Şimdi Ara

VW Golf 7 1.4 TSI 122HP DSG Yakıt Tüketimi - Merak Edenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
76.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayni guzergahta 1.2 tsi kullanan ogretmen arkadasim 5.5 yakiyor (golf)

Yeni atmosferikler benim aractan mutlaka bir nebze daha az yakarlar. Ama 1.2 tsi kadat az yakamazlar.

Aslinda bu iddialarim istanbul icin gecerli degil. Benim arac herhalse istanbulda 10-10.5 yakardi ve ayni sarylarda 1.2 tsi 8 civari yakardi.

Aslinda benim mantik su:

Bunla 9 yakiyorsam onunla 6 yakarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 5 yıldır golf 6 tsi 122 hp dsg kullanıyorum,yüzde 50 si çevre yolu ve otoyol,yüzde 50 si deİzmir şehir içi trafiği olmak üzere şimdiye kadar 116 bin km yol yaptım,en genel ortalamam hiçbir zaman 7,2 lt yi geçmedi.Çevre yolu ve otoyollarda 140 ın altına inmem,şehir içi ışıklarda zınk diye durmam.Şimdiye kadar en yüksek ortalamayı izmir çeşme arası yaptım 180 nin altına inmeden ve 9 lt idi,dizel cmax le arkalı önlü gittiğimiz bi yolculuktu ve o arkadaş ta aynı yolda 7,5 lt tüketti.Golf 7 bluemotion tsi lar genel ortalamada çok rahat 6 lt lerde gidiyorlar,dizeller ise 5 lt lerde...
  • 5 yıldır yurtdışındayım,Golf VI 1.4 Tsi DSG ile yaklaşık 100.000 km yol yaptım.Ortalama karma tüketim 7,5 lt. 1 depo ile 750 -800 km yapıyorum.Motor son 30.000 kmdir yağ yakmaya başladı,ben de ikaz ışığı yanınca benzinciden yağ alıp motora ekliyorum,yani servise gitmeden.Zira burda servise 30.000km de gidiliyor, yani yağ vs 30binde değişiyor,Tr'de durum nasıl bilmiyorum.Tr'ye dönersem 1.2 tSi DSG almayı düşünüyorum,senede max 15.000km yaparım...sevgiler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ş.içi kavramı öyle bişey ki kan çıkar kan...otm vites civicle mardin ş.içinde 11.1 ort var. 1.2 TSİ da en az 8.5 yakar burda..(rampa ve dur kalk çok fazla)

• 1.2 tsi dsg 6.5 - 7 lt arasında değişiyor şehir içinde. 5.5 lt de şehirdışı ortalama .

• quote:

Orijinalden alıntı: PNOUMA

5 yıldır yurtdışındayım,Golf VI 1.4 Tsi DSG ile yaklaşık 100.000 km yol yaptım.Ortalama karma tüketim 7,5 lt. 1 depo ile 750 -800 km yapıyorum.Motor son 30.000 kmdir yağ yakmaya başladı,ben de ikaz ışığı yanınca benzinciden yağ alıp motora ekliyorum,yani servise gitmeden.Zira burda servise 30.000km de gidiliyor, yani yağ vs 30binde değişiyor,Tr'de durum nasıl bilmiyorum.Tr'ye dönersem 1.2 tSi DSG almayı düşünüyorum,senede max 15.000km yaparım...sevgiler

burda 15.000de bir servis isteniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: phrmcst

Yaklaşık 5 yıldır golf 6 tsi 122 hp dsg kullanıyorum,yüzde 50 si çevre yolu ve otoyol,yüzde 50 si deİzmir şehir içi trafiği olmak üzere şimdiye kadar 116 bin km yol yaptım,en genel ortalamam hiçbir zaman 7,2 lt yi geçmedi.Çevre yolu ve otoyollarda 140 ın altına inmem,şehir içi ışıklarda zınk diye durmam.Şimdiye kadar en yüksek ortalamayı izmir çeşme arası yaptım 180 nin altına inmeden ve 9 lt idi,dizel cmax le arkalı önlü gittiğimiz bi yolculuktu ve o arkadaş ta aynı yolda 7,5 lt tüketti.Golf 7 bluemotion tsi lar genel ortalamada çok rahat 6 lt lerde gidiyorlar,dizeller ise 5 lt lerde...

