noktalarda sıkıntı yaratmayacaksa düşünülebilir,şayet bu sistemin çalışmasından memnun olmayıp kapalı tutarsanız,en iyi şartlarda 7,-7.5 litrenin altını göremezsiniz.(şehir içinde)

• ben de BMW 1.16d efficient dynamics var. start stop lu. onunla bile s.içi 6 lt altına inemiyorum. 1.4 tsi benzinli motorun 8 litre altında yakması hayal.
  • 1.2 105 bg sehirici 5.9
    1.4 140 bg sehirici 5.4 yada 5.8 di sanirim

Peki 1.4 122 bg niye sehirici 6.6. Bunu anlamayadim .

1.2 tsi la arasindaki 0.7 lik fark 10.000 km de 350-400 lira olarak farkediyor. 1.2 nin vergi avantajinida koyunca 5 senelik kullanimda 4-5 milyar daha ucuza geliyor ortalama. Birde 4 milyara yakin daha pahali. 1.2 tsi in peformansida yeterli duzeyde. Bana 1.2 tsi motor cok mantikli geliyor. Dizel i30 dan daha mantkli geldi

1.2 tsi highline gelsede alsak.

@kaan27m

Golf forumuna bir bak oyle konus derim. 7-7.5 civari tuketimi olan bircok golf sahibi var. Ortalama hiz 22 olup 7.5 tuketimi olan bir resimde vardi. Arkadas cekmis. Onun gbi bircok veri var. 140 bg lik aracla cok daha asagsi kolayca yapiliyor. 122 bg lik arac yukardada belirttigim gibi nedense daha cok yakit tuketiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 18 Aralık 2012; 12:21:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

1.2 105 bg sehirici 5.9
    1.4 140 bg sehirici 5.4 yada 5.8 di sanirim

Peki 1.4 122 bg niye sehirici 6.6. Bunu anlamayadim .

1.2 tsi la arasindaki 0.7 lik fark 10.000 km de 350-400 lira olarak farkediyor. 1.2 nin vergi avantajinida koyunca 5 senelik kullanimda 4-5 milyar daha ucuza geliyor ortalama. Birde 4 milyara yakin daha pahali. 1.2 tsi in peformansida yeterli duzeyde. Bana 1.2 tsi motor cok mantikli geliyor. Dizel i30 dan daha mantkli geldi

1.2 tsi highline gelsede alsak.

@kaan27m

Golf forumuna bir bak oyle konus derim. 7-7.5 civari tuketimi olan bircok golf sahibi var. Ortalama hiz 22 olup 7.5 tuketimi olan bir resimde vardi. Arkadas cekmis. Onun gbi bircok veri var. 140 bg lik aracla cok daha asagsi kolayca yapiliyor. 122 bg lik arac yukardada belirttigim gibi nedense daha cok yakit tuketiyor

benim kullanıdığım güzergah için söylediğiniz geçerli ise hemen satıp onu alırım. Ancak hiç inanmıyorum. eğimli yada düz yolda 22km ortalama hızla ancak olabilir o yakıt tüketimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan27m

ben de BMW 1.16d efficient dynamics var. start stop lu. onunla bile s.içi 6 lt altına inemiyorum. 1.4 tsi benzinli motorun 8 litre altında yakması hayal.

O hayal gerçek oldu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.