Şimdi Ara

VW Golf 7 1.4 TSI 122HP DSG Yakıt Tüketimi - Merak Edenler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
125
Cevap
3
Favori
76.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 1,8 20 valf motor ve 98 model arabayla sehir ici 9,9,5 ortalamasida geziniyorum ve senin hesaba bakarsak da yil 2015 yani 17 senedir topu topu 1 litremi iyilestirme yapilabilmis hayret dogrusu ayip etmis volkswagen ayrica 125 hp ve 0-100 9,9 saniye iken 122 hp ve 0-100 hizlanmasindada aman aman bir fark goremiyorum yani ....17 seneye degecek bir fark

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her iddiasına girerim
    Gelsinler benzinli araba asağıda ki parkurda bir dolasalim benin dizel 120 lık passatimdan en az 2.5 lt re fazla gösterecektir
    Arabam az yakıyor diyen Beykoz Üsküdar Sarıyer un rampalarinda kullansin AC kurt gibi depoyu emiyor
    Parkur
    İstanbul Üsküdar
    Beylerbeyi Hasippasa Camlica Beylerbeyi

• Yakıt tüketimi bu haldeyken kimse bana tsi ünite aldıramaz.
  • Bu dizel tsi lar çok iyi gerçekten, hem benzinli motor gibi sessiz, hem de normal dizellerden az yakıyor. İlk fırsatta gidip bir tsi dizel alacağım.

• Yazdığı cümleler ile araçlar konusunda uzmanlığını kanıtlamış ileri dereceden profosyonel arkadaslarım hiç kusura bakmayın. Hepinizde gizliden gizliye bir VW hayranlığı var farkındayım :)

konuya gelecek olursak ben 1.6 102hp lık 2012 golfumle akıcı trafıklerde cok rahat 6,5lt lerı yakalayabılıyordum.
    1,2 1,4 tsi araclarda akıcı trafıklerde 6,5 lt yı gecen arkadaslar ben söförum demesın.
  • Bir sefer istanbul Çanakkale Biga arasında 5 lt / 100 km ortalama tuturmuştum, aracımız 1.4 122 beygir dsg Golf 6 Abt yazılımlı.
    Ancak bu deneme amaçlıydı ve çoğunlukla 90-100 km civarı seyahat ettik, çok fazla cruise control ( sürekli cruise kullanımı benzin tüketimini arttırıyor ) kullanmadık ve ani hızlanmalardan kaçındık. Normal hayatta Benim kullanımımla kış döneminde istanbul içi kullanım 8.5 - 9 litre seviyelerinde oluyor yazın 7- 7.5 aralığı mümkün oluyor, ve yazın uzun mesafeli tatil seyehatlarınde de çoğunlukla 7- 7.5 tan aşağı inmiyor. Yüklü otomobil sıcak hava klima kullanımı , uzun yoldaki inişli çıkışlı dağlar sollamalardaki hızlanma mecburiyeti gibi sebepler bunda büyük rol oynuyor. Arabayı ilk aldığımızda reklamların da etkisiyle daha farklı bir Tüketim bekliyordum ancak Tsi sanıldığı yaratılan havanın tersine çok tutumlu bir motor değil. Özellikle hız yükseldikçe aynı beygir düzeyindeki atmosferik motorun tüketiminden daha fazla yakıt tüketiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 17 Mayıs 2015; 7:45:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçek kullanıcılar tsi'lerin yakıtından şikayetçi, şakşakçı tayfasına göre ise 5-6 litre yakıyor :)

Kimse atmosferik çok yakıyor demesin şu saatten sonra.

Kastıra kastıra kullanırsanız atmosferikler de az yakıyor. Aynı fabrika verilerini tutturmada tsilere göre çok daha başarılılar.

Çok yakan atmosferikler 4 ileri otomatik şanzumanlı ve gücü araca göre az olanlar. Aynı şanzumanı tsilere taksanız tsiler de atmosferik kadar yakar.

Dsg şanzumanı 2.0 atmosferik yeni bir araca koyun, 1.4 tsilerden farklı yakmaz. Asıl marifet dsg şanzumanda.
  • felakettin kullanıcısına yanıt
    Hocam millet almış yediği kazığı hayallerindeki tüketim değerini yazarak psikolojik olarak yoksayiyorlar. Turbolu araba alinca bence sahlandirmak lazim arabayı yoksa yolda az yaksin diye kastirirsan o performansı yasayamazsin e doğal olarak atmosferik motor al Daha iyi ve de lpg ile über tasarruf yaparsın. Aynı guzergahtaki ist şehir ici arkadaşın tsı 40 kuruş yakıyor benim otomatik atmosferik lpg ile 27 kuruş

• 35km ortalama hizla 6.0 lt tuketim var son 1800km
    27km ortalama hizla 7.7 lt tuketim var son 29 km de.

Bu araci cevre yollarinda ya da uzun yolda kullaniyorsaniz 4.5-5 lt arasi tuketimi ortalama hizi 90-110 arasi gorebilirsiniz.
    Gordugum en dusuk degerse 4.1lt oldu 67km ortalama ile.

