Şimdi Ara

VW Golf 7 1.4 TSI 122HP DSG Yakıt Tüketimi - Merak Edenler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
76.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güzel ve dürüst bir paylaşım olmuş bence
    kendi tüketim rekorunu kırıp her daim araçları
    bu şekilde yakıyormuş gibi konu açan çok var.

peki bu 500 km' yi kaç günde yaptınız.
    ya da günlük kaç km yapıyorsunuz.
  • ffate F kullanıcısına yanıt
    Tam olarak hatırlamıyorum ancak 500km yi maksimum 7-8 gün minimum 5gün de geçerim sanırım
  • Resim çekmedim ancak yeni bir veri de paylaşmış olayım.

Yaklaşık 200km lik istanbul-sakarya yolunu dün neredeyse hiç trafiğe maruz kalmadan katettim.

Yolun yarıya yakınını 135km de cruise ile geri kalanını beni kızdıran bazı şöförlerden dolayı 160km civarında yaptım. Kontağı kapattığımda 6.2lt gibi bir yakıt verisi çıktı ortaya. Şöyle bir tespitim var; 180km ve üzeri hızlara çıkmadığinız sürece araç 7.5lt/100km nin altında kalabiliyor ve bu bence oldukça tatmin edici :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wu -- 8 Ekim 2014; 14:23:33 >
  • objektif paylasiminiz icin tesekkurler.

35km/h surat icin tahminde bulunmussunuz, bende orneklemek isterim,

Cruze 1.6 124hp lik aracimla 35km/h dolaylarinda ortalama 8,6 litrelerde geziniyorum.

Musait zamaninizda farkli suratlerde de paylasimlarinizi bekliyoruz.

Selamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sonuçta burada yaptığımız paylaşımlar birçok insanda yargı oluşmasını sağlıyor (olumlu-olumsuz). Bundan dolayı dürüst ve objektif davranmak, manipülatif kelimelerden kaçınmak en temel ilkemiz ve görevimiz olmalı forum ortamlarında..
  • supremum01 kullanıcısına yanıt
    Bugun eğer unutmazsam son zamanlarda ki tüketimlerimin resmini çekip paylaşacağım :) rica ederim..
  • Öncelikle paylaşım için çok teşekkürler, benim gibi bu modeli almayı isteyenler için bilgilendirici bir konu olmuş.

Daha önce 1.2 TSI Jetta ve 1.4 TSI 122hp Makyajlı Tiguan sahibi oldum.

1.2 TSI Jetta'da şaşırtıcı sonuçlara imza atarak beni gayet memnun etmekteydi.

1.4 TSI 122 hp'lik motora ise Tiguandan aşinayım, ilk 1000 kilometrede 10-11 litrelerde geziniyordu, daha sonra ise 8.5-9'lara kadar inmişti.

Golf 7'deki motor Tiguan'dakiyle aynı beygire sahip olsa da birebir aynı değil. Golf Highline 1.4 TSI DSG almayı düşünen biri olarak doğrusu sizin tüketimler beni biraz korkuttu. Ben bu motorun DSG kombinasyonu ile maksimum 7.5 litrelerde gezineceğini düşünüyordum. Sizin tüketiminize istinaden Fulya gibi yokuşların bol olduğu bir semtte oturduğum için tüketimin daha da yükseklerde olabileceğini öngörüyorum, 10 litre gibi.

Şu an kullandığım şirket arabası 1.2 TDI Polo bile benim şartlarımda 6.5 litrelerde dolaşıyor, yokuş ve atak kullanım nedeniyle.

