Şimdi Ara

VW Golf 7 1.4 TSI 122HP DSG Yakıt Tüketimi - Merak Edenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
76.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fluence 1.5 dci edc 26 km ort. Hızla 7.1 yakıyor sizinki iyi yine

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Öyle bişey cidden imkansız yav özellikle istanbulda trafiğin olmadığı saat neredeyse yok :) yine de ortalama hız değeri önemli bu nokta da açık bi kapı bırakıyorum :P
  • memleket sivas
  • Wu kullanıcısına yanıt
    9.3sn nasıl 9.2 ye indi eğim felan mı vardı ölçtüğünüzde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaceKıng26 -- 2 Eylül 2014; 1:08:29 >
  • Aha yine şehiriçi 5 litre yakıyorum konusu diye girdim ama konu sahibinin dürüstlüğü karşısında mutlu oldum. Kendini kandırmayan bir insan sonunda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

6 litre ortalamaya düşecek rahat olun. Şehir içinde trafik azken 4,5-5 litreyle dolaşıyorum.

at yalanı öpeyim inananı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırvan1905-76 kullanıcısına yanıt
    şu fotografı degiştir her gordugumde sinir oluyorum
  • ben ölçüm yapmadım fabrika verisi 9.2 diye aklımda kalmış, şimdi kontrol ettim 9.3 sn imiş. teşekkürler düzeltme için :)
  • peugeot206WRC kullanıcısına yanıt
    yok arkadaşım şöyle bir durum var

araç yürüdükçe ortalama tüketim sürekli durmadan artıyor

hatta otobana geçip cc ile 100 e bile sabitlesem 15-16 diye gidiyor :D

servisle görüştüm, yeni araçlarda bazen böyle karşılaştıklarını ufak bir güncellemeyle hallolduğunu söylediler

aynı pompadan klasik usul ölçerim her zaman....şehir içinde 8 lt, uzun yolda 6 lt yakıyor...kesin sabit net

bu arada adanada yaşıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jetta01 -- 2 Eylül 2014; 11:02:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: patriot34

Golf her konuda rakiplerinden üstündür zira yakıt konusunu kafana takmayacaksan, ezelden beridir Golf sınıfının en fazla yakan aracıdır.
    Golf ile 600 km yol yaptığını yazmışsın, deposu normal 55 litre, yedek depo ile tıka basa doldurursan 60 litre yakıt alıyor. Şehir içi o araca göre çok anormal değil, bir arkadaşımızın belirttiği gibi.
    Siboplar alışana ve az biraz kurum bağladıktan sonra azalabilir ama bu çok fazla olmaz.

Golf her konuda rakiplerinden üstündür demekle en fazla yakanıdır demek biraz çelişkili bir durum sanki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jetta01

yok arkadaşım şöyle bir durum var

araç yürüdükçe ortalama tüketim sürekli durmadan artıyor

hatta otobana geçip cc ile 100 e bile sabitlesem 15-16 diye gidiyor :D

servisle görüştüm, yeni araçlarda bazen böyle karşılaştıklarını ufak bir güncellemeyle hallolduğunu söylediler

aynı pompadan klasik usul ölçerim her zaman....şehir içinde 8 lt, uzun yolda 6 lt yakıyor...kesin sabit net

bu arada adanada yaşıyorum...

Adanada 8litre yakan bir araç istanbulda en az 9 litre yakar. Hatta 10litreleri bile çok rahat görür.

• mesajlara bakıyorumda tsi motoru dizel sananlar var yoksa 4 - 4.5 lt yada 6lt den bahsedecek kadar hayalperest değillerdir.
  • Forumda 13km ortalama hızla 7lt yaktığını söyleyen birileri vardı, hatta 32km ortalama hızla 5lt bile yaktığını söyleyenler, ben ısrarla söylüyorum tekrar bu araç şehir içinde 5lt yakacak olsa millet gidip 12-13bin tl fark vererek dizelini almazdı.

Tsi motorla basarsanız 10-12lt bile görülür

• neredeyse biraz daha kullanın hiç yakmamaya başlıyacak yazacaklar
  • Paylaşım için teşekkürler.
  • fazla rampaları olmayan ve çok kısa mesafe kullanılmayan normal bir şehirde, bakımlı bir araç ile şehiriçi fabrika yakıt verilerinin üstüne dizel için +1,5 litre üzeri, benzin için +2 litre üzeri yakıt tüketimi oluyorsa, o şöförün araçtan önce dönüp kendi sürüş şekline bakması lazım. kimisi her aracı az yaktırır ayağının altında yumurta var gibi gaza basar. kimiside hızlı kalkar hızlı durur ara hızlanmaları hızlı yapar, çok yaktırır. subjektif bir kavram bu yakıt tüketimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOR -- 2 Eylül 2014; 12:09:29 >
  • Wu kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler. Benzinli araç ile ş.içi 4-5 lt.lerde geziyorum diyenler dizelden nasıl az yakıyor, anlayan varsa buyursun anlatsın. Sizin elde ettiğiniz 25km/h ortalama hızda Tdi motor kullanım tarzına göre 6-7 arası yakar. Aynı şekilde hdi, dci, tdci benzer değerler gösterir. 4-5 lt tayfasının kullanım stili ve ş.içi anlayışlarını da merak etmiyor değilim..

Kıyas olmaz ama bir ekleme yapayım, 1.0 Ecoboost fiesta (powershift) aynı ortalama hızda 7,5 lt yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

6 litre ortalamaya düşecek rahat olun. Şehir içinde trafik azken 4,5-5 litreyle dolaşıyorum.

oha ya oha atılır da bu kadar atılır.
  • arkadaşın değerleri normal. turbo benzinli bir araç için 25 km ortalama hızda 8.8 litre doğal hatta bence iyi bir değerdir.

1-rödaj sonrası 1 litre falan düşmez %3-4 arası bir düşme olur, o da 0.35 litre falan yapar.
    2-kullanma ve araca alışkanlıkla çok dikkat edilerek bu değer belki 7.5'e düşürülebilinir bu ortalama süratle ama o da ciddi başağrısı yapar, kimse sürekli o şekilde araç kullanamaz.
    3-turbo dizeller armosferik motorlara göre katalog verisinden çok daha fazla saparlar, yani katalog verisini tüketiyorum, şehir içi 5 litre yakıyor diyenlere sopayla dalabilir ya da caps isteyebilirsiniz. imkansız bir veri 1.4 tsi ile şehiriçinde 5 litre yakmak falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

arkadaşın değerleri normal. turbo benzinli bir araç için 25 km ortalama hızda 8.8 litre doğal hatta bence iyi bir değerdir.

1-rödaj sonrası 1 litre falan düşmez %3-4 arası bir düşme olur, o da 0.35 litre falan yapar.
    2-kullanma ve araca alışkanlıkla çok dikkat edilerek bu değer belki 7.5'e düşürülebilinir bu ortalama süratle ama o da ciddi başağrısı yapar, kimse sürekli o şekilde araç kullanamaz.
    3-turbo dizeller armosferik motorlara göre katalog verisinden çok daha fazla saparlar, yani katalog verisini tüketiyorum, şehir içi 5 litre yakıyor diyenlere sopayla dalabilir ya da caps isteyebilirsiniz. imkansız bir veri 1.4 tsi ile şehiriçinde 5 litre yakmak falan.

Arkadaş sıfır almamış zaten, aracı 25bin'deymiş.

Tsi'lerin fabrika verileri çok düşük. Tutturma oranı atmosferiklere göre daha zor.

Daha önce de kıyaslama yapılmıştı.

http://forum.donanimhaber.com/m_76889255/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.