Şimdi Ara

VW Golf 7 1.4 TSI 122HP DSG Yakıt Tüketimi - Merak Edenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
3
Favori
76.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.4 TSI 122 HP az yakan bir motor değil. İstanbul trafiğinde rahat 8-9 litre yakar.
  • Bizde de 1.2 tsi manuel var. 1000 km gözlemim

şehiriçi 5l
    şehirdışı 130 la gidersen 6.5l, 100 le gidersen 4.5 l
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATaİk_

Bizde de 1.2 tsi manuel var. 1000 km gözlemim

şehiriçi 5l

Ss koyabilir misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk evliya

quote:

şehiriçi 5l

Ss koyabilir misin ?

Yurtdışındayım şuan, fakar biraz daha bilgi veriyim araçla ilgili.

Bundan önce clio3 vardı 1.4 motor 98 beygir. O şehirçi 9-10 , şehirdışı 7l yakıyodu. Zorlayınca uçuk kaçık rakamlar çıkıyordu.
    Golfü ölüm gibi zorladım 20 dk boyunca 10.4l çıktı. Maximum değeri çok düşük bence. Clioda 20l ye kadar görülüyordu ortalama.

Arabanın en kötü yanı geri vites, bastırılarak geri vitese mi alınır arkadaş, tam rezalet...

• quote:

quote:

quote:

şehiriçi 5l

Ss koyabilir misin ?

Bundan önce clio3 vardı 1.4 motor 98 beygir. O şehirçi 9-10 , şehirdışı 7l yakıyodu. Zorlayınca uçuk kaçık rakamlar çıkıyordu.
    Golfü ölüm gibi zorladım 20 dk boyunca 10.4l çıktı. Maximum değeri çok düşük bence. Clioda 20l ye kadar görülüyordu ortalama.

Arabanın en kötü yanı geri vites, bastırılarak geri vitese mi alınır arkadaş, tam rezalet...

1 ve R nin yeri yanyana olmasindan dolayi cok karistiriliyor ondan bu mandalli sistem karistiranlar acisindan iyi olmus diye dusunuyorum ben
    Bi taraftan da zaten araba 5 vites. R yi 5 in altina neden koymamislar ona sasirdim

• quote:

quote:

quote:

quote:

şehiriçi 5l

Ss koyabilir misin ?

1 ve R nin yeri yanyana olmasindan dolayi cok karistiriliyor ondan bu mandalli sistem karistiranlar acisindan iyi olmus diye dusunuyorum ben
    Bi taraftan da zaten araba 5 vites. R yi 5 in altina neden koymamislar ona sasirdim

araç 6 vites, 5 olup yine de mandallı olsa çıldırtırdı zaten :D, şimdi yapcak bişey yok diyoruz

• Golf 1.4 TSI 2013 comfortline düz vites sahibiyim.
    Alanya şehir içi 9 lt (Klima açık)
    şehir dışı 6,5 lt yakıyorum (2 kişi, bagaj dolu)
    Uzun dönem ortalamam 7.2

Şehir içi 5-6 lt yakan arkadaşlardan parasıyla ders almaya hazırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTeN -- 2 Eylül 2014; 16:29:38 >
  • Yeni nesil benzinliler baya ekonomikmiş.Yakıt cimrisi Hdi motorla 6 litrenin altına inemedik İstanbul da.
  • Şimdi benim jetta yaklaşık 16 bin km oldu. İstanbul içi karma tüketim ( yol bilgisayarı 99 saatte bir sıfırlanıyor) En düşük 7.6 idi Gaziosmanpaşa tem avrupa konutlarında oturuyorum. Tem trafiği malumunuz sabah çıktığımda beşiktaşa gidişim trafik varsa en az en az 8 litre. (9.8 ile de gittiğimi bilirim )Trafiksiz En az olarak da 5.2 gördüm. İstanbul içi karma tüketimim 7.5 8.2 arası gidip geliyor ortalama hız 30-35 km cıvarında. Ha şunu da söyleyeyim uzun yolda da 110 a sabitlediğimizde de. Kırklareline 6 ortalama ile gitmiştim. 90 sabit yer yer de 70 sabit olarak (radar muhabbeti) da. Çorlu büyükçekmece arasında da 4.8 ile gelmiştim. Tsi öyle çok yakıyor az yakıyor muhabbetlerine girmeyelim. Düşürmek istedin mi düşürürsün. Ama ağır trafiğe girersen incir ağacı bile dikebilir. Ben memnun muyum memnunum yılda 8000 kilometre için dizel almaya gerek yoktu gayet de doğru bir karar vermişiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnchaineD -- 2 Eylül 2014; 17:03:01 >