Ayni sartlarda , ayni surede ve ayni mesafede kullanmisiz benim de ulastigim degerler 7,2 ortalama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1984

quote:

Orijinalden alıntı: PNOUMA

5 yıldır yurtdışındayım,Golf VI 1.4 Tsi DSG ile yaklaşık 100.000 km yol yaptım.Ortalama karma tüketim 7,5 lt. 1 depo ile 750 -800 km yapıyorum.Motor son 30.000 kmdir yağ yakmaya başladı,ben de ikaz ışığı yanınca benzinciden yağ alıp motora ekliyorum,yani servise gitmeden.Zira burda servise 30.000km de gidiliyor, yani yağ vs 30binde değişiyor,Tr'de durum nasıl bilmiyorum.Tr'ye dönersem 1.2 tSi DSG almayı düşünüyorum,senede max 15.000km yaparım...sevgiler

burda 15.000de bir servis isteniyor

Burda 30.000 km ama her 15 binde yag ekliyorum ,ozellikle 60.000ni gectikten sonra yag yakmaya basladi...

• quote:

Yaklaşık 5 yıldır golf 6 tsi 122 hp dsg kullanıyorum,yüzde 50 si çevre yolu ve otoyol,yüzde 50 si deİzmir şehir içi trafiği olmak üzere şimdiye kadar 116 bin km yol yaptım,en genel ortalamam hiçbir zaman 7,2 lt yi geçmedi.Çevre yolu ve otoyollarda 140 ın altına inmem,şehir içi ışıklarda zınk diye durmam.Şimdiye kadar en yüksek ortalamayı izmir çeşme arası yaptım 180 nin altına inmeden ve 9 lt idi,dizel cmax le arkalı önlü gittiğimiz bi yolculuktu ve o arkadaş ta aynı yolda 7,5 lt tüketti.Golf 7 bluemotion tsi lar genel ortalamada çok rahat 6 lt lerde gidiyorlar,dizeller ise 5 lt lerde...

180'in altına inmeden 9 lt tüketim... hesapta bi yanlıslık olmasın ? bana imkansız gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

6 litre ortalamaya düşecek rahat olun. Şehir içinde trafik azken 4,5-5 litreyle dolaşıyorum.

bizim arkadaş 4 litreye kadar düşürdüğünü söylüyordu ben inanmadım
  • 6,5lt 8lt arası.

• quote:

Orijinalden alıntı: bexter

quote:

180'in altına inmeden 9 lt tüketim... hesapta bi yanlıslık olmasın ? bana imkansız gibi geliyor.

bırak 180 ini 160 ortalamayla en az 200km menzilli bi ortalama resmi olsun ve bu ortalama bırak 9 u 14 olsun hemen aracına 10 bin tl fazla vererek talibim...

şakamı hocam 180 de o aracın çevireceği değer emin ol şehir içinden çok daha fazla yaktırır araca... ha dersen 40-40 hız ortalamada 7 litre inanırım ki bende polo kullandım daha hafif hemde.. ama sizin söylediğiniz değerlere ulaşacak bi dizel motor bile yok...

örnek ben 1230km uzun yol sonrası ortalama hızım 75 civarı ve ortalama yakıtım 2.9 giresun afyon arası araç bu değeri 2 ton ağırlıkla yaptı ama öyle 170-180 de bu araç bile 10-11 litreden aşağı yakmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmety

Golf 7 dizel ortalamam 6.6 sehir ici

arkadaşlar golf 7 1.6 tdi bluemotion highline manuel aldım 2014. yeni teslim edilecek.

sizce hata mı yaptım dizel alarak? performans aradığım yok. sakin kullanıyorum. adana ve 100 000 nüfuslu küçük bir şehirde yaşıyorum değişimli.
  • Bende tsi 122 dsg siparisi verdim. Mart ortasi Allah izin verirse gelecek gibi. Yakit tuketimi konusunda bende gozlemlerimi yazarım ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

Orijinalden alıntı: bexter

quote:

bırak 180 ini 160 ortalamayla en az 200km menzilli bi ortalama resmi olsun ve bu ortalama bırak 9 u 14 olsun hemen aracına 10 bin tl fazla vererek talibim...