1.2 TSI DSG Highline getirseydi Doğuş sanırım tüketim anlamında beni daha mutlu edecekti.

• Duratorq kullanıcısına yanıt
    Tarif ettiğiniz koşullarda ben de sanıyorum ki 10litre civarında dolaşan bir tüketim oluşur. Rica ederim..
  •  VW Golf 7 1.4 TSI 122HP DSG Yakıt Tüketimi - Merak Edenler
    yakıt aldıktan sonra kısmında oluşan tüketim verisi bahsettiğim istanbul- sakarya istikametinde ki tüketim ve sonrasında sakarya'da yapılmış 15-20km kısa mesafeli soğuk motorla yapılmış tüketim verisidir. sakarya da kontak kapattığımda ortalama 6.2 idi bundan dolayı 6.4'e yükseldi sanırım :)

VW Golf 7 1.4 TSI 122HP DSG Yakıt Tüketimi - Merak Edenler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wu -- 8 Ekim 2014; 19:29:01 >

• caddy samsun gidiş dönüş yakıt tüketimi 1.6TDI

• jetta 1,4 tsi sehirici 8 litre ile 8,8 litre arası gezıyor dsg egerki e-5 cevre yolu vs yola cıkarsan orda 5 lt lere dusuyor onada sart su 70-90 km arası kullanmak sartı ıle kamyoncu selktör yapıyor sonra :)) rahatca 180 e ıvmelenır kalkısda arkdanda araba göremessın yol tutus yeterlı ara hızlanma seven bırısı ısenız 1,4 tsi ıyıdır yoksa 1,6 tdi bence herzaman en mantıklısı saygılarımla
  • Volkswagen Almanya sitesinde
    Güncellenmiş 1.4 TSİ 125 hp motorlar var . Bunlar Türkiye'ye ne zaman gelir?

• Benim 1.2 TSİ Leon daha 1600 km de ortalama 25 km hızla alındığından bu yana 6.8 litre diyor. Çünkü arabayı uzun yola sokmadım.

Arada seri de kullanıyorum. Siz biraz alışmalısıniz ya da 1.4 tsi fazla yakıyor

• Ben istanbulda surekli sehir ici dur kalk kullaniyorum .bir ara 6.9 a dusurmustum 23 km ortalama ile, simdi 19 km/h ortalama ile 7.1 lt yakiyorum. 1.6 hdi duz vites 110 beygir.yapacak bir sey yok. Gecen hafta taksimden baglarbasina 2.5 saatte gitmistim. Bir ara beskitasta arabayi koseye cekip bi yarim saat uyudum😄

• cok kilometre yapıyorsanız vw nin benzinlisine binilmez.Ben tiguan aldım 1.4 tsi 10. gününde satılığa cıkardım sattım. 1.5 dci qashqai aldım sırf yakıttan.9-10 lt den asagı yakmıyordu 1.4 tsi.Yengemde 1.4 dsg golf 2010 . 12 lt gosterıyor full şehirici.Aracı sıkıştırınca benzin dizele göre daha çok yakıyor.Arabadan zevk alamıyorsunuz.Yani şahsen benim bütçeme göre öyle :) şu an ki 1.5 dci 5.5 lt ortalama gösteriyor.1.4 tsi 9.8 lerdeydi.REsmen iki katı.
  • 1.2 tsı DSG sürekli şehir içi kısa mesafe ortalama 9.8 lt
    kim demiş TSI az yakıyor diye.. 1.6 hitler otomatik aynı kullanımda 11.5 yakıyodu(golf 5)
  • Bende de 1.6 tdi dsg var şehir içi- dışı karışık ortalama 6.2 yakıyor.(Şehir içi trafikte dur kalklı ışıklı trafiklidir.Öyle kalabalık trafikte 50-60 km hızla akmak şehir içi olmuyor)

Senin gibi bide 1.2 tsi testi olsa süper olur.Yoksa burdakilere bakacak olursak 5 lt yakıyorlar(bide ne kadar basarsa bassınlar 6 lt yi geçmiyor) bende boşuna mı dizel biniyorum diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: Wu