Manuel yeni nesil tsi motor

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimozturk2112

Yazdığı cümleler ile araçlar konusunda uzmanlığını kanıtlamış ileri dereceden profosyonel arkadaslarım hiç kusura bakmayın. Hepinizde gizliden gizliye bir VW hayranlığı var farkındayım :)

konuya gelecek olursak ben 1.6 102hp lık 2012 golfumle akıcı trafıklerde cok rahat 6,5lt lerı yakalayabılıyordum.
    1,2 1,4 tsi araclarda akıcı trafıklerde 6,5 lt yı gecen arkadaslar ben söförum demesın.

Ayni uniteyinde 2.5 sene kullandim, Bursa gibi bir yerde 11lt tuketimleri gordum 20-25km ortalama hizlarda eldebediliyordu.

43000km kullandim ve benzinde tsi uniteye gore en az 2lt daha fazla tuketime sahipti tek artisi karma tuketimde 9-11 lt arasi lpg yakiyordu, bu da 20-25 kurus arasina denk geliyordu, ustelik performans yoksunu bir arac olmasina ragmen.

• ilhdmr kullanıcısına yanıt
    2005 model e46 318i de var bende 2.0 lt lpg ile yırtsam arabayı 30 kuruş etmiyor jettaya biraz bassam benzini içiyodu sattım zaten tsi ler dümdüz yol içinde tek kişi 110 u geçmezsen ekonomik motorlar biraz zorlarsan fazlasıyla savurganlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimozturk2112

Yazdığı cümleler ile araçlar konusunda uzmanlığını kanıtlamış ileri dereceden profosyonel arkadaslarım hiç kusura bakmayın. Hepinizde gizliden gizliye bir VW hayranlığı var farkındayım :)

Akıcı trafik istanbulda en son 1988 sonbaharinda görüldü

• Umit U kullanıcısına yanıt
    hocam sizin araç golf 6, fabrika verisi 8,2 şehir içi olan model sanırım. golf 7 lerde 6,8 denmiş, bu da yuzde 15 kazanc demek kağıt üstünde. Sizin deneyimlerinize göre bu iyileşme sağlanabilir mi? yada 1,4 yerine 1.2 tsi mı seçmeli? aracım hıcbır zaman full dolu olmuyor, 1.2 içinde 5,9 yakıt denmiş. Araba alma arefesindeyim
  • Bendede 1.4 tsi dsg act 150 hp model var suan 8 litreye yakın yakıyor. 2000 de araç düşer mi sizce daha ?

• cerrah hassasiyetiyle araç kullanırsanız her araç ekonomik zaten buna şüphe yok Eğer tasarımı kullanılışlılığı, performansı yada tercih sebebiniz neyse sizi memlun ediyorsa tüketim olayını düşünüp can sıkmaya gerek yok . Benim için en önemli yakıt diyorsanız o zaman başka araç yada motor seçeneğine bileceksiniz. tartışmanın ve ispat çabalarıyla kendimizi yormanın , birbirinizi suçlamanın anlamı var mı ?

• Ne dizel savunuyorum ne tsi baştan söliyeyim
    Başka bir açıdan bakalım birazda dizel 6.5 yaksın tsi 9 yaksın hatta sen de bir sigara yak arabanın içinde :)
    1000 Km gitsen 140- 150 lira fark eder, ÖTV % 45 45.000 liralık araba için ~20000 TL ÖTV alır, öyle bir milletiz ki 20.000 TL hava parasına takılmayız aylık 140-150 lirayı düşünürüz. bu arada 2 şise 70'likte 140-150 lira ediyor içen arkadaşlar onu da dert etmiyor aynen benim gibi :) Biz burada konuşalım anlatalım tartışalım sayfalarca daha yazalım. kazanan nedense hep kutup ayısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeTeN

Golf 1.4 TSI 2013 comfortline düz vites sahibiyim.
    Alanya şehir içi 9 lt (Klima açık)
    şehir dışı 6,5 lt yakıyorum (2 kişi, bagaj dolu)
    Uzun dönem ortalamam 7.2

Şehir içi 5-6 lt yakan arkadaşlardan parasıyla ders almaya hazırım.

1.4 tsi şehir içi 5-6 litre yaksa dizel 2.5-3 litre yakar.Forumda artık yalancı demeyeyim dilim varmıyor da fazla üfürenler var.Herkes yakaladığı en düşük değerleri nominal değerler gibi gösterme peşinde nedense.Kimisi 3 litre yaktım 1.2 tsi ile evet demeye çalışıyor kimisi başka şeyler üfürüyor.Arkadaş firma bu kadar üfürmüyor.

Açık açık şöyle yokuş aşağı giderken şu hızla otoban bomboş şu kadar litre yaktım diyene bir şey demem ama en düşük değeri normal değer gibi gösterenleri Allah ıslah etsin.Forumdaki bir takım üfürükçüler yüzünden insan bir an 1.2 motorlar en fazla 5-6 yakıyor zannediyor.

• Arkadaşlar yeni golf 1.4 tsi highline sipariş verdim. Acaba geri mi versek :)

• Atagun Baltacioglu A kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun ,bence guzel tercih ,yakıt 7-7,5 arasında olur.Ben 1 depoyla (dsgli) 720-750 km yapıyordum.konfor vs birsey demiyorum zaten .gule gule kullanın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PNOUMA

hayırlı olsun ,bence guzel tercih ,yakıt 7-7,5 arasında olur.Ben 1 depoyla (dsgli) 720-750 km yapıyordum.konfor vs birsey demiyorum zaten .gule gule kullanın..

Depo kac litre ?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.