• Tsi motor karakteristigi cok farkli bir motor. Duz yolda hizinizi 80 90 a sabitleyip (bunun icin surus konfor paketi lazim bizim aracta yok )gittiginizde gercekten cok az yakan bir motor.

Ama ara hizlanmalara veya durkalkli trafige girdiginizde, hele birileri onunuze girmesin diye gaza basarak kalkislar yaptiginizda 13 15 kmh ortalama hizlarda 14 16 lt yakit ortalamasini hemen goren bir arac.

0-100 hizlanmalarini uzun vadeye yayarak yani 100 e cikmaniz gerekiyorsa bunu 25 30 sn ye yayarak ve frene gaza cok dokunmadan seyahat ederek kolayca 20 kmh ortalama hizlarda 9-10 lt ler kolayca yakalanabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

6 litre ortalamaya düşecek rahat olun. Şehir içinde trafik azken 4,5-5 litreyle dolaşıyorum.

oha ya oha atılır da bu kadar atılır.

Herkes atıyor bir tek siz biliyorsunuz o zaman, ne yapalım ? Forumu aratın aynı beyanı veren bir sürü insanın size yalan borcumu var? Düşük trafikte 4,2 ortalamada yaptım uzun yolda.

• 1.6 atmosferik manuelden pek farkı yok gibi

• Golf 7 dizel ortalamam 6.6 sehir ici

• TSI ile az yakmak istiyorsanız devrinizi 1800-2200 aralığında tutmanız gerekiyor.

2012 trendline manuel 1.4 tsi jetta aracımda

bu şekil kullanımda

adana şehir içi bir depoda

ortalama 7.1 idi.
  • Bu arada kullanim tarzimi belirtmeyi unutmusum. Araci ne sakin ne de cok agresif kullanirim ancak performansli kullandigim soylenebilir, yakit ekonomisi yapayim diye pek kasmadim yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Wu

Bu arada kullanim tarzimi belirtmeyi unutmusum. Araci ne sakin ne de cok agresif kullanirim ancak performansli kullandigim soylenebilir, yakit ekonomisi yapayim diye pek kasmadim yani

Şuan durumlar nasıl hocam ?
  • Arkadaşlar her "tsi"bir değil. 122 hp olanlar daha fazla yakıyor. Güncel 140 hp çok daha az yakıyor. Karıştırmamak lazım.yine hangi kasada olduğu da önemli. Benim kullandığım leon'la, passat, superB bir olamaz tabi ki. Benim açtığım konulara bakın (foto ekli). "aha bak dürüst bi tsi kullanıcısı" demek mantıklı değil. Sanki az yakıyor diyenler yalancı...

• Benim 1.4 96 hp titanyum fiesta kadar yakıyor demek ki 1.4 tsi.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Hislerime tercüman olmuşşunuz hocam,aynen katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: Wu

Öyle bişey cidden imkansız yav özellikle istanbulda trafiğin olmadığı saat neredeyse yok :) yine de ortalama hız değeri önemli bu nokta da açık bi kapı bırakıyorum :P

Adam çıkıyor çevre yolunda vs... 70-80km hıza sabitleyip 10-15km yol gidiyor, 500 metre trafiğe giriyor 20-25km hıza düşüyor sonra şehir içi 6 litre yakıyorum diyor.

Ben de Fiesta ile şehir içi 3.6 yakıyorum, BMW 316i ile 5.3 yakıyorum, yarın Passat gelecek, onunla da 2.8 fln yakarım, farları ve radyoyu kapatınca etki ediyormuş çevre yolu nasıl olsa şehir içi sayılıyor.

Aynen.

Konu sahibi arkadaşı da dürüstlüğü ve objektifliğinden dolayı ayrıca tebrik ederim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.