1400cc, turbo ve 122 beygirlik (0-100km 9.2sn) benzinli bir aracın 25km ort hız ile aslında daha az yakıt tüketmesi sanırım günümüz teknolojisi ile pek mümkün degil. Belki mümkün de olmayacaktır. Ayrıca atmosferik bir araçla turbo motorlu bir aracı kıyaslamışsınız ort hızlar neredeyse aynı ve yakı değerleri oldukça yakın birbirine :)

benim dediğim şu hocam yanlış anladınız tabi ki oldukça performanslı ancak bu araçla 5-6 litre yaktığını iddia edenler var atmosferik motorlar deli gibi yakar tsi dizelden daha az yakar şekilnde bir kanı oluşturdular forumda ama gel gör ki hem atmosferikler artık az yakıyor bakınız corolla ve mazda 3 gibi. tsi motorlar ise sürekli kullandığım araçlar az yakmıyor kesinlikle. Buna isyan ettim biraz yoksa performansa lafım yok

Yeni nesil atmosferikler -mesela corolla- gunluk karma kullanimda 8 lt'nin altina pek dusemiyorlar. Misal benim aracim 9 yakar. Cok cok yumusak kullanirsan 8.5 yakar.
    Bunun yaninda 1.2 tsi ayni sartlarda 5.5-6.5 arasi yakiyor. Bu bence onemli bir fark.

• quote:

Orijinalden alıntı: ffate

güzel ve dürüst bir paylaşım olmuş bence
    kendi tüketim rekorunu kırıp her daim araçları
    bu şekilde yakıyormuş gibi konu açan çok var.

peki bu 500 km' yi kaç günde yaptınız.
    ya da günlük kaç km yapıyorsunuz.

Bu konuda egomuzu biraz bastirmamiz gerek. Insan yillardir kullandigi aracin ne yakacagini bilir.
    Ben aracimi 5-6 yildir kullaniyorum ve bu aracin yakiti 9 lt'dir diyebiliyorum (+/-0.5Lt).istedigin kadar sifirla tuketimi. O gider gene 9-9.3 arasina oturur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykr -- 23 Kasım 2014; 23:17:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: Wu

1400cc, turbo ve 122 beygirlik (0-100km 9.2sn) benzinli bir aracın 25km ort hız ile aslında daha az yakıt tüketmesi sanırım günümüz teknolojisi ile pek mümkün degil. Belki mümkün de olmayacaktır. Ayrıca atmosferik bir araçla turbo motorlu bir aracı kıyaslamışsınız ort hızlar neredeyse aynı ve yakı değerleri oldukça yakın birbirine :)

benim dediğim şu hocam yanlış anladınız tabi ki oldukça performanslı ancak bu araçla 5-6 litre yaktığını iddia edenler var atmosferik motorlar deli gibi yakar tsi dizelden daha az yakar şekilnde bir kanı oluşturdular forumda ama gel gör ki hem atmosferikler artık az yakıyor bakınız corolla ve mazda 3 gibi. tsi motorlar ise sürekli kullandığım araçlar az yakmıyor kesinlikle. Buna isyan ettim biraz yoksa performansa lafım yok

Yeni nesil atmosferikler -mesela corolla- gunluk karma kullanimda 8 lt'nin altina pek dusemiyorlar. Misal benim aracim 9 yakar. Cok cok yumusak kullanirsan 8.5 yakar.
    Bunun yaninda 1.2 tsi ayni sartlarda 5.5-6.5 arasi yakiyor. Bu bence onemli bir fark.

Hayır hocam atmosferik motorun 9 litre yaktığı hiçbir yerde tsi motor 5-6 litre yakmaz.

Birde sizin araç cruze ve fazla yakan bir motora sahip corolla ve Mazda 3 şehir içi oldukça az yakıyor.

Ben tsi motoru vw nin her modelinde bolca kullandım. Tamam güzel ve performanslı ancak çok az yakmıyor. istisna sadece 140 hp act motor tüketim olarak biraz daha iyi.

Hele ki atmosferik motorun lpg gibi bir avantajı var

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.