şakamı hocam 180 de o aracın çevireceği değer emin ol şehir içinden çok daha fazla yaktırır araca... ha dersen 40-40 hız ortalamada 7 litre inanırım ki bende polo kullandım daha hafif hemde.. ama sizin söylediğiniz değerlere ulaşacak bi dizel motor bile yok...

örnek ben 1230km uzun yol sonrası ortalama hızım 75 civarı ve ortalama yakıtım 2.9 giresun afyon arası araç bu değeri 2 ton ağırlıkla yaptı ama öyle 170-180 de bu araç bile 10-11 litreden aşağı yakmaz...

Ankara - İstanbul arası 160 dan aşağı kolay kolay düşmedik ortalama tüketim 9 lt ydi. Araç Golf 6 1.4 tsi 160 hp manuel ;)

• kanoute K kullanıcısına yanıt
    Arac icine sinmesi onemli konfor icinmi aldin yoksa yakit icinmi onu dusunmen lazim bu arabanin en sevmedigim yonu suspansiyonlari yakit durumu trafikte olmazsan 4.5 - 5 arasi trafik varken 6 - 6.5 yakar

• quote:

Orijinalden alıntı: Jetta01

Golf 7 nin ağırlığı yaklaşık 1250 kg civarı

1.2 tsi motor manuel şanzımanla Golf 7 için en ekonomik seçenek gibi görünüyor

1.4 tsi ise daha çok performans odaklı

yalnız bence yol bilgisayarına fazla takılmayın, klasik usulde hesapladığınıda daha az yaktığınızı göreceksiniz

benim aracımda yol bilgisayarı 11-12 lerden aşağı düşmüyor ama 9000 km kullanımda toplam alınan yakıt ve gidilen yol hesap edildiğinde ortaya 6.6 rakamı çıktı ki bu 15000 km den sonra rahatlıkla 6 da oturacaktır...

bundan önce kullandığım jetta 1.4 tsi manuel trend aracımda da yıllık ortalamam 6.1 idi...

Yorumu okuyunca "yok artık!" diyesim geldi

Hocam siz şu hesap işini bence bi gözden geçirin..

• 1.2 TSI ile 33km ortalama hız ile 6.1lt, tabi 20-25km hızlarda bu oran 7.8-8.5 civarında.

Uzun yolda da 4ltleri gördüm ancak kasmadan olmuyor.

Bu araç normal atmosferiklere göre 1-2lt daha az yakıyor ancak kimse dizel ekonomisi beklemesin.

• 05/03/2015 DE 2009 model henüz 19000 km de 1.4 tsı 122 hp jetta aldım aklımdaki aynı motora sahip passat almaktı forumdaki tüketim değerlerine felan baktım okudum şehir içi 800-900 km yapıyorum diyenler şehir dışı 1100 km rahat görüyorum diyenler sürüyleydi.Aldığımla yol bilgisayarını sıfırladım depoyu fulledim bugün itibariyle 476 km yaptı 39 km ortalama ile 7,6 lt gösteriyor ve yol bilgisayarında kalan yakıtla 125 km daha gidersin diyo.aracı o kadra nazik kullandımki sanırsın ayağımın altında yumuta var hiç zorlamadım sıkıştırmadım ve gördümki forumda bahsettikleri km leri söyleyenler tamamen yalan dolan yapacağınız maximum 600 km yaparsınız bu araçlarla şehir içi fakat şuda var 1.4 tsı ler yakıt yönünden makul seviyelerde ama araçta iki kişiden fazla olursa birazda yokuş çıkarsan benzini yakmak yerine içmeye başlıyo
  • Golf 1.4 tsi dsg ile 90.000km oldu ortalama 7.2 lt tüketim ile yine ortalama 700-750 km yapıyorum bir depo ile.Bu arada sizinki jetta 8 valf diye biliyorum.4 yıldır kullanıyorum tüketimde de dsg şanzımandan da çok memnunum ,hiç arıza çıkmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.